Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Certificeringen


NIEUWS

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsberichten

 
CISSP

Vakopleiding Functioneel Beheer volgen?

16-09-2020 -Het vakgebied van functioneel beheerder is op dit moment sterk in ontwikkeling. Tijdens de 5-daagse klassikale vakopleiding van de IT Management Group vergaart u kennis over welke tools en vaardigheden het beste kunnen worden ingezet om de informatievoorziening voor de gehele organisatie zo goed mogelijk te beheren. Meer weten?

Lees meer over deze vakopleiding

CISSP

CISSP – Certified Information Systems Security Professional

24-07-2020 - CISSP staat voor Certified Information Systems Security Professional. De 5-daagse opleiding leidt op voor het wereldwijd erkende officiële CISSP examen. De CISSP certificering van (ISC)² is internationaal één van de belangrijkste certificeringen in het security vakgebied. Meer weten?

Lees meer over deze training

ITArchitectuur

2-Daagse Masterclass: IT Architectuur

04-09-2020 - In deze masterclass krijgt u praktisch inzicht in de wereld van IT Architectuur. De IT Management Group neemt u aan de hand vanuit de basis en het fundament van IT Architectuur tot de verschillende invalshoeken vanuit de praktijk, informatie en technologie. Meer weten over deze klassikale masterclass van 2 dagen?

Lees meer over deze masterclass

ITIL4

Training: Commerciële vaardigheden voor IT Professionals

02-09-2020 - Verbeter in een halve dag uw verkoop skills en overtuigingsvaardigheden met een paar simpele technieken! U bent een professional in uw vakgebied. U weet precies waar de schoen wringt en hoe de (interne) klant kan worden geholpen. Maar hoe brengt u dat over? Dát en meer in onze klassikale training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Meer weten?

Lees meer over deze training

ITIL4

Start op 14 september: ITIL 4 Managing Professional Transition

21-08-2020 - Deze 5-daagse training is ontworpen als overgangsmodule om ITIL v3-kandidaten die al hebben geïnvesteerd in het ITIL gedachtengoed in staat te stellen gemakkelijk over te schakelen naar ITIL 4. Door het volgen van de training ITIL 4 Managing Professional Transition en het behalen van het examen ontvangt u de certificering ITIL 4 Managing Professional. Meer weten?

Lees meer over deze training

2020 TMAP

De IT Management Group als eerste geaccrediteerd door iSQI voor 2020 TMAP!

17-08-2020 - De IT Management Group is als eerste trainingsprovider (na Sogeti, de ontwikkelaar van TMAP) geaccrediteerd door iSQI voor de nieuwe 2020 TMAP training: TMAP Quality for cross-functional teams. Meer weten over deze training? Kijk op onze overzichtspagina 2020 TMAP of neem contact op.

Ga naar de training

USM gratis workshop

Zomeractie: Gratis USM online workshop

14-08-2020 - De komende maanden heeft u de gelegenheid uw kennis van USM op te frissen en om bij gepraat te worden over de laatste USM ontwikkelingen. Schuif middels een gratis zoomsessie vrijblijvend aan bij één van onze USM-workshops. Let op er zijn een beperkt aantal plekken dus reageer op tijd!

Ga naar het volledige bericht

ITIL4

2-daagse TOGAF® 9 Foundation training!

14-08-2020 - TOGAF®, is een gedetailleerde methode met ondersteunende technieken voor het ontwikkelen van een Enterprise Architectuur. Deze 2-daagse TOGAF® 9 training en het daaropvolgende examen is geaccrediteerd door de The Open Group. Meer weten?

Lees meer over deze training

ITIL4

2-daagse ArchiMate Foundation training!

12-08-2020 - ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor Enterprise Architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. ArchiMate® wordt als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. Meedoen?

Lees meer over deze training

ITIL4

2020 TMAP levert kwaliteit voor elke stakeholder!

11-08-2020 - Recentelijk is een nieuwe versie van TMAP, voorheen geschreven als TMap, uitgekomen (2020 TMAP). Een testaanpak die gebaseerd is op de herziene wijze waarop tegenwoordig invulling wordt gegeven aan de kwaliteit van de informatievoorziening van organisaties. Trainer Cees van Barneveld noemt het een schot in de roos.

Lees het gehele artikel

ITIL4

Training: ITIL 4 Foundation met slagingsgarantie!

10-08-2020 - Het doel van de 3-daagse ITIL 4 Foundation training is op een efficiënte wijze het beheer voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een waardevolle IT-service te leveren. Als u werkzaam bent binnen de IT op het gebied van beheer en/of exploitatie is de kennis van deze training die op 2 september start, onmisbaar! Meer weten?

Lees meer over deze training

CISM

4-daagse online CISM Training - 1 september 2020

06-08-2020 - Op 1 september start de 4-daagse CISM training. De training wordt online gegeven en leidt u op voor het officiële CISM examen van ISACA. De training CISM (Certified Information Security Manager) van ISACA geeft u internationale erkenning als security professional. Daarmee verhoogt u uw marktwaarde. Meer weten?

Lees meer over deze training

ITIL 4

ITIL 4 Managing Professional Transition

24-07-2020 - De overgangsmodule ITIL 4 Managing Professional Transition is ontworpen om IT-ers die geïnvesteerd hebben in het ITIL V3-gedachtengoed in staat te stellen eenvoudig door te groeien naar het kennisniveau van ITIL 4. Wilt u meer weten over deze 5-daagse training?

Lees meer over deze training

Masterclass ArchiMate

ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support

24-07-2020 - Deze nieuwe 3-daagse ITIL 4 training is bedoeld voor ITSM-medewerkers die betrokken zijn bij het beheren van digitale producten en services, en voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor de end-to-end delivery ervan. ITIL 4 Foundation is voor deze training een vereiste. Meer weten?

Lees meer over deze training

Masterclass ArchiMate

Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect

22-07-2020 - ArchiMate wordt door organisaties ingezet als enterprise architectuurtaal. Sparx Enterprise Architect is een modelleertool die ingezet kan worden voor het uitwerken van enterprise architecturen op basis van ArchiMate 3 en TOGAF. Hoe deze tool succesvol ingezet kan worden komt op praktische wijze aan de orde in onze klassikale masterclass op 7 augustus in Utrecht. Meer weten?

Lees meer over deze masterclass

Togaf

TOGAF en ArchiMate Foundation training nu ook als e-learning beschikbaar

17-07-2020 - Vanaf heden zijn onze populaire TOGAF en Archimate Foundation trainingen ook beschikbaar als e-learning! Leer in eigen tempo alles over de basis van de inrichting en optimalisatie van uw IT-organisatie, bedrijfsprocessen en infrastructuur. Meer weten?

Lees meer over TOGAF Foundation

Lees meer over Archimate Foundation

ISO27002

ITIL 4 Strategist Direct Plan and Improve

09-07-2020 - Deze 3-daagse training is bedoeld voor ITSM-medewerkers die betrokken zijn bij het gebruik van praktische en strategische methoden voor het plannen en leveren van voortdurende verbetering, met de nodige behendigheid. ITIL 4 Foundation is voor deze training een vereiste. Meer weten?

Lees meer over ITIL 4 DPI

ISO27002

ISO27002 Foundation training op 29 en 30 juli

09-07-2020 - Informatiebeveiliging op basis van ISO27002 is de basis voor bijna alle informatiebeveiligingssystemen die in gebruik zijn en een must voor iedereen die te maken heeft of krijgt met informatiebeveiliging. Het niet goed op orde hebben van informatiebeveiliging kan leiden tot schade op het gebied van o.a. financiën, kwaliteit en imago. Meer weten over deze training?

Lees meer over ISO27002

LeadingSAFe

2020 TMAP - 3 nieuwe TMAP trainingen geïntroduceerd

06-07-2020 - In de IT-wereld van vandaag wordt van teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. Hiervoor worden aanpakken zoals DevOps, Agile Scrum en SAFe gebruikt. Samenwerking gebeurt steeds vaker op basis van competenties en rollen en niet op basis van officiële functies. 2020 TMAP ondersteunt deze werkwijzen en biedt hiervoor de ideale ondersteuning!

Lees meer over 2020 TMAP

LeadingSAFe

Leading SAFe inclusief examen SAFe Agilist 5.0!

29-06-2020 -Als officieel partner van Scaled Agile is de IT Management Group de ideale partner om u of uw bedrijf middels de training Leading SAFe klaar te stomen voor het examen SAFe Agilist 5.0 (SA). Leading SAFe is een in de markt bewezen framework voor het organisatiebreed toepassen van Lean en Agile principes. Meer weten over de startdata en de inhoud van deze 2-daagse training?

Ga naar training

Agile Servicemanagement

Join onze Masterclass Agile Servicemanagement met Scrum

24-06-2020 - Steeds meer organisaties werken met agile systeemontwikkeling en scrum. Door in korte slagen steeds dát te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant wordt de kans veel kleiner dat een project mislukt. De vraag is echter hoe u agile en scrum inpast in uw service (beheer) organisatie en een combinatie maakt met beheerprocessen als change management en configuratiemanagement.

Ga naar masterclass

Requirements engineering

Requirements Engineering

24-06-2020 - Requirements zijn een kritische succesfactor voor ieder project. Het verzamelen, analyseren en vastleggen van requirements is een kunst. Hoe krijgt u de juiste requirements boven water? En hoe legt u deze eenduidig vast? Binnen deze ééndaagse praktijktraining wordt u bekend met de principes van requirements engineering en krijgt u een introductie van de technieken. Meer weten?

Ga naar training

Agile Scrum Foundation

Agile Scrum Foundation, 13 en 14 juli – Online met startgarantie

19-06-2020 - Steeds meer organisaties werken met agile systeemontwikkeling en scrum. Door in korte slagen steeds dát te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant wordt de kans veel kleiner dat een project mislukt. Na het doorlopen van deze foundation training bent u klaar voor het examen Agile Scrum Foundation. Klik door voor meer informatie en schrijf u in voor de laatste plekken.

Ga naar training

CISM ITMG

CISM juni online met startgarantie!

15-06-2020 - Op 24 juni start de CISM training bij de IT Management Group. De training wordt gegeven door deskundig trainer Edward van Deursen. De training CISM (Certified Information Security Manager) van ISACA geeft u internationale erkenning als security professional. Daarmee verhoogt u uw marktwaarde. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Ga naar training

Roadmap totaal v2 - Plain

ITIL 4 Implementatie roadmap

11-06-2020 - Veel organisaties maken sinds jaar en dag gebruik van ITIL als het kader voor het inrichten en vormgeven van IT servicemanagement. Met de komst van ITIL 4 is er een allesomvattende benadering en een betere aansluiting op bestaande concepten en frameworks zoals Agile, Scrum, DevOps en Lean IT. Tijdens deze Masterclass maakt u uw eigen routekaart voor de invoering van ITIL 4 binnen uw organisatie!

Ga naar de Masterclass

ICT-SCAN - Grip op uw ICT-kosten

04-06-2020 - Organisaties geven steeds meer uit aan ICT. Wilt u weten of uw organisatie veel of juist weinig uitgeeft aan ICT in vergelijking met andere organisaties? Bent u benieuwd hoe uw organisatie de ICT-kosten kan verlagen zonder aan kwaliteit in te leveren? Gebruik dan de ICT-SCAN! Met de deze scan wordt in een oogwenk duidelijk waar de winst voor uw organisatie te behalen is.

Lees meer over de ICT-SCAN

USM. Everything should be made as simple as possible, but not simpler

30-05-2020 - De vraag die onze USM-coaches en trainers het vaakst krijgen is: hoe is het mogelijk dat USM enerzijds zo simpel is en anderzijds binnen elke serviceorganisatie op elk niveau succesvol kan worden toegepast? Benieuwd naar het antwoord?

Ga naar het volledige bericht

Klassikaal en online

27-05-2020 - Vanaf 3 juni zijn al onze trainingen zowel online als klassikaal te volgen. U maakt uw keuze bij inschrijving. U kunt uw keuze altijd aanpassen. Om de spits te vermijden, zijn de trainingstijden aangepast. Trainingen starten om 10:00 en zijn om 16:00 afgelopen.

Neem contact op voor meer informatie

ITIL Informatiesessie groot succes

27-05-2020 - Op 25 mei vond 6e ITIL 4 informatiesessie plaats. Ruim 25 deelnemers waren online aanwezig. De deelnemers werden meegenomen in de belangrijkste veranderingen ten opzichte van de voorgaande versies en kregen inzicht in de ITIL 4 implementatie roadmap. Heeft u de sessie gemist? Op 23 juni is de eerstvolgende mogelijkheid.

Meld je hier aan voor de informatiesessie

Leading SAFe 28 en 29 mei online met startgarantie!

22-05-2020 - Op 28 en 29 mei organiseert de IT Management Group de training Leading SAFe onder de bezielende leiding van Jan de Vries. Het Scaled Agile Framework (SAFe®) is een bewezen framework voor het organisatiebreed toepassen van lean en agile principes.

Ga naar training

ITIL MPT

Laatste plekken ITIL 4 Managing Professional Transition

22-05-2020 -Bent u ITIL Expert in ITIL versie 3 maar heeft u nog geen tijd gehad de ITIL 4 Managing Professional te volgen? Schrijft u zich dan nu in voor de online ITIL MPT training en zet uw certificering om naar ITIL 4. De training wordt verzorgd door onze deskundige trainer Jan Heunks. Let op. De training start al op 28 mei!

Ga naar training

Masterclass Data Privacy en Data Protection

Masterclass Data privacy & Data protection

08-05-2020 - Deze Masterclass Data privacy & Data protection is een must voor iedereen die te maken heeft met Data Privacy en Data Protection. Er wordt op een toegankelijk niveau ingegaan op de juridische, organisatorische en IT-componenten van Data Privacy en Data Protection.

Meer weten? Ga naar de Masterclass

ITIL e-learning

Agile Scrum Foundation e-learning

15-05-2020 - Inzicht in agile scrum is tegenwoordig onmisbaar voor iedereen die werkt in de IT. Heeft u nog geen agile scrum certificering en de komende tijd ruimte om uw certificeringen bij te werken? Dan is deze populaire Agile Scrum e-learning training een aanrader!

Ga naar training

Masterclass Agile Servicemanagement

Masterclass Agile Servicemanagement met Scrum

04-05-2020 - Steeds meer organisaties werken met agile systeemontwikkeling en scrum. Door in korte slagen steeds dát te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant wordt de kans veel kleiner dat een project mislukt. De vraag is echter hoe u agile en scrum inpast in uw service (beheer) organisatie en een combinatie maakt met beheerprocessen als change management en configuratiemanagement.

Meer weten? Ga naar de Masterclass

Wist u dat..?

Wist u dat..?

06-05-2020 - ...de meeste online trainingen van de IT Management Group gegarandeerd starten? Kijk bijvoorbeeld eens bij de aankomende training PRINCE2 Foundation met slagingsgarantie of de training ITIL 4 Foundation met slagingsgarantie Of bekijk alle trainingen die de komende periode gepland staan op het trainingsrooster.
CISSP training

CISSP training online in 10 delen

15-04-2020 - Begin mei 2020 start de de online CISSP training. Deze populaire opleiding bereidt u voor op het wereldwijd erkende officiële CISSP examen. In de online variant wordt de training in 10 ochtenden uitgevoerd. U oefent met opdrachten en examenvragen. De training wordt verzorgd door de ervaren security specialist Jan Willem de Vries. Wees er op tijd bij en meldt u aan!

Ga naar training

SLA Masterclass

Masterclass Service Level Agreements (SLA)

14-04-2020 - Op 6 en 7 mei organiseert de IT Management Group de online Masterclass SLA. In de Masterclass Service Level Agreements leert u hoe u een professionele Service Level Agreement (SLA) kunt opstellen en beheren. Hiermee realiseert u de basis voor de afspraken tussen afnemer en aanbieder zodat er een optimale dienstverlening kan plaatsvinden.

Ga naar masterclass

TMap Suite

Digital Marketing en Digital Design (Online marketeer)

26-03-2020 - Op 22, 23 en 29 juni organiseert de IT Management Group de online training Digital Marketing en Digital Design. Met deskundige trainers met veel praktijkervaring. De training is geschikt voor iedereen die aan de slag wil als online marketeer en voor diegenen die voor hun eigen praktijk meer willen weten van online marketing om succesvoller te kunnen ondernemen.

Ga naar training

DevOps Foundation e-learning

DevOps Foundation training nu ook beschikbaar als e-learning

06-04-2020 - DevOps wordt in steeds meer organisaties toegepast. Bij DevOps gaat het om de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Bent u werkzaam op het gebied van IT beheer of softwareontwikkeling dan is kennis over DevOps een must. Nu ook beschikbaar als e-learning.

Ga naar training

ITIL Create Deliver Support

ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support met startgarantie

31-03-2020 - Op 23, 24 en 30 april organiseert de IT Management Group de online training ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support. Met startgarantie en deskundige trainer met veel praktijkervaring. Voertaal is Engels. Deze training bereidt u voor op het officiële Peopecert examen.

Ga naar training

TMap Suite

TMap Suite Test Engineer

26-03-2020 - Op 20 en 21 april organiseert de IT Management Group de online training TMap Suite Test Engineer in ons virtuele klaslokaal! Met startgarantie en deskundige trainer met veel praktijkervaring. Deze training bereidt u voor op het officiële examen TMap Suite Test Engineer. Grijp deze kans en doe mee!

Ga naar training

ITIL MPT

Extra ONLINE training ITIL 4 Managing Professional Transition!

17-03-2020 -Bent u ITIL Expert in ITIL versie 3 maar heeft u nog geen tijd gehad de ITIL 4 Managing Professional te volgen? Schrijft u zich dan nu in voor de online ITIL MPT training en zet uw certificering om naar ITIL 4. De training wordt verzorgd door onze deskundige trainer Jan Heunks. De training start op 15 april!

Ga naar training

ITIL e-learning

ITIL 4 Foundation ook beschikbaar als e-learning

16-03-2020 - Heeft u de komende tijd ruimte om een training te volgen maar gaat u liever niet te deur uit. Dan is onze populaire ITIL 4 e-learning training wellicht een goed alternatief.

Ga naar training

BiSL Next

COBIT 2019 Foundation – 19, 20 en 23 maart wordt online gegeven!

12-03-2020 - De training COBIT 2019 Foundation biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze COBIT 2019 training voor u een geschikte training. In verband met het coronavirus wordt deze training online gegeven.

Ga naar training

BiSL Next

BiSL Next, BiSL en Strategisch Informatiemanagement

10-03-2020 - BiSL Next heeft inmiddels een belangrijke plaats in te nemen naast de conventionele BiSL trainingen. BiSL Next besteed uitgebreid aandacht aan governance en strategie en is daarmee niet alleen een aantrekkelijk model voor functioneel beheerders en informatiemanagers maar ook voor opdrachtgevers en business management op alle lagen.

Ga naar bericht

ITIL® 4 Strategist Direct, Plan and Improve toegelicht

02-03-2020 - De training ITIL® 4 Strategist Direct, Plan and Improve (DPI) is gericht op het sturen of plannen van de benodigde acties, gebaseerd op een gedefinieerde strategie en het voortdurend verbeteren van IT-enabled en digitale producten en services.

Ga naar bericht

In de spotlights: Certified IT Architect

24-02-2020 - De functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT! Inclusief TOGAF, ArchiMate, Big Data en DevOps certificeringen. Binnen deze opleiding worden de belangrijkste architectuur best practices en architectuurraamwerken behandeld.

Ga naar de opleiding

ISTQB Foundation

24-02-2020 - Op 2, 3 en 5 maart organiseert de IT Management Group de training ISTQB Foundation op onze mooie locatie in Den Haag. Met startgarantie en deskundige trainer uit de praktijk. Deze training bereidt u voor op het officiële examen ISTQB Foundation in Software Testing.

Ga naar training

Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect

21-02-2020 - Sparx Enterprise Architect is een generieke modelleertool die effectief ingezet kan worden voor het uitwerken van enterprise architecturen op basis van ArchiMate 3 en Togaf. Hoe deze tool succesvol ingezet kan worden komt aan de orde in deze masterclass.

Ga naar bericht

PRINCE2 Foundation met slagingsgarantie!

10-02-2020 - Heeft u nog geen PRINCE2 certificering? Op 17 en 18 februari organiseert de IT Management Group de training PRINCE2 Foundation op onze mooie locatie in Utrecht. Met startgarantie en slagingsgarantie!

Ga naar training

Front-end Developer Programmeren

10-02-2020 - Professionele website bouwen of verbeteren? In februari start de achtdaagse training Front-end Developer. Met startgarantie! Deze training leidt op tot het Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3 examen (70-480).

Ga naar training

In de spotlights: Certified Servicemanager

24-01-2020 - De opleiding tot Certified Servicemanager leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT. De opleiding is helemaal van deze tijd. Betrouwbaar en modern servicemanagement op basis van ITIL4 wordt gecombineerd met best practices als DevOps.

Ga naar de opleiding

ITIL 4 Managing Professional Transition

24-01-2020 - Heeft u al geïnvesteerd in ITIL v3? Volg dan de training ITIL 4 Managing Professional Transition en maak in slechts één training uw certificering weer helemaal up to date. Er zijn nog enkele plekken voor de training in februari.

Ga naar training

Waarom SAFe?

22-01-2020 - Waarom SAFe? Werkt u Agile en werken er binnen uw organisatie meerdere teams en zoekt u naar een manier om teams beter te laten samenwerken? Volg dan de training SAFe op 3 en 4 februari in Utrecht.

Ga naar training


Training CISSP start 22 januari

02-01-2020 – Op 22 januari start de Training CISSP (Certified Information Systems Security Professional) in Den Haag. De training heeft startgarantie en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Scherpe prijs, deskundige trainer en prachtige locatie. We verwelkomen u graag!

Ga naar training

ITIL 4 Specialist: Create, Deliver and Support toegelicht

02-01-2020 -De ITIL® 4 Specialist Create, Deliver and Support (CDS) module biedt een leidraad voor uitdagingen waarmee organisaties te maken hebben, van de professionaliteit van medewerkers, teamcultuur en samenwerking tot het outsourcen van werk en het managen van meerdere toeleveranciers.

Ga naar bericht

ITIL® 4 – Inzoomen op de vervolgmodules

11-12-2019 -Sinds maart 2019 is de ITIL® 4 Foundation training beschikbaar. De vraag naar deze training is groot en er zijn in een korte periode al veel deelnemers op dit niveau gecertificeerd. Hoe zit het nu met de ITIL 4 vervolgmodules? Jan Heunks geeft een toelichting.

Ga naar bericht

Op zoek naar een nieuwe functie in de ICT?

18-11-2019 - De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld. Dit zijn de 5 meest gekozen opleidingsprofielen in 2019.

Ga naar bericht


VeriSM Foundation

25-11-2019 – VeriSM™ is de nieuwe benadering voor servicemanagement in het digitale tijdperk. VeriSM maakt het mogelijk voor organisaties om klanten te bedienen in overeenstemming met de eisen die klanten daaraan stellen. Meer weten? Kom naar de VeriSM training op 18 en 20 december.

Ga naar de training

Masterclass Trends in IT– Grip op de digitale toekomst

25-11-2019 - Alles wat digitaal kan, zal digitaal worden. Welke impact heeft dit op onze benadering van klanten en inrichting van processen? Welke nieuwe businessmodellen dienen zich aan? Welke invloed heeft Robotisering, Internet of Things en Kunstmatige Intelligentie?

Ga naar de Masterclass Trends in IT

Masterclass DevOps Architectuur

18-11-2019 - Wilt u alles weten over architectuur in een DevOps omgeving? De IT Management Group vertelt u graag alles over dit onderwerp tijdens de Masterclass DevOps Architectuur in Utrecht op 25 november aanstaande.

Ga naar masterclass

OBM: de positieve aanpak voor gedragsverandering

25-10-2019 - Veel trajecten struikelen niet bij de implementatie van het nieuwe IT systeem of het nieuwe werkproces maar bij de laatste horde, het veranderen en verankeren van het gedrag van de medewerkers.

Ga naar bericht

In de spotlights: Masterclass Agile Design

18-10-2019 - In de populaire Masterclass Agile Design leert u hoe u op een agile wijze een ontwerp kunt maken van uw informatiesysteem.

Ga naar bericht

Ontwikkeltraject EZK groot succes

14-10-2019 - De vraag naar data vergde een aanscherping van de competenties van de medewerkers van het ministerie van EZK. Zij hebben via ITMG een ontwikkeltraject doorlopen aan de hand van verschillende trainingen.

Ga naar bericht

ITIL 4 Foundation in English, 24,25 and 28 October, Eindhoven

03-10-2019 - On 24,25 and 28 October 2019, we will provide the ITIL® 4 Foundation training in English. There are still a few places available, enroll now!

See full news item

De meest gevraagde certificeringen in 2019/2020 deel 2

25-09-2019 - Welke opleiding kunt u nu het beste volgen? De IT Management Group schetst voor u de komende weken in drie delen een overzicht van de meest gevraagde functies en competenties in 2019 en 2020. Deel 2: Java en C# Developers en Online Marketeers.

Ga naar bericht

Startmogelijkheid oktober CISA!

23-09-2019 - Op 3, 10, 31 oktober en 7 november organiseert de IT Management Group de training Certified Information Systems Auditor in Utrecht. Het CISA certificaat geeft u internationale erkenning als IT-Auditor. De CISA certificering wordt steeds vaker gevraagd voor functies als auditor of (security) adviseur. Schrijf u snel in voor de training die binnenkort start!

Ga naar bericht

ITIL® 4 certificering toegelicht

11-09-2019 - In moderne bedrijven geldt als belangrijkste kenmerken voor professionals een continue leermentaliteit en interesse in het (blijvend) vergaren van kennis. ITIL 4 biedt met betrekking tot IT servicemanagement een moderne en schaalbare benadering en certificeringsmogelijkheid. Maar welke ITIL 4 certificeringen zijn er precies en hoe zitten ze in elkaar?

Ga naar bericht

De meest gevraagde certificeringen in 2019/2020 deel 1

02-09-2019 - Welke opleiding kunt u nu het beste volgen? De IT Management Group schetst voor u de komende weken in drie delen een overzicht van de meest gevraagde functies en competenties in 2019 en 2020. Deel 1: Big data, informatiemanagement en functioneel beheer.

Ga naar bericht

Beschikbare IT'ers!

28-08-2019 - Schaarste op de markt? IT Management Group heeft IT'ers (en IT'ers in spe) beschikbaar! Lees hier alvast wat over de kandidaten en neem contact op voor een kopje koffie.

Ga naar bericht

ITIL 4 Managing Professional Transition beschikbaar!

25-07-2019 - Heeft u al geïnvesteerd in ITIL v3? Volg de ITIL 4 Managing Professional Transition en maak in slechts één training uw certificering weer helemaal up to date. U kunt zich vanaf nu inschrijven, wees er snel bij!

Ga naar bericht


Data modelleren in lagen

24-07-2019 - Bij veel organisaties staat het opstellen van datamodellen volop in de aandacht. In alle situaties heeft de inzet van een gelaagd model een aantal voordelen. Lees hier de aanbevelingen van onze ervaren trainer Bert Dingemans of volg de Masterclass Informatie en Datamodellering.

Ga naar bericht


Masterclass Service monitoring

15-07-2019 - Op 1 en 2 augustus organiseert de IT Management Group de Masterclass Servicemonitoring in Utrecht, enkele minuten lopen van centraal station. De training wordt verzorgd door onze deskundige en praktijkgerichte trainer Bart de Best.

Ga naar bericht


BiSL Foundation

09-07-2019 – Op maandag 15 en maandag 22 juli organiseert de IT Management Group de training BiSL Foundation in Utrecht, enkele minuten lopen van centraal station. De training wordt verzorgd door onze deskundige en praktijkgerichte trainer Jan de Vries. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. We verwelkomen u graag!

Ga naar bericht

In gesprek met Robert Yntema… deelnemer aan het Make IT Work Match Event!

03-07-2019 - Morgen is het zover! Het tweede Match Event en de Diploma-uitreiking van Make IT Work gaat om 13:00 van start in de Jaarbeurs Utrecht. Een tipje van de sluier: deelnemer Robert stelt zich alvast voor!

Ga naar bericht

ITMG.nl is vernieuwd!

01-07-2019 - Dit weekend is de IT Management Group live gegaan met een nieuwe website. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om ITMG.nl in een moderner jasje te steken.

Ga naar bericht

ITIL 4 Foundation juli in Den Haag

28-06-2019 - Op 11, 12 en 19 juli organiseert de IT Management Group de training ITIL 4 Foundation in Den Haag met uitzicht op de Hofvijver. Deze wordt verzorgd door onze bevlogen en deskundige trainer Jan Heunks! Bent u al bekend met ITIL? Volg dan de ITIL 4 Bridge op 27 augustus in Utrecht.

Ga naar bericht

Make IT Work Match Event – 4 juli 2019 – Utrecht

09-05-2019 - Er is een groot tekort aan goed opgeleid ICT personeel. ITMG, CA-ICT en SZW bieden hiervoor een oplossing door via (om)scholing de sector van nieuwe en enthousiaste medewerkers te voorzien. Kom op 4 juli om 75 gemotiveerde kandidaten op zoek naar een baan in de IT te ontmoeten!

Ga naar bericht

FUBAR inside - About visualising and attacking Technical Debt

01-05-2019 - What is Technical Debt and why is it a problem? In the IT world, Technical Debt is the most important, financially most uncertain, yet hidden problem. Read this article and get tips & tricks on how to visualise and attack the issue.

Ga naar bericht

In gesprek met Arnold Eilering…deelnemer aan de 1e ITIL® 4 training!

05-04-2019 - Hoe heeft een van de eerste deelnemers de nieuwe ITIL® 4 training ervaren? “Het mooie van ITIL® 4 is dat het veel meer gericht is op waarde en veranderingen binnen een bedrijf. ITIL® 4 biedt een goede basis voor iedere organisatie.”

Ga naar bericht

SAFe Summit - Lightning Talk voting now live

25-03-2019 - Van 7 t/m 10 mei 2019 vindt in het World Forum in Den Haag de Europese SAFe Summit plaats. SAFe Program Consultant Jan de Vries heeft twee voorstellen ingediend voor zogenaamde lightning talks, dit zijn korte presentaties van 15 minuten. Stem hier op zijn talks!

Ga naar bericht

Eerste ITIL® 4 Foundation training – Iedereen Geslaagd!

22-03-2019 - Eerste interactieve #ITIL4 Foundation training bij IT Management Group met 12 deelnemers. Resultaat: IEDEREEN geslaagd voor het examen! Hier een impressie van de training. De volgende trainingen gaan van start op 20 juni en 11 juli.

Ga naar bericht

Sparx Enterprise Architect niet alleen voor UML modellen

12-03-2019 - Sparx Enterprise Architect is met name bekend als UML modelleertool voor software ontwikkelaars. Echter Sparx Enterprise Architect heeft zich verder ontwikkeld. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden die er zijn voor enterprise architecten en voor datamodelleurs.

Ga naar bericht

IT Management Group op de Europese SAFe Summit

11-02-2019 - Van 7 t/m 10 mei 2019 vindt in het World Forum in Den Haag de Europese SAFe Summit plaats, waar ongeveer 700 deelnemers worden verwacht. Scaled Agile partner IT Management Group zal daar worden vertegenwoordigd door SAFe Program Consultant Jan de Vries.

Ga naar bericht

Sfeer Impressie Make IT Work Match Event – Jaarbeurs Utrecht

16-01-2019 - Het eerste Make IT Work Match Event van de IT Management Group is een feit! Een groep van ruim 50 uiterst gemotiveerde kandidaten, klaar om de (IT)-arbeidsmarkt op te gaan, en een tiental inspirerende werkgevers kunnen samen terugkijken op een geslaagde netwerkmiddag!

Ga naar bericht

ITIL® 4 FAQ is beschikbaar!

03-01-2019 - In 2019 wordt ITIL 4 gelanceerd. Maar wat houdt het in? Wat gaat er veranderen? Wat is het verschil met ITIL 3 en wat zijn de mogelijkheden voor certificering? Hier presenteren we de frequently asked questions (FAQ) over ITIL 4.

Ga naar bericht

PRINCE2® 2017 – Wat is het? En wat is het verschil met PRINCE2® 2009?

20-11-2018 - PRINCE staat voor ‘PRojects IN Controlled Environments’. PRINCE2® 2017 vervangt de 2009 versie, en is dus de huidige versie van PRINCE2. Hier vindt u de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Ga naar bericht

ITIL® 4 – Wat is het en wat is het verschil met ITIL® 3?

11-10-2018 - Digitale transformatie en technologie drijven organisaties naar een nieuwe manier van werken in een snel veranderende omgeving. Daarom is het tijd voor een nieuwe editie van het meest gehanteerde best practice framework voor IT-servicemanagement ter wereld.

Ga naar bericht

Promotie…? Volg de cursus: Van meewerken naar leiding geven

12-09-2018 - Je bent goed in je vak en leiding geven ging je vroeger misschien van nature goed af. Hoe pak je het aan nu de dynamiek veranderd is en je officieel leiding moet gaan geven? Na deze training zit je lekkerder en zelfverzekerder in je leiderschapsrol.

Ga naar bericht

Moeite met Concentreren…? Volg dan de training: Concentreren kun je leren!

03-09-2018 - Heb jij het gevoel dat je alle ballen hoog moet houden? Last van drukte in de kantoortuin of raak je afgeleid door die alsmaar binnenkomende e-mails? Ga om met stress in jouw werkomgeving en leer hoe je je hoofd inzetbaar kan houden.

Ga naar bericht

Tweede Diploma uitreiking Make IT Work

31-05-2019 - De tweede diploma-uitreiking van het Make IT Work traject van de IT Management Group is een feit! Na maanden van hard studeren is een nieuwe groep met gemotiveerde deelnemers klaar om de (IT)-arbeidsmarkt op te gaan.

Ga naar berichtAankomende Trainingen en Masterclasses

OmschrijvingStartdatumLocatie
21-09-2020(Online)
21-09-2020(Klassikaal - Utrecht)
21-09-2020(Online)
21-09-2020(Klassikaal - Utrecht)
23-09-2020(Klassikaal - Utrecht)
23-09-2020(Online)
23-09-2020(Klassikaal - Utrecht en Online)
23-09-2020(Klassikaal - Utrecht)
23-09-2020(Online)
23-09-2020(Klassikaal - Utrecht en Online )

Bekijk meer aankomende Trainingen en Masterclasses.