Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Home » Nieuws » Bent u op zoek naar een nieuwe functie in de ICT?

Bent u op zoek naar een nieuwe functie in de ICT?

De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 15 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

De 5 meest gekozen opleidingsprofielen in 2019 zijn:

Certified IT Architect
Bij de functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect ligt het accent op het inrichten en onderhouden van enterprise, IT en projectarchitectuur. Enterprise architectuur en IT architectuur is sterk in opkomst evenals de behoefte aan enterprise en IT architecten. Met deze praktijkgerichte opleiding tot IT architect krijgt u in 16 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van enterprise en IT architectuur zowel in theorie als praktijk. Meer informatie Certified IT Architect.

Certified Security Manager
Het accent ligt bij de functiegerichte opleiding tot Certified Security Manager op het inrichten en toetsen van informatiebeveiliging en data privacy maatregelen. Met deze functiegerichte opleiding tot Certified Security Manager krijgt u in 16 dagen tijd inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Security zowel in theorie als praktijk. Meer informatie Certified Security Manager.

Certified Informatiemanager
Belangrijk onderdeel van het opleidingsprofiel Certified Informatiemanager is de aandacht voor samenwerking tussen de business en de IT kant binnen een organisatie. Goede samenwerking tussen business en IT (business-IT alignment) is al jaren een grote uitdaging bij veel organisaties. Een ander belangrijk aandachtsgebied in het opleidingsprofiel is de toenemende hoeveelheid aan data en informatie. Data (big data) is essentieel voor een goede bedrijfsvoering en biedt grote kansen en mogelijke concurrentievoordelen voor een organisatie, maar grote hoeveelheden data vormt ook een bedreiging. Meer informatie Certified Informatiemanager.

Certified Product Owner
Organisaties gaan in toenemende mate agile werken. De agile werkwijze kwam in eerste instantie tot uitdrukking in software ontwikkelingsprocessen maar komt tegenwoordig ook in andere onderdelen van de organisatie terug. Zo komt een agile werkwijze onder andere ook terug bij het inrichten van beheerprocessen en testprocessen en uitvoeren van projecten. Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Product Owner krijgt u een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van agile, scrum, DevOps en SAFe zowel in theorie als praktijk. Meer informatie Certified Product Owner.

Certified Functioneel beheerder
Een Functioneel beheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties. Het accent ligt op de functioneel (inhoudelijke) werking van de applicatie. Het is een veelzijdige functie waarbij u op veel verschillende gebieden goed moet kunnen functioneren. U heeft kennis van techniek om met technisch beheerders te kunnen sparren maar u bent ook in staat om goed te communiceren met gebruikers en het management. U moet strategisch kunnen denken maar ook concreet en praktisch oplossingen kunnen uitwerken. Meer informatie Certified Functioneel beheerder.

Voor alle opleidingsprofielen geldt dat maatwerk mogelijk is. Wilt u meer informatie over één van deze opleidingsprofielen, neem dan contact op met de IT Management Group.

Ga naar nieuwsoverzicht