Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Khalid Hamdi
9/10 -Rating9
Ik ben tevreden over de training. Erik van Eeden kon de stof goed en leuk overbrengen met concrete voorbeelden.

Martijn Aalbers
10/10 -Rating10
GEWELDIG, dit is een heerlijke en leerzame training.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Agile Scrum & DevOps » Certified DevOps Engineer

Certified DevOps Engineer

Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  • Prijs: €7500,-
  • Duur: 14 dagen of 21 avonden

Korte omschrijving Certified DevOps Engineer

De DevOps Engineer is iemand die DevOps teams aanstuurt en bekijkt wat het team nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals DevOps Master, DevOps Team Lead, DevOps Coach.


Locaties en data Certified DevOps Engineer

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.Inhoud Certified DevOps Engineer

De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

Een Certified DevOps Engineer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en in gebruik nemen van applicaties. Het accent ligt op het creëren van waarde voor de business door hecht met hen samen te werken om verbeteringen aan te brengen in de business value streams. Het is een veelzijdige functie waarbij u veel verschillende aspectgebieden van DevOps goed moet begrijpen en uitoefenen. Zo heeft u kennis van de DevOps aspectgebieden Continuous Planning, Continuous Design, Continuous Testing, Continuous Integration, Continuous Deployment, Continuous Monitoring en Continuous Assessment.

U moet strategisch kunnen meedenken over de product vision en product roadmap maar ook concreet en praktisch oplossingen kunnen uitwerken die invulling geven aan het releaseplan. Voor de planning en design aspectgebieden op tactisch niveau bent u in staat om goed te communiceren met de product owner, business analisten en gebruikers teneinde requirements te verzamelen en deze in een agile planning en agile design op te nemen. Door deze rol van ontwerper bent u in staat om operationeel invulling te geven aan rol van DevOps Engineer door de benodigde business logica om te zetten in applicaties en infrastructuur componenten, deze te deployen naar de productie omgeving en te monitoren en beheren.

Als Certified DevOps Engineer houdt u zich onder andere bezig met het adviseren over de product roadmap en het releaseplan om vervolgens te assisteren bij het opstellen en refinen van de product backlog. Vervolgens analyseert u business value streams om bottlenecks te vinden en kunt u use case diagrams en use cases opstellen om de functionaliteit vast te leggen en requirements te eliciteren. Op basis daarvan bent u in staat om de applicaties te programmeren en de infrastructuur componenten te configureren die u in productie neemt middels een gekozen deployment strategie. Na de vrijgave van de release aan de gebruiker bent u in staat om de applicatie en de infrastructuur te monitoren en incidenten en problemen op te lossen.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified DevOps Engineer wordt u in 14 dagen of 21 avonden opgeleid tot Certified Certified DevOps Engineer. De kern van het traject bestaat uit het opdoen van kennis die u nodig heeft in uw dagelijkse werk als DevOps Engineer. Het gaat daarbij vooral om inzicht in de werking van het DevOps Lemniscaat waarbinnen de Continuous Everything aspecten plaatsvinden. Ook is er aandacht voor social skills. Het opleidingstraject leidt op tot een zogenaamde E-shaped DevOps Engineer. E-shaped refereert hierbij aan de holistisch aanpak van strategische meedenken, tactisch beïnvloeden en operationeel realiseren van een outcome verbetering door een brede en diepe kennis van diverse rollen op te doen.

Praktijkgericht

Tijdens de opleiding tot Certified DevOps Engineer krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het vakgebied van testen.

Certificering

Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified DevOps Engineer wordt de belangrijkste theorie op het gebied van DevOps en Continuous Everything behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de verschillende DevOps en CE examens ontvangt u de badge Certified DevOps Engineer. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified DevOps Engineer minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

Programma

De functiegerichte opleiding tot Certified DevOps Engineer is inclusief de volgende trainingen en examens:

Intake opleiding
De functiegerichte opleiding tot Certified DevOps Engineer start met een intake. Tijdens deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

Basiskennis IT - 2 dagen of 2 avonden
In de training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die veel gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals bijvoorbeeld een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie alsook mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.

Masterclass Continuous Design - 2 dagen
In de Masterclass Continuous Design leert u op een simpele en gestructureerde wijze een Agile design te maken voor een informatiesysteem. Dit ontwerp is holistisch om het niet alleen de applicatie omvat maar ook de value streams van de business en DevOps. Tevens wordt aandacht gegeven aan de benodigde kennis en kunde aan de hand van profielen. Daarmee omvat het design de aspectgebieden People, Process en Technology (PPT).
Zie ook: Masterclass Continuous Design

Masterclass Continuous Testing - 2 dagen
In de Masterclass Continuous Testing leert u het op agile wijze voortbrengen van software door voorafgaand aan de codering de testcases op te stellen en net zo lang cyclisch de testcases en sourcecode te ontwikkelen totdat een user story gerealiseerd is. Dit betekent dat de ontwikkeling van de broncode gedreven wordt op basis van de testcases die ontleend zijn aan de user stories. Testen en programmeren worden geïntegreerd. Hiermee realiseert u op een professionele wijze een informatiesysteem dat goed onderhoudbaar en uitbreidbaar is.
Zie ook: Masterclass Continuous Testing

Masterclass Continuous Integration - 2 dagen
In de Masterclass Continuous Integration leert u hoe software continu kan worden voortgebracht door een team van developers op een efficiënte en effectieve wijze, rekening houdend met de behoeften vanuit de business en met het beheer van de applicatie.
Zie ook: Masterclass Continuous Integration

Masterclass Continuous Deployment - 2 dagen
In de Masterclass Continuous Deployment leert u hoe software op een continue wijze in productie kan worden genomen door een DevOps team op een efficiënte en effectieve wijze, rekening houdend de behoefte vanuit de business en het beheer van de applicatie.
Zie ook: Masterclass Continuous Deployment

Masterclass Continuous Monitoring - 2 dagen
In de Masterclass Continuous Monitoring leert u op een simpele en gestructureerde wijze op welke wijze u een integrale monitoring voorziening kunt inrichten die een adequate invulling geeft in de bestuurlijke behoefte van uw value streams dan wel uw processen. De business case en de architectuurprincipes en -modellen van de monitorvoorziening worden besproken waarna de verschillende monitorvormen van het monitorlagenmodel worden besproken. Deze training is een onderdeel van de Continuous Everything reeks van trainingen die ITMG verzorgt.
Zie ook: Masterclass Continuous Monitoring


Profiel

De functiegerichte opleiding tot Certified DevOps Engineer is geschikt voor ontwikkelaars en beheerders die werken in een agile omgeving en die willen leren hoe je waarde van de ICT-serviceverlening kan verhogen door vanuit een business perspectief te denken en te werken. De opleiding richt zich op de kennis en kunde van zowel Development als Operations voor nieuwe bouwtrajecten, renovaties en bestaande ICT landschappen. De context waarbinnen u werkt, kent een hoge druk vanuit de business om met een korte time to market snel en goed nieuwe of aangepaste functionaliteit op te leveren.


Praktische informatie

De kosten voor de functiegerichte opleiding tot Certified DevOps Engineer bedragen €7500,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee en lunch en examengeld en exclusief BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

Onderwijsvorm, studiebelasting, doorlooptijd en opleidingsniveau

De opleidingsdagen worden gegeven in de vorm van klassikaal onderwijs. De voorkeursvorm is online klassikaal onderwijs overdag. Omdat is gebleken dat niet iedereen vrij kan krijgen voor het volgen van opleidingen overdag, bestaat ook de mogelijkheid om de opleidingen te volgen in de avonduren. Zowel bij de dagopleidingen als avondopleidingen is er altijd direct persoonlijk contact met en begeleiding door de docent.

Het totale traject bestaat uit 14 klassikale opleidingsdagen (overdag) of 21 opleidingsavonden (avond).

Gemiddeld worden per week 2 dagen of 2 avonden klassikale training gepland, daarnaast wordt zelfstudie van de deelnemer verwacht. Na de opleiding kan de deelnemer de afrondende eindtoetsen afleggen.

De totale doorlooptijd van het traject van intake tot afsluitend examen is circa 10 tot 12 weken.

De opleidingen zijn geschikt voor deelnemers met MBO+ werk- en denkniveau.

Planning

U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.