Unieke Kans

Unieke kans voor werkgevers op zoek naar goed opgeleid en gemotiveerd ICT personeel!

Interviews
 • Sander Nagtegaal
 • Moniek Verwoert
 • Joost Lagerweij
 • Frankleyn Fransz
 • Distri Data

 • Diploma uitreiking
 • Diploma uitreiking 1
 • Diploma uitreiking 2
 • Diploma uitreiking 3
 • Diploma uitreiking 4


 • Match Event
 • Match Event 1
 • Match Event 2


 • Klanten van ITMG


  Certificeringen


  Home » Projecten » Make IT Work (gesloten) » Interview Sander Nagtegaal

  INTERVIEW SANDER NAGTEGAAL


  Sander Nagtegaal
  Leeftijd: 47
  Achtergrond: Kunststeen branche

  “De IT Management Group geeft mij de bevestiging dat ik de juiste keus heb gemaakt om het roer om te gooien. Na het succesvol doorlopen van dit traject ben ik helemaal klaar voor een nieuwe stap in het vakgebied van Security Management!”

  Sander werkte ruim 13 jaar in de kunststeen branche, waarvan 12 jaar als bedrijfsleider. Als gevolg van een reorganisatie moest hij op zoek naar een nieuwe baan en kwam zo terecht bij het Make IT Work traject, waarin hij zich laat omscholen tot Security Manager. Het Make IT Work traject is een initiatief van de IT Management Group in samenwerking met toekomstige werkgevers en het CA-ICT. Hoe het Sander bevalt? We vroegen het hem.

  Vertel eens, hoe ben je bij Make IT Work terecht gekomen?
  Toen bleek dat ik op zoek moest naar een nieuwe baan ben ik gaan nadenken over de toekomst. Om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, heb ik hierbij zowel naar mijn interesses en kwaliteiten gekeken, als naar wat toekomstbestendige beroepen zijn. Zo kwam ik terecht bij de ICT sector, waar de komende jaren een tekort is aan goed opgeleid personeel. Toen ik op LinkedIn een advertentie zag over het Make IT work project, ging het balletje rollen.

  Hoe ziet het traject er voor jou uit?
  Na een aantal gesprekken met de consultants van de IT Management Group heb ik gekozen voor een opleiding tot Security Manager. Het accent bij deze opleiding ligt op het inrichten en toetsen van informatiebeveiligingsvraagstukken, dataprivacy en dataprotectiemaatregelen. De diverse onderdelen worden steeds afgesloten met een examen en de daarbij behorende certificeringen.

  Je bent nu bijna klaar met het traject, hoe vond je het?
  Ik ben alleen maar positief. De opleidingen zijn inhoudelijk van een hoog niveau en worden gegeven door docenten die zowel thuis zijn in de theorie als in de praktijk. Op deze manier krijg je ook inzicht in de laatste ontwikkelingen en best practices op het gebied van IT Security. Wat ik ook als heel prettig heb ervaren zijn de kleine groepjes waarin de trainingen worden gegeven. Hierdoor is er veel interactie. Verder vind ik de aandacht voor relevante soft skills een grote plus. Ook die heb je nodig in een nieuwe carrière.

  Waar denk je dat dit traject jou gaat brengen?
  Met mijn ervaring, kwaliteiten en deze opleiding denk ik dat ik een goede invulling kan geven aan een functie binnen Security Management. Op dit moment doe ik praktijkervaring op in dit vakgebied bij Motiv ICT Security. Als junior information security specialist loop ik mee, en ondersteun ik de Client ISO binnen het team dat de IT-dienstverlening levert aan de NS.

  Wat zijn volgens jou de succesfactoren van het Make IT Work traject?
  De IT Management Group heeft goed nagedacht over hoe in te spelen op het tekort aan goed opgeleid ICT personeel, en dat zie je terug in het traject. Zo maakt de functiegerichtheid het traject erg aantrekkelijk; je behaalt direct de benodigde certificeringen en krijgt de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Daarnaast wordt de kans op het snel vinden van een passende baan vergroot door een profielmatch met de opdrachtgever. Maar ook de goede begeleiding met een persoonlijk plan van aanpak, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en kwalitatief goede docenten is een belangrijke succesfactor.

  Zo te horen een goede keus dus?
  Jazeker! Het Make IT Work traject geeft mij de bevestiging dat ik de juiste keus heb gemaakt om het roer om te gooien. Ik vind het belangrijk mijzelf te blijven ontwikkelen en te groeien in een professionele carrière. Na het succesvol doorlopen van dit traject ben ik helemaal klaar voor een nieuwe stap in het vakgebied Security Management!

  Ben je zelf ook geïnteresseerd in een baan in de IT branche of ken je iemand? Kijk dan op de pagina Make IT Work Kandidaat.

  Ben je als werkgever geïnteresseerd? Kijk dan op Make IT Work Werkgever