Nieuwe ITIL Practice Manager certificering

Mogen we je een paar vragen stellen?

Recentelijk heb je deelgenomen aan de ITIL® 4 Foundation training en ben je als IT-professional mogelijk op zoek naar meer handvat om de geleerde ITIL basisconcepten en -practices in de praktijk toe te passen. Tot op heden waren er vier vervolgmodules (ieder met een duur van drie dagen), binnen de ITIL Managing Professional certificering:

 • ITIL Specialist:Create, Deliver & Support (CDS)
 • Drive Stakeholder Value (DSV)
 • High Velocity IT (HVIT)
 • ITIL Strategist:Direct, Plan & Improve (DPI)

En naast de ITIL Managing Professional certificering is er ook de ITIL Strategic Leader certificering:

 • ITIL Strategist:Direct, Plan & Improve (DPI)
 • ITIL 4 Leader:Digital and IT Strategy (DITS)

NIEUWE ITIL Practice Manager certificering

Misschien heb jij als IT-professional in jouw dagelijkse praktijk meer te maken en met de praktische toepassing van één of meerdere practices. Dan hebben we goed nieuws. Er zijn door AXELOS/PeopleCert drie nieuwe vervolgmodules ontwikkeld binnen nieuwe ITIL Practice Manager certificering. Deze driedaagse trainingen zijn specifiek gericht op een goede cross-practice samenwerking en het gebruik van effectieve service-waardestromen.

 • Monitor, Support & Fulfil (Service Desk, Incident Management, Problem Management, Service Request Management, Monitoring & Event Management
 • Plan, Implement & Control (Change Enablement, Release Management, Service Configuration Management, Deployment Management, IT Asset Management)
 • Collaborate, Assure & Improve (Continual Improvement, Service Level Management, Relationship Management, Information Security Management, Supplier Management)

Om deel te nemen aan een van de driedaagse ITIL Practice Manager trainingen is de ITIL 4 Foundation certificering vereist alsook de ITIL Specialist Create, Deliver and Support certificering. De ITIL Specialist CDS training geldt ook als zelfstandige certificering en is in feite de ‘kern’ van servicemanagement en relevant voor iedereen met een servicemanagement-profiel, en een must voor iedereen die binnen ITSM werkt.

NIEUWE ITIL Specialist certificeringen

Misschien zoek je als IT-professional naar een verdieping op details bij het praktisch toepassen van een specifiek servicemanagement onderwerp. Er zijn door AXELOS/PeopleCert twee nieuwe vervolgmodules ontwikkeld binnen nieuwe ITIL extension modules:

 • ITIL Specialist:Business Relationship Management
 • IT Asset Management

Om deel te nemen aan een van de driedaagse ITIL Extension modules trainingen is de ITIL 4 Foundation certificering vereist.

ITMG hoort graag of jij als oud cursist eventueel interesse zou hebben in het volgen van één van de nieuwe vervolgmodules (of juist niet). We gebruiken deze informatie om te bepalen of we de trainingen gaan opnemen in onze portfolio van ITIL Trainingen. Bij voorbaat hartelijk dank voor de medewerking.

Enquete formulier ITIL 4 modules