Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Lennart Arends
9/10 -Rating9
DevOps in de praktijk is een erg leerzame en compacte training. De trainer legt de stof goed uit.

Reinald Rodenburg Wartburg College
10/10 -Rating10
De eerste training waarbij ik me 100% op mijn gemak voelde en geen last had van de lunchdip. Afwisselend en informatief en ontspannen. De trainer mag nog wel meer praktijkvoorbeelden uit eigen praktijk noemen, dat geeft het meer kleur. Dat deed de trainer trouwens al regelmatig.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto

Visie op leren
  • Blended Learning
  • Praktijkgericht
  • Duurzaam
  • Social Return
  • Home » Projecten » Digipower 2023 – Westelijk Noord-Brabant » Scholingstraject Functioneel Beheerder

    Scholingstraject Functioneel Beheerder

    Omschrijving
    De focus van dit opleidingstraject ligt op IT beheer met een specialisatie in functioneel applicatiebeheer. Naast de specifieke kennis die een Functioneel Beheerder moet opdoen van functioneel beheer en applicatiebeheermethoden en -technieken moet de Functioneel Beheerder kennis vergaren die relevant is binnen het vakgebied zoals algemene kennis van IT beheer, agile en DevOps. Zo kan de Functioneel Beheerder aansluiten bij bestaande werkwijzen en meedraaien in agile en DevOps teams. Ook is de ontwikkeling van sociale vaardigheden belangrijk om goed te kunnen samenwerken met collega’s, leidinggevenden en vakgenoten.

    Functies en beroepen
    Een Functioneel Beheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties met een accent op de functioneel (inhoudelijke) werking van de applicatie. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals (functioneel) applicatiebeheerder, functioneel beheerder, functioneel specialist.

    Trainingsmodules
    Het beroepsgerichte (om)scholingstraject tot Functioneel Beheerder bestaat uit de volgende trainingen en examens:

    Sociale vaardigheden
    – Module Effectief Communiceren (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname

    Generieke vakkennis
    – Module Basiskennis IT (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets
    – Module Praktijktraining Lean (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets

    Specifieke vakkennis
    – Module BiSL Foundation (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets
    – Module TMAP Quality for cross-functional teams (3 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets
    – Module Masterclass Effectieve Business Intelligence (3 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets

    Inhoud scholingstraject

    Het scholingstraject bestaat uit de volgende modules:

    Intake opleiding
    Het beroepsgerichte (om)scholingstraject tot Functioneel Beheerder start met een intake. Tijdens deze intake worden de persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van de opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

    Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
    De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

    Basiskennis IT - 2 dagen of 2 avonden
    In de training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die veel gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals bijvoorbeeld een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie alsook mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.

    Praktijktraining Lean – 2 dagen of 3 avonden
    Lean Six Sigma is momenteel een van de meest bekende procesverbetermethodieken ter wereld. Lean Six Sigma is al bekend sinds de jaren zestig. In de laatste 15 jaar kent Lean een enorme opmars, ook binnen de IT dienstverlening. In deze Praktijktraining Lean worden de volgende instrumenten uitgelegd: Voice of the Customer (VOC), Value Stream Mapping, Kaizen, 5S, Poka Yoke, Push en Pull productie en DMAIC.

    BiSL Foundation versie 3 - 2 dagen of 3 avonden
    Tijdens deze module gaat u aan de slag met tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze module wordt met name ingegaan op functioneel beheer en aspecten van tactisch informatiemanagement zoals planning en control, financieel management, behoeftemanagement, contractmanagement, gebruikersondersteuning, operationele IT-aansturing, beheer bedrijfsinformatie, wijzigingenbeheer, transitie en specificeren. Ook worden relaties gelegd met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer.

    TMAP Quality for cross-functional teams - 3 dagen of 5 avonden
    TMAP staat voor Test Management Approach. TMAP Quality for cross-functional teams is onderdeel van de nieuwste release van TMAP trainingen. In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan “built-in quality”, hetgeen verder gaat dan testen alleen.

    Masterclass Effectieve Business Intelligence - 3 dagen of 5 avonden
    Business intelligence (BI) staat voor het verzamelen van gegevens binnen de eigen organisatie. Het kan omschreven worden als het proces van gegevens omzetten in informatie, dat vervolgens zou moeten leiden tot kennis en aanzetten tot adequate actie. Business intelligence heeft als doel competitief voordeel te creëren en organisaties slimmer te kunnen laten werken. BI wordt als een waardevolle kerncompetentie beschouwd. U leert de data die in uw organisatie beschikbaar is in te zetten om uiteindelijk kennis te ontwikkelen en onderbouwde beslissingen te kunnen nemen.

    Onderwijsvorm, contacturen, studiebelasting en doorlooptijd en opleidingsniveau

    De opleidingsdagen worden gegeven in de vorm van klassikaal onderwijs. De voorkeursvorm is fysiek klassikaal onderwijs overdag. Omdat het project zich ook richt op werkenden en omdat uit ervaring is gebleken dat niet iedereen vrij kan krijgen voor het volgen van opleidingen overdag, bestaat ook de mogelijkheid om de opleidingen te volgen in de avonduren. Mochten de omstandigheden fysiek klassikaal onderwijs niet toelaten, bijvoorbeeld in verband met (corona)maatregelen of vanwege persoonlijke voorkeuren van de deelnemers in verband met reistijden, kan worden uitgeweken naar online klassikale les (via Zoom of MS Teams). Er is in elk geval altijd direct persoonlijk contact met en begeleiding door de docent.

    Het totale traject bestaat uit 14 klassikale opleidingsdagen (overdag) of 21 opleidingsavonden (avond). Een scholingstraject bestaat uit respectievelijk 84 contacturen (overdag) óf 63 contacturen (avond). Buiten de contacturen besteedt een deelnemer gemiddeld 50 uur aan zelfstudie en zal er regelmatig contact zijn tussen de deelnemer en de ITMG backoffice en trainers. Per omscholingstraject wordt hierbij uitgegaan van 4 contacturen. Voorafgaand aan de opleiding wordt in een persoonlijke intake bepaald of een kandidaat voldoet aan de voorwaarden voor deelname en of het opleidingstraject past bij de kandidaat en naar verwachting succesvol kan worden afgesloten.

    Gemiddeld worden per week 2 dagen of 2 avonden klassikale training gepland, daarnaast wordt zelfstudie van de deelnemer verwacht. Na de opleiding kan de deelnemer de afrondende eindtoetsen afleggen.

    De totale doorlooptijd van het traject van intake tot afsluitend examen is circa 10 tot 12 weken.

    De opleidingen zijn geschikt voor deelnemers met MBO+ werk- en denkniveau.

    Aanmelden Digipower 2023