Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten van ITMG


Stadskanaal
Fisglobal
Vektis
Organge
PGGM
CIBG
Provincie Overijssel
HSO
Uniserver
Overzicht klanten

Certificeringen


NIEUWS

Inschrijven nieuwsbrief
 
ITIL Create Deliver Support

ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support met startgarantie

31-03-2020 - Op 23, 24 en 30 april organiseert de IT Management Group de online training ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support. Met startgarantie en deskundige trainer met veel praktijkervaring. Voertaal is Engels. Deze training bereidt u voor op het officiële Peopecert examen.

Ga naar training

TMap Suite

TMap Suite Test Engineer

26-03-2020 - Op 20 en 21 april organiseert de IT Management Group de online training TMap Suite Test Engineer in ons virtuele klaslokaal! Met startgarantie en deskundige trainer met veel praktijkervaring. Deze training bereidt u voor op het officiële examen TMap Suite Test Engineer. Grijp deze kans en doe mee!

Ga naar training

ITIL eLearning

Agile Scrum Foundation e-learning

25-03-2020 - Inzicht in agile scrum is tegenwoordig onmisbaar voor iedereen die werkt in de IT. Heeft u nog geen agile scrum certificering en de komende tijd ruimte om uw certificeringen bij te werken? Dan is deze populaire Agile Scrum e-learning training een aanrader!

Ga naar training

ITIL MPT

Extra ONLINE training ITIL 4 Managing Professional Transition!

17-03-2020 -Bent u ITIL Expert in ITIL versie 3 maar heeft u nog geen tijd gehad de ITIL 4 Managing Professional te volgen? Schrijft u zich dan nu in voor de online ITIL MPT training en zet uw certificering om naar ITIL 4. De training wordt verzorgd door onze deskundige trainer Jan Heunks. De training start op 15 april!

Ga naar training

ITIL eLearning

ITIL 4 Foundation ook beschikbaar als eLearning

16-03-2020 - Heeft u de komende tijd ruimte om een training te volgen maar gaat u liever niet te deur uit. Dan is onze populaire ITIL 4 eLearning training wellicht een goed alternatief.

Ga naar training

BiSL Next

COBIT 2019 Foundation – 19, 20 en 23 maart wordt online gegeven!

12-03-2020 - De training COBIT 2019 Foundation biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze COBIT 2019 training voor u een geschikte training. In verband met het coronavirus wordt deze training online gegeven.

Ga naar training

BiSL Next

BiSL Next, BiSL en Strategisch Informatiemanagement

10-03-2020 - BiSL Next heeft inmiddels een belangrijke plaats in te nemen naast de conventionele BiSL trainingen. BiSL Next besteed uitgebreid aandacht aan governance en strategie en is daarmee niet alleen een aantrekkelijk model voor functioneel beheerders en informatiemanagers maar ook voor opdrachtgevers en business management op alle lagen.

Ga naar bericht

ITIL® 4 Strategist Direct, Plan and Improve toegelicht

02-03-2020 - De training ITIL® 4 Strategist Direct, Plan and Improve (DPI) is gericht op het sturen of plannen van de benodigde acties, gebaseerd op een gedefinieerde strategie en het voortdurend verbeteren van IT-enabled en digitale producten en services.

Ga naar bericht

In de spotlights: Certified IT Architect

24-02-2020 - De functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT! Inclusief TOGAF, ArchiMate, Big Data en DevOps certificeringen. Binnen deze opleiding worden de belangrijkste architectuur best practices en architectuurraamwerken behandeld.

Ga naar de opleiding

ISTQB Foundation

24-02-2020 - Op 2, 3 en 5 maart organiseert de IT Management Group de training ISTQB Foundation op onze mooie locatie in Den Haag. Met startgarantie en deskundige trainer uit de praktijk. Deze training bereidt u voor op het officiële examen ISTQB Foundation in Software Testing.

Ga naar training

Nieuwe ITIL 4 Informatiesessie op 25 mei 2020

21-02-2020 - Op 25 mei organiseert de IT Management Group een nieuwe ITIL 4 informatiesessie. Dit keer met informatie over de ITIL vervolgmodules en informatie over ITIL in de praktijk. In één middag de belangrijkste ITIL 4 wijzigingen op een rij. Deelname is gratis!

Ga naar bericht

Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect

21-02-2020 - Sparx Enterprise Architect is een generieke modelleertool die effectief ingezet kan worden voor het uitwerken van enterprise architecturen op basis van ArchiMate 3 en Togaf. Hoe deze tool succesvol ingezet kan worden komt aan de orde in deze masterclass.

Ga naar bericht

PRINCE2 Foundation met slagingsgarantie!

10-02-2020 - Heeft u nog geen PRINCE2 certificering? Op 17 en 18 februari organiseert de IT Management Group de training PRINCE2 Foundation op onze mooie locatie in Utrecht. Met startgarantie en slagingsgarantie!

Ga naar training

Front-end Developer Programmeren

10-02-2020 - Professionele website bouwen of verbeteren? In februari start de achtdaagse training Front-end Developer. Met startgarantie! Deze training leidt op tot het Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3 examen (70-480).

Ga naar training

In de spotlights: Certified Servicemanager

24-01-2020 - De opleiding tot Certified Servicemanager leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT. De opleiding is helemaal van deze tijd. Betrouwbaar en modern servicemanagement op basis van ITIL4 wordt gecombineerd met best practices als DevOps.

Ga naar de opleiding

ITIL 4 Managing Professional Transition

24-01-2020 - Heeft u al geïnvesteerd in ITIL v3? Volg dan de training ITIL 4 Managing Professional Transition en maak in slechts één training uw certificering weer helemaal up to date. Er zijn nog enkele plekken voor de training in februari.

Ga naar training

Waarom SAFe?

22-01-2020 - Waarom SAFe? Werkt u Agile en werken er binnen uw organisatie meerdere teams en zoekt u naar een manier om teams beter te laten samenwerken? Volg dan de training SAFe op 3 en 4 februari in Utrecht.

Ga naar training


Training CISSP start 22 januari

02-01-2020 – Op 22 januari start de Training CISSP (Certified Information Systems Security Professional) in Den Haag. De training heeft startgarantie en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Scherpe prijs, deskundige trainer en prachtige locatie. We verwelkomen u graag!

Ga naar training

ITIL 4 Specialist: Create, Deliver and Support toegelicht

02-01-2020 -De ITIL® 4 Specialist Create, Deliver and Support (CDS) module biedt een leidraad voor uitdagingen waarmee organisaties te maken hebben, van de professionaliteit van medewerkers, teamcultuur en samenwerking tot het outsourcen van werk en het managen van meerdere toeleveranciers.

Ga naar bericht

ITIL® 4 – Inzoomen op de vervolgmodules

11-12-2019 -Sinds maart 2019 is de ITIL® 4 Foundation training beschikbaar. De vraag naar deze training is groot en er zijn in een korte periode al veel deelnemers op dit niveau gecertificeerd. Hoe zit het nu met de ITIL 4 vervolgmodules? Jan Heunks geeft een toelichting.

Ga naar bericht

Nieuwe ITIL 4 Informatiesessie op 9 januari 2020

11-12-2019 - Op 9 januari organiseert de IT Management Group een nieuwe ITIL 4 informatiesessie. Op verzoek dit keer inclusief implementatie workshop! In één middag de belangrijkste ITIL 4 wijzigingen op een rijtje en handvatten voor implementatie. Deelname is kosteloos.

Ga naar bericht

Op zoek naar een nieuwe functie in de ICT?

18-11-2019 - De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld. Dit zijn de 5 meest gekozen opleidingsprofielen in 2019.

Ga naar bericht


VeriSM Foundation

25-11-2019 – VeriSM™ is de nieuwe benadering voor servicemanagement in het digitale tijdperk. VeriSM maakt het mogelijk voor organisaties om klanten te bedienen in overeenstemming met de eisen die klanten daaraan stellen. Meer weten? Kom naar de VeriSM training op 18 en 20 december.

Ga naar de training

Masterclass Trends in IT– Grip op de digitale toekomst

25-11-2019 - Alles wat digitaal kan, zal digitaal worden. Welke impact heeft dit op onze benadering van klanten en inrichting van processen? Welke nieuwe businessmodellen dienen zich aan? Welke invloed heeft Robotisering, Internet of Things en Kunstmatige Intelligentie?

Ga naar de Masterclass Trends in IT

Masterclass DevOps Architectuur

18-11-2019 - Wilt u alles weten over architectuur in een DevOps omgeving? De IT Management Group vertelt u graag alles over dit onderwerp tijdens de Masterclass DevOps Architectuur in Utrecht op 25 november aanstaande.

Ga naar masterclass

OBM: de positieve aanpak voor gedragsverandering

25-10-2019 - Veel trajecten struikelen niet bij de implementatie van het nieuwe IT systeem of het nieuwe werkproces maar bij de laatste horde, het veranderen en verankeren van het gedrag van de medewerkers.

Ga naar bericht

In de spotlights: Masterclass Agile Design

18-10-2019 - In de populaire Masterclass Agile Design leert u hoe u op een agile wijze een ontwerp kunt maken van uw informatiesysteem.

Ga naar bericht

Ontwikkeltraject EZK groot succes

14-10-2019 - De vraag naar data vergde een aanscherping van de competenties van de medewerkers van het ministerie van EZK. Zij hebben via ITMG een ontwikkeltraject doorlopen aan de hand van verschillende trainingen.

Ga naar bericht

Nieuwe ITIL 4 Informatiesessie op 9 januari 2020

14-10-2019 - Op 9 januari organiseert de IT Management Group een nieuwe ITIL 4 informatiesessie. Op verzoek dit keer inclusief implementatie workshop! In één middag de belangrijkste ITIL 4 wijzigingen op een rijtje en handvatten voor implementatie. Deelname is kosteloos.

Ga naar bericht


ITIL 4 Foundation in English, 24,25 and 28 October, Eindhoven

03-10-2019 - On 24,25 and 28 October 2019, we will provide the ITIL® 4 Foundation training in English. There are still a few places available, enroll now!

See full news item

De meest gevraagde certificeringen in 2019/2020 deel 2

25-09-2019 - Welke opleiding kunt u nu het beste volgen? De IT Management Group schetst voor u de komende weken in drie delen een overzicht van de meest gevraagde functies en competenties in 2019 en 2020. Deel 2: Java en C# Developers en Online Marketeers.

Ga naar bericht

Startmogelijkheid oktober CISA!

23-09-2019 - Op 3, 10, 31 oktober en 7 november organiseert de IT Management Group de training Certified Information Systems Auditor in Utrecht. Het CISA certificaat geeft u internationale erkenning als IT-Auditor. De CISA certificering wordt steeds vaker gevraagd voor functies als auditor of (security) adviseur. Schrijf u snel in voor de training die binnenkort start!

Ga naar bericht

ITIL® 4 certificering toegelicht

11-09-2019 - In moderne bedrijven geldt als belangrijkste kenmerken voor professionals een continue leermentaliteit en interesse in het (blijvend) vergaren van kennis. ITIL 4 biedt met betrekking tot IT servicemanagement een moderne en schaalbare benadering en certificeringsmogelijkheid. Maar welke ITIL 4 certificeringen zijn er precies en hoe zitten ze in elkaar?

Ga naar bericht

De meest gevraagde certificeringen in 2019/2020 deel 1

02-09-2019 - Welke opleiding kunt u nu het beste volgen? De IT Management Group schetst voor u de komende weken in drie delen een overzicht van de meest gevraagde functies en competenties in 2019 en 2020. Deel 1: Big data, informatiemanagement en functioneel beheer.

Ga naar bericht

Beschikbare IT'ers!

28-08-2019 - Schaarste op de markt? IT Management Group heeft IT'ers (en IT'ers in spe) beschikbaar! Lees hier alvast wat over de kandidaten en neem contact op voor een kopje koffie.

Ga naar bericht

Nieuwe ITIL 4 Informatiesessie op 1 oktober 2019 in Den Haag

29-07-2019 - Op 1 oktober organiseert de IT Management Group een nieuwe ITIL 4 informatiesessie. Op verzoek dit keer inclusief implementatie workshop! In één middag de belangrijkste ITIL 4 wijzigingen op een rijtje en handvatten voor implementatie. Deelname is kosteloos.

Ga naar bericht

ITIL 4 Managing Professional Transition beschikbaar!

25-07-2019 - Heeft u al geïnvesteerd in ITIL v3? Volg de ITIL 4 Managing Professional Transition en maak in slechts één training uw certificering weer helemaal up to date. U kunt zich vanaf nu inschrijven, wees er snel bij!

Ga naar bericht


Data modelleren in lagen

24-07-2019 - Bij veel organisaties staat het opstellen van datamodellen volop in de aandacht. In alle situaties heeft de inzet van een gelaagd model een aantal voordelen. Lees hier de aanbevelingen van onze ervaren trainer Bert Dingemans of volg de Masterclass Informatie en Datamodellering.

Ga naar bericht


Masterclass Service monitoring

15-07-2019 - Op 1 en 2 augustus organiseert de IT Management Group de Masterclass Servicemonitoring in Utrecht, enkele minuten lopen van centraal station. De training wordt verzorgd door onze deskundige en praktijkgerichte trainer Bart de Best.

Ga naar bericht


BiSL Foundation

09-07-2019 – Op maandag 15 en maandag 22 juli organiseert de IT Management Group de training BiSL Foundation in Utrecht, enkele minuten lopen van centraal station. De training wordt verzorgd door onze deskundige en praktijkgerichte trainer Jan de Vries. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. We verwelkomen u graag!

Ga naar bericht

In gesprek met Robert Yntema… deelnemer aan het Make IT Work Match Event!

03-07-2019 - Morgen is het zover! Het tweede Match Event en de Diploma-uitreiking van Make IT Work gaat om 13:00 van start in de Jaarbeurs Utrecht. Een tipje van de sluier: deelnemer Robert stelt zich alvast voor!

Ga naar bericht

ITMG.nl is vernieuwd!

01-07-2019 - Dit weekend is de IT Management Group live gegaan met een nieuwe website. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om ITMG.nl in een moderner jasje te steken.

Ga naar bericht

ITIL 4 Foundation juli in Den Haag

28-06-2019 - Op 11, 12 en 19 juli organiseert de IT Management Group de training ITIL 4 Foundation in Den Haag met uitzicht op de Hofvijver. Deze wordt verzorgd door onze bevlogen en deskundige trainer Jan Heunks! Bent u al bekend met ITIL? Volg dan de ITIL 4 Bridge op 27 augustus in Utrecht.

Ga naar bericht

Make IT Work Match Event – 4 juli 2019 – Utrecht

09-05-2019 - Er is een groot tekort aan goed opgeleid ICT personeel. ITMG, CA-ICT en SZW bieden hiervoor een oplossing door via (om)scholing de sector van nieuwe en enthousiaste medewerkers te voorzien. Kom op 4 juli om 75 gemotiveerde kandidaten op zoek naar een baan in de IT te ontmoeten!

Ga naar bericht

FUBAR inside - About visualising and attacking Technical Debt

01-05-2019 - What is Technical Debt and why is it a problem? In the IT world, Technical Debt is the most important, financially most uncertain, yet hidden problem. Read this article and get tips & tricks on how to visualise and attack the issue.

Ga naar bericht

SNA Keurmerk NEN 4400-1 behaald!

30-04-2019 - IT Management Group Consultancy heeft de NEN 4400-1 certificering behaald. Dit SNA-keurmerk is het keurmerk voor de uitzend- en detacheringssector en is ontwikkeld om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk te beperken.

Ga naar bericht

In gesprek met Arnold Eilering…deelnemer aan de 1e ITIL® 4 training!

05-04-2019 - Hoe heeft een van de eerste deelnemers de nieuwe ITIL® 4 training ervaren? “Het mooie van ITIL® 4 is dat het veel meer gericht is op waarde en veranderingen binnen een bedrijf. ITIL® 4 biedt een goede basis voor iedere organisatie.”

Ga naar bericht

SAFe Summit - Lightning Talk voting now live

25-03-2019 - Van 7 t/m 10 mei 2019 vindt in het World Forum in Den Haag de Europese SAFe Summit plaats. SAFe Program Consultant Jan de Vries heeft twee voorstellen ingediend voor zogenaamde lightning talks, dit zijn korte presentaties van 15 minuten. Stem hier op zijn talks!

Ga naar bericht

Eerste ITIL® 4 Foundation training – Iedereen Geslaagd!

22-03-2019 - Eerste interactieve #ITIL4 Foundation training bij IT Management Group met 12 deelnemers. Resultaat: IEDEREEN geslaagd voor het examen! Hier een impressie van de training. De volgende trainingen gaan van start op 20 juni en 11 juli.

Ga naar bericht

Sparx Enterprise Architect niet alleen voor UML modellen

12-03-2019 - Sparx Enterprise Architect is met name bekend als UML modelleertool voor software ontwikkelaars. Echter Sparx Enterprise Architect heeft zich verder ontwikkeld. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden die er zijn voor enterprise architecten en voor datamodelleurs.

Ga naar bericht

Nieuwe informatiesessie gepland op 2 mei in Amsterdam

13-02-2019 - Sinds de jaren tachtig biedt ITIL voor veel organisaties een houvast met een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden. Door allerlei ‘nieuwe’ werkwijzen van de laatste jaren zoals Lean, Agile en DevOps, is IT-servicemanagement in een ander daglicht komen te staan.

Ga naar bericht

IT Management Group op de Europese SAFe Summit

11-02-2019 - Van 7 t/m 10 mei 2019 vindt in het World Forum in Den Haag de Europese SAFe Summit plaats, waar ongeveer 700 deelnemers worden verwacht. Scaled Agile partner IT Management Group zal daar worden vertegenwoordigd door SAFe Program Consultant Jan de Vries.

Ga naar bericht

Sfeer Impressie Make IT Work Match Event – Jaarbeurs Utrecht

16-01-2019 - Het eerste Make IT Work Match Event van de IT Management Group is een feit! Een groep van ruim 50 uiterst gemotiveerde kandidaten, klaar om de (IT)-arbeidsmarkt op te gaan, en een tiental inspirerende werkgevers kunnen samen terugkijken op een geslaagde netwerkmiddag!

Ga naar bericht

ITIL® 4 FAQ is beschikbaar!

03-01-2019 - In 2019 wordt ITIL 4 gelanceerd. Maar wat houdt het in? Wat gaat er veranderen? Wat is het verschil met ITIL 3 en wat zijn de mogelijkheden voor certificering? Hier presenteren we de frequently asked questions (FAQ) over ITIL 4.

Ga naar bericht

PRINCE2® 2017 – Wat is het? En wat is het verschil met PRINCE2® 2009?

20-11-2018 - PRINCE staat voor ‘PRojects IN Controlled Environments’. PRINCE2® 2017 vervangt de 2009 versie, en is dus de huidige versie van PRINCE2. Hier vindt u de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Ga naar bericht

ITIL® 4 Informatiesessie

12-11-2018 - Sinds de jaren tachtig biedt ITIL voor veel organisaties een houvast met een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden. Door allerlei ‘nieuwe’ werkwijzen van de laatste jaren zoals Lean, Agile en DevOps, is IT-servicemanagement in een ander daglicht komen te staan.

Ga naar bericht

ITIL® 4 – Wat is het en wat is het verschil met ITIL® 3?

11-10-2018 - Digitale transformatie en technologie drijven organisaties naar een nieuwe manier van werken in een snel veranderende omgeving. Daarom is het tijd voor een nieuwe editie van het meest gehanteerde best practice framework voor IT-servicemanagement ter wereld.

Ga naar bericht

Promotie…? Volg de cursus: Van meewerken naar leiding geven

12-09-2018 - Je bent goed in je vak en leiding geven ging je vroeger misschien van nature goed af. Hoe pak je het aan nu de dynamiek veranderd is en je officieel leiding moet gaan geven? Na deze training zit je lekkerder en zelfverzekerder in je leiderschapsrol.

Ga naar bericht

Moeite met Concentreren…? Volg dan de training: Concentreren kun je leren!

03-09-2018 - Heb jij het gevoel dat je alle ballen hoog moet houden? Last van drukte in de kantoortuin of raak je afgeleid door die alsmaar binnenkomende e-mails? Ga om met stress in jouw werkomgeving en leer hoe je je hoofd inzetbaar kan houden.

Ga naar bericht

Tweede Diploma uitreiking Make IT Work

31-05-2019 - De tweede diploma-uitreiking van het Make IT Work traject van de IT Management Group is een feit! Na maanden van hard studeren is een nieuwe groep met gemotiveerde deelnemers klaar om de (IT)-arbeidsmarkt op te gaan.

Ga naar berichtAGENDA

 

Trainingen

- Start: 08-04-2020 (Online)
- Start: 16-04-2020 (Online - Startgarantie)
- Start: 16-04-2020 (Online - Startgarantie)
- Start: 16-04-2020 (Online)
- Start: 17-04-2020 (Online)
- Start: 20-04-2020 (Online)
- Start: 20-04-2020 (Online - Startgarantie)
- Start: 20-04-2020 (Online - Startgarantie)
- Start: 20-04-2020 (Online - Startgarantie)
- Start: 24-04-2020 (Online)

Masterclasses

- Start: 06-04-2020 (Online)
- Start: 20-04-2020 (Online)
- Start: 06-05-2020 (Online - Startgarantie)
- Start: 14-05-2020 (Online)
Masterclass Agile Servicemanagement met Scrum - Start: 18-05-2020 (Online)