Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten van ITMG


Stadskanaal
anp
Vestia
Alfa
Enschede
Cultureel Erfgoed
HLTsamen
HSO
Zuidzorg
Overzicht klanten

Certificeringen


Home » Nieuws » ITIL 4 Informatiesessie en ITIL Implementatie Workshop 09-01-2020

ITIL 4 Informatiesessie en ITIL Implementatie Workshop

De belangrijkste ITIL 4 wijzigingen op een rijtje en handvatten voor implementatie

Locatie: Den Haag

Op 9 januari 2020 organiseert de IT Management Group de 5e ITIL® 4 informatiesessie, inclusief implementatie workshop.

ITIL® 4 Informatiesessie 13:00 – 14:30

Sinds de jaren tachtig biedt ITIL voor veel organisaties een houvast met een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden. Door allerlei ‘nieuwe’ werkwijzen van de laatste jaren zoals Lean, Agile en DevOps, is IT-servicemanagement in een ander daglicht komen te staan. Een ITIL-verandering kon dan ook niet uitblijven. Maar wat is er dan veranderd?

In een sessie van anderhalf uur brengen we je op de hoogte van het nieuwe ITIL® 4 en gaan we in op het ITIL service value system (SVS), het four dimensions model en de kerncomponenten van het SVS. Ondanks dat de kerngedachte van ITIL blijft bestaan en er overlap is met ITIL v3 zijn er ook aanzienlijke veranderingen. Eerder opgedane ITIL-kennis blijft ook zeker relevant. De verschillen, de overlap, de samenhang, de integratie, kortom… kom vandaag alles te weten wat je morgen helpt om IT-servicemanagement op een flexibele, gecoördineerde en geïntegreerde wijze van nog meer waarde te laten zijn voor jouw business. Bent u op zoek naar een volledige ITIL 4 training? Kijk dan op onze ITIL 4 Foundation pagina.

ITIL® 4 Implementatie Workshop 14:45 – 16:15

Na de ITIL® 4 Informatiesessie gaan we verder met de ITIL® 4 implementatie workshop.

We krijgen bij de IT Management Group vaak vragen van organisaties zoals:
– Wat is de toegevoegde waarde van ITIL 4 voor mijn business?
– Hoe kan ITIL 4 mij helpen bij het inventariseren van bedreigingen, opportunities en het uitstippelen van toekomstige scenario’s?
– Hoe vertaal ik Demand en Value naar de praktijk?
– Is het gevaar en de snelheid van mogelijke disruptie te voorspellen?
– Hoe kunnen we starten met het invoeren van een best practice als ITIL 4?
– Hoe gaat dit dan samen met reeds bestaande werkwijzen binnen de organisatie?
– Hoe verhoudt het ITIL 4 raamwerk zich met practices als DevOps en Agile?

In de informatiesessie en workshop nemen we u mee in de stappen die u kunt zetten om te komen tot antwoorden op deze vragen. We lopen hiermee deels vooruit op de nog te verschijnen module ITIL Strategist. Wilt u hier met u organisatie serieus mee aan de slag gaan en uw organisatie transformeren naar een moderne beheerorganisatie die voordelen haalt uit zowel ITIL, Agile, Lean als DevOps best practices? Kijk dan ook eens bij onze Masterclass Toekomstbestendige Organisatie Strategie.

Bent u werkzaam in de IT op het gebied van beheer of exploitatie, of geeft u leiding binnen dit vakgebied? Of bent u als intermediair werkzaam tussen gebruikers- en IT-organisatie? Dan is kennis van de verandering in ITIL 4 en de Implementatie Workshop voor u onmisbaar!

Programma
De informatiesessie ITIL 4 Foundation start om 13:00 en is om 16:30 afgerond. Er zijn geen kosten aan verbonden. Na afloop van de sessie kunt u tijdens de borrel napraten met uw vakgenoten.

– 13.00 – 14.30 ITIL informatiesessie
– 14.30 – 14.45 pauze
– 14.45 – 16.15 ITIL Implementatie workshop
– 16.15 – 16.30 vragen
– 16.30 – 17.30 borrel

Bij de Informatiesessie en Implementatie Workshop zijn onder andere Jan Heunks, Cees van Barneveld, Jan de Vries en Joyce Blaas betrokken.

De informatiesessie op 9 januari wordt verzorgd in Den Haag op de Lange Vijverberg 4/5 met uitzicht op de Hofvijver.

Wilt u zeker zijn van een plek? Schrijft u zich dan op tijd in!

inschrijven voor deze informatiesessie

ITIL advies en detachering
Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie of op zoek naar een goede ITIL Specialist (Servicemanager, Changemanager, Incidentmanager) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

Ga naar nieuwsoverzicht