Unieke Kans

Unieke kans voor werkgevers op zoek naar goed opgeleid en gemotiveerd ICT personeel!

Interviews
 • Sander Nagtegaal
 • Moniek Verwoert
 • Joost Lagerweij
 • Frankleyn Fransz
 • Distri Data

 • Diploma uitreiking
 • Diploma uitreiking 1
 • Diploma uitreiking 2
 • Diploma uitreiking 3
 • Diploma uitreiking 4


 • Match Event
 • Match Event 1
 • Match Event 2


 • Klanten van ITMG


  Certificeringen


  “]

  MAKE IT WORK KANDIDAAT

  Algemeen Make IT Work Werkgever Make IT Work Kandidaat

  Let op: Make IT Work is gestopt op 1 juli 2019. De IT Management Group organiseert regelmatig omscholingstrajecten. Wilt u als eerste een kans maken op een plaats in een nieuw project, schrijft u zicht dan in op onze interesselijst onder aan de pagina.

  Op dit moment bestaat een groot tekort aan goed opgeleid ICT personeel. De IT Management Group heeft veel klanten en relaties binnen de overheid en gemeenten en binnen de commerciële sector die geïnteresseerd zijn in goed opgeleide en gemotiveerde (aankomende) ICT professionals met verschillende specialisaties. Daarom heeft de IT Management Group in samenwerking met toekomstige werkgevers en het CA-ICT een loopbaanoriëntatie- en scholingstraject opgezet. In het loopbaanoriëntatie traject wordt vastgesteld welke baan het best aansluit bij uw persoonlijke competenties en interesses. Met het scholingstraject wordt u opgeleid voor en kunt u zich omscholen voor één van de kansrijke posities binnen de ICT-sector. Er zijn voor u als kandidaat geen kosten aan het opleidingstrajectverbonden. We vragen wel uw tijd, inzet en motivatie om van het traject een gezamenlijk succes te maken!  Unieke kans
  Het loopbaanoriëntatie- en scholingstraject is een unieke kans. Voor u als kandidaat zijn er geen kosten verbonden aan het traject. Het traject wordt ondersteund door het CA-ICT (het opleidingsfonds voor de Arbeidsmarkt ICT), de IT Management Group en betrokken werkgevers. Deze partijen hebben een gemeenschappelijk belang om het tekort op de arbeidsmarkt in de ICT-sector terug te brengen. Bij de start van het traject brengen we in kaart welke functie en opleiding het best past bij uw interesses en competenties. Daarna leggen we de te nemen stappen vast in een persoonlijk plan van aanpak en gaan we uw profiel matchen met de deelnemende opdrachtgevers.

  Voorwaarden voor deelname
  Wilt u in aanmerking komen voor deelname aan Make IT Work dan is er een tweetal voorwaarden waaraan u moet voldoen:
  1. U bent (aantoonbaar) woonachtig in één van de volgende arbeidsmarktregio’s:
  Midden Utrecht of Food Valley betreffende de gemeenten: Bunnik, de Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist, Barneveld, Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal of Wageningen.
  Zuidoost-Brabant betreffende de gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.
  Groningen betreffende de gemeenten: Aa en Hunze, Appingedam, Assen, Bedum, Bellingwedde, de Marne, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Grootegast, Haren,
  Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Noordenveld, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Tynaarlo, Veendam, Vlagtwedde, Winsum en Zuidhorn.

  2. U bent werkend en op zoek naar een baan bij een werkgever in de IT of u bent WW-gerechtigd en ontvangt korter dan 6 maanden een WW-uitkering.

  Inhoud traject
  Het traject start met een loopbaanoriëntatie traject. Het loopbaanoriëntatie traject wordt afgesloten met een persoonlijk plan van aanpak waarin de stappen staan beschreven die worden genomen in aanloop naar uw nieuwe functie in de ICT. Na het loopbaanoriëntatie traject volgt u de functiegerichte opleiding die aansluit bij uw interesses en competenties en die aansluit bij één van de tien meest gevraagde profielen zoals gevraagd door relaties/werkgevers.

  Voorbeelden van functies waarvoor u zich kunt omscholen zijn:
  – Java Developer
  – IT Architect
  – Informatiemanager
  – Security specialist
  – Servicemanager
  – Agile / DevOps specialist
  – Big Data specialist
  – Projectleider
  – Helpdeskmedewerker
  – Testmanager
  De opleidingen worden afgesloten met één of meerdere certificeringen.


  Behalve de inhoudelijke competenties die nodig zijn voor de betreffende functie komen gedurende het opleidingstraject ook de persoonlijke competenties aan bod die nodig zijn om de functie goed te vervullen. Gedurende het traject wordt u voorbereid op uw nieuwe functie in de ICT o.a. door het trainen van uw netwerk- en adviesvaardigheden en het optimaliseren en uitbreiden van uw LinkedIn profiel.


  Trainingsduur en kosten
  Het traject bestaat afhankelijk van de richting die u kiest uit 15 tot 20 opleidingsdagen. Daarnaast doet u aan zelfstudie en gaat u samen met de IT Management Group aan de slag om uw kansen op een baan in de IT te optimaliseren. U kunt op een aantal momenten per jaar starten met het traject. De doorlooptijd per traject is circa 4 tot 6 maanden. Er zijn voor u als kandidaat geen kosten aan verbonden. We vragen wel uw tijd, inzet en motivatie om van het traject een gezamenlijk succes te maken!

  Beperkt aantal plaatsen
  Wilt u zich aanmelden voor het traject en zich omscholen naar een leuke functie in de ICT wees er dan op tijd bij! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

  Het project Make IT Work is gesloten. Bent u op zoek naar een omscholings- of werkgelegenheidsproject? Kijk dan bij het project DIA-ESF. Of neem contact op met de IT Management Group.