Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Home » Nieuws » PRINCE2® 2017 – Wat is het? En wat is het verschil met PRINCE2® 2009?

PRINCE2® 2017 – Wat is het? En wat is het verschil met PRINCE2® 2009?

PRINCE staat voor ‘PRojects IN Controlled Environments’. PRINCE2® 2017 vervangt de 2009 versie, en is dus de huidige versie van PRINCE2. Hier vindt u de belangrijkste verschillen op een rijtje.

De PRINCE2 bijbel “Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2” verscheen in 2017 in een nieuwe editie. Deze legt meer nadruk op de onderliggende principes van PRINCE2, en verduidelijkt de link tussen deze principes en thema’s als kwaliteit, risico, en voortgang.

Een praktische toevoeging is het volledig nieuwe hoofdstuk over PRINCE2 in gebruik & op maat. PRINCE2 in een Agile omgeving? Werken met meerdere eigen organisaties? Deze en andere veel voorkomende situaties krijgen speciale aandacht.

Voor afwijkende projecten is er een algemene benadering van maatwerk (Wat kan op maat worden gemaakt? Wie is verantwoordelijk? Waar is tailoring gedocumenteerd?). Het onderdeel over het adopteren van PRINCE2 in een organisatorische omgeving omvat nu zowel maatwerk als inbedding. Kortom, lekker uitgebreid leesvoer over de toepassing van de methode in de praktijk, afgeladen met voorbeelden, hints en tips.

Gaat u examen doen? Met de foundation-kwalificatie toont u aan dat u voldoende kennis en inzicht heeft om effectief met PRINCE2 te kunnen werken. Met de foundation op zak kunt u door voor het practitioner examen. Daarmee laat u zien dat u weet hoe PRINCE2 in een scenariosituatie kan worden toegepast en toegesneden.

Let op! Ook sommige aspecten van het examen zijn veranderd. Meer weten? Scroll door tot onderaan dit artikel voor een overzicht van de wijzigingen.

Bent u binnenkort in het trotse bezit van zo’n bewijs van bekwaamheid op het gebied van projectmanagement? Bij IT Management Group kunt u zich certificeren op Foundation én Practitioner niveau. Dit doet u in respectievelijk 2 en 3 dagen onder begeleiding van de beste docenten. Nieuwsgierig? Onze lead trainer voor PRINCE2 is Dick Timan. Deze gedreven en ervaren trainer staat met veel enthousiasme voor u klaar!

FoundationPractitioner
Aantal vragen: 60 en geen proefvragen (voorheen 75 met proefvragen); 33 vragen dienen correct beantwoord te zijn om te slagenAantal vragen: 75 (voorheen 80); 38 vragen dienen correct beantwoord te zijn om te slagenbeheerorganisatie van een grote verzekeraar en het op basis van de onderzoeksresultaten adviseren over de toekomstige inrichting. Bij deze opdracht zijn de volgende best practices gebruikt: ITIL en CMM.
Examenduur ongewijzigd (1 uur)Examenduur ongewijzigd (2,5 uur)
Geen negatieve vragen meer, behalve waar het deel uitmaakt van de leeruitkomst om te weten dat iets niet mag voorkomen (bijvoorbeeld vragen met NIET, ONWAAR, ONJUIST)Vragen bevatten ongeveer 4 regels informatie waarin de context uiteengezet wordt. Er is geen afzonderlijke, langdurige aanvullende informatie (behalve voor het Organisatiethema)
Minder vragen over een ontbrekend woord, d.w.z. meer standaardvragenHet examen bevat multiple choice vragen en matchingsvragen. Hierbij moet u bijvoorbeeld elementen van kolom 1 matchen met elementen van kolom 2.
De examenstructuur is als volgt:
o 5 Vragen over kernbegrippen
o 8 vragen over principes
o 28 vragen over thema's
o 3-5 vragen over elk thema
o 19 vragen over processen
o 2-3 vragen over elk proces
Onderdeel van het examenontwerp is een projectscenario van één pagina, en één pagina met aanvullende informatie (persoonsprofielen) voor het thema Organisatie.
Ga naar nieuwsoverzicht