Consultants op maat

De IT Management Group detacheert zowel eigen medewerkers als ZZP-ers uit ons brede netwerk!

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto

Enterprise- en IT Architecten

Algemeen Enterprise en IT Architecten IT Management Professionals Projectmanagement Professionals Testspecialisten

De IT Management Group heeft veel kennis op het gebied van IT Architectuur. Het gaat daarbij onder meer om Enterprise Architectuur, Business Architectuur, Informatiearchitectuur, Technische architectuur, Beheerarchitectuur, Beveiligingsarchitectuur en IT Architectuur. De architecten van de IT Management Group kunnen u ondersteunen bij het vormgeven, optimaliseren of onderhouden van uw architectuur. Onze IT-architecten zorgen ervoor dat uw informatievoorziening optimaal is afgestemd op uw bedrijfsdoelen en brengen samenhang in de informatie services en onderliggende technische (ICT)-componenten.

Onze architecten combineren praktijkervaring met gedegen theoriekennis. Een aantal van onze Architecten verzorgt daarnaast ook trainingen in best practices zoals TOGAF en ArchiMate of Masterclasses op het gebied van IT Architectuur en Beheerarchitectuur.

De IT Management Group kan uw bedrijf onder andere tijdelijk ondersteunen met de inzet van een Enterprise architect, Businessarchitect, IT-architect, Beveiligingsarchitect of Beheerarchitect. Bent u op zoek naar tijdelijke ondersteuning van één van de professionals van de IT Management Group? Neemt u dan contact op voor een oriënterend gesprek. De IT Management Group levert kwaliteit. De IT Management Group stelt alleen een kandidaat voor als hij of zij aan uw vereisten kan voldoen.

Enterprise Architect / Business Architect
Enterprise architecten helpen vanuit hun visie om beleid te formuleren dat nodig is om de organisatiedoelen te realiseren. Vanuit dit beleid stellen zij de architectuurmodellen samen om het migratiepad te definiëren van de huidige situatie naar de gewenste situatie. Dit doen zij voor alle betrokken domeinen (business, informatie en techniek). Naast het aangeven van deze richting voor de gehele organisatie assisteren zij ook bij de realisatie van dit beleid. ITMG Enterprise Architecten voldoen aan het volgende profiel:

– Afgeronde WO of HBO opleiding;
– Kennis van de ontwikkelingen en trends in de markt om zodoende de juiste adviezen te geven voor het samenstellen van het beleid;
– Analytische vaardigheden om de huidige situatie in kaart te brengen middels architectuurmodellen en tevens de gewenste situatie te schetsen die nodig is om invulling te geven aan het beleid;
– Vaardigheden om leidende principes te definiëren die de oplossingsrichting afkaderen;
– De juiste communicatieve vaardigheden om betrokken stakeholders uit te leggen waarom bepaalde keuzes verstandig zijn en waarom bepaalde oplossingsalternatieven niet gekozen moeten worden;
– Uitstekende analytische- en onderzoeksvaardigheden;
– Uitstekende adviesvaardigheden.;
– In staat om in korte tijd inzicht te verkrijgen in de business processen.


IT Architect
IT-architecten analyseren de bedrijfsbehoeften en ontwerpen daarbij passende ICT oplossingen. Ze voldoen aan het volgende profiel:

– Een afgeronde HBO opleiding;
– In staat een architectuurontwerp van de applicatie en infrastructuur te maken;
– In staat de functionele wensen naar ICT architectuur, migratieplannen, pakketten en projecten te vertalen;
– In staat documentatie op te stellen m.b.t. de applicatie- en infrastructuur architectuur;
– Kennis van architectuurprincipes, netwerktechnologie, servertechnologie, methoden en technieken voor ontwikkeling van informatiesystemen, methoden en technieken voor beheer en exploitatie, applicaties en interfaces en kennis van kwaliteitsmanagement.

Beheerarchitect
De Beheer Architect is verantwoordelijk voor de vertaling van de het IT Beleid en doelstellingen van de serviceorganisatie naar een beheerarchitectuur voor de Service Organisatie (Beheerorganisatie). Deze beheerarchitectuur wordt vormgegeven door het definiëren van architectuurprincipes en architectuurmodellen. Deze architectuurprincipes en architectuurmodellen geven richting en definiëren grenzen voor het structureren, ontwerpen en uitvoeren van processen die ICT Beheer services aan de business leveren.

De beheerarchitectuur wordt vastgesteld in samenwerking met andere architecten (bijvoorbeeld d business architect, applicatiearchitect, infrastructuurarchitect, security architect) en de lijnmanager. De beheerarchitectuur maakt het mogelijk om vanuit de verschillende mogelijkheden de juiste combinatie van mensen, processen en producten te kiezen die optimaal ondersteuning geeft aan de business doelstellingen.

De beheerarchitect is ervoor verantwoordelijk dat de beheerarchitectuur wordt gevolgd in zowel de bestaande beheerorganisatie alsook in de projecten die impact hebben op de beheerorganisatie. Hij heeft naast architectuurkennis- en competenties uitvoerige kennis van het vakgebied van IT Servicemanagement en is bekend met best practices voor technisch-, applicatie- en functioneel beheer zoals ITIL, ISO20000, ASL en BiSL.

Matching op maat
Afhankelijk van de grootte en de complexiteit van uw organisatie en omgeving kan de IT Management Group u tijdelijk een architect leveren die past op uw vraag.

Opleiding
De Architecten van de IT Management Group zijn ervaren in de praktijk en hebben gedegen kennis van de theorie. Ze hebben een afgeronde HBO opleiding of WO opleiding en hebben aanvullend een aantal specifieke architectuurtrainingen gevolgd. De ITMG Enterprise architecten hebben uiteraard kennis van de belangrijkste best practices zoals TOGAF en ArchiMate en hebben daarnaast kennis van één of meerdere methoden zoals BIP, NAR, DEMO, DRAGON1, DYA, IAF, IEEE, UML/RUP, Zachman, 9vlaksmodel. Daarnaast hebben ze kennis van de belangrijkste referentiearchitecturen zoals NORA, GEMMA, CORA, MARIJ-EAR.

De ICT-architecten van de IT Management Group hebben een afgeronde HBO Opleiding en beschikken over een brede en actuele kennis op het gebied van ICT-concepten, informatiesystemen en infrastructuren.

Tools
Onze architecten zijn bekend met de meeste populaire EA tools en vaak deskundig in één of meer specifieke tools zoals Mega, Software AG, Troux, IBM, SAP, Casewise, Sparxsystems en Open Text.