Rating9

Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Jack Pannekeet Verizon Terremark
8/10 -Rating8
TOGAF Practitioner is een goede training. Ik waardeer de trainer met een 10!

P. van Diermen Gemeente Utrecht
8/10 -Rating8
BiSL is een fijne training. De trainer was erg goed en stond duidelijk "boven" de stof.

Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Projecten » DIA-ESF » Certified Technisch Applicatiebeheerder DIA-ESF

  CERTIFIED TECHNISCH APPLICATIEBEHEERDER DIA-ESF

  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT! Inclusief ITIL 4, BiSL en TMap certificeringen

  Prijs: € 6280,-
  Duur: 12 dagen
  Locatie: Utrecht en Den Haag

  Prijs met ESF subsidiekorting: € 3140,-

  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld.

  inschrijven voor deze training

  Voorwaarden voor ESF-Subsidie
  De voorwaarden om deze functiegerichte opleiding te kunnen volgen met gebruikmaking van subsidie van het Europees Sociaal Fonds zijn:
  – U of uw werknemer dient op het moment van inschrijving werkzaam te zijn in de ICT, in loondienst of op ZZP-basis.
  – U of uw werknemer is werkzaam in een functie die op de lange termijn geen perspectief biedt, en u wilt zich of diegene door middel van het volgen van een loopbaanoriëntatie- en opleidingstraject omscholen naar een nieuwe functie in de ICT.
  Zie ook: Project DIA-ESF

  Al enige jaren is de krapte in de ICT-sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder is één van de functiegerichte opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

  Een Technisch Applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het technisch beheer van één of meerdere applicaties. Het accent ligt op de technische werking van de applicatie. Het is een veelzijdige functie waarbij u op veel verschillende gebieden goed moet kunnen functioneren. U heeft kennis van techniek om applicatie technisch te kunnen beheren en met de (cloud)leverancier te kunnen sparren maar u bent ook in staat om goed te communiceren met gebruikers en functioneel beheer. Als Technisch Applicatiebeheerder houdt u zich onder andere bezig met het technisch installeren en onderhouden van applicaties, het technisch testen, het bijhouden van technische documentatie, het analyseren, voorkomen en oplossen van technische incidenten problemen, overleg met leveranciers, functioneel beheer en eindgebruikers.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder wordt u in 12 dagen opgeleid tot Certified Technisch Applicatiebeheerder. Met dit opleidingsprofiel wordt u opgeleid volgens het principe van de T-Shaped professional. De kern van het traject bestaat uit het opdoen van kennis die u nodig heeft in uw dagelijkse werk als Technisch Applicatiebeheerder. Het gaat daarbij onder andere om IT Beheer, technisch applicatiebeheer, tactisch en operationeel informatiemanagement en testen. Ook is er aandacht voor social skills. Tenslotte krijgt u met de module Trends in IT inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals applicatiebeheerder, technisch applicatiebeheerder, werkplekbeheerder, servicedesk medewerker.

  Praktijkgericht
  Tijdens de opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring.

  Certificering
  Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder wordt de belangrijkste theorie op het gebied van functioneel en IT beheer behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van het examen ITIL 4 Foundation, BiSL en TMap Suite Test Engineer ontvangt u de badge Certified Technisch Applicatiebeheerder. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Technisch Applicatiebeheerder minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder is inclusief de examens:

  – ITIL 4 Foundation
  – BiSL
  – TMap Suite Test Engineer

  Programma
  De opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder bestaat uit de volgende modules:

  Introductie en Netwerk- en Adviesvaardigheden deel 1 – 1 dag
  De opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder start met een introductie van 1 dag gecombineerd met deel 1 van de module netwerk- en adviesvaardigheden. U maakt kennis met de groep en de trainer neemt met u uw leerdoelen door. U krijgt inzicht in waar u nu staat en het pad dat u gaat doorlopen om de nieuwe kennis en competenties te verkrijgen die horen bij de functie van Certified Technisch Applicatiebeheerder.

  ITIL 4 Foundation – 3 dagen
  ITIL® staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw biedt ITIL® een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden, als een verzameling best practices. De ooit geldende betekenis Information Technology Infrastructure Library is geëvolueerd naar een integrale servicemanagement benadering, gericht op het effectief sturen en managen van de IT-dienstverlening. Het doel is op een efficiënte en effectieve wijze het beheer te voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een IT-service te leveren.
  Zie ook: ITIL 4 Foundation

  Tactisch en Operationeel Informatiemanagement – 2 dagen
  Tijdens deze module gaat u aan de slag met tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze module wordt met name ingegaan op functioneel beheer en aspecten van tactisch informatiemanagement zoals planning en control, financieel management, behoeftemanagement, contractmanagement, gebruikersondersteuning, operationele IT-aansturing, beheer bedrijfsinformatie, wijzigingenbeheer, transitie en specificeren. Ook worden relaties gelegd met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer. Na afloop van deze module kunt u zich certificeren in BiSL .
  Zie ook: Training: Tactisch en Operationeel Informatiemanagement

  TMap Suite Test Engineer – 2 dagen
  Deze module staat in het teken van TMap Suite Test Engineer. Testen is nodig om de opdrachtgever inzicht te geven in de kwaliteit van informatiesystemen en de risico’s bij in productie name. De Test Management approach (TMap) is hét voorbeeld van een gestructureerde testaanpak. TMap Next® is ontwikkeld tot een zeer volledige aanpak die in alle project- en klantsituaties toegevoegde waarde biedt. TMap is als teststandaard toonaangevend. Honderden organisaties passen – wereldwijd – TMap toe. Tijdens de opleiding TMap® Suite Test Engineer leert u hoe u als Test Engineer de onderdelen van de suite succesvol kunt toepassen. Na afloop van de training TMAP Suite Test Engineer bent u in staat om zelfstandig testen te kunnen uitvoeren.
  Zie ook: TMap Suite Test Engineer

  Effectief Communiceren – 2 dagen
  De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.
  Zie ook: Training: Effectief Communiceren

  Trends in IT– 1 dag
  In deze module van 1 dag wordt u meegenomen in de toekomst van de IT. Wat zijn de ontwikkelingen van de toekomst, en waar moet u zich op voorbereiden of rekening mee houden? Onderwerpen in deze module zijn zeer actueel. Voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden zijn automatisering van beheer, artificial intelligence, Internet of Things en robotisering.

  Afsluiting en en Netwerk- en Adviesvaardigheden deel 2 – 1 dag
  Het opleidingstraject sluit of met de 2e dag Netwerk- en Adviesvaardigheden. U evalueert samen met de groep het opleidingstraject. Daarnaast wordt op deze laatste dag actief aandacht besteed aan de stap naar de praktijk. Op basis van de opgedane kennis en activiteiten die u heeft ondernomen gedurende het opleidingstraject worden de concrete mogelijkheden verkend om over te stappen naar de functie van Certified Technisch Applicatiebeheerder.

  Profiel
  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder is geschikt voor (toekomstige) Technische (Applicatie) Beheerders die een solide opleiding willen volgen, waarbij eveneens aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als Technisch Applicatiebeheerder. Er is een groot tekort aan Technisch Applicatiebeheerders. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.

  Trainingsduur en kosten
  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder duurt 12 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

  Prijs: € 6280,-
  Prijs met ESF subsidie: € 3140,-

  Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

  Planning

  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.

  Vrijstelling en maatwerk

  Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Ook is het mogelijk om op onderdelen maatwerk toe te passen. Bent u bijvoorbeeld nog niet in het bezit van een Agile Foundation certificering dan kunt u één van de trainingen omruilen voor een Agile Foundation training.

  Materiaal
  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

  Docenten en locaties

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties.

  inschrijven voor deze training