Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Home » Nieuws » IT “in control” met COBIT 2019

IT “in control” met COBIT 2019

IT wordt steeds belangrijker in organisaties. IT is nodig voor de ondersteuning van bedrijfsprocessen en maakt tegenwoordig steeds vaker deel uit van de bedrijfsprocessen. Uitval van IT-componenten heeft grote impact op de organisatie. Ook speelt IT steeds vaker een rol bij innovatie en het bereiken van concurrentievoordeel. Omdat het belang steeds groter wordt, is er een toenemende vraag van auditors, klanten, aandeelhouders om aan te tonen dat de IT-functie van de organisatie “in control” is.

Het raamwerk COBIT 2019 is een goed hulpmiddel voor organisaties voor het inrichten van de IT-functie. COBIT benadert IT vanuit de doelstellingen van de organisatie en ondersteunt bij het besturen en beheersen van de IT-functie. De inrichting van de IT is daarbij geen doel op zich maar staat in dienst van de organisatiestrategie en de organisatiedoelstellingen. Op basis van de organisatiestrategie en organisatiedoelstellingen kan met behulp van het COBIT raamwerk een IT-organisatie worden ingericht waarbij optimalisatie plaats vindt van middelen, risico’s en waarde voor klanten en gebruikers.

COBIT 2019 biedt handige hulpmiddelen zoals uitgewerkte “Governance and Management Objectives”, de bouwblokken voor de IT-organisatie. Met deze bouwblokken kan de IT-functie worden ingericht. Met behulp van zogenaamde ontwerpfactoren kunnen deze bouwblokken vervolgens worden geprioriteerd en uitgewerkt op basis van de organisatiestrategie en organisatiedoelstellingen.


Met volwassenheidsniveaus kan worden aangetoond dat de IT-functie in “in control” is of welke stappen er nog moeten worden gezet om “in control” te komen. Het COBIT raamwerk gaat daarbij hand in hand met reeds bestaande best practices zoals agile scrum, DevOps, ITIL, BiSL en bijvoorbeeld ISO27002.

Meer weten over COBIT 2019 en hoe u ook binnen uw organisatie uw IT functie “in control” kan krijgen? Neem dan contact op met de IT Management Group!

Eerstvolgende startdata COBIT 2019 Foundation

20 February 2023
Training COBIT 2019 Foundation
ITMG Locatie
(Online)
_____ _____ _____
14 March 2023
Training COBIT 2019 Foundation
ITMG Locatie
(Online)
_____ _____ _____

Ga naar nieuwsoverzicht