Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

NIEUWS

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsberichten

Schrijf je nu in voor PRINCE2 Foundation en/of voor PRINCE2 Practitioner!

02-02-2022 -PRINCE2 is een projectmanagementmethode die geschikt is voor alle typen projecten. De PRINCE2 richt zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project. De PRINCE2 Foundation training is de basistraining PRINCE2 en is geschikt voor iedereen die te maken krijgt met projecten. De PRINCE2 Practitioner training is het vervolg op PRINCE2 Foundation en is geschikt voor projectleiders, projectmanagers en programmamanagers.

Meer weten? Klik dan hier!

13 & 14 februari - Klassikale training: BiSL Next

01-02-2022 - BiSL is al sinds 2005 het meest populaire framework voor functioneel beheer en informatiemanagement. De training BiSL Next is een professionele, praktijkgerichte en interactieve training gebaseerd op het boek ‘BiSL Next in uitvoering’. Dit boek is een uitstekend hulpmiddel om Business Informatie Management te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Bent u verantwoordelijkheid voor (een deel van) de informatievoorziening van uw organisatie? Lees dan verder!

Inschrijving: Python voor Testers

31-01-2022 - Training Python voor Testers volgen? Dan kiest u voor de IT Management Group! In de training Python voor Testers leert u de basisbegrippen van testen met Python en leert u programmeren in Python. Wilt u uw testen automatiseren of wilt u om een andere reden weten hoe Python werkt? Dan is deze training voor u geschikt!

Meer informatie en inschrijven voor de training op 13 & 15 februari - Klassikaal in Utrecht!

Training: Big Data Foundation

30-01-2022 - In de 3-daagse training Big Data Foundation leert u wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn van Big Data binnen organisaties. U krijgt inzicht in de basisbegrippen van Big Data, maakt kennis met de belangrijkste bronnen van Big Data en leert over Data Mining. De Big Data Foundation training is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in Big Data.

Graag meedoen? Schrijf u dan nu in voor de training op 13,14 & 17 februari 2023!

Blijf altijd en als eerste op de hoogte van de nieuwste subsidieregelingen!

24-01-2022 - Voldoet u op dit moment niet aan de voorwaarden van REACT-EU? Bekijk dan eens de mogelijkheid voor een gratis opleiding met het STAP-budget. Medio maart/april 2023 starten er ook weer twee nieuwe subsidietrajecten. Wilt u hiervan op de hoogte worden gehouden? Schrijf u dan in op onze subsidie nieuwsbrief.

Direct inschrijven en blijf op de hoogte!

In-Company Training @ Stichting Boor

19-01-2022 - Vandaag start de in-company training: ITIL 4 Foundation bij Stichting BOOR! Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes met deze zeer professionele en praktijkgerichte in-company training!

Meer weten over deze training?

In-Company Training @ IT Performance Group

18-01-2022 - Vandaag start de in-company training: Commerciële Vaardigheden voor IT Professionals bij de IT Performance Group (ITPG)! ITPG adviseert en begeleidt bedrijven en organisaties bij voorkomende ICT uitdagingen. Met deze training commerciële vaardigheden voor IT Professionals helpt ITMG om de uitstekende staat van dienst en kennis van ITPG nog beter te gelde te maken! Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes!

Meer weten over deze training?

Training: Cobit 2019 Foundation

17-01-2022 - COBIT 2019 is een raamwerk voor de beheersing van uw IT. COBIT 2019 biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze training voor u zeer geschikt.

Meer informatie over deze online training die start op 20 januari?

USM Roadshow: Het nieuwe denken!

17-01-2022 - Stichting SURVUZ en de IT Management Group organiseren in januari en februari kennissessies voor de overheid. In die kennisbijeenkomsten voor de overheid staat de vraag centraal hoe u de overheidsdienstverlening kunt vereenvoudigen en de samenwerking tussen & binnen overheidsorganisaties kunt verbeteren met de USM-methode.

Meer informatie en inschrijven voor de kennisbijeenkomsten in Den Haag (26/01) of Amersfoort (02-02)

STAP-Budget - Meld u alvast aan!

16-01-2022 - Op 28 februari 2023 start de volgende STAP aanvraagperiode. Ook tijdens deze aanvraagperiode zal het STAP-budget waarschijnlijk weer snel op zijn, dus wees er op tijd bij! Zorg dat uw aanmelding ruim vóór 28 februari bij ons binnen is en maak uw agenda leeg op 28 februari vanaf 9.30 uur, zodat u op tijd uw aanvraag kunt starten bij het UWV.

Nieuwe aanvraagperiode is vanaf 28 februari 2023, meld u nu alvast aan!

In-Company Training @ Pensioenfonds Rail & OV

13-01-2022 - Vandaag start de in-company training: ITIL 4 Foundation bij Pensioenfonds Rail & OV! Pensioenfonds Rail & OV voorziet pensioen voor (voormalig) werknemers en gepensioneerden van de daar aangesloten ondernemingen. Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes met deze zeer professionele en praktijkgerichte in-company training!

Meer weten over deze training?

In-Company Training @ Geo Software

11-01-2022 - Vandaag start de in-company training: Agile en Devops in de Praktijk bij Geo Software. Geo Software is een wereldwijd een vertrouwde partner voor innovatieve softwaretechnologie en advies. De termen Agile, Scrum en DevOps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken binnen de IT. Wij wensen alle deelnemers veel succes en plezier met deze uitgebreide praktijkgerichte training!

Meer weten over deze training?

In-Company Training @ IT Academy Noord-Nederland

09-01-2022 - Vandaag begint de in-company training USM Foundation bij IT-Academy Noord-Nederland! IT Academy Noord-Nederland zet zich in voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in het Noorden d.m.v. onderwijs, onderzoek en verbinden. IT Academy Noord-Nederland kan USM gebruiken om haar besturing en werkwijze op een nog eenvoudigere manier in te richten. Wij wensen alle deelnemers veel plezier en succes!

Meer weten over deze training?

Avondtraining: CISM - 4 dagen online

04-01-2022 - Tijdens de training, startend op 24 januari, die opleidt tot Certified Information Security Manager worden alle belangrijke security domeinen zoals hierboven opgesomd behandeld. Ook wordt er geoefend met examenvragen. U leert u hoe u informatiebeveiliging in lijn kunt brengen met uw business doelstellingen en wettelijk gestelde eisen.

Meer weten over deze training die op 24 januari begint?

Avondmasterclass: Continuous Integration

03-01-2022 - In de Masterclass Continuous Integration leert u hoe software continu kan worden voortgebracht door een team van developers op een efficiënte en effectieve wijze, rekening houdend met de behoeften vanuit de business en met het beheer van de applicatie. Deze masterclass is geschikt voor iedereen die werkt in een Agile of DevOps omgeving.

Meer weten over deze training die op 16 januari begint?

De Beste Wensen voor het nieuwe jaar!

02-01-2022 - Team IT Management Group wenst iedereen een gezond en leerrijk 2023! Een nieuw jaar begint altijd met goede voornemens. Wellicht is één van deze voornemens om nieuwe kennis op te doen of kennis te updaten. Daar helpen wij graag bij. Proost!

Klik hier om ons trainingsrooster te bekijken.

Training: Cobit 2019 Foundation

28-12-2022 - COBIT 2019 is een raamwerk voor de beheersing van uw IT. COBIT 2019 biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze training voor u zeer geschikt.

Meer informatie over deze training die start op 16 januari?

Fijne Feestdagen!

22-12-2022 - Team IT Management Group wenst u fijne feestdagen en een gezond en leerzaam 2023

Ook in het nieuwe jaar een IT training volgen als goede voornemen?

Avondtraining: PRINCE2 Foundation - Start 16/01

20-12-2022 - Altijd al een PRINCE2 Projectmanagement training willen volgen maar geen tijd voor gehad? En heeft u in uw werk te maken met projecten of projectmatig werken? Op 16, 23 en 30 januari organiseert ITMG een PRINCE2 avondtraining. Bij de avondtrainingen doorloopt u de stof in minder tijd en besteedt u meer tijd aan zelfstudie. Wilt u liever een dagtraining volgen? Dat kan op 23 en 24 januari.

Meer weten over deze training die op 16 januari begint?

USM sterk in opkomst

16-12-2022 - USM staat voor Universeel Service Management. USM is een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee een serviceorganisatie haar mensen, middelen, werkwijzen en services kan managen met slechts 5 processen en 8 te automatiseren workflows. De methode is toepasbaar op elke vorm van dienstverlening. Er is veel belangstelling voor dit managementsysteem. Voor het webinar USM in de praktijk van 15 december j.l. waren ruim 100 geïnteresseerde deelnemers.

Net als deze 100 deelnemers ook meer weten?

Online training: ISTQB Foundation

08-12-2022 - De 3-daagse training ISTQB Foundation heeft tot doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools.

Meer weten over 3-daagse training die start op 14 december?

Masterclass: Service Level Agreements - start 14 december

06-12-2022 - In de Masterclass Service Level Agreements (SLA) leert u hoe u een professionele Service Level Agreement kunt opstellen en beheren. Hiermee realiseert u de basis voor de afspraken tussen afnemer en aanbieder zodat er een optimale dienstverlening kan plaatsvinden. In deze Masterclass maakt u de vertaling van de klantwensen naar werkbare SLA’s. Meer weten?

Meer weten over 2-daagse Masterclass die start op 14 december?

Omscholingstraject REACT-EU verloopt voorspoedig

05-12-2022 - Het omscholingstraject REACT-EU verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn ruim 80% van de plekken gevuld. Wilt u nog gebruik maken van dit unieke omscholingstraject ter waarde van € 7500,- en voldoet u aan de voorwaarden schrijf u dan op tijd in op onze website.

Ruim 80% van de plekken is gevuld, meer weten?

In-Company training bij de Universiteit van Amsterdam

01-12-2022 - Vandaag start de in-company Masterclass Data- en Informatiemodellering bij de Universiteit Van Amsterdam (UVA). Een Masterclass die u niet mag missen wanneer u te maken heeft met dataverwerking of informatievoorziening. Een enthousiast team binnen UVA gaat hier op locatie mee aan de slag! Wij wensen iedereen veel succes en plezier.

Meer weten over Masterclass?

Training: SQL Foundation - start 30 november

24-11-2022 -Tijdens de Training SQL Foundation leert u communiceren met relationele databases door middel van de querytaal SQL. Tijdens de training krijgt u naast de theorie veel oefeningen om het geleerde direct toe te kunnen passen op een gevulde database. Deze training is uitermate geschikt voor data analisten, data scientists, testers en functioneel beheerders.

Meer weten over deze 2-daagse online training?

IT Management Group start samenwerking met IT Job Coach

23-11-2022 - ITMG is de samenwerking aangegaan met IT Job Coach. ITMG richt zich al jaren op training, advies en consultancy. De laatste jaren heeft ITMG haar trainingsactiviteiten met groot succes uitgebreid met bij- en omscholingstrajecten gericht op mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan in de ICT. Om deze groep mensen nog beter te kunnen ondersteunen is ITMG de samenwerking aangegaan met IT Job Coach. IT Job Coach richt zich op bemiddeling naar werk, (job)coaching en loopbaanoriëntatie.

Kijk eens op de website van IT Job Coach of volg de pagina op LinkedIn.

Python of JavaScript?

18-11-2022 - JavaScipt en Python zijn beide erg populair en in opkomst. Maar welke kunt u nu het beste leren? Wilt u uzelf graag wat breder oriënteren op het gebied van programmeren? Dan past Python op dit moment het beste bij u. Python kan voor meer toepassingen worden ingezet en is iets simpeler om te leren. Wilt u gaan werken in de website ontwikkeling dan is het waarschijnlijk beter om te starten met JavaScript. Maar eigenlijk zou het het beste zijn om met beide talen kennis te maken.

Meer informatie over welke taal u nu het beste kunt leren?

Training: PRINCE2 Foundation - 22 & 23 november, Klassikaal Utrecht

17-11-2022 - Heeft u in uw werk te maken met projecten of projectmatig werken? Neemt u deel in één of meerdere projecten of bent u aangewezen om een project uit te voeren in de rol van projectleider? Dan zult u veel baat hebben bij de training PRINCE2 Foundation. De PRINCE2 methode is geschikt voor alle typen projecten en is in Nederland de meest gebruikte projectmanagementmethode.

Meer informatie over deze training?

In-Company Training bij Justitiële Informatiedienst op 11 november

15-11-2022 - Afgelopen vrijdag is de in-company training DevOps in de Praktijk bij de Justitiële Informatiedienst begonnen! Binnen deze unieke training DevOps in de praktijk worden Development & Operations samengesmeed tot één team waardoor de kennis en kunde wordt gedeeld en de werkmethoden op elkaar worden afgestemd. Wij wensen de deelnemers van Justid veel plezier en succes!

Meer weten over DevOps in de Praktijk?

Masterclass Data Privacy & Data Protection - 22 & 23 november

09-11-2022 -Privacy wet- & regelgeving zoals de Wet bescherming Persoonsbescherming (WBP) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) zijn voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleerd. Deze Masterclass is een must voor iedereen die te maken heeft met Data Privacy en Data Protection. Er wordt op een toegankelijk niveau ingegaan op de juridische, organisatorische en IT-componenten van Data Privacy en Data Protection.

Meer weten over deze 2-daagse klassikale training?

Testautomatisering Fundamentals start 17-11!

03-11-2022 -Testautomatisering is essentieel om de rappe feedback te krijgen die in de huidige agile wereld nodig is. Maar de opzet en aanpak van testautomatisering is afhankelijk van de context waarin dit plaatsvindt. Een tool alleen is geen garantie voor succes. Deze training is geschikt voor iedereen die direct met testautomatisering te maken heeft of krijgt.

Meer weten over deze 2-daagse training?

Reminder: Gratis webinar USM

02-11-2022 - Op donderdag 15 december van 15:00 - 17:00 uur organiseren wij een gratis webinar over Universeel Service Management. USM is een universele, methodische werkwijze om dienstverlening te managen. In dit webinar gaan we in op de vragen wat is USM, hoe wordt USM in een organisatie toegepast en wat zijn de ervaringen van organisaties die de USM-methode al succesvol toepassen? Sprekers zijn: Jan van Bon, Cor Winkler Prins, Jan de Vries en Frank Dankaart.

Het programma is inmiddels bekend. Er zijn nog maar een paar plaatsen. Schrijf u op tijd in!

In-Company Training bij DUO – Start vandaag!

31-10-2022 - Vandaag start de in-company training TMap Quality for cross-functional teams bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan “built-in quality”, hetgeen verder gaat dan testen alleen. Wij wensen de verschillende afdelingen binnen DUO veel plezier en succes!

Meer weten over deze training?

Certified Information Security Manager - 8 november

27-10-2022 - De CISM training is bedoeld voor medewerkers die bezig zijn met de organisatorische kant van informatiebeveiliging. Het gaat onder andere om Information Security Managers, Informatiebeveiligingsspecialisten, IT Security Managers, Security Officers, Security Consultants, Risk Managers en IT Auditors. De training CISM leidt u op voor het officiële CISM examen van ISACA. Dit certificaat geeft u internationale erkenning als security professional.

Meer weten over deze online training?

Masterclass Data Privacy & Data Protection op 22 en 23 november

26-10-2022 - Privacy wet- & regelgeving zoals de Wet bescherming Persoonsbescherming (WBP) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) zijn voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleerd. Deze Masterclass is een must voor iedereen die te maken heeft met Data Privacy en Data Protection. Er wordt op een toegankelijk niveau ingegaan op de juridische, organisatorische en IT-componenten van Data Privacy en Data Protection.

Meer weten over deze Masterclass?

Op 1 november start de volgende STAP aanvraagperiode - Meld u nu aan!

25-10-2022 - Op 1 november 2022 start de volgende STAP aanvraagperiode. Ook tijdens deze aanvraagperiode zal het STAP-budget waarschijnlijk weer snel op zijn, dus wees er op tijd bij! Zorg dat uw aanmelding ruim vóór 1 november bij ons binnen is en maak uw agenda leeg op 1 november vanaf 9.30 uur, zodat u op tijd uw aanvraag kunt starten bij het UWV.

Meer weten over het STAP-Budget?

Vakopleiding Functioneel Beheer - 9 november

24-10-2022 - De Functioneel Beheerder draagt zorg voor de continuïteit van de applicaties en heeft een verbindende rol tussen enerzijds gebruikers van de applicaties en anderzijds de applicatieontwikkelaars en technisch specialisten. Er is op dit moment veel vraag naar Functioneel Beheerders. Dit wordt dus ook gezien als één van de meest kansrijke functies in de ICT.

Meer weten over deze 5-daagse klassikale training in Den Haag?

Maak kennis met onze accountmanagers

20-10-2022 - De ITMG accountmanagers staan er om bekend specifieke trainingswensen deskundig met u door te spreken. Nu het gelukkig weer kan, komen wij dan ook graag bij u langs om op uw specifieke vragen en wensen in te kunnen zoomen (maar dan niet via Zoom;-).

Nodig ons vrijblijvend uit voor een kennismaking door een e-mail te sturen naar: accountmanagement@itmg.nl

De functie en het verhaal: ICT Servicedesk medewerker

14-10-2022 - Als Medewerker ICT Servicedesk los je diverse problemen op die zich voor kunnen doen binnen een organisatie. Hierdoor ben je snel wegwijs binnen alle IT-onderdelen. Je maakt kennis met allerlei ICT-functies én doet ervaring op waarmee je door kunt groeien naar een meer specialistische ICT-rol.

Heb je interesse in de functie van ICT Servicedesk medewerker? Volg dan de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT Support Medewerker of volg één van de andere opleidingen ter waarde van € 7500,- gratis met REACT-EU subsidie.

Online Praktijktraining LEAN - Start morgen of op 2 december

13-10-2022 - Bent u werkzaam als ICT Support medewerker, Project Support medewerker, Functioneel beheerder, Informatie-adviseur, Data engineer, Security manager of Agile testmanager dan is deze training bij uitstek geschikt om uw werkprocessen te verbeteren. In de praktijktraining Lean leert u met 10 praktische gereedschappen om klanten beter te begrijpen, processen te optimaliseren, verbeteringen door te voeren, werk te visualiseren, fouten te voorkomen en beter om te gaan met risico’s.

Meer informatie of inschrijven?

Gratis webinar USM

12-10-2022 - Op donderdag 15 december van 15:00 - 17:00 uur organiseren wij een gratis webinar over Universeel Service Management. USM is een universele, methodische werkwijze om dienstverlening te managen. In dit webinar gaan we in op de vragen wat is USM, hoe wordt USM in een organisatie toegepast en wat zijn de ervaringen van organisaties die de USM-methode al succesvol toepassen? Sprekers zijn: Jan van Bon, Cor Winkler Prins, Jan de Vries en Frank Dankaart.

Zeker zijn van een plek? Schrijf u dan op tijd in.

Op 1 november start de volgende STAP aanvraagperiode

11-10-2022 - Op 1 november 2022 start de volgende STAP aanvraagperiode. Ook tijdens deze aanvraagperiode zal het STAP-budget waarschijnlijk weer snel op zijn, dus wees er op tijd bij! Zorg dat uw aanmelding ruim vóór 1 november bij ons binnen is en maak uw agenda leeg op 1 november vanaf 9.30, zodat u op tijd uw aanvraag kunt starten bij het UWV.

Meld u nu aan!

In-Company Training bij Royal Reesink

06-10-2022 - COBIT is een generiek regie- en controle raamwerk met richtlijnen die zich richten op “wat dient er te gebeuren” in plaats van “hoe moet het gebeuren”. Deze richtlijnen vormen praktische handvatten voor management, gebruikers, auditeurs, controllers en beveiligingsspecialisten om binnen organisaties effectief IT governance vraagstukken op te lossen. Dat is wat de deelnemers van Royal Reesink vandaag ook gaan ondervinden. Wij wensen iedereen veel succes en plezier!

Meer weten over deze training?

In-Company Training bij Pensioenfonds Horeca & Catering

05-10-2022 - Wanneer u werkzaam bent in de IT op het gebied van beheer of exploitatie of leiding geeft binnen uw vakgebied, dan is de kennis van ITIL Foundation onmisbaar. De slogan van Pensioenfonds Horeca & Catering luidt: Samen waardevol, nu en later. Deze ITIL training is ook zeker een waardevolle toevoeging aan de kennis van deze enthousiaste groep deelnemers. Wij wensen alle deelnemers van Pensioenfonds Horeca & Catering veel succes en plezier vandaag!

Meer weten over deze training?

Timemanagement en Resultaatgericht werken

04-10-2022 - In deze training gaat u met andere ogen naar uw tijdsbesteding kijken. U signaleert wat voor u de tijdverspillers zijn en creëert tijd door deze te elimineren. Met meer overzicht over uw werkzaamheden krijgt u ook meer rust in het werk. Deze training is geschikt voor iedereen die beter met zijn tijd wil omgaan en meer resultaat in dezelfde tijd wil bereiken.

Meer weten over deze 2-daagse online avondtraining op 17 & 18 oktober?

DevOps in de praktijk voor de Justitionele Informatiedienst

03-10-2022 - De training DevOps in de praktijk is geschikt voor iedereen die werkt in de IT op het gebied van systeemontwikkeling, beheer of exploitatie. Vandaag begint deze professionele en praktijkgerichte training voor de Justitiële Informatiedienst waarin wordt ingegaan op de theorie van DevOps, ondersteund door voorbeelden uit de praktijk. Wij wensen alle deelnemers van de Justitiële Informatiedienst veel succes en plezier.

Meer weten over deze training?

TOGAF Foundation: 12 en 13 oktober

28-09-2022 - Bent u werkzaam als business architect, enterprise architect of IT architect? Of werkt u als IT consultant en wilt u TOGAF 9 gaan toepassen in uw werk? Dan is deze training geschikt voor u. The Open Group Architecture Framework, TOGAF®, is een gedetailleerde methode voor het ontwikkelen van een Enterprise Architectuur. TOGAF beschrijft het proces van acceptatie, productie, gebruik en onderhoud van een Enterprise Architectuur.

Meer weten over deze 2-daagse klassikale training in Utrecht?

Online avondmasterclass Continuous Testing

27-09-2022 - In deze Masterclass leert u testcases op te stellen en deze net zo lang cyclisch te ontwikkelen totdat een user story gerealiseerd is. Hiermee realiseert u op een professionele wijze een informatiesysteem dat goed onderhoudbaar en uitbreidbaar is. Deze Masterclass is ook onderdeel van de opleiding Certified DevOps Engineer. Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT. Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u deze opleiding ook gratis volgen met het subsidietraject REACT-EU.

Meer weten over deze 2-daagse online avondmasterclass?

Training: Professional Scrum Product Owner

16-09-2022 - Deze training gaat specifiek in op de rol van de Product Owner in het Scrum proces. U leert hoe u de Return On Investment (ROI) kunt maximaliseren en de Total Cost of Ownership (TCO) van uw softwareproducten en systemen kunt optimaliseren. Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij software ontwikkeling, maar ook voor professionals die binnen een organisatie de rol van Product Owner op zich gaan nemen. Ideaal voor onder meer Product en Project Managers, IT Development Managers en Teamleiders.

De online training is vandaag gestart, maar op 13 oktober begint een nieuwe training, meer weten?

Big Data Foundation - 3, 4 & 7 oktober

14-09-2022 - Big Data is tegenwoordig een populair begrip. Deze training is ontwikkeld om u te leren wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn van Big Data binnen organisaties. U krijgt inzicht in de basisbegrippen van Big Data, maakt kennis met de belangrijkste bronnen en leert over Data Mining. Deze training is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in Big Data, zoals projectmanagers, database specialisten, IT managers, data analisten, marketing (intelligence) managers en innovatie managers.

Meer informatie en inschrijven

Trainingen REACT-EU van start

13-09-2022 - In september zijn de eerste trainingen van het project REACT-EU van start gegaan. Binnen dit programma wordt u in 16 dagen opgeleid tot bijvoorbeeld Python Developer, Support medewerker, Javascript Developer of Security Engineer. In totaal zijn er 10 opleidingstrajecten om uit te kiezen. Voldoet u aan de voorwaarden dan zijn er voor u als kandidaat geen kosten aan verbonden. Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op of bekijk onze REACT-EU pagina.

In-Company training ISTQB Agile Tester bij het CJIB!

12-09-2022 - Nadat eerder de in-company training ISTQB Foundation bij het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden met succes is afgerond. Start vandaag de training 𝗜𝗦𝗧𝗤𝗕 𝗔𝗴𝗶𝗹𝗲 𝗧𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿. Deze cursus besteedt aandacht aan de agile werkwijze en ontwikkelmethodieken. We wensen alle deelnemers bij het CJIB veel succes en plezier.

Je leest hier alles over deze training

Praktijktraining Lean: 14-10 & 31-10 of de avondtraining op 17-10 en 01-11

31-08-2022 - In de Praktijktraining Lean leert u om te werken met 10 praktische gereedschappen om klanten beter te begrijpen, processen te optimaliseren, verbeteringen door te voeren, werk te visualiseren, fouten te voorkomen en beter om te gaan met risico’s. Momenteel is Lean één van de meest bekende procesverbetermethodes ter wereld. En vooral de laatste 15 jaar kent het een enorme opmars, ook binnen de IT dienstverlening.

Meer weten over deze online te volgen: dag- of avondtrainingen?

Leading SAFe - 19 en 20 september

26-08-2022 - Deze populaire training is geschikt voor iedereen die werkt en een Agile of DevOps team en andere direct betrokkenen bij softwareontwikkeling. In de Leading SAFe training leert u hoe u SAFe kunt toepassen in uw eigen organisatie. U maakt gebruik van de principes en werkwijzen van het Scaled Agile Framework® (SAFe). U leert o.a. wat het inhoudt om over de volle breedte van een onderneming een Lean-Agile transformatie uit te voeren.

Meer weten over deze 2-daagse klassikale training in Den Haag?

Meld u nu aan: STAP-Budget open op 01/09!

25-08-2022 - Op 1 september 2022 start de volgende STAP aanvraagperiode. Ook tijdens deze aanvraagperiode zal het STAP-budget waarschijnlijk weer snel op zijn, dus wees er op tijd bij! Zorg dat uw aanmelding ruim vóór 1 september bij ons binnen is en maak uw agenda leeg op 1 september vanaf 09.30 uur, zodat u op tijd uw aanvraag kunt starten bij het UWV. De overheid geeft maximaal € 1.000,- subsidie voor scholing en ontwikkeling.

Meer weten over het STAP-Budget?

Masterclass: Service Level Agreements (SLA)

19-08-2022 - In de Masterclass Service Level Agreements leert u hoe u een professionele Service Level Agreement (SLA) kunt opstellen en beheren. Hiermee realiseert u de basis voor de afspraken tussen afnemer en aanbieder zodat er een optimale dienstverlening kan plaatsvinden. Dit betreft een 2-daagse Masterclass die klassikaal gevolgd kan worden in Utrecht.

Meer weten over deze Masterclass?

CISM - Certified Information Security Manager - 5, 12, 19 en 26 september

15-08-2022 - Tijdens de training die opleidt tot Certified Information Security Manager worden alle belangrijke security domeinen behandeld. U leert hoe u uw informatiebeveiliging in lijn kunt brengen met uw businessdoelstellingen en de wettelijk gestelde eisen. Ook wordt tijdens de training ingegaan op informatiebeveiligingsrisico’s en de mogelijkheden om deze risico’s tot een voor uw organisatie aanvaardbaar niveau te beperken.

Meer weten over deze training die zowel online als klassikaal kan worden gevolgd?

In-Company Training ISTQB Foundation bij het CJIB

09-08-2022 - Morgen begint de in-company training ISTQB Foundation bij het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden. In deze training brengen we praktische kennis over de fundamenten van testen bij. We wensen alle deelnemers bij het CJIB veel succes en plezier.

Meer informatie over de training ISTQB Foundation?

STAP-Budget op 1 september nieuwe kansen!

08-08-2022 - Op 1 september 2022 start de volgende STAP aanvraagperiode. Ook tijdens deze aanvraagperiode zal het STAP-Budget waarschijnlijk weer snel op zijn, dus wees er op tijd bij! Zorg dat uw aanmelding ruim vóór 1 september bij ons binnen is en maak uw agenda leeg op 1 september vanaf 09.30 uur, zodat u op tijd uw aanvraag kunt starten bij het UWV.

Meer informatie over het STAP-Budget?

Training Python voor Testers - start 29/08

04-08-2022 - In de training Python voor Testers leert u programmeren in Python. U leert die elementen van Python die het meest relevant zijn voor testers. Daarnaast krijgt u een korte introductie in testautomatisering van webapplicaties met de gratis Python module Selenium Webdriver en het maken van een connectie met een relationele database vanuit Python.

Meer weten over deze training?

TMAP Quality for cross-functional teams - 24,25 en 26 augustus

26-07-2022 - De training TMAP QCFT biedt alle mensen in een high-performance IT delivery team (zoals DevOps of Scrum) de vereiste kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor het inbouwen van kwaliteit in hun IT-systeem en het geven van vertrouwen dat de nagestreefde business value kan worden geleverd. Deze 3-daagse training die zowel klassikaal als online wordt gegeven is inclusief erkend examen!

Meer weten over deze training?

2-daagse training: USM Foundation – 15 & 16 augustus

21-07-2022 - USM staat voor Universeel Service Management en is een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee een serviceorganisatie haar mensen, middelen, werkwijzen en services managet met slechts 5 processen en 8 automatiseerbare workflows. De methode is toepasbaar op elke vorm van dienstverlening!

Meer weten over deze training?

Online training: Basiskennis IT - 11 & 12 augustus

19-07-2022 - In de 2-daagse training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals bijvoorbeeld een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie en mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.

Meer weten over deze training?

Nieuwe klassikale opleiding: Vakopleiding Functioneel Beheer - Procesverbetering

15-07-2022 - Deze nieuwe 2-daagse Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering gaat over het belang van processen in het algemeen, over de processen die functioneel beheerders vrijwel dagelijks uitvoeren en over de gereedschappen (tools) die daarbij van pas komen. Ook leert u meer over de achtergrond van procesmatig werken. .

Meer weten over deze training?

Vakopleiding: Functioneel Beheer - start 04/08

05-07-2022 - De Functioneel Beheerder (één van de meest kansrijke functies in de ICT) draagt zorg voor de continuïteit van de applicaties en hij vervult een ondersteunende rol ten aanzien van de gebruikers. Tijdens deze vakopleiding vergaart u kennis over welke tools en vaardigheden het beste kunnen worden ingezet om de informatievoorziening zo goed mogelijk te beheren en om de gebruikersorganisatie zo optimaal mogelijk te ondersteunen.

Meer weten over deze training?

Training: Big Data Foundation - start 18 juli

30-06-2022 - Big Data is tegenwoordig een populair begrip. Elke dag worden er grote hoeveelheden data geproduceerd van verschillende aard en oorsprong. Het juiste gebruik van Big Data kan grote voordelen voor een organisatie hebben. De training Big Data Foundation is ontwikkeld om u te leren wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn van Big Data binnen organisaties. Let op: Deze training is gratis als u gebruikt kunt maken van het STAP-Budget

Meer weten over deze training?

In-Company training bij de Koninklijke Marine

29-06-2022 - De training IREB (International Requirements Engineering Board) Foundation is geschikt voor iedereen die binnen een organisatie betrokken is bij het opstellen, beoordelen en goedkeuren van requirements. Een set requirements zorgt voor een stevig fundament van een project. Zeer waardevol voor dit belangrijke onderdeel van de Nederlandse Defensie. Wij wensen alle deelnemers van de Koninklijke Marine veel succes en plezier.

Meer weten over deze training?

Wanneer gaat de volgende STAP-budget aanvraagperiode van start?

16-06-2022 - Op vrijdag 1 juli om 10.00 uur stipt start de eerstvolgende STAP aanvraagperiode. Meer weten over het STAP Budget, welke trainingen er gevolgd kunnen worden en of u in aanmerking komt?

Klik hier voor onze STAP pagina

In-Company training voor VOI©E

14-06-2022 - VOI©E is de branchevereniging van collectieve beheersorganisaties (CBO's) voor auteurs- of naburige rechten. Datagedreven werken past in een datagedreven organisatie als die van VOI©E, waarin alle medewerkers Datagedreven Werken om een proces op gang te krijgen naar meer inzicht, kennis en gefundeerde beslissingen. Data kan gebruikt worden om beleid efficiënter, effectiever en inclusiever te maken. Met betere prestaties als beoogd resultaat. Wij wensen alle deelnemers veel succes en plezier!

Meer weten over deze Masterclass?

In-Company training bij de Belastingdienst

31-05-2022 - Morgen, op 1juni, begint de in-company training: TMAP Quality for cross-functional teams bij de Belastingdienst. In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan “built-in quality”, hetgeen verder gaat dan testen alleen. Wij wensen alle deelnemers bij de Belastingdienst veel succes.

Meer weten over deze training?

Training: Leading SAFe – meerdere startmomenten!

25-05-2022 - Het Scaled Agile Framework (SAFe®) – Leading SAfe is een in de markt bewezen framework voor het organisatie breed toepassen van Lean en Agile principes. SAFe zorgt ervoor dat een totaalproduct door meerdere Agile teams tegelijkertijd kan worden opgeleverd. De kracht van dit framework is ook dat het strategisch doel en de teamactiviteiten nauw op elkaar worden afgestemd.

Meer weten over deze training?

Tweedaagse klassikale training: COBIT 2019 Foundation

24-05-2022 - COBIT 2019 biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze COBIT 2019 training voor u een geschikte training.

Meer weten over deze training die start op 7 juni of 13 september?

Training: Certified Information Security Management

19-05-2022 - De training CISM van de IT Management Group leidt u op voor het officiële CISM examen van ISACA. Met deze erkenning verhoogt u uw marktwaarde. Tijdens de training die opleidt tot Certified Information Security Manager worden alle belangrijke security domeinen behandeld. U leert onder meer hoe u de strategie en het beleid met betrekking tot informatiebeveiliging kunt bepalen.

Meer weten over deze training, die start op 7 juni of 15 september?

Welke ICT-functies zijn op dit moment het meest gevraagd?

18-05-2022 - Er is op dit moment een groot tekort aan personeel in de ICT-sector. Zowel in banen in vaste dienst als banen op zzp-basis is op dit moment een groot tekort aan geschoold personeel. Uit onderzoek blijkt dat de vraag naar de volgende functies op dit moment het grootst is, dat zijn: Software developers, ICT-beheerders, Security Specialisten, Informatiemanagers, Data Engineers en IT Architecten.

Wilt u weten of en, zoja, welke (andere) functie in de ICT voor u geschikt is? Kijk dan eens op onze Digipower pagina.

Training: DevOps Foundation op 19 en 20 mei

12-05-2022 - Deze training is ideaal for IT en business professionals die Development en Operations willen begrijpen en willen ondervinden hoe een organisatie zijn voordeel kan doen met de principes van DevOps. Deze training is uitermate geschikt voor diegenen die deel (gaan) uitmaken van een DevOps team en diegene die in zijn of haar werk met DevOps of DevOps teams heeft te maken.

Meer weten over deze training?

Masterclass Service Level Agreements (SLA) op 9 en 10 juni

26-04-2022 - In de Masterclass Service Level Agreements leert u hoe u een professionele Service Level Agreement (SLA) kunt opstellen en beheren. Een SLA is een schriftelijke overeenkomst tussen een aanbieder en een afnemer van bepaalde diensten en/of producten. Hiermee realiseert u de basis voor de afspraken tussen afnemer en aanbieder zodat er een optimale dienstverlening kan plaatsvinden.

Meer weten over deze training?

Tweedaagse training: Certified BIO Professional!

25-04-2022 - CBIOP staat voor Certified Baseline Informatiebeveiliging Overheid Professional. Een betrouwbare en veilige informatievoorziening is essentieel voor overheden. Door de toenemende digitalisering wordt zorgvuldig omgaan met de gegevens van burgers en organisaties steeds belangrijker. De informatiebeveiligingsdienst (IBD) ondersteunt gemeenten bij preventie, detectie, coördinatie en kennisdeling op het gebied van informatiebeveiliging.

Meer weten over deze training?

Kuijpers ervaart Apollo 13

12-04-2022 - Vandaag start een bijzondere In-Company training Apollo 13 (Serious Game) bij Kuijpers. Kuijpers ontwerpt, bouwt én onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie en draagt daarmee bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Met de business game Apollo 13 worden via een interactief spel concepten en processen van ITIL ervaren. Ook zorgt dit interactieve spel voor een stukje teambuilding! Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Meer weten over deze training?

2-daagse online training: Basiskennis IT

06-04-2022 - In de training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen. Ook wordt u meegenomen in de laatste trends binnen de ICT.

Meer weten over deze training die start op 14 april a.s.

In-Company training bij Schiphol Group

06-04-2022 - Gisteren is de In-Company training ITIL 4 Foundation van start gegaan bij Schiphol Group. Schiphol Group werkt aan de toekomst van Schiphol met slimme en vaak digitale oplossingen. Team Schiphol Group houdt de luchthaven 24/7 draaiend door zichzelf ook verder te ontwikkelen. Dit zorgt voor een optimale beleving voor reizigers, klanten en medewerkers! Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Meer weten over deze training?

Gratis IT-Training met Digipower Subsidie

29-03-2022 - Digipower, een initiatief van de Rijksoverheid en het CA-ICT biedt enthousiaste kandidaten een gratis training ter waarde van € 1000,-. Aanmelden kan tot en met 15 april 2022. Let op: het budget en het aantal plekken is net als bij het STAP-budget beperkt, daardoor kan de inschrijfperiode eerder worden gesloten.

Klik hier voor meer informatie en de trainingen

IREB Foundation training volgen? - 7, 13 & 14 april

28-03-2022 - Een belangrijke basis voor ieder project zijn goede en duidelijke requirements. Fouten in de requirements zijn aantoonbaar de belangrijkste oorzaak van problemen. Dit geldt voor zowel grote als kleine projecten. Het professionaliseren van het requirementsproces door middel van requirements engineering volgens IREB zorgt voor een waardevollere set requirements.

ITMG heeft hier een perfecte 3-daagse training voor.

2-daagse training: Effectief Communiceren - 16 & 17 maart

04-03-2022 - Effectief Communiceren gaat over uw gedrag, communicatie en het resultaat hiervan. Komt uw boodschap niet over, of anders over dan u bedoeld heeft, dan ligt dat aan de ontvangers van de boodschap, toch? We gaan twee dagen met elkaar aan de slag. Met een theoretisch deel over hoe communicatie en onderlinge beïnvloeding werkt, met een onderzoekend deel over hoe u zelf communiceert en met een praktisch deel over wat u zelf anders kunt doen en waar u op kunt letten.

Meer weten over deze training?

In-Company Training bij de Gemeente Hollands Kroon!

02-03-2022 - Vandaag start de In-Company training ITIL Foundation bij de Gemeente Hollands Kroon. Het doel van deze training is om op een efficiënte en effectieve wijze het beheer te voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een IT-service te leveren. De focus van deze nuchtere en innovatieve gemeente ligt dan ook in 2022 en 2023 op het optimaliseren van de dienstverlening waarbij IT een grote rol speelt. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Meer weten over deze training?

De functie en het verhaal: Data Engineer

21-02-2022 - In onze nieuwe rubriek: de functie en het verhaal vertellen we je graag wat meer over nieuwe, en populaire functies in de IT. Dit keer bespreken we de Data Engineer. Data Engineers organiseren data voor analytische doeleinden en maken data beschikbaar en bruikbaar voor anderen. Als Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het koppelen, organiseren en ontsluiten van data, zodat anderen in jouw organisatie (of bij de klant) hier effectief gebruik van kunnen maken. Competenties zijn: kennis van databases | analytisch | creativiteit | accuratesse. Wanneer je nadenkt over het bekleden van deze functie of daar net mee bent begonnen heeft ITMG daar diverse trainingen voor die daar bij aansluiten.

Meer informatie?

In-Company training bij Bol.com!

21-02-2022 - Vandaag start de In-Company training USM Foundation bij Bol.com. USM is een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee een serviceorganisatie haar mensen, middelen, werkwijzen en services managet met slechts 5 processen en 8 automatiseerbare workflows. De methode is perfect toepasbaar op elke vorm van dienstverlening, dus ook bij de winkel van ons allemaal. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Meer weten over deze training?

2-daagse Masterclass: Datagedreven Werken - 7 & 8 Maart

21-02-2022 - Datagedreven werken is het gebruik maken van data als fundamenteel onderdeel van het tot stand komen en uitvoeren van beleid. Data vormt de basis voor het nemen van beslissingen. Datagedreven werken past in een datagedreven organisatie, waarin alle medewerkers datagedreven werken om een proces op gang te krijgen naar meer inzicht, kennis en gefundeerde beslissingen. Op 7 en 8 maart organiseren wij een prachtige Masterclass.

Meer weten?

16,21 en 23 februari: TMAP Suite Test Master

08-02-2022 - De TMap® Suite bevat alles wat organisaties nodig hebben om de kwaliteit van software te verbeteren. Bent u in de praktijk bezig met testmanagement activiteiten en bent u bijvoorbeeld werkzaam als testmanager, testcoördinator, testconsultant of testadviseur? Of wilt u graag uw kennis uitbreiden met kennis over de testmethode TMap Suite? Dan is de training TMAP Suite® Test Master de juiste training voor u.

Meer weten over deze training?

In-Company training bij Dienst Uitvoering Onderwijs!

07-02-2022 - DUO, voor velen van u waarschijnlijk bekend van de Stufi. Deze training biedt alle mensen in een high-performance IT delivery team (zoals DevOps of Scrum). Wij wensen alle collega’s van Dienst Uitvoering Onderwijs veel succes met deze 3-daagse training TMAP Quality for cross-functional teams.

Meer weten over deze training? Klik dan hier voor meer informatie.

In-Company Masterclass bij de SVB start vandaag!

01-02-2022 - Op 1 en 2 februari verzorgt ITMG de Masterclass Service Management. Deze is bedoeld voor diegenen die al enige kennis hebben van IT beheer en functioneel beheer en de bijbehorende best practices zoals ITIL en BiSL. Een enthousiast team van medewerkers van de Sociale Verzekeringsbank gaat er vandaag met veel plezier mee aan de slag! Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Meer weten over deze Masterclass? Klik dan hier voor meer informatie.

In-Company Training bij MN Services op 1 en 2 februari

31-01-2022 - Morgen start de In-Company training DevOps Foundation bij MN Services. Bij MN Services werken specialisten, techneuten, strategen, consultants en vernieuwers. De training DevOps Foundation van de IT Management Group is uitermate geschikt voor diegenen die deel (gaan) uitmaken van een DevOps team en diegene die in zijn of haar werk met DevOps of DevOps teams heeft te maken. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Meer weten over deze training? Klik dan hier voor meer informatie.

Gratis webinar: ‘Are we losing financial grip by working agile’

27-01-2022 - Op donderdag 31 maart verzorgen ITMG Trainers Jan de Vries en Frank Dankaart met gastspreker Joe Vallone een webinar over het al dan niet verliezen van financiële grip door agile te werken. Joe Vallone is een zeer ervaren Agile Coach, SPCT en SAFE Fellow en heeft veel praktijkervaring op gebeid van de raakvlakken tussen Agile werken en het financiële aspect.

Meer weten over dit gratis, anderhalf uur durende webinar? Schrijf je hier gratis in.

Volg nu een gratis IT-Opleiding met STAP-Budget

26-01-2022 - ITMG is één van de geselecteerde opleiders waarbij u gebruik kunt maken van het STAP-budget om een IT opleiding te volgen. Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 gebruik maken van het STAP-budget. De overheid geeft maximaal € 1.000,- subsidie voor scholing en ontwikkeling. U kunt zich vandaag al aanmelden en een plaats reserveren voor één van deze opleidingen.

Lees hier meer informatie over de mogelijkheden.

3-daagse training: Project Management Office

24-01-2022 - Projecten maken steeds meer deel uit van de wijze waarop organisaties het werk organiseren. Daarmee neemt ook de behoefte aan ondersteuning van dergelijke werkzaamheden toe. Bent u op zoek naar een praktische training waarin uw vak vanuit verschillende invalshoeken besproken wordt? En heeft u behoefte aan inzichten, handvatten, tools en methodes om uw vak beter uit te oefenen?

Lees dan meer over deze klassikale training PMO.

2-daagse training COBIT 2019 Foundation

14-01-2022 - COBIT 2019 biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Deze richtlijnen vormen praktische handvatten voor management, gebruikers, auditeurs, controllers en beveiligingsspecialisten om binnen organisaties effectief IT governance vraagstukken op te lossen.

Meer informatie over deze training die plaatsvindt op 10 en 11 februari?

Klassikaal of online; 2-daagse training BISL Next

12-01-2022 - BiSL is al sinds 2005 het meest populaire framework voor functioneel beheer en informatiemanagement. Met de komst van BiSL Next en het daarbij behorende framework is er weer aansluiting op de meest recente ontwikkelingen en zijn ook de onderwerpen governance, strategie, architectuur en beleid versterkt.

Meer informatie over deze training die begint op 31 januari?

Vakopleiding Functioneel Beheer: start op 14 januari

29-12-2021 - De Functioneel Beheerder is binnen een organisatie verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van één of meer applicaties of informatiesystemen. Er is op dit moment veel vraag naar medewerkers Functioneel Beheer. De Functioneel Beheerder wordt dan ook wel gezien als één van de meest kansrijke functies in de ICT.

Meer informatie over deze opleiding die met zekerheid doorgaat?

3-daagse online training: ISTQB Foundation

27-12-2021 - De driedaagse training International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) Foundation heeft als doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools.

Meer weten over deze training?

Team IT Management Group wenst iedereen fijne feestdagen!

24-12-2021 - Nog even de laatste zaken aan het afronden en dan genieten van het kerstweekend. Wij zijn iedereen zeer dankbaar voor de vele opleidingen, cursussen en trainingen die we met elkaar hebben mogen verzorgen en hopen dat we elkaar in 2022 wat vaker live kunnen zien! Geniet van de laatste week van dit bijzondere jaar en op naar een mooi nieuw jaar!

In-Company Masterclass bij RID Utrecht

23-12-2021 - Afgelopen vrijdag en vandaag op 23 december verzorgt de IT Management Group een in-company Masterclass Project- en Portfoliomanagement bij RID Utrecht! RID zorgt als ICT-partner ervoor dat medewerkers hun werkzaamheden effectief en veilig kunnen uitvoeren, waar en wanneer ze dat willen.

Meer weten de inhoud van deze Masterclass?

In-Company Training bij MBO Rijnland

22-12-2021 - Vandaag verzorgt de IT Management Group een in-company training ITIL 4 Foundation aan het MBO Rijnland. Binnen MBO Rijnland vindt men het belangrijk dat je een opleiding kiest die bij je past en deze ITIL 4 Foundation opleiding past goed bij de toekomstvisie van MBO Rijnland. Wij wensen alle deelnemers veel succes vandaag.

Meer weten over ITIL 4 Foundation?

Online training: PRINCE2 Foundation met slagingsgarantie!

20-12-2021 - PRINCE2 is een projectmanagementmethode die geschikt is voor alle typen projecten. De PRINCE2 methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project. PRINCE2 is in Nederland de meest gebruikte projectmanagementmethode. Deze opleiding leidt u op voor de nieuwste versie PRINCE2 6th edition van Axelos.

Meer weten over deze opleiding?

Vakopleiding Functioneel Beheer: start op 14 januari

17-12-2021 - De Functioneel Beheerder is binnen een organisatie verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van één of meer applicaties of informatiesystemen. Er is op dit moment veel vraag naar medewerkers Functioneel Beheer. De Functioneel Beheerder wordt dan ook wel gezien als één van de meest kansrijke functies in de ICT.

Meer informatie over deze opleiding die met zekerheid doorgaat?

Online training: Agile Scrum Foundation

15-12-2021 - Steeds meer organisaties kiezen voor een Agile aanpak voor hun projecten. Een van de meest gebruikte varianten hiervan is Scrum. Scrum is een effectievere en flexibelere manier van werken. Tijdens deze training leert u in twee dagen alle ins en outs over Agile Scrum op Foundation niveau. Er wordt onder andere dieper ingegaan op de Scrum methoden en Scrum planning. Na het afronden van de training kunt u een door het EXIN gecertificeerd examen afleggen.

Meer informatie over deze training?

6 & 7 januari: ISO27001 Foundation

14-12-2021 - Informatiebeveiliging is essentieel om de goede werking en continuïteit van de organisatie te waarborgen. Het niet goed op orde hebben van informatiebeveiliging kan leiden tot schade op het gebied van o.a. financiën, kwaliteit en imago. Informatiebeveiliging op basis van ISO27001 en ISO27002 vormt de basis voor bijna alle informatiebeveiligingssystemen die in gebruik zijn en een must voor iedereen die te maken heeft of krijgt met informatiebeveiliging.

Meer weten over deze training?

In-Company Training bij De Belastingdienst!

06-12-2021 - Op 6,7 & 8 december verzorgt de IT Management Group een in-company training C# voor testers bij De Belastingdienst! Deze training C# voor testers is een absolute must voor professionals die binnen een Agile omgeving software testen. Wij wensen alle deelnemers binnen De Belastingdienst veel succes!

Meer weten over onze mogelijkheden op gebied van testen?

Praktijktraining: Requirements Engineering op 10 december!

02-12-2021 - Requirements zijn een kritische succesfactor voor ieder project. Het verzamelen, analyseren en vastleggen van requirements is een kunst. Deze Praktijktraining Requirements Engineering is een introductie in het vakgebied van Requirements Engineering. In 1 dag tijd wordt u, op basis van het boek ‘Succes met de requirements’ bekend gemaakt met de principes van requirements engineering en krijgt u een introductie van de technieken die daarbij komen kijken.

Meer weten over deze training?

2-daagse testtraining: TMap Suite Test Engineer

19-11-2021 - De TMap Suite is het resultaat van een volledige vernieuwingsslag in TMap (Test Management Approach) om in een nieuwe tijd een tester optimaal te kunnen ondersteunen. Deze methode voor testen heeft een lange geschiedenis: TMap is als teststandaard toonaangevend. Honderden organisaties passen – wereldwijd – TMap toe. De TMap Suite reikt alle mogelijkheden aan om aan de testuitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.

Meer informatie over deze training.

2-daagse online Masterclass Data privacy & Data protection

18-11-2021 - Privacy wet- & regelgeving zoals de Wet bescherming Persoonsbescherming (WBP) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) zijn voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Het is dus belangrijk dat u goed bent voorbereid en op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Data Privacy en Data Protection.

Check hier alle informatie over deze masterclass.

7 & 8 december: Leading SAFe, inclusief examen SAFe Agilist (SA)

16-11-2021 - De training Leading SAFe® is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe® 5.1. Tijdens deze training leert u hoe u SAFe kunt toepassen in uw eigen organisatie. U maakt gebruik van de principes en werkwijzen van het Scaled Agile Framework® (SAFe). U leert hoe u waarde realiseert door middel van Agile Release Trains. Ook leert u wat het inhoudt om over de volle breedte van een onderneming een Lean-Agile transformatie uit te voeren.

Meer weten over deze training?

Korting op uw IT Opleiding met het STAP-budget!

09-11-2021 - De IT Management Group is één van de geselecteerde opleiders waarbij u met korting een IT opleiding kunt volgen waarbij u gebruik maakt van het STAP-budget. Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000,- aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Dit kan per persoon 1 keer per jaar.

Meer weten?

In-Company Training bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

08-11-2021 - Vandaag, op 8 november, begint de IT Management Group met het verzorgen van een in-company training TMap Suite Test Engineer bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO)! De RVO helpt ondernemend Nederland graag vooruit en ITMG draagt daar graag een steentje aan bij.

Meer weten over deze training?

In-Company Training bij MN Services

04-11-2021 - Vandaag start de In-Company training DevOps Foundation bij MN Services. Bij MN Services werken specialisten, techneuten, strategen, consultants en vernieuwers. De training DevOps Foundation van de IT Management Group wordt geleid door Bart de Best en is uitermate geschikt voor diegenen die deel (gaan) uitmaken van een DevOps team en diegene die in zijn of haar werk met DevOps of DevOps teams heeft te maken. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Meer weten over DevOps?

UWV Scholingsbudget bij de IT Management Group!

04-11-2021 - De IT Management Group is gecontracteerd als leverancier van het UWV. Dit betekent dat u voor onze opleidingen een scholingsbudget kunt aanvragen bij het UWV en zo zónder kosten een opleiding bij ons kunt volgen! Het Tijdelijk Scholingsbudget UWV is beschikbaar voor iedereen met een WW- of WIA-uitkering, die zich wil omscholen naar een beroep waarin een personeelstekort in (een kansrijk beroep).

Meer weten over het scholingsbudget?

Training: ITIL Leader Digital and IT Strategy

03-11-2021 - Deze training van de IT Management Group voegt een nieuw ITIL-perspectief toe en is bedoeld voor ITSM-medewerkers die direct betrokken zijn om de discussie rond ITIL-concepten naar een strategisch niveau te tillen. Deze 3-daagse training, waarvoor ITIL 4 Foundation een ingangseis is, start op 19 november!

Meer weten over deze training?

IT Management Group in Top10 beste opleiders van Nederland!

25-10-2021 - Aan het opleidersonderzoek van Enigma Research hebben in totaal 730 mensen meegedaan. Zij hebben in totaal negentig organisaties beoordeeld. In totaal 64 respondenten beoordeelden de IT Management Group op vijftien verschillende gebieden met het eindcijfer 9,09 tot gevolg. We zijn zeer trots dat we wederom in de Top10 staan tussen een aantal andere mooie bedrijven!

Wilt u het gehele artikel rondom het opleidersonderzoek lezen?

2-daagse online training: Java voor Testers

18-10-2021 - De training Java voor Testers is uitermate geschikt voor testers, testmanagers en, testcoördinatoren, maar ook voor IT-ers die in de praktijk met testen te maken krijgen. Tijdens deze training leert u de basisprincipes van Java, u leert Java code lezen en begrijpen en u leert de beginselen van objectoriëntatie en hoe testmethodes in Java te implementeren.

Meer weten over deze training?

Training: Agile Testen in één dag - 25 oktober in Den Haag!

14-10-2021 - Als u de tester in een agile team bent, hebt u een bijzondere rol. Uw testkennis moet u toepassen in een agile omgeving. Daarbij krijgt u te maken met typische agile practices, zoals iteratief ontwikkelen, time-boxing, stand-up meetings en nog veel meer. Deze 1-daagse training is zeer geschikt voor testers, testcoördinatoren en testmanagers in een agile ontwikkelteam.

Meer weten?

Nederland Leert Door: gratis en vrijblijvend ontwikkeladvies!

12-10-2021 - Dankzij de subsidieregeling van de overheid krijgt iedereen die tussen de 18 en 67 jaar is en interesse heeft in de ICT de mogelijkheid tot het volgen van een gratis loopbaan- en ontwikkeladvies. Deze mogelijkheid wordt geboden, zolang er plaats is. Er is een beperkt aantal plekken, dus wees op tijd met uw aanvraag!

Meer weten over of direct aanmelden voor deze unieke kans?

Training: PRINCE2 Foundation - Start op 1 november!

06-10-2021 - Op 1 en 2 november organiseren wij deze PRINCE2 Foundation training die zowel klassikaal (Den Haag) als online te volgen is. Heeft u in uw werk te maken met projecten of projectmatig werken? Neemt u deel in één of meerdere projecten of bent u aangewezen om een project uit te voeren in de rol van projectleider? Dan zult u veel baat hebben bij de training PRINCE2 Foundation.

Meer weten over deze training?

2-daagse Masterclass: Service Level Agreements (SLA)

28-09-2021 - In deze Masterclass maakt u de vertaling van de klantwensen naar werkbare SLA’s. Gedurende deze twee dagen doorloopt u het proces van het maken van een SLA en het beheren en bewaken van de SLA. Ook is het mogelijk om uw eigen SLA’s mee te nemen en deze tijdens de Masterclass te optimaliseren. De eerstvolgende Masterclass is zowel online als klassikaal te volgen en vindt plaats op 7 en 8 oktober.

Meer weten over deze Masterclass?

TMAP Suite Test Engineer, in-company training @ Ministerie van Economische Zaken en Klimaat!

22-09-2021 - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is verantwoordelijk voor de bevordering van een evenwichtige economische groei, voor de ordening van het economisch leven, voor klimaat en energie en voor technologische innovatie. Bij dat laatste helpen wij graag middels onze training: TMAP Suite Test Engineer! Wij wensen alle deelnemers veel succes vandaag.

Meer weten over TMAP Suite Test Engineer?

2-daagse online training: DevOps Foundation

20-09-2021 - Bij DevOps draait het om de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Deze DevOps Foundation training is ideaal for IT en business professionals die DevOps willen begrijpen en willen begrijpen hoe een organisatie zijn voordeel kan doen met de principes van DevOps.

Meer weten over deze online training?

BiSL Foundation in-company training @ Gemeente Amsterdam

20-09-2021 - Een enthousiaste groep binnen de Gemeente Amsterdam gaat vandaag aan de slag met functioneel beheer en informatiemanagement middels de training BiSL Foundation. Op het programma staan onder andere uitdagingen op gebied van big data, beveiliging, privacy en autorisatie. Wij wensen alle deelnemers veel succes en plezier!

Meer weten over BiSL Foundation?

2-daagse Masterclass Service Monitoring

08-09-2021 - Centraal in deze 2-daagse klassikale masterclass staat het meten van uw IT organisatie op basis van uw bedrijfs- en beheerprocessen. Middels deze Masterclass krijgt u inzicht in de wijze waarop u uw dienstverlening kunt monitoren en vervolgens kan bijsturen. Het vastleggen van deze bedrijfs- en beheerprocessen, inclusief de inrichting en afspraken met klanten en leveranciers wordt vervolgens vastgelegd in Service Level Agreements.

Meer weten over deze Masterclass?

Opleidingstraject: Certified Security Manager

07-09-2021 - Het accent ligt bij de functiegerichte opleiding tot Certified Security Manager op het inrichten en toetsen van informatiebeveiliging en data privacy maatregelen. U krijgt in 16 dagen tijd een diepgaand inzicht in, en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Security zowel in theorie als praktijk.

Meer informatie over dit opleidingstraject?

5-daagse Vakopleiding Functioneel Beheer – start in oktober!

27-08-2021 - De Functioneel Beheerder is binnen een organisatie verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van één of meer applicaties of informatiesystemen. Er is op dit moment veel vraag naar medewerkers Functioneel Beheer. De Functioneel Beheerder wordt dan ook wel gezien als één van de meest kansrijke functies in de ICT.

Meer informatie over deze vakopleiding die met zekerheid doorgaat?

In-company training bij Ciratum!

26-08-2021 - Vandaag begint de IT Management Group met een in-company PRINCE2 Foundation training bij Consultancy Bureau Ciratum. In deze professionele en praktijkgerichte training nemen we met het team van Ciratum de principes van projectmatig werken onder de loep volgens de PRINCE2 Methodiek. Wij wensen alle deelnemers veel succes en plezier.

Meer weten over PRINCE2?

4-daagse training CISM - Certified Information Security Manager

20-08-2021 - CISM staat voor Certified Information Security Manager. Het ISACA CISM certificaat geeft u internationale erkenning als security professional. Daarmee verhoogt u uw marktwaarde. Tijdens de training worden alle belangrijke security domeinen behandeld. U leert hoe u informatiebeveiliging in lijn kunt brengen met uw business doelstellingen en wettelijk gestelde eisen.

Meer weten over deze 4-daagse training die begint op 4 oktober?

2-daagse training PRINCE2 Foundation - Start 14/09

19-08-2021 - Binnen deze professionele en praktijkgerichte training wordt ingegaan op de principes van projectmatig werken volgens de PRINCE2 methodiek. Neemt u deel in één of meerdere projecten of bent u aangewezen om een project uit te voeren in de rol van projectleider? Dan zult u veel baat hebben bij de training PRINCE2 Foundation.

Meer weten over deze training die zowel online als klassikaal is te volgen?

3-daagse klassikale of online training ISTQB Foundation!

18-08-2021 - De driedaagse training ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) Foundation heeft als doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze training, die start op 6 september a.s., wordt aandacht besteed aan de onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools.

Meer weten over deze training?

Opleidingstraject: Certified Informatiemanager

17-08-2021 - Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Informatiemanager krijgt u in 14 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Informatiemanagement zowel in theorie als praktijk. De theorie wordt afgewisseld met de praktijk.

Meer weten over dit opleidingstraject?

In-company training Gemeente Amsterdam

16-08-2021 - De Gemeente Amsterdam is net als de ITMG van mening dat de termen Agile en Scrum tegenwoordig niet meer weg te denken zijn als het gaat om softwareontwikkeling, beheer of exploitatie op gebied van IT. De medewerkers van de Gemeente Amsterdam staan daarom ook niet stil en blijven zich ontwikkelen binnen alle vakgebieden om de beste dienstverlening te kunnen leveren. Wij wensen de deelnemers veel succes en plezier tijdens de In-Company training: Agile Scrum Foundation, die vandaag begint!

Meer weten over Agile Scrum Foundation?

Introductie in testen in één dag!

11-08-2021 - Deze training van de IT Management Group geeft een introductie in testen in het algemeen en gestructureerd testen in het bijzonder, volgens de testraamwerken ISTQB en de testaanpak TMAP. De onderwerpen die aan bod komen zijn zeer geschikt voor het verkrijgen en vergroten van awareness rondom testen.

Meer weten over deze 1-daagse klassikale training?

Opleidingstraject: Applicatiebeheerder

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Applicatiebeheerder wordt u in 15 dagen opgeleid tot Certified Applicatiebeheerder. De kern van het traject bestaat uit het opdoen van kennis die u nodig heeft in uw dagelijkse werk als technisch applicatiebeheerder. Het gaat daarbij onder andere om IT Beheer, technisch applicatiebeheer, tactisch en operationeel informatiemanagement en testen. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals applicatiebeheerder, technisch applicatiebeheerder, werkplekbeheerder.

Meer informatie en inschrijven.

Training based on ArchiMate® Foundation

Tijdens de Training based on ArchiMate® Foundation wordt de theorie afgewisseld met oefeningen. Er wordt gewerkt met de tool Archi. Bij In Company trainingen kan ook een andere tool worden gebruikt. De ArchiMate en TOGAF trainers van de IT Management Group zijn zelf werkzaam als Enterprise Architect en hebben ruime kennis van Archimate en TOGAF in de praktijk. Tijdens de training wordt u voorbereid op het ArchiMate examen.

Meer informatie en inschrijven.

Gratis en vrijblijvend ontwikkeladvies

Dankzij de subsidieregeling van de overheid krijgt iedereen die tussen de 18 en 67 jaar is en interesse heeft in de ICT de mogelijkheid tot het volgen van een gratis loopbaan en ontwikkelingsadvies. Deze mogelijkheid wordt geboden, zolang er plaats is. Er is een beperkt aantal plekken, dus wees op tijd met uw aanvraag!

Meer informatie en inschrijven.

Certified Functioneel Beheerder

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel beheerder wordt u in 15 dagen opgeleid tot Certified Functioneel beheerder. De kern van het traject bestaat uit het opdoen van kennis die u nodig heeft in uw dagelijkse werk als Functioneel Applicatiebeheerder. Het gaat daarbij onder andere om tactisch en operationeel informatiemanagement, testen en IT-beheerprocessen. Daarnaast doet u kennis op van DevOps, Big Data en is er aandacht voor social skills.

Meer informatie en inschrijven.

2-daagse klassikale masterclass: Continuous Integration

16-07-2021 -In de Masterclass Continuous Integration leert u hoe software continu kan worden voortgebracht door een team van developers op een efficiënte en effectieve wijze, rekening houdend met de behoefte vanuit de business en met het beheer van de applicatie. De eerstvolgende Masterclass is klassikaal en vindt plaats op 12 en 13 augustus in Utrecht Centrum.

Meer informatie en inschrijven.

Start op 21 juli: Leading SAFe inclusief examen SAFe Agilist

14-07-2021 - De training Leading SAFe® is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe® 5.1. In de Leading SAFe training leert u hoe u SAFe kunt toepassen in uw eigen organisatie gebruikmakend van de principes en werkwijzen van het Scaled Agile Framework® (SAFe) en u leert hoe u waarde realiseert door middel van Agile Release Trains, en wat het inhoudt om over de volle breedte van een onderneming een Lean-Agile transformatie uit te voeren.

Meer weten over de inhoud van deze 2-daagse training?

Training: ITIL 4 Strategist Direct Plan and Improve

07-07-2021 - De ITIL 4 Strategist Direct Plan and Improve training is bedoeld voor ITSM-medewerkers die betrokken zijn bij het gebruik van praktische en strategische methoden voor het plannen en leveren van voortdurende verbetering, met de nodige behendigheid.

Meer weten over deze 3-daagse klassikale training?

3-daagse training: ITIL 4 Foundation met slagingsgarantie

06-07-2021 - Het doel van de 3-daagse ITIL 4 Foundation training is op een efficiënte wijze het beheer voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een waardevolle IT-service te leveren. Als u werkzaam bent binnen de IT op het gebied van beheer en/of exploitatie is de kennis van deze training die op 15 juli start, onmisbaar!

Meer weten over deze training?

2-daagse training TMAP Suite Test Engineer

30-06-2021 - Start gegarandeerd met deze online training: TMAP Suite Test Engineer op 7 en 8 juli. Test Management Approach, gewoonlijk kortweg TMap genoemd, is een testmethode voor software. De IT industrie verandert razendsnel en het vak van tester wordt daardoor steeds complexer. De TMap Suite is het resultaat van een volledige vernieuwingsslag in TMap om in deze nieuwe tijd een tester optimaal te kunnen ondersteunen.

Meer weten over deze tweedaagse opleiding?

Klassikale Training: COBIT 2019 Foundation

28-06-2021 - Start op 6 juli 2021 met deze 2-daagse klassikale COBIT 2019 Training! COBIT 2019 is een raamwerk voor de beheersing van uw IT, dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Daarbij wordt een goede balans gezocht tussen het creëren van toegevoegde waarde en het optimaliseren van risiconiveaus en middelengebruik.

Meer weten over deze klassikale training?

Mooie samenwerking ITMG en Sogeti!

24-06-2021 - De IT Management Group en Sogeti Nederland B.V. starten een samenwerking om klanten van test- en testmanagementtrainingen te voorzien. Het goed kunnen testen van software, hardware en netwerkcomponenten is de basis voor een robuuste en voorspelbare IT dienstverlening. Kwalitatieve en snelle oplossingen voor elke organisatie, dat is waar deze samenwerking voor staat!

Check hier het gehele artikel !

2-daagse klassikale masterclass: Service Level Agreements (SLA)

18-06-2021 - In deze Masterclass maakt u de vertaling van de klantwensen naar werkbare SLA’s. Gedurende deze twee dagen doorloopt u het proces van het maken van een SLA en het beheren en bewaken van de SLA. Ook is het mogelijk om uw eigen SLA’s mee te nemen en deze tijdens de Masterclass te optimaliseren. De eerstvolgende Masterclass is klassikaal en vindt plaats op 1 en 2 juli in Utrecht Centrum.

Verzeker u van een plaatsje voor deze Masterclass!

Online Event: USM in de praktijk

11-06-2021 - Dit online event belooft een bijzondere bijeenkomst te worden, met de modernste hulpmiddelen voor een interactieve, online ontmoeting in een 3D-congresruimte. Schrijf u nu in als relatie van IT Management Group en ontvang een vrijkaartje voor dit unieke evenement!

Kijk hier voor meer informatie en een video impressie.

2-daagse klassikale training: DevOps Foundation

09-06-2021 - Bij DevOps draait het om de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Deze DevOps Foundation training is ideaal for IT en business professionals die DevOps willen begrijpen en willen begrijpen hoe een organisatie zijn voordeel kan doen met de principes van DevOps.

Meer weten over deze klassikale training?

Gratis Webinar Artificiële Intelligentie en Algoritmen

04-06-2021 - Op donderdag 24 juni organiseert de IT Management Group een webinar over Artificiële Intelligentie en Algoritmen. Wat is het, hoe werkt het, wat zijn de aandachtspunten en hoe kan ik nog meer te weten komen? De informatiesessie start om 15.00 uur, is gratis en interactief en duurt een uurtje.

Zeker zijn van een plekje of meer informatie?

CISSP

Download gratis E-Book

28-05-2021 - Download gratis E-Book: ‘Continuous Testing.' Dit gratis E-Book van de IT Management Group geeft een korte verkenning van wat Continuous Testing inhoudt door het te relateren aan drie concepten te weten: Test Management, de CI/CD Secure Pipeline en de trits van People, Process en Technology (PPT). Afsluitend met een conclusie wat er van een programmeur wordt verwacht aangaande CT. Klik hier om te downloaden!

Vakopleiding Functioneel Beheer: de eerste opleiding die weer klassikaal doorgaat!

26-05-2021 - Op 9 juni start de IT Management Group met de 5-daagse Vakopleiding Functioneel Beheer. Het is de eerste opleiding die weer klassikaal doorgang vindt! De Functioneel Beheerder is momenteel één van de meest gevraagde functies binnen de ICT en is binnen een organisatie verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van één of meer applicaties of informatiesystemen.

Meer weten over één van de meest kansrijke functies in de ICT?

Het mag weer!

25-05-2021 - Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om klassikale trainingen te volgen bij de IT Management Group! Wij kunnen niet wachten om u weer te ontvangen in onze klaslokalen en nemen uiteraard de coronaregels in acht.

Check gauw welke trainingen weer op locatie worden gegeven!

PRINCE2 Foundation met slagingsgarantie!

17-05-2021 - Heeft u in uw werk te maken met projecten of projectmatig werken? PRINCE2® is een projectmanagementmethode die geschikt is voor alle typen projecten. De methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project. Nieuwsgierig naar deze 2-daagse training die begint op 31 mei?

Meer weten over deze training?

Start in juni met de training Big Data Foundation

05-05-2021 - De training Big Data Foundation is ontwikkeld om u te leren wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn binnen organisaties. Big Data is tegenwoordig een populair begrip. Elke dag worden er grote hoeveelheden data geproduceerd van verschillende aard en oorsprong. Het juiste gebruik van Big Data kan grote voordelen voor een organisatie hebben.

Meer weten over deze 3-daagse training met startgarantie?

NRTO keurmerk voor de IT Management Group!

03-05-2021 - Hoge kwaliteit trainingen gericht op u als individu is waar wij als ITMG al jarenlang voor staan. Met het behalen van het NRTO keurmerk wordt dit alles bevestigd!

Bekijk al onze trainingen van hoge kwaliteit

IT Management Group wederom preferred supplier voor de Rijksoverheid

25-04-2021 - Dit jaar gaat er een nieuw contract in voor opleiders Informatievoorziening (IV) voor de Rijksoverheid. De IT Management Group heeft wederom het perceel op het gebied van Testen en Testmanagement gegund gekregen.

Bekijk de video Testen en Testmanagement.

ITMG en eV-ict starten samenwerking!

22-04-2021 - De IT Management Group en eV-ICT starten een samenwerking om ICT kosten analyse in te voeren bij bedrijven en organisaties. Enerzijds de ruime ervaring van de ITMG op gebied van het verzorgen van zakelijke verandertrajecten en anderzijds de tools en infrastructuur van eV-ict, zullen resulteren in een nog beter advies.

Lees hier het gehele artikel.

2-daagse training ISM Foundation – 4 & 11 mei

22-04-2021 - Integrated Service Management (ISM) is een standaardmethode voor de inrichting en verbetering van uw IT-beheer. ISM bevat het beste uit de praktijk van een groot aantal organisaties, en is geheel compatibel met populaire referentiemodellen zoals ITIL, ASL, en MOF. Met deze training op zak profiteert u direct van vele voordelen.

Nieuwsgierig naar de voordelen en de training?

Blog: Nut en noodzaak van een ISO27001 certificering

15-04-2021 - Dat Informatie Beveiliging (IB) erg in de belangstelling staat en meestal op een negatieve manier, behoeft geen betoog. Vrijwel dagelijks bereiken ons berichten over situaties van ongewenste ‘lekken’, hacks, ‘data gijzelingen’, etc. en de gevolgen hiervan voor de desbetreffende organisatie en relaties daar waar het om persoonlijke gegevens gaat.

Meer weten over dit interessante onderwerp?

Online Masterclass Digitale Transformatie op 27 mei

08-04-2021 - Wij leven in de tijd van het digitaal darwinisme: alles wat digitaal kan, zal digitaal worden. Welke impact heeft dit op de wijze waarop wij klanten benaderen en processen inrichten? Welke nieuwe businessmodellen dienen zich aan? De impact op organisaties is groot. De Masterclass Digitale Transformatie is (gedurende COVID-19) online en duurt 2×2 uur.

Meer weten over deze Masterclass?

2-daagse online training: Agile Scrum Foundation met startgarantie!

06-04-2021 - Steeds meer organisaties kiezen voor een agile aanpak voor hun projecten. Een van de meest gebruikte varianten hiervan is scrum. Scrum is een effectievere en flexibelere manier van werken. Deze twee termen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken binnen het IT werkveld. De training start op 22 april en kan worden afgesloten met EXIN examen.

Meer weten over deze 2-daagse online training?

2-daagse training: TOGAF® 9: Certified

02-04-2021 - The Open Group Architecture Framework, TOGAF, is een gedetailleerde methode met ondersteunende technieken voor het ontwikkelen van een Enterprise Architectuur. TOGAF beschrijft het proces van acceptatie, productie, gebruik en onderhoud van een Enterprise Architectuur.

Meer weten over deze 2-daagse online training?

Online training: ISTQB Foundation – 7, 8 en 9 april

31-03-2021 - ISTQB staat voor International Software Testing Qualifications Board. Het is een internationale organisatie die een internationaal gestandaardiseerde opleiding met toetsen en certificaten voor softwaretesters aanbiedt. Bij het ISTQB zijn de ontwikkeling van het leerplan, de opleiding en het toetsen onafhankelijk van elkaar georganiseerd.

Meer weten over deze 3-daagse training?

2-daagse TOGAF® 9 Foundation training!

25-03-2021 - TOGAF® is een gedetailleerde methode met ondersteunende technieken voor het ontwikkelen van een Enterprise Architectuur. Deze 2-daagse TOGAF® 9 training en het daaropvolgende examen is geaccrediteerd door de The Open Group. De IT Management Group is preferred supplier van o.a. de Rijksoverheid voor TOGAF® en ArchiMate® trainingen.

Meer weten over deze training?

Vakopleiding Functioneel Beheer: één van de meest kansrijke functies in de ICT!

18-03-2021 - In juni en oktober start de IT Management Group met de Vakopleiding Functioneel Beheer. De Functioneel Beheerder is momenteel één van de meest gevraagde functies binnen de ICT en is binnen een organisatie verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van één of meer applicaties of informatiesystemen.

Meer weten over één van de meest kansrijke functies in de ICT?

3-daagse training: ITIL 4 Specialist Drive Stakeholder Value

15-03-2021 - Deze 3-daagse training, die aansluit op ITIL 4 Foundation van de IT Management Group, is bedoeld voor ITSM-medewerkers die betrokken zijn bij het beheer en de integratie van stakeholders, gericht op de customer journey en ervaring en het bevorderen van partner en leverancier relaties. Starten kan al in april!

Meer weten over deze training?

Masterclass IT Architectuur op 6 en 7 april!

10-03-2021 - In deze Masterclass van twee dagen krijgt u praktisch inzicht in de wereld van de IT Architectuur. U wordt meegenomen in de basisbegrippen en concepten van IT Architectuur. U krijgt inzicht in de verschillende vormen van IT Architectuur waarbij de verschillende invalshoeken vanuit de business, informatie en technologie worden belicht.

Meer weten over deze Masterclass?

Masterclass Data- en Informatiemodellering

08-03-2021 - Een 2-daagse Masterclass die u niet mag missen wanneer u te maken heeft met dataverwerking of informatievoorziening! Steeds meer organisaties zien in dat data en dan vooral de beschrijving ervan, waarde kan bieden. Ontsluiten van data, data science, data virtualisatie en big data zijn allemaal sterk in opkomst en zijn gericht op het ontsluiten van data.

Meer weten over deze Masterclass?

KepnerFourie

Training: KEPNER and FOURIE ITIL Problemsolving

04-03-2021 - De 2-daagse training en methode KEPNER and FOURIE ITIL Problemsolving stelt u in staat om ITIL problemen binnen de IT organisatie systematisch op te lossen. Het systematisch oplossen van problemen is één van de essentiële vaardigheden waar organisaties tegenwoordig naar op zoek zijn. Er is veel vraag naar professionals die weten hoe ze een incident moeten aanpakken en oplossen. Start nog deze maand!

Meer weten over deze training?

LeadingSAFe

Leading SAFe inclusief examen SAFe Agilist 5!

02-03-2021 - Als officieel partner van Scaled Agile zijn wij de ideale partner om u of uw bedrijf middels de training Leading SAFe klaar te stomen voor het examen SAFe Agilist 5 (SA). Leading SAFe is een in de markt bewezen framework voor het organisatiebreed toepassen van Lean en Agile principes. Meer weten over deze 2-daagse training die plaatsvindt op 15 en 16 maart?

Meer weten over deze training?

Masterclass

2-daagse online Masterclass: Service Level Agreements (SLA)

23-02-2021 - In de Masterclass Service Level Agreements leert u hoe u een professionele Service Level Agreement (SLA) kunt opstellen en beheren. Hiermee realiseert u de basis voor de afspraken tussen afnemer en aanbieder zodat er een optimale dienstverlening kan plaatsvinden. De eerstvolgende Masterclass is online en vindt plaats op 11 en 12 maart. Meer weten?

Meer weten over deze masterclass?

GratisWebinar

Gratis online informatiesessie Projectmanagement

08-02-2021 - Op 23 februari organiseren wij een gratis online informatiesessie (Agile) Projectmanagement. Projectmanagement gaat over het beheersen van projecten. Door goed projectmanagement zorg je ervoor dat projecten binnen de gemaakte afspraken over tijd, budget en resultaat worden opgeleverd. Meer weten over dit gratis webinar van 1,5 uur onder leiding van Roel Riepma?

Meer weten over dit gratis webinar?

Agile

Tweedaagse training: Agile Business Professional

04-02-2021 - De Agile Business Professional certificering omvat de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het toepassen van de agile principes en agile cultuur binnen het hele bedrijf. Agile Business Professional gecertificeerde medewerkers bevorderen de agile manieren van denken en werken in alle delen van de organisatie, inclusief productie, operationele en ondersteunende processen.

Meer weten over deze training?

2020TMAP

2020 TMAP training: TMAP Quality for cross-functional teams

29-01-2021 - Start op 25 februari met deze 3-daagse 2020 TMAP Training: TMAP Quality for cross-functional teams. Deze training biedt alle mensen in een high-performance IT delivery team de vereiste kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor het inbouwen van kwaliteit in hun IT-systeem en het geven van vertrouwen dat de nagestreefde business value kan worden geleverd.

Meer weten over deze training?

BiSl 3

Uitbreiding: ISTQB trainingen

25-01-2021 -ISTQB staat voor International Software Testing Qualifications Board. Het is een internationale organisatie die een internationaal gestandaardiseerde opleiding aanbiedt met certificeringen voor softwaretesters. Bij ISTQB zijn de ontwikkeling van de leerplannen, de opleidingen en examineringen onafhankelijk van elkaar georganiseerd. Hierdoor is kwaliteit en neutraliteit gewaarborgd! De IT Management Group heeft drie nieuwe trainingen toegevoegd en breidt daarmee de ISTQB trainingen uit.

Lees meer over deze uitbreiding

CISSP

Download gratis E-Book

14-01-2021

Download gratis E-Book: ‘Met digitale transformatie binnen itil® 4 het integreren van de business en de technologie ondersteunen en klantwaarde leveren' Klik hier om te downloaden!

BiSl 3

Derde editie BiSL Foundation

12-01-2021 - Vanaf 8 januari verzorgt de IT Management Group de nieuwe versie van de training BiSL Foundation. Deze is gebaseerd op de nieuwste, 3e editie van het boek BiSL - een Framework voor Business Informatiemanagement. Meer weten?

Lees meer over deze vernieuwde training

Training: COBIT 2019 Foundation

05-01-2021 - Start op 10 februari 2021 met deze 2-daagse COBIT 2019 Training! COBIT 2019 is een raamwerk voor de beheersing van uw IT, dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Daarbij wordt een goede balans gezocht tussen het creëren van toegevoegde waarde en het optimaliseren van risiconiveaus en middelengebruik. Meer weten over deze training?

Lees meer over deze training

Gratis online informatiesessie: 2020 TMAP

28-12-2020 - Op 21 januari organiseert de IT Management Group een informatiesessie over de nieuwste TMAP trainingen van Sogeti. De 2020 TMAP trainingen zijn de opvolger van de populaire TMap Suite trainingen en sluiten nog beter aan bij de Agile- en DevOps werkwijze. Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden! Meer weten?

Lees meer over deze informatiesessie

Vakopleiding Functioneel Beheer nu met EXIN examen

24-12-2020 - Het vakgebied van functioneel beheer is op dit moment sterk in ontwikkeling. Tijdens de 5-daagse Vakopleiding Functioneel Beheer vergaart u alle kennis om de informatievoorziening voor de gehele organisatie zo goed mogelijk te beheren. Nu inclusief EXIN certificering Functioneel Beheer Specialist! Meer weten?

Lees meer over deze opleiding

Stem op de IT Management Group als beste ict-opleider!

16-12-2020 - ICT-vaktitel Computable gaat jaarlijks op zoek naar de beste ict-opleider is. Bent u tevreden over een onlangs gevolgde training/ cursus van de IT Management Group? Dan stellen we het zeer op prijs wanneer u ons wilt steunen bij de verkiezing tot beste ict-opleider van Nederland! Dit kan door het invullen van onderstaande vragenlijst. Dit neemt maximaal vijf minuten in beslag. Stemmen?

Stemmen kan via deze link

Tweedaagse training: Communicatie in DevOps teams!

08-12-2020 - Start op 16 december met deze online of klassikale communicatietraining. Bij DevOps draait het om de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Daar komt de naam ook vandaan: Dev staat voor Development en Ops voor Operations: DevOps. De training Communicatie in DevOps teams gaat specifiek in op de communicatie binnen DevOps teams. Meer weten?

Lees meer over deze training

2-daagse online training PRINCE2 Foundation met slagingsgarantie!

23-11-2020 - Heeft u in uw werk te maken met projecten of projectmatig werken? PRINCE2® is een projectmanagementmethode die geschikt is voor alle typen projecten, van de voorbereiding tot en met het afsluiten van een project. De certificering is een meerwaarde wanneer u wilt doorgroeien in projectmanagement en in uw professionele carrière. Meer weten?

Lees meer over deze online training

CISSP

Download gratis E-Book

20-11-2020

Download gratis E-Book: ‘E-Shaped Professionals’ In dit gratis E-Book van de IT Management Group krijgt u meer informatie over de ‘E-Shaped professional’ , het schaap met de 5-poten. Auteur Bart de Best, trainer bij ITMG en werkzaam als DevOps Architect bij Plint AB, heeft een passende aanpak gevonden. Download het E-Book nu gratis. Klik hier om te downloaden!

4-daagse training CISM – Certified Information Security Manager

19-11-2020 - De training CISM die begint op 24 november a.s. kan zowel klassikaal als online worden gevolgd. Het CISM certificaat geeft u internationale erkenning als security professional. Daarmee verhoogt u uw marktwaarde. De training CISM van de IT Management Group leidt u op voor het officiële CISM examen van ISACA. Meer weten?

Lees meer over deze training

CISSP

Download gratis E-Book

10-11-2020

Download gratis E-Book: ‘Service Relationship Journey’In dit gratis E-Book van de IT Management Group legt auteur Jan Heunks uit hoe je middels een servicerelatie-reis (service relationship journey) binnen ITIL4 de klantervaring kunt ondersteunen en zo de waarde maximaliseert. Download het E-Book nu gratis. Klik hier om te downloaden!

Opleidingsbudget slim gebruiken: ontvang 10% meer training voor hetzelfde geld!

09-11-2020 - Heeft u vanwege de coronacrisis opleidingsbudget over in 2020? De IT Management Group biedt u de mogelijkheid om in de maanden november en december 2020 uw opleidingsbudget om te zetten naar een strippenkaart waarmee u gedurende heel 2021 training kunt volgen of examens kunt afleggen. Meer weten?

Lees meer over de mogelijkheden

COBIT2019

IT “in control” met COBIT 2019

04-11-2020 - IT wordt steeds belangrijker in organisaties. Uitval van IT componenten heeft grote impact op de bedrijfsprocessen. Omdat het belang steeds groter wordt, is er een toenemende vraag van auditors, klanten en aandeelhouders om aan te tonen dat de IT-functie van de organisatie “in control” is. Het raamwerk COBIT 2019 is een goed hulpmiddel voor organisaties voor het inrichten van de IT-functie.

Ga naar het volledige bericht

AgileScrum

3-daagse Masterclass Agile Servicemanagement met Scrum

02-11-2020 - Deze 3-daagse online Masterclass begint op 18 november en duurt drie dagen. Steeds meer organisaties werken met agile systeemontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is scrum. Ook het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet. Deelnemen?

Meer weten over deze masterclass?

2020TMAP

2020 TMAP training: TMAP Quality for cross-functional teams

29-10-2020 - Start op 23 november met deze 3-daagse 2020 TMAP Training: TMAP Quality for cross-functional teams. Deze training biedt alle mensen in een high-performance IT delivery team de vereiste kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor het inbouwen van kwaliteit in hun IT-systeem en het geven van vertrouwen dat de nagestreefde business value kan worden geleverd.

Meer weten over deze training?

ITIL4MPT

Gratis gesubsidieerd loopbaan ontwikkeladvies opnieuw geopend!

23-10-2020 - De tweede ronde van het door de Rijksoverheid gesubsidieerde loopbaan ontwikkeladvies is geopend. Wegens grote belangstelling heeft de overheid de subsidieregeling uitgebreid. Deze gaat op 1 december 2020 van start. Om in aanmerking te komen voor een vrijblijvend loopbaan ontwikkeladvies kunt u zich nu inschrijven. Wees er op tijd bij want er zijn weer een beperkt aantal plekken.

Lees meer over het loopbaan ontwikkeladvies

Datagedreven werken

Start op 26 oktober: ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support

15-10-2020 - Deze 3-daagse training van de IT Management Group is bedoeld voor ITSM-medewerkers die betrokken zijn bij het beheren van digitale producten en services, en voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor de end-to-end delivery. ITIL 4 Foundation is voor deze training een vereiste. Meer weten?

Lees meer over deze training

CISSP

Download gratis E-Book

21-09-2020

Download gratis het E-Book ‘Value streams binnen ITIL 4’ In dit gratis E-Book van de IT Management Group neemt auteur Jan Heunks u aan de hand omtrent hoe waardestromen (value streams) binnen ITIL 4 de gewenste klantwaarde leveren. Een must-read voor iedereen met interesse voor ITIL 4. Download het E-Book nu gratis. Klik hier om te downloaden!

Datagedreven werken

2-Daagse Masterclass Datagedreven Werken

05-10-2020 - Op 22 oktober start de eerste van twee masterclasses Datagedreven Werken, welke dit kalenderjaar nog zowel online als klassikaal kan worden gevolgd. Datagedreven werken is het gebruik maken van data als fundamenteel onderdeel van het tot stand komen en uitvoeren van beleid. Data vormt de basis voor het nemen van beslissingen. Meer weten?

Lees meer over deze masterclass

Functioneel beheer

Gratis online informatiesessie: Vakopleiding Functioneel Beheer

30-09-2020 - Op 18 november organiseert de IT Management Group een informatiesessie over de Vakopleiding Functioneel Beheer. De informatiesessie start om 13:00 uur en duurt anderhalf uur. In verband met het coronavirus wordt de sessie online gehouden. Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden! Meer weten?

Lees meer over deze informatiesessie

Functioneel beheer

2-daagse training ISTQB Agile Tester

25-09-2020 - Agile testen is een relatief nieuwe aanpak voor software testen, waarbij de principes van agile software ontwikkeling, zoals beschreven in het Agile Manifesto, gevolgd worden. Deze training geeft de tester de kennis die nodig is om deel uit te maken van agile teams en daarin te kunnen excelleren. De training is zowel klassikaal als online te volgen op 8 en 9 oktober. Meer weten?

Lees meer over deze training

Functioneel beheer

3-daagse training ISTQB Foundation

24-09-2020 - De 3-daagse training ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) Foundation heeft als doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan de onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken en testtools. Meer weten?

Lees meer over deze training

CISSP

Download gratis E-Book

21-09-2020

Download nu gratis het E-Book over 'Waarom value streams belangrijker zijn dan ooit'. Stapsgewijs nemen we u mee naar end-to-end value streams middels voorbeelden, modellen en waardevolle informatie over dit actuele onderwerp. Klik hier om te downloaden!

Functioneel beheer

Vakopleiding Functioneel Beheer

16-09-2020 -Het vakgebied van functioneel beheerder is op dit moment sterk in ontwikkeling. Tijdens de 5-daagse klassikale Vakopleiding Functioneel Beheer vergaart u kennis over welke tools en vaardigheden het beste kunnen worden ingezet om de informatievoorziening voor de gehele organisatie zo goed mogelijk te beheren. Meer weten?

Lees meer over deze vakopleiding

CISSP

CISSP – Certified Information Systems Security Professional

24-07-2020 - CISSP staat voor Certified Information Systems Security Professional. De 5-daagse opleiding leidt op voor het wereldwijd erkende officiële CISSP examen. De CISSP certificering van (ISC)² is internationaal één van de belangrijkste certificeringen in het security vakgebied. Meer weten?

Lees meer over deze training

ITArchitectuur

2-Daagse Masterclass: IT Architectuur

04-09-2020 - In deze masterclass krijgt u praktisch inzicht in de wereld van IT Architectuur. De IT Management Group neemt u aan de hand vanuit de basis en het fundament van IT Architectuur tot de verschillende invalshoeken vanuit de praktijk, informatie en technologie. Meer weten over deze klassikale masterclass van 2 dagen?

Lees meer over deze masterclass

ITIL4

Training: Commerciële vaardigheden voor IT Professionals

02-09-2020 - Verbeter in een halve dag uw verkoop skills en overtuigingsvaardigheden met een paar simpele technieken! U bent een professional in uw vakgebied. U weet precies waar de schoen wringt en hoe de (interne) klant kan worden geholpen. Maar hoe brengt u dat over? Dát en meer in onze klassikale training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Meer weten?

Lees meer over deze training

2020 TMAP

De IT Management Group als eerste geaccrediteerd door iSQI voor 2020 TMAP!

17-08-2020 - De IT Management Group is als eerste trainingsprovider (na Sogeti, de ontwikkelaar van TMAP) geaccrediteerd door iSQI voor de nieuwe 2020 TMAP training: TMAP Quality for cross-functional teams. Meer weten over deze training? Kijk op onze overzichtspagina 2020 TMAP of neem contact op.

Ga naar de training

ITIL4

2-daagse TOGAF® 9 Foundation training!

14-08-2020 - TOGAF®, is een gedetailleerde methode met ondersteunende technieken voor het ontwikkelen van een Enterprise Architectuur. Deze 2-daagse TOGAF® 9 training en het daaropvolgende examen is geaccrediteerd door de The Open Group. Meer weten?

Lees meer over deze training

ITIL4

2-daagse ArchiMate Foundation training!

12-08-2020 - ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor Enterprise Architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. ArchiMate® wordt als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. Meedoen?

Lees meer over deze training

ITIL4

2020 TMAP levert kwaliteit voor elke stakeholder!

11-08-2020 - Recentelijk is een nieuwe versie van TMAP, voorheen geschreven als TMap, uitgekomen (2020 TMAP). Een testaanpak die gebaseerd is op de herziene wijze waarop tegenwoordig invulling wordt gegeven aan de kwaliteit van de informatievoorziening van organisaties. Trainer Cees van Barneveld noemt het een schot in de roos.

Lees het gehele artikel

ITIL4

Training: ITIL 4 Foundation met slagingsgarantie!

10-08-2020 - Het doel van de 3-daagse ITIL 4 Foundation training is op een efficiënte wijze het beheer voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een waardevolle IT-service te leveren. Als u werkzaam bent binnen de IT op het gebied van beheer en/of exploitatie is de kennis van deze training die op 2 september start, onmisbaar! Meer weten?

Lees meer over deze training

CISM

4-daagse online CISM Training - 1 september 2020

06-08-2020 - Op 1 september start de 4-daagse CISM training. De training wordt online gegeven en leidt u op voor het officiële CISM examen van ISACA. De training CISM (Certified Information Security Manager) van ISACA geeft u internationale erkenning als security professional. Daarmee verhoogt u uw marktwaarde. Meer weten?

Lees meer over deze training

Masterclass ArchiMate

ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support

24-07-2020 - Deze nieuwe 3-daagse ITIL 4 training is bedoeld voor ITSM-medewerkers die betrokken zijn bij het beheren van digitale producten en services, en voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor de end-to-end delivery ervan. ITIL 4 Foundation is voor deze training een vereiste. Meer weten?

Lees meer over deze training

Masterclass ArchiMate

Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect

22-07-2020 - ArchiMate wordt door organisaties ingezet als enterprise architectuurtaal. Sparx Enterprise Architect is een modelleertool die ingezet kan worden voor het uitwerken van enterprise architecturen op basis van ArchiMate 3 en TOGAF. Hoe deze tool succesvol ingezet kan worden komt op praktische wijze aan de orde in onze klassikale masterclass op 7 augustus in Utrecht. Meer weten?

Lees meer over deze masterclass

Togaf

TOGAF en ArchiMate Foundation training nu ook als e-learning beschikbaar

17-07-2020 - Vanaf heden zijn onze populaire TOGAF en Archimate Foundation trainingen ook beschikbaar als e-learning! Leer in eigen tempo alles over de basis van de inrichting en optimalisatie van uw IT-organisatie, bedrijfsprocessen en infrastructuur. Meer weten?

Lees meer over TOGAF Foundation

Lees meer over Archimate Foundation

ISO27002

ITIL 4 Strategist Direct Plan and Improve

09-07-2020 - Deze 3-daagse training is bedoeld voor ITSM-medewerkers die betrokken zijn bij het gebruik van praktische en strategische methoden voor het plannen en leveren van voortdurende verbetering, met de nodige behendigheid. ITIL 4 Foundation is voor deze training een vereiste. Meer weten?

Lees meer over ITIL 4 DPI

ISO27002

ISO27002 Foundation training op 29 en 30 juli

09-07-2020 - Informatiebeveiliging op basis van ISO27002 is de basis voor bijna alle informatiebeveiligingssystemen die in gebruik zijn en een must voor iedereen die te maken heeft of krijgt met informatiebeveiliging. Het niet goed op orde hebben van informatiebeveiliging kan leiden tot schade op het gebied van o.a. financiën, kwaliteit en imago. Meer weten over deze training?

Lees meer over ISO27002

LeadingSAFe

2020 TMAP - 3 nieuwe TMAP trainingen geïntroduceerd

06-07-2020 - In de IT-wereld van vandaag wordt van teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. Hiervoor worden aanpakken zoals DevOps, Agile Scrum en SAFe gebruikt. Samenwerking gebeurt steeds vaker op basis van competenties en rollen en niet op basis van officiële functies. 2020 TMAP ondersteunt deze werkwijzen en biedt hiervoor de ideale ondersteuning!

Lees meer over 2020 TMAP

LeadingSAFe

Leading SAFe inclusief examen SAFe Agilist 5.0!

29-06-2020 -Als officieel partner van Scaled Agile is de IT Management Group de ideale partner om u of uw bedrijf middels de training Leading SAFe klaar te stomen voor het examen SAFe Agilist 5.0 (SA). Leading SAFe is een in de markt bewezen framework voor het organisatiebreed toepassen van Lean en Agile principes. Meer weten over de startdata en de inhoud van deze 2-daagse training?

Ga naar training

Agile Servicemanagement

Join onze Masterclass Agile Servicemanagement met Scrum

24-06-2020 - Steeds meer organisaties werken met agile systeemontwikkeling en scrum. Door in korte slagen steeds dát te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant wordt de kans veel kleiner dat een project mislukt. De vraag is echter hoe u agile en scrum inpast in uw service (beheer) organisatie en een combinatie maakt met beheerprocessen als change management en configuratiemanagement.

Ga naar masterclass

Requirements engineering

Requirements Engineering

24-06-2020 - Requirements zijn een kritische succesfactor voor ieder project. Het verzamelen, analyseren en vastleggen van requirements is een kunst. Hoe krijgt u de juiste requirements boven water? En hoe legt u deze eenduidig vast? Binnen deze ééndaagse praktijktraining wordt u bekend met de principes van requirements engineering en krijgt u een introductie van de technieken. Meer weten?

Ga naar training

Agile Scrum Foundation

Agile Scrum Foundation, 13 en 14 juli – Online met startgarantie

19-06-2020 - Steeds meer organisaties werken met agile systeemontwikkeling en scrum. Door in korte slagen steeds dát te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant wordt de kans veel kleiner dat een project mislukt. Na het doorlopen van deze foundation training bent u klaar voor het examen Agile Scrum Foundation. Klik door voor meer informatie en schrijf u in voor de laatste plekken.

Ga naar training

CISM ITMG

CISM juni online met startgarantie!

15-06-2020 - Op 24 juni start de CISM training bij de IT Management Group. De training wordt gegeven door deskundig trainer Edward van Deursen. De training CISM (Certified Information Security Manager) van ISACA geeft u internationale erkenning als security professional. Daarmee verhoogt u uw marktwaarde. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Ga naar training

Roadmap totaal v2 - Plain

ITIL 4 Implementatie roadmap

11-06-2020 - Veel organisaties maken sinds jaar en dag gebruik van ITIL als het kader voor het inrichten en vormgeven van IT servicemanagement. Met de komst van ITIL 4 is er een allesomvattende benadering en een betere aansluiting op bestaande concepten en frameworks zoals Agile, Scrum, DevOps en Lean IT. Tijdens deze Masterclass maakt u uw eigen routekaart voor de invoering van ITIL 4 binnen uw organisatie!

Ga naar de Masterclass

ICT-SCAN - Grip op uw ICT-kosten

04-06-2020 - Organisaties geven steeds meer uit aan ICT. Wilt u weten of uw organisatie veel of juist weinig uitgeeft aan ICT in vergelijking met andere organisaties? Bent u benieuwd hoe uw organisatie de ICT-kosten kan verlagen zonder aan kwaliteit in te leveren? Gebruik dan de ICT-SCAN! Met de deze scan wordt in een oogwenk duidelijk waar de winst voor uw organisatie te behalen is.

Lees meer over de ICT-SCAN

USM. Everything should be made as simple as possible, but not simpler

30-05-2020 - De vraag die onze USM-coaches en trainers het vaakst krijgen is: hoe is het mogelijk dat USM enerzijds zo simpel is en anderzijds binnen elke serviceorganisatie op elk niveau succesvol kan worden toegepast? Benieuwd naar het antwoord?

Ga naar het volledige bericht

Klassikaal en online

27-05-2020 - Vanaf 3 juni zijn al onze trainingen zowel online als klassikaal te volgen. U maakt uw keuze bij inschrijving. U kunt uw keuze altijd aanpassen. Om de spits te vermijden, zijn de trainingstijden aangepast. Trainingen starten om 10:00 en zijn om 16:00 afgelopen.

Neem contact op voor meer informatie

ITIL Informatiesessie groot succes

27-05-2020 - Op 25 mei vond 6e ITIL 4 informatiesessie plaats. Ruim 25 deelnemers waren online aanwezig. De deelnemers werden meegenomen in de belangrijkste veranderingen ten opzichte van de voorgaande versies en kregen inzicht in de ITIL 4 implementatie roadmap. Heeft u de sessie gemist? Op 23 juni is de eerstvolgende mogelijkheid.

Meld je hier aan voor de informatiesessie

Leading SAFe 28 en 29 mei online met startgarantie!

22-05-2020 - Op 28 en 29 mei organiseert de IT Management Group de training Leading SAFe onder de bezielende leiding van Jan de Vries. Het Scaled Agile Framework (SAFe®) is een bewezen framework voor het organisatiebreed toepassen van lean en agile principes.

Ga naar training

Masterclass Data Privacy en Data Protection

Masterclass Data privacy & Data protection

08-05-2020 - Deze Masterclass Data privacy & Data protection is een must voor iedereen die te maken heeft met Data Privacy en Data Protection. Er wordt op een toegankelijk niveau ingegaan op de juridische, organisatorische en IT-componenten van Data Privacy en Data Protection.

Meer weten? Ga naar de Masterclass

ITIL e-learning

Agile Scrum Foundation e-learning

15-05-2020 - Inzicht in agile scrum is tegenwoordig onmisbaar voor iedereen die werkt in de IT. Heeft u nog geen agile scrum certificering en de komende tijd ruimte om uw certificeringen bij te werken? Dan is deze populaire Agile Scrum e-learning training een aanrader!

Ga naar training

Masterclass Agile Servicemanagement

Masterclass Agile Servicemanagement met Scrum

04-05-2020 - Steeds meer organisaties werken met agile systeemontwikkeling en scrum. Door in korte slagen steeds dát te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant wordt de kans veel kleiner dat een project mislukt. De vraag is echter hoe u agile en scrum inpast in uw service (beheer) organisatie en een combinatie maakt met beheerprocessen als change management en configuratiemanagement.

Meer weten? Ga naar de Masterclass

Wist u dat..?

Wist u dat..?

06-05-2020 - ...de meeste online trainingen van de IT Management Group gegarandeerd starten? Kijk bijvoorbeeld eens bij de aankomende training PRINCE2 Foundation met slagingsgarantie of de training ITIL 4 Foundation met slagingsgarantie Of bekijk alle trainingen die de komende periode gepland staan op het trainingsrooster.
CISSP training

CISSP training online in 10 delen

15-04-2020 - Begin mei 2020 start de de online CISSP training. Deze populaire opleiding bereidt u voor op het wereldwijd erkende officiële CISSP examen. In de online variant wordt de training in 10 ochtenden uitgevoerd. U oefent met opdrachten en examenvragen. De training wordt verzorgd door de ervaren security specialist Jan Willem de Vries. Wees er op tijd bij en meldt u aan!

Ga naar training

SLA Masterclass

Masterclass Service Level Agreements (SLA)

14-04-2020 - Op 6 en 7 mei organiseert de IT Management Group de online Masterclass SLA. In de Masterclass Service Level Agreements leert u hoe u een professionele Service Level Agreement (SLA) kunt opstellen en beheren. Hiermee realiseert u de basis voor de afspraken tussen afnemer en aanbieder zodat er een optimale dienstverlening kan plaatsvinden.

Ga naar masterclass

TMap Suite

Digital Marketing en Digital Design (Online marketeer)

26-03-2020 - Op 22, 23 en 29 juni organiseert de IT Management Group de online training Digital Marketing en Digital Design. Met deskundige trainers met veel praktijkervaring. De training is geschikt voor iedereen die aan de slag wil als online marketeer en voor diegenen die voor hun eigen praktijk meer willen weten van online marketing om succesvoller te kunnen ondernemen.

Ga naar training

DevOps Foundation e-learning

DevOps Foundation training nu ook beschikbaar als e-learning

06-04-2020 - DevOps wordt in steeds meer organisaties toegepast. Bij DevOps gaat het om de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Bent u werkzaam op het gebied van IT beheer of softwareontwikkeling dan is kennis over DevOps een must. Nu ook beschikbaar als e-learning.

Ga naar training

ITIL Create Deliver Support

ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support met startgarantie

31-03-2020 - Op 23, 24 en 30 april organiseert de IT Management Group de online training ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support. Met startgarantie en deskundige trainer met veel praktijkervaring. Voertaal is Engels. Deze training bereidt u voor op het officiële Peopecert examen.

Ga naar training

TMap Suite

TMap Suite Test Engineer

26-03-2020 - Op 20 en 21 april organiseert de IT Management Group de online training TMap Suite Test Engineer in ons virtuele klaslokaal! Met startgarantie en deskundige trainer met veel praktijkervaring. Deze training bereidt u voor op het officiële examen TMap Suite Test Engineer. Grijp deze kans en doe mee!

Ga naar training

ITIL e-learning

ITIL 4 Foundation ook beschikbaar als e-learning

16-03-2020 - Heeft u de komende tijd ruimte om een training te volgen maar gaat u liever niet te deur uit. Dan is onze populaire ITIL 4 e-learning training wellicht een goed alternatief.

Ga naar training

BiSL Next

COBIT 2019 Foundation – 19, 20 en 23 maart wordt online gegeven!

12-03-2020 - De training COBIT 2019 Foundation biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze COBIT 2019 training voor u een geschikte training. In verband met het coronavirus wordt deze training online gegeven.

Ga naar training

BiSL Next

BiSL Next, BiSL en Strategisch Informatiemanagement

10-03-2020 - BiSL Next heeft inmiddels een belangrijke plaats in te nemen naast de conventionele BiSL trainingen. BiSL Next besteed uitgebreid aandacht aan governance en strategie en is daarmee niet alleen een aantrekkelijk model voor functioneel beheerders en informatiemanagers maar ook voor opdrachtgevers en business management op alle lagen.

Ga naar bericht

ITIL® 4 Strategist Direct, Plan and Improve toegelicht

02-03-2020 - De training ITIL® 4 Strategist Direct, Plan and Improve (DPI) is gericht op het sturen of plannen van de benodigde acties, gebaseerd op een gedefinieerde strategie en het voortdurend verbeteren van IT-enabled en digitale producten en services.

Ga naar bericht

In de spotlights: Certified IT Architect

24-02-2020 - De functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT! Inclusief TOGAF, ArchiMate, Big Data en DevOps certificeringen. Binnen deze opleiding worden de belangrijkste architectuur best practices en architectuurraamwerken behandeld.

Ga naar de opleiding

ISTQB Foundation

24-02-2020 - Op 2, 3 en 5 maart organiseert de IT Management Group de training ISTQB Foundation op onze mooie locatie in Den Haag. Met startgarantie en deskundige trainer uit de praktijk. Deze training bereidt u voor op het officiële examen ISTQB Foundation in Software Testing.

Ga naar training

Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect

21-02-2020 - Sparx Enterprise Architect is een generieke modelleertool die effectief ingezet kan worden voor het uitwerken van enterprise architecturen op basis van ArchiMate 3 en Togaf. Hoe deze tool succesvol ingezet kan worden komt aan de orde in deze masterclass.

Ga naar bericht

PRINCE2 Foundation met slagingsgarantie!

10-02-2020 - Heeft u nog geen PRINCE2 certificering? Op 17 en 18 februari organiseert de IT Management Group de training PRINCE2 Foundation op onze mooie locatie in Utrecht. Met startgarantie en slagingsgarantie!

Ga naar training

In de spotlights: Certified Servicemanager

24-01-2020 - De opleiding tot Certified Servicemanager leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT. De opleiding is helemaal van deze tijd. Betrouwbaar en modern servicemanagement op basis van ITIL4 wordt gecombineerd met best practices als DevOps.

Ga naar de opleiding

Waarom SAFe?

22-01-2020 - Waarom SAFe? Werkt u Agile en werken er binnen uw organisatie meerdere teams en zoekt u naar een manier om teams beter te laten samenwerken? Volg dan de training SAFe op 3 en 4 februari in Utrecht.

Ga naar training


Training CISSP start 22 januari

02-01-2020 – Op 22 januari start de Training CISSP (Certified Information Systems Security Professional) in Den Haag. De training heeft startgarantie en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Scherpe prijs, deskundige trainer en prachtige locatie. We verwelkomen u graag!

Ga naar training

ITIL 4 Specialist: Create, Deliver and Support toegelicht

02-01-2020 -De ITIL® 4 Specialist Create, Deliver and Support (CDS) module biedt een leidraad voor uitdagingen waarmee organisaties te maken hebben, van de professionaliteit van medewerkers, teamcultuur en samenwerking tot het outsourcen van werk en het managen van meerdere toeleveranciers.

Ga naar bericht

ITIL® 4 – Inzoomen op de vervolgmodules

11-12-2019 -Sinds maart 2019 is de ITIL® 4 Foundation training beschikbaar. De vraag naar deze training is groot en er zijn in een korte periode al veel deelnemers op dit niveau gecertificeerd. Hoe zit het nu met de ITIL 4 vervolgmodules? Jan Heunks geeft een toelichting.

Ga naar bericht

VeriSM Foundation

25-11-2019 – VeriSM™ is de nieuwe benadering voor servicemanagement in het digitale tijdperk. VeriSM maakt het mogelijk voor organisaties om klanten te bedienen in overeenstemming met de eisen die klanten daaraan stellen. Meer weten? Kom naar de VeriSM training op 18 en 20 december.

Ga naar de training

Masterclass Trends in IT– Grip op de digitale toekomst

25-11-2019 - Alles wat digitaal kan, zal digitaal worden. Welke impact heeft dit op onze benadering van klanten en inrichting van processen? Welke nieuwe businessmodellen dienen zich aan? Welke invloed heeft Robotisering, Internet of Things en Kunstmatige Intelligentie?

Ga naar de Masterclass Trends in IT

In de spotlights: Masterclass Agile Design

18-10-2019 - In de populaire Masterclass Agile Design leert u hoe u op een agile wijze een ontwerp kunt maken van uw informatiesysteem.

Ga naar bericht

Ontwikkeltraject EZK groot succes

14-10-2019 - De vraag naar data vergde een aanscherping van de competenties van de medewerkers van het ministerie van EZK. Zij hebben via ITMG een ontwikkeltraject doorlopen aan de hand van verschillende trainingen.

Ga naar bericht

ITIL 4 Foundation in English, 24,25 and 28 October, Eindhoven

03-10-2019 - On 24,25 and 28 October 2019, we will provide the ITIL® 4 Foundation training in English. There are still a few places available, enroll now!

See full news item

De meest gevraagde certificeringen in 2019/2020 deel 2

25-09-2019 - Welke opleiding kunt u nu het beste volgen? De IT Management Group schetst voor u de komende weken in drie delen een overzicht van de meest gevraagde functies en competenties in 2019 en 2020. Deel 2: Java en C# Developers en Online Marketeers.

Ga naar bericht

Startmogelijkheid oktober CISA!

23-09-2019 - Op 3, 10, 31 oktober en 7 november organiseert de IT Management Group de training Certified Information Systems Auditor in Utrecht. Het CISA certificaat geeft u internationale erkenning als IT-Auditor. De CISA certificering wordt steeds vaker gevraagd voor functies als auditor of (security) adviseur. Schrijf u snel in voor de training die binnenkort start!

Ga naar bericht

ITIL® 4 certificering toegelicht

11-09-2019 - In moderne bedrijven geldt als belangrijkste kenmerken voor professionals een continue leermentaliteit en interesse in het (blijvend) vergaren van kennis. ITIL 4 biedt met betrekking tot IT servicemanagement een moderne en schaalbare benadering en certificeringsmogelijkheid. Maar welke ITIL 4 certificeringen zijn er precies en hoe zitten ze in elkaar?

Ga naar bericht

De meest gevraagde certificeringen in 2019/2020 deel 1

02-09-2019 - Welke opleiding kunt u nu het beste volgen? De IT Management Group schetst voor u de komende weken in drie delen een overzicht van de meest gevraagde functies en competenties in 2019 en 2020. Deel 1: Big data, informatiemanagement en functioneel beheer.

Ga naar bericht

Beschikbare IT'ers!

28-08-2019 - Schaarste op de markt? IT Management Group heeft IT'ers (en IT'ers in spe) beschikbaar! Lees hier alvast wat over de kandidaten en neem contact op voor een kopje koffie.

Ga naar bericht

Data modelleren in lagen

24-07-2019 - Bij veel organisaties staat het opstellen van datamodellen volop in de aandacht. In alle situaties heeft de inzet van een gelaagd model een aantal voordelen. Lees hier de aanbevelingen van onze ervaren trainer Bert Dingemans of volg de Masterclass Informatie en Datamodellering.

Ga naar bericht


Masterclass Service monitoring

15-07-2019 - Op 1 en 2 augustus organiseert de IT Management Group de Masterclass Servicemonitoring in Utrecht, enkele minuten lopen van centraal station. De training wordt verzorgd door onze deskundige en praktijkgerichte trainer Bart de Best.

Ga naar bericht


BiSL Foundation

09-07-2019 – Op maandag 15 en maandag 22 juli organiseert de IT Management Group de training BiSL Foundation in Utrecht, enkele minuten lopen van centraal station. De training wordt verzorgd door onze deskundige en praktijkgerichte trainer Jan de Vries. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. We verwelkomen u graag!

Ga naar bericht

In gesprek met Robert Yntema… deelnemer aan het Make IT Work Match Event!

03-07-2019 - Morgen is het zover! Het tweede Match Event en de Diploma-uitreiking van Make IT Work gaat om 13:00 van start in de Jaarbeurs Utrecht. Een tipje van de sluier: deelnemer Robert stelt zich alvast voor!

Ga naar bericht

ITMG.nl is vernieuwd!

01-07-2019 - Dit weekend is de IT Management Group live gegaan met een nieuwe website. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om ITMG.nl in een moderner jasje te steken.

Ga naar bericht

Make IT Work Match Event – 4 juli 2019 – Utrecht

09-05-2019 - Er is een groot tekort aan goed opgeleid ICT personeel. ITMG, CA-ICT en SZW bieden hiervoor een oplossing door via (om)scholing de sector van nieuwe en enthousiaste medewerkers te voorzien. Kom op 4 juli om 75 gemotiveerde kandidaten op zoek naar een baan in de IT te ontmoeten!

Ga naar bericht

FUBAR inside - About visualising and attacking Technical Debt

01-05-2019 - What is Technical Debt and why is it a problem? In the IT world, Technical Debt is the most important, financially most uncertain, yet hidden problem. Read this article and get tips & tricks on how to visualise and attack the issue.

Ga naar bericht

In gesprek met Arnold Eilering…deelnemer aan de 1e ITIL® 4 training!

05-04-2019 - Hoe heeft een van de eerste deelnemers de nieuwe ITIL® 4 training ervaren? “Het mooie van ITIL® 4 is dat het veel meer gericht is op waarde en veranderingen binnen een bedrijf. ITIL® 4 biedt een goede basis voor iedere organisatie.”

Ga naar bericht

SAFe Summit - Lightning Talk voting now live

25-03-2019 - Van 7 t/m 10 mei 2019 vindt in het World Forum in Den Haag de Europese SAFe Summit plaats. SAFe Program Consultant Jan de Vries heeft twee voorstellen ingediend voor zogenaamde lightning talks, dit zijn korte presentaties van 15 minuten. Stem hier op zijn talks!

Ga naar bericht

Eerste ITIL® 4 Foundation training – Iedereen Geslaagd!

22-03-2019 - Eerste interactieve #ITIL4 Foundation training bij IT Management Group met 12 deelnemers. Resultaat: IEDEREEN geslaagd voor het examen! Hier een impressie van de training. De volgende trainingen gaan van start op 20 juni en 11 juli.

Ga naar bericht

Sparx Enterprise Architect niet alleen voor UML modellen

12-03-2019 - Sparx Enterprise Architect is met name bekend als UML modelleertool voor software ontwikkelaars. Echter Sparx Enterprise Architect heeft zich verder ontwikkeld. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden die er zijn voor enterprise architecten en voor datamodelleurs.

Ga naar bericht

IT Management Group op de Europese SAFe Summit

11-02-2019 - Van 7 t/m 10 mei 2019 vindt in het World Forum in Den Haag de Europese SAFe Summit plaats, waar ongeveer 700 deelnemers worden verwacht. Scaled Agile partner IT Management Group zal daar worden vertegenwoordigd door SAFe Program Consultant Jan de Vries.

Ga naar bericht

Sfeer Impressie Make IT Work Match Event – Jaarbeurs Utrecht

16-01-2019 - Het eerste Make IT Work Match Event van de IT Management Group is een feit! Een groep van ruim 50 uiterst gemotiveerde kandidaten, klaar om de (IT)-arbeidsmarkt op te gaan, en een tiental inspirerende werkgevers kunnen samen terugkijken op een geslaagde netwerkmiddag!

Ga naar bericht

ITIL® 4 FAQ is beschikbaar!

03-01-2019 - In 2019 wordt ITIL 4 gelanceerd. Maar wat houdt het in? Wat gaat er veranderen? Wat is het verschil met ITIL 3 en wat zijn de mogelijkheden voor certificering? Hier presenteren we de frequently asked questions (FAQ) over ITIL 4.

Ga naar bericht

PRINCE2® 2017 – Wat is het? En wat is het verschil met PRINCE2® 2009?

20-11-2018 - PRINCE staat voor ‘PRojects IN Controlled Environments’. PRINCE2® 2017 vervangt de 2009 versie, en is dus de huidige versie van PRINCE2. Hier vindt u de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Ga naar bericht

ITIL® 4 – Wat is het en wat is het verschil met ITIL® 3?

11-10-2018 - Digitale transformatie en technologie drijven organisaties naar een nieuwe manier van werken in een snel veranderende omgeving. Daarom is het tijd voor een nieuwe editie van het meest gehanteerde best practice framework voor IT-servicemanagement ter wereld.

Ga naar bericht

Promotie…? Volg de cursus: Van meewerken naar leiding geven

12-09-2018 - Je bent goed in je vak en leiding geven ging je vroeger misschien van nature goed af. Hoe pak je het aan nu de dynamiek veranderd is en je officieel leiding moet gaan geven? Na deze training zit je lekkerder en zelfverzekerder in je leiderschapsrol.

Ga naar bericht

Moeite met Concentreren…? Volg dan de training: Concentreren kun je leren!

03-09-2018 - Heb jij het gevoel dat je alle ballen hoog moet houden? Last van drukte in de kantoortuin of raak je afgeleid door die alsmaar binnenkomende e-mails? Ga om met stress in jouw werkomgeving en leer hoe je je hoofd inzetbaar kan houden.

Ga naar bericht

Tweede Diploma uitreiking Make IT Work

31-05-2019 - De tweede diploma-uitreiking van het Make IT Work traject van de IT Management Group is een feit! Na maanden van hard studeren is een nieuwe groep met gemotiveerde deelnemers klaar om de (IT)-arbeidsmarkt op te gaan.

Ga naar bericht