Kernwaarden


Betrouwbaar, Bekwaam, Daadkrachtig, Doelgericht, Flexibel en Ondernemend

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

Onderstaande registraties en keurmerken zijn van toepassing op onze trainingen en cursussen.

Informatie Digipower Beroepsgerichte scholing

Op deze pagina tref je alle informatie aangaande de Beroepsgerichte scholing van het project Digipower.

Contact gedurende het traject

Je hebt voorafgaand aan deelname een contactpersoon toegewezen gekregen. Het is belangrijk om eventuele vragen (ook) te mailen naar ons algemene e-mailadres trainingen@itmg.nl of bij dringende zaken te bellen naar 070-7504127. Jouw vraag kan bij afwezigheid van jouw contactpersoon dan alsnog snel in behandeling worden genomen.

Planning trainingen

Om het opleidingstraject succesvol af te ronden, is de planning van de trainingen voor jou en voor ITMG erg belangrijk. Wij vragen jou dan ook je aan de planning te houden, ook wij doen ons uiterste best daarvoor. Indien een training onverhoopt door ons wordt verzet i.v.m. onvoorziene omstandigheden, word je daarvan op de hoogte gebracht.

Uitnodigingen trainingen

Een week voorafgaand aan elke training ontvang je van ons de uitnodiging per mail. In deze mail staat alle benodigde informatie voor het volgen van de training. Houd daarom gedurende het traject jouw mail goed in de gaten en controleer wanneer nodig jouw spam/ongewenste inbox.

Voorbereiding trainingen

Een goede voorbereiding is het halve werk! Bereid je goed voor alvorens je een training in gaat. Voor sommige trainingen geldt dat er voorbereiding wordt gevraagd, maar dat geldt niet voor alle trainingen. Hierbij een aantal tips voor voorbereidingen die je in ieder geval kunt treffen:
• Zet de data en tijden van jouw trainingen direct na het plannen in je agenda, zo voorkom je dat je een trainingsdag of training mist;
• Lees de uitnodigingen en eventuele overige mails goed door zodat je geen informatie en/of opdrachten mist;
• Neem het materiaal in de online leeromgeving door en zoek begrippen op via Google en/of YouTube: zo weet je in ieder geval globaal waar een training over gaat;
• Zorg ervoor dat je tijd vrij maakt om eventuele thuisopdrachten te maken, zodat je zoveel mogelijk gerichte vragen kunt stellen gedurende de training zelf.

Online trainingen

Een online training volg je via een virtual classroom in een Zoom-omgeving. Om de training zo goed en prettig mogelijk te laten verlopen voor zowel de cursisten als de docenten is het belangrijk dat de volgende ‘spelregels’ worden gevolgd:
• Test vooraf jouw internetverbinding en eventuele accessoires (webcam, microfoon);
• Zorg ervoor dat je je in een rustige omgeving bevindt, waar je niet kan worden afgeleid gedurende de training;
• Graag uiterlijk 5 minuten voordat de training start aanmelden zodat de training op tijd kan beginnen;
• Praat niet door elkaar, wees geduldig en wacht op jouw beurt;
• Doe actief mee en zorg ervoor dat jouw camera aanstaat en jouw microfoon alleen aanstaat wanneer nodig;
• Als je onderin het beeld op ‘participants’ klikt, kun je ervoor kiezen ‘je hand op te steken’. Een handje verschijnt in jouw camerabeeld wat een docent ook kan zien. De docent zal jou het woord geven op het moment dat dat past.

Examens

Bij uw opleidingstraject zijn eindtoetsen opgenomen van officiële instanties zoals EXIN, ISACA en PeopleCert. Het aantal en soort eindtoetsen is afhankelijk van de keuze van uw opleidingstraject.

Er is één examenkans per training inbegrepen. Een herkansing is eventueel mogelijk op eigen kosten. De kosten van herexamens kun je vindne op de website van ITMG. Er zijn twee manieren om een examen af te leggen, namelijk:

• Met een examenvoucher
Dit examen leg je af middels een voucher die je online verzilvert. Je kunt zelf het examen inplannen en in jouw eigen tijd en op een zelfgekozen locatie afleggen. De geldigheid van de voucher staat vermeld in de email die je ontvangt van de backoffice.

• In de online leeromgeving
Dit examen leg je af in jouw eigen online leeromgeving. Vanaf het moment dat je toegang krijgt tot het examen heb je 3 maanden de tijd om het examen af te leggen. Je legt het examen af in jouw eigen tijd en op een zelfgekozen locatie.

Digitale leeromgeving

Iedereen ontvangt een eigen account op onze online leeromgeving. In deze omgeving zul je toegang krijgen tot digitaal lesmateriaal dat je gaat helpen bij het voorbereiden, het volgen en het succesvol afronden van een training.

Een week voordat een training van start gaat, ontvang je toegang tot het lesmateriaal in de online leeromgeving en vanaf dit moment blijft het lesmateriaal 9 maanden zichtbaar in de online leeromgeving. Het is mogelijk om bepaalde documenten te downloaden.

Lesboeken

We streven ernaar volledig digitaal lesmateriaal te leveren. Voor de meeste trainingen ontvang je dus digitaal lesmateriaal in jouw online leeromgeving of je ontvangt een e-book. Het kan voorkomen, dat je toch voor een aantal trainingen een boek ontvangt. Indien dit het geval is, vragen wij twee weken voorafgaand aan de training per mail naar welk adres wij het boek kunnen toesturen.

Bewijs van deelname & certificaat

Na afloop van jouw scholingstraject ontvang je een bewijs van deelname per deelgenomen training. Je ontvangt enkel een bewijs van deelname wanneer je de volledige training hebt deelgenomen of wanneer wij op de hoogte zijn van het missen van een dag(deel) van een training.

Daarnaast ontvang je een certificaat voor het totale scholingstraject dat je hebt doorlopen. Let op: het kan zijn dat je op het moment van ontvangst van het certificaat nog niet alle eindtoesten hebt afgerond. Het certificaat betekent dan ook niet dat je alle eindtoetsen behaald hebt, het is enkel een bewijs van het afronden van de trainingen.

Kansen vergroten op de arbeidsmarkt + Cv optimaliseren

Bekijk het stappenplan om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

FAQ

Kan ik de data van mijn trainingen nog wijzigen?
In principe staat jouw planning vast. Wanneer je een trainingsdata wilt wijzigen of als je je af wilt melden voor een training, stuur dan een mail naar jouw contactpersoon via trainingen@itmg.nl met jouw verzoek tot het wijzigen van trainingsdata of verzoek tot afmelding. Op basis daarvan nemen wij contact met jou op en wordt er samen gekeken naar een eventuele passende oplossing.

Let op: We kunnen geen zekerheid bieden op de mogelijkheid tot het wijzigen van de data van jouw trainingen.

Wat als ik een training ben vergeten?
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een training mist. Wij houden een presentielijst bij en zullen waar mogelijk contact opnemen wanneer je niet aanwezig bent bij een training. De grootste verantwoordelijkheid van het succesvol afronden van de opleiding ligt bij jouzelf.

Wat als ik een dag(deel) niet aanwezig kan zijn bij een training?
Wanneer je onverhoopt een dag(deel) niet aanwezig kunnen zijn bij een training, stuur dan een mail naar jouw contactpersoon zodat deze de docent op de hoogte kan stellen. Het is natuurlijk niet wenselijk om delen van een training te missen, maar er is altijd een mogelijkheid tot extra zelfstudie zodat je de gemiste onderdelen in jouw eigen tijd kunt inhalen.

Hoeveel uur aan zelfstudie kan ik verwachten bij het volgen van een opleidingstraject?
Je dient rekening te houden met zelfstudie en voorbereiding. Het aantal uren voorbereiding en zelfstudie hangt af van het gekozen scholingstraject en is voor elk individu verschillend. Je kunt uitgaan van een gemiddeld aantal uren zelfstudie van 2 tot 4 uur per lesdag of lesavond. Houd er rekening mee dat je bij het volgen van de avondopleiding meer tijd zal besteden aan zelfstudie dan bij het volgen van de dagopleiding.

Wat is het niveau van de trainingen?
De trainingen binnen de opleidingen en beroepen zijn gericht op mbo+ en hbo-niveau. Je kunt meedoen als starter in de ICT en omscholen naar een beroep als Functioneel beheerder of een beroep als Servicedeskmedewerker, maar ook als je al werkzaam bent in de ICT en je wilt omscholen of bijscholen naar een beroep als Informatieadviseur of Security Manager, behoort dat tot de mogelijkheden.

Worden trainingen opgenomen zodat ik deze op een later moment kan terugkijken?
Nee, de trainingen worden niet opgenomen. Het is ook niet toegestaan om opnames te maken tijdens de training.

Is er een garantie op werk of op een baan na het omscholen?
Wij geven geen garantie op werk of garantie op een nieuwe baan. Wel doen wij ons best om jou te begeleiden naar een nieuw beroep of werk in de ICT of ondersteunen jou bij het solliciteren op een vacature. We beschikken over een groot netwerk aan werkgevers en hebben al veel mensen aan een nieuwe functie in de ICT geholpen. We bekijken continu welke beroepen het meest kansrijk zijn en in welke beroepen de meeste ICT vacatures zijn en stemmen daar de opleidingen op af. We bereiken succes op het moment dat we ons er gezamenlijk voor inspannen!