Continu in beweging


De IT Management Group is continu in beweging. Bekijk hier de laatste nieuwsberichten.

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

Onderstaande registraties en keurmerken zijn van toepassing op onze trainingen en cursussen.

Home » Nieuws » Python of Javascript. Welke taal kan je nu het beste leren?

Python of Javascript. Welke taal kan je nu het beste leren?

Python en Javascript zijn talen voor software ontwikkeling die op dit moment erg populair zijn en het snelst groeien in gebruik ten opzichte van andere programmeertalen. Welke taal kan je nu het beste leren als je wil starten als ontwikkelaar in de ICT?

Wat is Python?

Python is een zogenaamde ‘general-purpose’ programmeertaal Dat betekent dat het gebruikt kan worden om veel zaken te ontwikkelen. Met Python kun je bijvoorbeeld de volgende zaken programmeren: het automatiseren van taken, game development, webapplicaties, machine learning en big data. Python wordt bijvoorbeeld gebruikt voor YouTube, Instagram, Netflix en Dropbox. Python wordt zowel gebruikt voor de front-end als de back-end applicatieontwikkeling. Front-end heeft met name betrekking op de user-interface zoals b.v. de website waar de gebruiker mee in contact komt. De back-end zijn de systemen die gebruiker niet meteen ziet zoals achterliggende applicaties en databases.

Wat is JavaScript?

JavaScript is een programmeertaal die gebruikt wordt voor het toevoegen van interactieve functies en andere dynamische content aan webpagina’s en mobiele applicaties. Denk bijvoorbeeld aan vormgeving, formulieren en animaties op een website. JavaScript werkt samen met HTML en CSS om webpagina’s vorm te geven. JavaScript is met name een taal voor het ontwikkelen van de front-end (het gedeelte dat de gebruiker ziet).

Beste keuze?

Het is niet makkelijk om te kiezen tussen JavaScipt en Python. Beide talen zijn erg populair en in opkomst. Het grootste verschil is dat Python voor meer toepassingen kan worden ingezet en iets simpeler is om te leren.
JavaScript in combinatie met HTML en CSS is meer gericht op websiteontwikkeling en het ontwikkelen van mobiele apps.
Wil je gaan werken in de website ontwikkeling dan is het waarschijnlijk beter om te starten met JavaScript. Wil je je graag wat breder oriënteren op het gebied van programmeren? Dan past Python op dit moment het beste bij je. Eigenlijk zou het het beste zijn om met beide talen kennis te maken.

Bent u klaar voor een nieuwe richting in uw carrière? Check de voorwaarden en meld u snel aan voor één van onze kosteloze ICT opleidingstrajecten!

Gratis omscholen t.w.v € 7500,- inschrijving sluit 31-1!