Unieke Kans

Unieke kans voor werkgevers op zoek naar goed opgeleid en gemotiveerd ICT personeel!

Interviews
 • Sander Nagtegaal
 • Moniek Verwoert
 • Joost Lagerweij
 • Frankleyn Fransz
 • Distri Data

 • Diploma uitreiking
 • Diploma uitreiking 1
 • Diploma uitreiking 2
 • Diploma uitreiking 3
 • Diploma uitreiking 4


 • Match Event
 • Match Event 1
 • Match Event 2


 • Klanten van ITMG


  Certificeringen


  Home » Projecten » Make IT Work (gesloten) » Interview Distri Data

  INTERVIEW DISTRI DATA

  Rob Karels
  Functie: Technisch Directeur
  Bedrijf: Distri Data


  “Tijdens het eerste kennismakingsgesprek met de IT Management Group waren meteen 3 Java Developers in opleiding van het Make IT Work traject aanwezig, eigenlijk had ik met allemaal direct een klik. 2 Developers die al wat verder in het omscholingstraject waren, zijn aangenomen en het ziet er naar uit dat de 3e na afloop van zijn traject ook gaat starten”.

  Rob Karels, Technisch Directeur bij Distri Data, heeft recent 2 medewerkers aangenomen die beiden succesvol een omscholingstraject hebben afgerond bij de IT Management Group. Het Make IT Work traject is een initiatief van de IT Management Group in samenwerking met toekomstige werkgevers en het CA-ICT. Het doel van het Make IT Work traject is om de krapte aan gecertificeerd ICT personeel terug te dringen. Hoe is het Rob Karels bevallen om medewerkers aan te nemen vanuit een omscholingstraject? We vroegen het hem!

  Allereerst zijn we benieuwd, wat is Distri Data eigenlijk voor een organisatie?
  Distri Data is een softwarebedrijf. Wij schrijven softwarepakketten, vooral ERP pakketten, voor groothandels. Distri Data is gespecialiseerd in de horeca en office supplies. Alles wat zo’n bedrijf nodig heeft aan software, dat schrijven wij. Dus van logistieke systemen tot inkoop-, verkoop- en kassasystemen en scanprogrammering. We schrijven ook tabletapplicaties zodat bedrijven bestellingen kunnen plaatsen om inkopen te doen. We hebben pas een chauffeurspakket gebouwd zodat de chauffeur alles in de app kan verwerken in plaats van op papier.

  Jullie zijn enorm groeiende, hoe ziet jullie organisatie eruit?
  Van oorsprong zijn we programmeurs. Wat functies betreft hebben we juniors, mediors en seniors. Van de senior verlangen we echt dat iemand op een hoog niveau zit en dat hij ook mijn taken als Technisch Directeur kan overnemen indien nodig, dus dat is niet alleen programmeren maar ook een stuk analytisch vermogen, functioneel aansturen van collega’s en het uitvoeren van systeembeheer. De junior kan breed zijn, van een schoolverlater tot iemand die het vanuit huis leuk vindt om te programmeren. De medior is iemand met meer programmeerervaring en die geen leiding hoeft te kunnen geven.

  Heb je geregeld ook vacatures op die 3 posities? Dat lijkt me namelijk best lastig invullen in deze huidige arbeidsmarkt.
  Ja, die hebben wij doorlopend. Onze beste twee programmeurs zijn komen aanwaaien. De overige collega’s zijn via recruiters aangenomen. Het vinden van nieuwe collega’s is inderdaad best lastig.

  Rob, vertel eens.. hoe ben je in contact gekomen met het Make IT Work traject van de IT Management Group?
  Ik werd gebeld met de vraag of ik open stond om medewerkers vanuit een omscholingstraject in de richting van Java Developer aan te nemen en toen dacht ik, ja, dat kunnen we wel eens proberen. We waren toen net zoekend naar een aantal mensen dus dat kwam goed uit! Het mooie was dat er meteen 3 kandidaten mee zijn gekomen naar het eerste gesprek en eigenlijk had ik met alle drie de kandidaten meteen een klik!

  Dat klinkt goed! Wat maakt het voor jullie interessant om kandidaten uit een dergelijk omscholingstraject aan te nemen?
  Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat ze zelf graag willen en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste! En wat leeftijd betreft vind ik het ook wel prettig dat er een mengelmoes is van jong tot oud. Ons pakket waarin we schrijven heet Servoi. Dat is niet zo super bekend dus je kunt vrijwel geen mensen krijgen die al echt kennis hebben in die programmeertaal. Als ze een basis hebben, is het altijd nog van belang om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

  De eerste kandidaat, Vincent, is per 1 juli gestart. Wat zijn jullie ervaringen tot nu toe?
  Vincent is zeer gedreven, dat merk je aan alles. Het is ook pittig, dat merk je ook aan alles. De eerste indruk is goed! Ik had gezegd volg eerst eens wat tutorials, dan kun je een beetje kijken en feeling krijgen. En toen hij een paar filmpjes had gezien zei hij: “Kom maar op, ik wil wel eens wat doen…!”

  Kijk, dat is aanpakken! Wanneer verwacht jij dat iemand die bij jullie start up and running is?
  Als je echt over up and running spreekt dan ben je toch al snel een jaar verder. Dat zie je ook bij de anderen. Eerst heb je sowieso de tijd nodig om een beetje wegwijs te raken in de coding. We werken met een redelijk complex framework. En wanneer je de coding begint te begrijpen, moet het nog functioneel gaan landen.

  Tot slot, wat is je ervaring in de samenwerking en het contact met de IT Management Group?
  Erg positief! Er is een goede klik en alles verloopt vlot. We kunnen snel schakelen en ik zie dat er goed is nagedacht over de inhoud van het omscholingstraject. Voor mij als werkgever hebben deze ‘starters’ een mooie basiskennis om vervolgens specifieke kennis aan toe te voegen.

  Ben je zelf ook geïnteresseerd in een baan in de IT branche of ken je iemand? Kijk dan op de pagina Make IT Work Kandidaat.

  Ben je als werkgever geïnteresseerd? Kijk dan op Make IT Work Werkgever