Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

NIEUWS

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsberichten

Training: Servicedesk Medewerker - 5,6,7 juli in Utrecht

25-05-2023 - In onze nieuwste training Servicedesk Medewerker wordt ingegaan op de theorie en het vakgebied van een servicedesk medewerker met vele voorbeelden uit de praktijk. Deze training is ook van belang voor servicedesk managers als basis voor de Masterclass Servicedesk Manager. In deze drie dagen behandelen wij onder meer de basiskennis van IT, wat een servicedesk is, hoe u incidenten moet afhandelen en wat de communicatielijnen zijn.

Meer weten over 3-daagse klassikale training?

Training: ITIL® Specialist Create, Deliver and Support - 31 mei en 1 & 5 juni

23-05-2023 - Deze 3-daagse professionele en praktijkgerichte training ITIL Create, Deliver & Support is naast de IT-levering en IT-ondersteunings-activiteiten gericht op het ‘creëren’ van IT-services. De context betreft de integratie van verschillende waarde-stromen en activiteiten voor het creëren, leveren en ondersteunen van IT-producten en IT-services, maar ook voor ondersteunende practices, methoden en hulpmiddelen.

Meer weten over 3-daagse klassikale training in Utrecht?

Training: TMAP High-performance quality engineering - 30 & 31 mei en 5 juni

21-05-2023 - In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. De training TMAP High-performance quality engineering neemt u in drie dagen mee in de operationele activiteiten van high-performance testen. Korte inleidingen worden gevolgd door relevante oefeningen. Ook is er voldoende ruimte voor het delen van ervaringen met andere deelnemers.

Meer weten over 3-daagse klassikale training?

Gratis sessie 'Werken in de IT sector' groot succes! Nieuwe sessie op 25 mei

12-05-2023 - Vanwege de grote belangstelling hebben wij besloten om een extra gratis sessie “Werken in de IT sector” te organiseren. Deze sessie is bedoeld voor deelnemers die meer te weten willen komen over werken in de IT sector, met als doel het werven van een opdracht of baan. Deze extra sessie wordt gegeven op 25 mei van 18:30 uur tot 20:00 uur. U kunt zich nu voor deze sessie inschrijven.

Interesse? Schrijf u dan nu in

Inschrijving: Certified Bio Professional, 19 mei klassikaal te Utrecht

10-05-2023 - De 2-daagse praktijkgerichte training Certified BIO Professional is een ondersteunend middel om bij te dragen aan de professionalisering van het managen van informatiebeveiliging bij overheid conform de BIO. Deze training is geschikt voor personen binnen de overheid die zich bezighouden met informatiebeveiliging (BIO).

Meer weten over 2-daagse training? Klik hier

Klassikale kennisbijeenkomst: USM in de zorg - 20 juni Nunspeet

09-05-2023 - De zorg heeft een slag te maken naar een betere samenwerking en naar eenvoud in haar uitvoering van dienstverlening. De USM structuur kan de zorg daarbij helpen. Met dit gestandaardiseerde managementsysteem kan een serviceorganisatie - zoals een zorginstelling - haar mensen, middelen, werkwijzen en services managen. De kennisbijeenkomst wordt gehouden in samenwerking met Stichting SURVUZ en met medewerking van 4me, InfraVision en Begrip.

Meer informatie over deze kennisbijeenkomst?

Training based on TOGAF® EA Foundation, 17 & 24 mei

05-05-2023 - Bent u werkzaam als business architect, enterprise architect of IT architect? Of werkt u als IT consultant en wilt u TOGAF 9 gaan toepassen in uw werk? Of is certificering in TOGAF anderszins voor uw werk van belang? Dan is de Training based on TOGAF® EA Foundation wat u zoekt. TOGAF beschrijft het proces van acceptatie, productie, gebruik en onderhoud van een Enterprise Architectuur.

Meer weten over 2-daagse online training? Klik hier

Gratis online sessie: werken in de IT sector

03-05-2023 - Vanwege de vele belangstelling hebben wij besloten om nogmaals de gratis sessie “Werken in de IT sector” te organiseren. Deze sessie is bedoeld voor deelnemers die meer te weten willen komen over werken in de IT sector, met als doel het werven van een opdracht of baan. De sessie wordt gehouden op 11 mei van 18:30 tot 20:00 uur! Wilt u graag meedoen aan deze gratis sessie? Dan adviseren wij om uw CV te updaten en bij de hand te hebben. Maak ook alvast een LinkedIn-profiel aan. We gaan hiermee aan de slag tijdens de sessie!

Interesse? Schrijf u dan nu in

34 miljoen euro aan STAP-budget in drie uur vergeven

02-05-2023 - Het subsidiepotje van de overheid voor de tweede ronde van het STAP-budget dit jaar is maandag binnen drie uur leeg geraakt. Vanaf 10.00 uur kon iedereen die dat wilde een aanvraag doen voor een tegemoetkoming van maximaal 1.000 euro in studiekosten. Het studiebudget was al geliefd en nu bekend werd dat het volgend jaar vrijwel zeker alweer afgeschaft wordt, is dat niet anders.

Meer informatie over het STAP-Budget in combinatie met trainingen van ITMG

Gratis trainingen met het STAP-Budget

25-04-2023 - Op 1 mei 2023 start de volgende STAP aanvraagperiode. ITMG heeft tientallen trainingen die met gebruik van het STAP-Budget, geheel gratis kunnen worden gevolgd. De te volgen trainingen zijn zeer uiteenlopend, dus er is voor iedereen die geïnteresseerd is in de IT een training beschikbaar. Mocht er geen training van uw keuze zijn, dan kunt u middels het STAP-Budget ook een andere training volgen bij ITMG met € 1.000,- korting.

Bekijk alle GRATIS te volgen trainingen via deze link!

STAP-Budget - Meld u alvast aan!

19-04-2023 - Op 1 mei 2023 start de volgende STAP aanvraagperiode. Ook tijdens deze aanvraagperiode zal het STAP-budget waarschijnlijk weer snel op zijn, dus wees er op tijd bij! Zorg dat uw aanmelding ruim vóór 1 mei bij ons binnen is èn maak vanaf 09.30 uur uw agenda leeg, zodat u op tijd uw aanvraag kunt starten bij het UWV.

Nieuwe aanvraagperiode is vanaf 1 mei 2023, meld u nu alvast aan!

3-daagse training: ISTQB Foundation - 19,20 en 21 april

12-04-2023 - De driedaagse training ISTQB Foundation heeft tot doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools.

Meer weten over deze online training die in het teken staat van testing? Klik hier

Training: Leading SAFe - Klassikaal op 20 en 21 april

11-04-2023 - De training Leading SAFe® is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe®. In de Leading SAFe training leert u hoe u SAFe kunt toepassen in uw eigen organisatie. U maakt gebruik van de principes en werkwijzen van het Scaled Agile Framework® (SAFe). U leert hoe u waarde realiseert door middel van Agile Release Trains. Ook leert u wat het inhoudt om over de volle breedte van een onderneming een Lean-Agile transformatie uit te voeren.

Meer weten over deze klassikale training in Den Haag? Klik hier

OR-trainingen verzorgd door ITMG

07-04-2023 - De ondernemingsraad (OR) komt op voor de belangen van het personeel in een onderneming of organisatie. De OR mag meedenken over bedrijfseconomische en sociale onderwerpen. Bij IT Management Group kunt u een OR-training volgen met de OR van uw organisatie. De inhoud van deze training wordt op maat gemaakt op basis van een telefonische intake met een delegatie van uw OR. Rekening houdend met de behoeften en leerdoelen kan een keuze worden gemaakt uit twee soorten trainingen.

Meer weten? Klik hier

Training: USM Foundation - 18 & 19 april

06-04-2023 - USM is een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee een serviceorganisatie haar mensen, middelen, werkwijzen en services kan managen met slechts 5 processen en 8 automatiseerbare workflows. De methode is toepasbaar op elke vorm van dienstverlening. De USM-training benadrukt de procesmatige inrichting van de serviceorganisatie en haar werkwijze, vanuit de overtuiging dat processen de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel vormen.

Meer weten over deze tweedaagse training? Klik hier

Training: Basiskennis IT, ook voor niet IT'ers - 13 & 14 april

05-04-2023 - In deze training neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie en mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.

Meer weten over deze tweedaagse training? Klik hier

Training: Certified Test Automation Professional (CTAP) 24 en 25 april

01-04-2023 - Om organisaties te verzekeren dat professionals de juiste fundamentele testautomatiserings kennis hebben, is de CTAP-certificering in het leven geroepen. Deze certificering garandeert professionals die een training volgen dat zij na het succesvol afleggen van het examen over de juiste kennis bezitten. Door deze Certified Test Automation Professional training krijgt u een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van testautomatisering.

Meer weten over deze tweedaagse online training? Klik hier

Inschrijving: ISTQB Foundation Training - 19,20 en 21 april

01-04-2023 - De ISTQB Foundation training heeft als doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze 3-daagse training wordt aandacht besteed aan de onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools.

Meer weten? Klik hier

Training: TMAP Organizing built-in quality at scale - 3, 6 en 14 april

30-03-2023 - De training TMAP Organizing built-in quality at scale neemt je in drie dagen mee in het organiseren, structureren en schalen van het IT delivery proces. Korte inleidingen worden gevolgd door relevante oefeningen. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan built-in quality die verder gaat dan testen alleen. Ook is er voldoende ruimte voor het delen van ervaringen tussen de deelnemers.

Meer weten over deze training die begint op 3 april? Klik hier

Inschrijving: online Praktijktraining Lean - 27 februari & 6 maart

20-02-2023 - Lean is een van de meest bekende proces- verbetermethodes ter wereld. In deze professionele praktijktraining Lean leert u werken met 10 praktische gereedschappen om klanten beter te begrijpen, processen te optimaliseren, verbeteringen door te voeren, werk te visualiseren, fouten te voorkomen en beter om te gaan met risico’s.

Geïnteresseerd in deze training? Meld u aan!

Klassikale training: TOGAF® Foundation - 27/02 en 28/02

19-02-2023 - TOGAF® is een gedetailleerde methode met ondersteunende technieken voor het ontwikkelen van een Enterprise Architectuur. TOGAF beschrijft het proces van acceptatie, productie, gebruik en onderhoud van een Enterprise Architectuur. Bent u werkzaam als Business- of Enterprise architect, IT architect of werkt u als IT consultant en wilt u TOGAF 9 gaan toepassen in uw werk?

Dan is de TOGAF Foundation training wat u zoekt!

Schrijf je nu in voor PRINCE2 Foundation en/of voor PRINCE2 Practitioner!

02-02-2023 -PRINCE2 is een projectmanagementmethode die geschikt is voor alle typen projecten. De PRINCE2 richt zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project. De PRINCE2 Foundation training is de basistraining PRINCE2 en is geschikt voor iedereen die te maken krijgt met projecten. De PRINCE2 Practitioner training is het vervolg op PRINCE2 Foundation en is geschikt voor projectleiders, projectmanagers en programmamanagers.

Meer weten? Klik dan hier!

13 & 14 februari - Klassikale training: BiSL Next

01-02-2023 - BiSL is al sinds 2005 het meest populaire framework voor functioneel beheer en informatiemanagement. De training BiSL Next is een professionele, praktijkgerichte en interactieve training gebaseerd op het boek ‘BiSL Next in uitvoering’. Dit boek is een uitstekend hulpmiddel om Business Informatie Management te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Bent u verantwoordelijkheid voor (een deel van) de informatievoorziening van uw organisatie? Lees dan verder!

Inschrijving: Python voor Testers

31-01-2022 - Training Python voor Testers volgen? Dan kiest u voor de IT Management Group! In de training Python voor Testers leert u de basisbegrippen van testen met Python en leert u programmeren in Python. Wilt u uw testen automatiseren of wilt u om een andere reden weten hoe Python werkt? Dan is deze training voor u geschikt!

Meer informatie en inschrijven voor de training op 13 & 15 februari - Klassikaal in Utrecht!

Training: Big Data Foundation

30-01-2022 - In de 3-daagse training Big Data Foundation leert u wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn van Big Data binnen organisaties. U krijgt inzicht in de basisbegrippen van Big Data, maakt kennis met de belangrijkste bronnen van Big Data en leert over Data Mining. De Big Data Foundation training is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in Big Data.

Graag meedoen? Schrijf u dan nu in voor de training op 13,14 & 17 februari 2023!

Blijf altijd en als eerste op de hoogte van de nieuwste subsidieregelingen!

24-01-2022 - Voldoet u op dit moment niet aan de voorwaarden van REACT-EU? Bekijk dan eens de mogelijkheid voor een gratis opleiding met het STAP-budget. Medio maart/april 2023 starten er ook weer twee nieuwe subsidietrajecten. Wilt u hiervan op de hoogte worden gehouden? Schrijf u dan in op onze subsidie nieuwsbrief.

Direct inschrijven en blijf op de hoogte!

In-Company Training @ Stichting Boor

19-01-2022 - Vandaag start de in-company training: ITIL 4 Foundation bij Stichting BOOR! Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes met deze zeer professionele en praktijkgerichte in-company training!

Meer weten over deze training?

In-Company Training @ IT Performance Group

18-01-2022 - Vandaag start de in-company training: Commerciële Vaardigheden voor IT Professionals bij de IT Performance Group (ITPG)! ITPG adviseert en begeleidt bedrijven en organisaties bij voorkomende ICT uitdagingen. Met deze training commerciële vaardigheden voor IT Professionals helpt ITMG om de uitstekende staat van dienst en kennis van ITPG nog beter te gelde te maken! Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes!

Meer weten over deze training?

Training: Cobit 2019 Foundation

17-01-2022 - COBIT 2019 is een raamwerk voor de beheersing van uw IT. COBIT 2019 biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze training voor u zeer geschikt.

Meer informatie over deze online training die start op 20 januari?

USM Roadshow: Het nieuwe denken!

17-01-2022 - Stichting SURVUZ en de IT Management Group organiseren in januari en februari kennissessies voor de overheid. In die kennisbijeenkomsten voor de overheid staat de vraag centraal hoe u de overheidsdienstverlening kunt vereenvoudigen en de samenwerking tussen & binnen overheidsorganisaties kunt verbeteren met de USM-methode.

Meer informatie en inschrijven voor de kennisbijeenkomsten in Den Haag (26/01) of Amersfoort (02-02)

STAP-Budget - Meld u alvast aan!

16-01-2022 - Op 28 februari 2023 start de volgende STAP aanvraagperiode. Ook tijdens deze aanvraagperiode zal het STAP-budget waarschijnlijk weer snel op zijn, dus wees er op tijd bij! Zorg dat uw aanmelding ruim vóór 28 februari bij ons binnen is en maak uw agenda leeg op 28 februari vanaf 9.30 uur, zodat u op tijd uw aanvraag kunt starten bij het UWV.

Nieuwe aanvraagperiode is vanaf 28 februari 2023, meld u nu alvast aan!

In-Company Training @ Pensioenfonds Rail & OV

13-01-2022 - Vandaag start de in-company training: ITIL 4 Foundation bij Pensioenfonds Rail & OV! Pensioenfonds Rail & OV voorziet pensioen voor (voormalig) werknemers en gepensioneerden van de daar aangesloten ondernemingen. Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes met deze zeer professionele en praktijkgerichte in-company training!

Meer weten over deze training?

In-Company Training @ Geo Software

11-01-2022 - Vandaag start de in-company training: Agile en Devops in de Praktijk bij Geo Software. Geo Software is een wereldwijd een vertrouwde partner voor innovatieve softwaretechnologie en advies. De termen Agile, Scrum en DevOps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken binnen de IT. Wij wensen alle deelnemers veel succes en plezier met deze uitgebreide praktijkgerichte training!

Meer weten over deze training?

In-Company Training @ IT Academy Noord-Nederland

09-01-2022 - Vandaag begint de in-company training USM Foundation bij IT-Academy Noord-Nederland! IT Academy Noord-Nederland zet zich in voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in het Noorden d.m.v. onderwijs, onderzoek en verbinden. IT Academy Noord-Nederland kan USM gebruiken om haar besturing en werkwijze op een nog eenvoudigere manier in te richten. Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes!

Meer weten over deze training?

Avondtraining: CISM - 4 dagen online

04-01-2022 - Tijdens de training, startend op 24 januari, die opleidt tot Certified Information Security Manager worden alle belangrijke security domeinen zoals hierboven opgesomd behandeld. Ook wordt er geoefend met examenvragen. U leert u hoe u informatiebeveiliging in lijn kunt brengen met uw business doelstellingen en wettelijk gestelde eisen.

Meer weten over deze training die op 24 januari begint?