Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Home » Nieuws » BiSL Next, BiSL en Strategisch Informatiemanagement

BiSL Next, BiSL en Strategisch Informatiemanagement

BiSL Next heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen naast de conventionele BiSL trainingen. BiSL Next besteedt uitgebreid aandacht aan governance en strategie en is daarmee niet alleen een aantrekkelijk model voor functioneel beheerders en informatiemanagers maar ook voor opdrachtgevers en business managers op alle lagen.

Het BiSL Next model bevat 4 drivers (Need, Value, Mission en Capability), 4 domeinen (Governance, Strategy, Improvement en Operation) en 4 perspectieven (Business, Data, Service en Technology). Elke combinatie van domein en perspectief vormt een domeinperspectief.

En elk van deze 16 domeinperspectieven heeft expliciete aandacht nodig die het in veel gevallen op dit moment niet krijgt. Denk alleen maar aan Data Strategy, Data Governance, Data Improvement en Data Operation. Ook de interactie tussen de drivers is in de meeste organisaties onvoldoende expliciet gemaakt om houvast te bieden voor de operatie.
Na afloop van de training hebben de deelnemers niet alleen hun organisatie van 16 verschillenden zijden belicht en inzicht gekregen in de bijbehorende driver interactie maar hebben ze ook een concrete actielijst opgesteld waarmee ze meteen bij terugkeer op de werkplek aan de slag kunnen.

Tijdens de training gebruiken we het nederlandstalige boek ‘BiSL Next in uitvoering’, een praktisch handvat waarin per domeinperspectief wordt aangegeven om welke onderwerpen het draait, wat de activiteiten zijn die erin thuishoren en welke producten het op dient te leveren.

Naast de BiSL en BiSL Next trainingen verzorgt ITMG ook de training Strategisch Informatiemanagement die geheel gewijd is aan de strategische aspecten van business informatiemanagement en de inrichting daarvan.

Eerstvolgende startdata BISL Next

13 February 2023
Training BiSL Next
ITMG Locatie
(Klassikaal - Den Haag)
_____ _____ _____
18 April 2023
Training BiSL Next
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____

Ga naar nieuwsoverzicht