Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Informatie DevOps
 • Wat is DevOps?
 • Trainingslocaties


  Den Haag
  Lange Vijverberg 4-5

  ITMG Den Haag

  Utrecht
  Arthur van Schendelstraat 650

  HNK

  Amsterdam
  Kromwijkdreef 11

  ITMG Amsterdam

  Eindhoven
  Kennedyplein 1

  ITMG Eindhoven

  Rotterdam

  Beursplein 37

  ITMG Rotterdam
  Overzicht locaties

  Referenties algemeen


  Hans Rietkerk KLPD
  8/10 -Rating8
  ITIL MLC is een goede training. De trainer heeft veel kennis.

  Nouraed Ben-Massoud Gemeente Purmerend
  10/10 -Rating10
  Goede flow aan informatie met duidelijke voorbeelden


  Overzicht referenties

  Klanten

  Schiphol
  NS
  Fuji
  Ikea
  Gemeente Amsterdam
  Thales
  ING
  Belastingdienst
  SVB
  Universiteit of Twente
  TU Delft
  Gemeente Nissewaard
  Oxfam Novib
  Ministerie van Defensie
  Gemeente Leiden
  Gemeente Utrecht
  Rabobank
  Provincie Zuid-Holland
  AMC
  Erasmus MC
  ABN-AMRO
  Rijkswaterstaat
  Reclassering
  DSV
  Overzicht klanten

  Keurmerken en registraties

  Op onze trainingen en cursussen is de CRKBO registratie en het NRTO keurmerk van toepassing.


  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

  Opleidingsadvies
  Home » Training » Agile Scrum & DevOps » Communicatie in DevOps teams

  Communicatie in DevOps teams

  Prijs: €900,-
  Duur: 2 dagen

  Deze training verzorgt ITMG op aanvraag. De training kan worden gepland als open inschrijving training of kan als in-company training worden gepland.

  - informatie aanvragen -

  Bij DevOps draait het om de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Daar komt de naam ook vandaan: Dev staat voor Development en Ops voor Operations: DevOps. Communicatie is van cruciaal belang voor succesvolle DevOps teams. De training Communicatie in DevOps teams gaat specifiek in op de communicatie binnen DevOps teams.

  DevOps kan niet zonder effectieve communicatie

  In DevOps-teams werken verschillende mensen met verschillende rollen en taken samen om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Een combinatie van I-shaped; T-shaped en E-shaped mensen in een team. Zo komen inhoudelijke kenniscompetenties, waarden en normen, maar ook communicatiestijlen en bloedgroepen samen in één snelkookpan. Daarnaast zijn, ondanks het meestal gezamenlijk beschreven doel, de oorspronkelijke doelen van Dev en Ops niet gelijk. Er kan dus alleen een goed resultaat uit DevOps komen als alle leden continue bereid zijn af te stemmen wat het gewenste resultaat kan zijn en hoe zijn of haar input daar een bijdrage aan kan zijn en vooral hoe zijn of haar bijdrage passend gemaakt kan worden voor het geheel. De wil tot constant overleg, afstemming, aanpassing, feedback, begrip en acceptatie van verschillende communicatie stijlen en leerstijlen zijn dan cruciaal. Dat uit zich in het vermogen waar te nemen, op te merken wat er zich afspeelt. Sleutelwoorden zijn: DISC kwadranten, gedragsherkenning, actief feedback vragen, vakjargon versus gezamenlijke taal, informatievoorziening, informatie opnamecapaciteit, integratie, samenwerking, maar ook de mindset en het verandervermogen.

  Het zijn juiste deze soft skills die het succes van DevOps bepalen. Waarmee we natuurlijks niets afdoen aan de harde kwaliteiten.

  Uw profiel

  U bent bekend met DevOps. U werkt in een DevOps team of geeft leiding in een bedrijf waar in DevOps teams gewerkt wordt. Of misschien heeft u nog geen ervaring met DevOps, maar juist wel met agile werken en wilt u leren van communicatie in samenwerkende teams. Hoe dan ook u bent iemand die regelmatig in de spiegel kijkt of minimaal bereid is dat te doen. Misschien heeft u al opgemerkt dat de communicatie niet altijd met iedereen even goed verloopt. U vindt dat zonde van de tijd en energie en wil dat graag verbeteren.

  Inhoud Training Communicatie in DevOps teams

  We gaan twee dagen met elkaar aan de slag. Met een theoretisch deel over hoe communicatie in samenwerking werkt, met een onderzoekend deel over hoe u zelf communiceert met anderen en met een praktisch deel over wat u zelf anders kunt doen, waar u op kunt letten en wat u in de communicatie met anderen kunt herkennen, waarnemen. U krijgt tools aangereikt waarmee uzelf in staat bent verschillende omstandigheden te beoordelen en te handelen naar wat goed voor u en uw omgeving is. U krijgt methodieken en modellen aangereikt waarmee uzelf de oplossing kunt creëren. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het communiceren in DevOps teams.

  In deze training leert u:
  • Inleiding in de werking van communicatie;
  • Communicatiestijlen van uzelf en anderen;
  • De (ongeschreven) regels van communicatie hanteren;
  • Voorkeuren bij informatieverwerking;
  • Waarnemen en interpreteren;
  • Feedback geven en ontvangen;
  • Omgaan met weerstanden en conflicten.

  Wat heb ik eraan?
  U leert in twee dagen tijd hoe u in een team met verschillende bloedgroepen trouw kunt blijven aan uw eigen communicatiestijl en tegelijkertijd anderen daarin mee kan nemen.

  Na het volgen van de training
  – heeft u meer inzicht in uw eigen communicatiestijl;
  – kent u uw eigen sterke punten en valkuilen;
  – kunt u meerdere communicatiestijlen toepassen;
  – kunt u leiding nemen bij een stroeve samenwerking in teams.

  Trainingsduur en kosten

  De training Communicatie in DevOps teams duurt twee dagen. De kosten voor de training bedragen €900,-. Deze prijs is inclusief digitaal materiaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  De training Communicatie in DevOps teams wordt verzorgd door Arno Janssen.
  Trainer Arno Jannsen Arno Janssen is als trainer en coach werkzaam in de dynamiek tussen individu en organisatie. Oorspronkelijk opgeleid als marketing communicatie adviseur en later gecertificeerd als internationaal trainer. Zijn passie is de manier waarop mensen hun boodschap overbrengen op anderen en boodschappen van anderen waarnemen of interpreteren. Arno heeft veel ervaring in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en projectleider en heeft vanuit zijn diverse rollen ruime ervaring opgedaan met de afstemming en communicatie tussen ICT-ers en projectleiders en projectmedewerkers binnen kleine en grote projecten. Arno werkt resultaatgericht, pragmatisch, soms confronterend, maar altijd met een gezonde dosis relativerende humor!

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een deskundige consultant op het gebied van Agile Scrum/DevOps of wilt u assistentie bij de implementatie van DevOps? Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  DevOps Foundation

  Heeft u nog geen kennis van DevOps? Volg dan eerst onze training DevOps Foundation.

  Referenties

  Natasja van der Westen
  10/10 -Rating10
  Ik vind het een fijne en leerzame training.

  Lindsay Setroirono Cleanprofs
  9/10 -Rating9
  Arno is een prettig persoon om naar te luisteren. Je kan makkelijk dingen van hem aannemen. Hij past de lesmethode op je persoonlijke situatie of je eigen individu waardoor je het makkelijker kan onthouden en toepassen.

  Glenn Pols
  9/10 -Rating9
  De manier van lesgeven sloot goed aan bij mijn manier van studeren.

  Deze training verzorgt ITMG op aanvraag. De training kan worden gepland als open inschrijving training of kan als in-company training worden gepland.

  - informatie aanvragen -