Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Home » Nieuws » De meest gevraagde certificeringen in 2019/2020

De meest gevraagde certificeringen in 2019/2020

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuwe functie of wilt u in zich in uw huidige functie verder professionaliseren? Dan kan opleiding of coaching daar goed bij helpen. Maar welke opleiding kunt u nu het beste volgen? De IT Management Group schetst voor u de komende weken een overzicht van de meest gevraagde functies en competenties in 2019 en 2020.

Big data, Informatiemanagement en Functioneel Beheer

Er is steeds meer data beschikbaar evenals technieken om data te koppelen en analyseren. Commerciële organisaties kunnen met behulp van big data en data-analyse hun concurrentie positie behouden en verbeteren. Dienstverlenende organisaties kunnen met behulp van data-analyse hun (IT) dienstverleningsprocessen optimaliseren.

Kennis op het gebied van big data en data-analyse is de komende jaren nodig in praktisch elke organisatie. Ook als het gaat om het beheer van IT komt bij veel organisaties de nadruk te liggen op data en informatie. Het gaat in toenemende mate om functioneel beheer, informatiemanagement en contractbeheer i.p.v. applicatiebeheer en technisch beheer omdat de applicaties verhuizen naar de Cloud of worden ondergebracht in shared service centra.

Functies op het gebied van big data, informatiemanagement en functioneel beheer waar de komende jaren behoefte aan is, zijn onder meer functies als data-engineer, data-analist, informatiemanager en functioneel (applicatie)beheerder.

Meer weten over big data, informatiemanagement en functioneel beheer? De IT Management Goup biedt de volgende trainingen aan op basisniveau: Big Data Foundation en BiSL Foundation. Ook biedt de IT Management Group gespecialiseerde trainingen aan zoals: Data Modelleren met Sparx Enterprise Architect en de Masterclass Data Architectuur. Tot slot kunt u kiezen uit functiegerichte trajecten zoals Certified Information Manager en Certified Big Data Engineer.

Zie ook het overzicht met alle trainingen op het gebied van informatiemanagement en big data.

Ga naar nieuwsoverzicht