Gratis ontwikkeladvies? Inschrijving nu geopend! Rating9

Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!


Opleidingsadvies, ontwikkeladvies of begeleiding naar werk in de ICT?

Bekijk de mogelijkheden

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Informatie DevOps
 • Wat is DevOps?
 • Trainingslocaties


  Den Haag
  Lange Vijverberg 4-5

  ITMG Den Haag

  Utrecht
  St Jacobsstraat 123-135

  ITMG Utrecht

  Amsterdam
  Kromwijkdreef 11

  ITMG Amsterdam

  Eindhoven
  Kennedyplein 1

  ITMG Eindhoven

  Rotterdam
  Beursplein 37

  ITMG Rotterdam
  Overzicht locaties

  Referenties algemeen


  F. van de Pol DBC Onderhoud
  9/10 -Rating9
  ITIL Foundation V3 is een erg zinvolle en bruikbare training. De trainer heeft veel kennis en maakt gebruik van voorbeelden die de les levendig maken.

  Bart de Best dbmetrics
  8/10 -Rating8
  Ik waardeer de training ITIL PPO met een 8!


  Overzicht referenties

  Klanten

  Schiphol
  NS
  Fuji
  Ikea
  Gemeente Amsterdam
  Thales
  ING
  Belastingdienst
  SVB
  Universiteit of Twente
  TU Delft
  Gemeente Nissewaard
  Oxfam Novib
  Ministerie van Defensie
  Gemeente Leiden
  Gemeente Utrecht
  Rabobank
  Provincie Zuid-Holland
  AMC
  Erasmus MC
  ABN-AMRO
  Rijkswaterstaat
  Reclassering
  DSV
  Overzicht klanten

  Keurmerken

  nrto
  VOI

  Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Agile Scrum & DevOps » Communicatie in DevOps teams

  Communicatie in DevOps teams

  Prijs: € 800,-
  Duur: 2 dagen

  Locaties en data

  De training Communicatie in DevOps teams kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.


  inschrijven voor deze training

  Bij DevOps draait het om de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Daar komt de naam ook vandaan: Dev staat voor Development en Ops voor Operations: DevOps. Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle DevOps teams. De training Communicatie in DevOps teams gaat specifiek in op de communicatie binnen DevOps teams.

  DevOps kan niet zonder effectieve communicatie

  In DevOps-teams werken verschillende mensen met verschillende rollen en taken samen om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Een combinatie van I-shaped; T-shaped en E-shaped mensen in een team. Zo komen inhoudelijke kenniscompetenties, waarden en normen, maar ook communicatiestijlen en bloedgroepen samen in één snelkookpan. Daarnaast zijn, ondanks het meestal gezamenlijk beschreven doel, de oorspronkelijke doelen van Dev en Ops niet gelijk. Er kan dus alleen een goed resultaat uit DevOps komen als alle leden continue bereid zijn af te stemmen wat het gewenste resultaat kan zijn en hoe zijn of haar input daar een bijdrage aan kan zijn en vooral hoe zijn of haar bijdrage passend gemaakt kan worden voor het geheel. De wil tot constant overleg, afstemming, aanpassing, feedback, begrip en acceptatie van verschillende communicatie stijlen en leerstijlen zijn dan cruciaal. Dat uit zich in het vermogen waar te nemen, op te merken wat er zich afspeelt. Sleutelwoorden zijn: DISC kwadranten, gedragsherkenning, actief feedback vragen, vakjargon versus gezamenlijke taal, informatievoorziening, informatie opnamecapaciteit, integratie, samenwerking, maar ook de mindset en het verandervermogen.

  Het zijn juiste deze soft skills die het succes van DevOps bepalen. Waarmee we natuurlijks niets afdoen aan de harde kwaliteiten.

  Uw profiel

  U bent bekend met DevOps. U werkt in een DevOps team of geeft leiding in een bedrijf waar in DevOps teams gewerkt wordt. Of misschien heeft u nog geen ervaring met DevOps, maar juist wel met agile werken en wilt u leren van communicatie in samenwerkende teams. Hoe dan ook u bent iemand die regelmatig in de spiegel kijkt of minimaal bereid is dat te doen. Misschien heeft u al opgemerkt dat de communicatie niet altijd met iedereen even goed verloopt. U vindt dat zonde van de tijd en energie en wil dat graag verbeteren.

  Inhoud Training Communicatie in DevOps teams

  We gaan twee dagen met elkaar aan de slag. Met een theoretisch deel over hoe communicatie in samenwerking werkt, met een onderzoekend deel over hoe u zelf communiceert met anderen en met een praktisch deel over wat u zelf anders kunt doen, waar u op kunt letten en wat u in de communicatie met anderen kunt herkennen, waarnemen. U krijgt tools aangereikt waarmee uzelf in staat bent verschillende omstandigheden te beoordelen en te handelen naar wat goed voor u en uw omgeving is. U krijgt methodieken en modellen aangereikt waarmee uzelf de oplossing kunt creëren. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het communiceren in DevOps teams.

  In deze training leert u:
  • Inleiding in de werking van communicatie;
  • Communicatiestijlen van uzelf en anderen;
  • De (ongeschreven) regels van communicatie hanteren;
  • Voorkeuren bij informatieverwerking;
  • Waarnemen en interpreteren;
  • Feedback geven en ontvangen;
  • Omgaan met weerstanden en conflicten.

  Wat heb ik eraan?
  U leert in twee dagen tijd hoe u in een team met verschillende bloedgroepen trouw kunt blijven aan uw eigen communicatiestijl en tegelijkertijd anderen daarin mee kan nemen.

  Na het volgen van de training
  – heeft u meer inzicht in uw eigen communicatiestijl;
  – kent u uw eigen sterke punten en valkuilen;
  – kunt u meerdere communicatiestijlen toepassen;
  – kunt u leiding nemen bij een stroeve samenwerking in teams.

  Trainingsduur en kosten

  De training Communicatie in DevOps teams duurt twee dagen. De kosten voor de training bedragen €800,-. Deze prijs is inclusief digitaal materiaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  De training Communicatie in DevOps teams wordt verzorgd door Arno Janssen.
  Trainer Arno Jannsen Arno Janssen is als trainer en coach werkzaam in de dynamiek tussen individu en organisatie. Oorspronkelijk opgeleid als marketing communicatie adviseur en later gecertificeerd als internationaal trainer. Zijn passie is de manier waarop mensen hun boodschap overbrengen op anderen en boodschappen van anderen waarnemen of interpreteren. Arno heeft veel ervaring in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en projectleider en heeft vanuit zijn diverse rollen ruime ervaring opgedaan met de afstemming en communicatie tussen ICT-ers en projectleiders en projectmedewerkers binnen kleine en grote projecten. Arno werkt resultaatgericht, pragmatisch, soms confronterend, maar altijd met een gezonde dosis relativerende humor!

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een deskundige consultant op het gebied van Agile Scrum/DevOps of wilt u assistentie bij de implementatie van DevOps? Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  DevOps Foundation

  Heeft u nog geen kennis van DevOps? Volg dan eerst onze training DevOps Foundation.

  Referenties

  Frans van Dijk Loetje
  9/10 -Rating9
  De trainer heeft veel kennis over het onderwerp. Dit heeft zeker mijn ogen geopend om op een andere manier te kijken naar communicatie.

  Rene Amesz
  9/10 -Rating9
  Ik heb ontzettend veel nieuwe inzichten gekregen op gebied van anders kijken tegen welke vorm van een eigen of andermans stroever lopende communicatie dan ook. Ik heb geleerd om een begin te maken om verschillende communicatiemodellen toe te passen en te herkennen in welke fase een bepaalde discussie of bepaald gesprek zich bevind en hierop voort te borduren. Kortom; Dit was erg duidelijk en ik ga hier zeer zeker gebruik van proberen te maken zowel privé als op zakelijk vlak. Arno vertelde alles met een vleug humor her en der. Zodoende bleef de stof boeiend en de dynamiek in de groep was groot te noemen. Good job!

  Khalid Chakor ,
  9/10 -Rating9
  Top, leerzaam!

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Communicatie in DevOps teams: