Unieke Kans

Unieke kans voor werkgevers op zoek naar goed opgeleid en gemotiveerd ICT personeel!

Interviews
 • Sander Nagtegaal
 • Moniek Verwoert
 • Joost Lagerweij
 • Frankleyn Fransz
 • Distri Data

 • Diploma uitreiking
 • Diploma uitreiking 1
 • Diploma uitreiking 2
 • Diploma uitreiking 3
 • Diploma uitreiking 4


 • Match Event
 • Match Event 1
 • Match Event 2


 • Klanten van ITMG


  Certificeringen


  Home » Projecten » Make IT Work (gesloten) » Interview Joost Lagerweij

  INTERVIEW JOOST LAGEREWEIJ


  Joost Lagerweij
  Leeftijd: 43
  Achtergrond: militair, brandbeveiliging

  “Ik ben echt met mijn neus in de boter gevallen! Ik wilde altijd al de IT in en dankzij het Make IT Work omscholingstraject kan ik nu deze mooie nieuwe stap maken.”

  Joost Lagerweij is van origine beroepsmilitair. Later kwam hij terecht in de brandbeveilingsbranche, maar was daarin niet meer helemaal tevreden. De IT trok hem altijd al, dus de kans om zich te laten omscholen tot Information Security Manager via Make IT Work greep hij met beide handen aan. Het Make IT Work traject is een initiatief van de IT Management Group in samenwerking met toekomstige werkgevers en het CA-ICT. Ondertussen is Joost bijna klaar. We vroegen hem naar zijn ervaringen.

  Vertel eens, wat betekent het Make IT Work traject voor jou?
  Het Make IT Work traject betekent voor mij een heel mooie nieuwe stap. Op een gegeven moment zit je vast in een bepaald soort werk. Ik merkte dat als ik mijn cv op een vacaturewebsite plaatste, ik alleen nog maar benaderd werd door bedrijven in brandbeveiliging, terwijl ik eigenlijk uit die branche wilde. IT trok me altijd al, maar doordat de opleidingen daarin best duur zijn kwam het er steeds niet van. Met de kans om aan het Make IT Work traject deel te nemen viel ik met mijn neus in de boter!

  Je bent ondertussen bijna klaar met het traject, wat zijn je ervaringen?
  Ik vind het een heel mooi traject, met hele goede lessen van echte ervaringsdeskundigen. Op alle vlakken kunnen ze het hartstikke goed uitleggen. Het niveau ligt heel hoog. Dat is goed, want dat geeft vertrouwen. Maar het is dan wel erg fijn dat je op een antwoord kunt rekenen als je het even niet weet.

  Naast het Make IT Work traject, heb je ook nog je huidige baan. Hoe combineer je dat?
  Je krijgt een hoop stof in een erg korte tijd. Het vergt ook de nodige voorbereiding, waardoor het reguliere traject in combinatie met een werkweek van 40 uur te snel ging voor mij. Ik heb daarom bewust gekozen om voor de twee examens die nog komen wat meer tijd te nemen. Gelukkig is die mogelijkheid er ook.

  Wat zijn je ambities na dit traject?
  Ik heb gekozen voor het opleidingsprofiel Information Security Manager. Daarmee ga ik heel graag de richting in van auditing of penetratietesten. Bij dat laatste ga je in opdracht van bedrijven bijvoorbeeld kijken in hoeverre je met de openbare wifi in bedrijfssystemen kan komen of toegang tot informatie krijgt. De spanning hierin trekt me aan, en daarnaast is het ook heel belangrijk werk.

  Dat klinkt erg interessant! Hoe schat je je arbeidskansen hierin in?
  Vraag is er genoeg, maar vaak wordt er wel minimaal twee jaar werkervaring gevraagd. Ik zoek daarom een junior functie waarin ik deze werkervaring op kan doen. Door het Make IT Work Traject ben ik al wel een stuk zekerder van mezelf geworden en heb ik meer het idee ‘ik kan dit’.

  Ben je zelf ook geïnteresseerd in een baan in de IT branche of ken je iemand? Kijk dan op de pagina Make IT Work Kandidaat.

  Ben je als werkgever geïnteresseerd? Kijk dan op Make IT Work Werkgever