Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Home » Nieuws » In de spotlight: Masterclass Agile Design

In de spotlight: Masterclass Agile Design

In de Masterclass Agile Design leert u hoe u op een agile wijze een ontwerp kunt maken van uw informatiesysteem. Dit betekent dat de ontwikkeling van het design meegroeit met uw informatiesysteem en dat er minimalistisch gedocumenteerd wordt wat het systeem doet en hoe het werkt. Hiermee realiseert u op een professionele wijze een informatiesysteem dat goed onderhoudbaar en uitbreidbaar is. Het agile design wordt top-down vormgegeven waarbij er in een aantal stappen van grof naar fijn wordt gewerkt zoals in de onderstaande figuur is aangegeven.

Op bovenstaande plaat ziet u de stappen om te komen tot een agile design. Het basis idee is om zo snel mogelijk te komen tot een visualisatie van het bedrijfsproces in termen van actoren en flows. De eerste twee stappen geven de contouren weer die de business architectuur omvatten.

Daarna volgt de vertaling naar de oplossing waarbij technische componenten worden gerelateerd aan de flows. Op basis van deze solution architectuur wordt duidelijk hoe het systeem zich moet gedragen hetgeen wordt vastgelegd in use cases en requirements (BDD format). De vijfde stap is het slotstuk waarin het systeem tot op detail niveau wordt gerealiseerd op basis van Test Driven Development (TDD)

Meer weten over deze populaire Masterclass? Kijk op de pagina Masterclass Agile Design voor inschrijven en meer informatie of neem contact op met de IT Management Group.

Ga naar nieuwsoverzicht