Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


M. Gonesh
De FSM Introductietraining is leerzaam en zeer compleet. De training heeft aan mijn verwachtingen voldaan.

Sabrina Mohan De Surinaamsche Bank
ITIL V3 is een goede en duidelijke training.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Platani
Leeuwarden
Logius
Zorg en Zekerheid
Katwijk
IKNL
Innogy
Uniserver
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Agile Scrum & DevOps » DevOps in de praktijk

  DEVOPS IN DE PRAKTIJK

  Prijs: € 950,-
  Duur: 2 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  03-10-2019 t/m 04-10-2019 (Den Haag)
  26-02-2020 en 27-02-2020 (Utrecht)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  De afgelopen jaren hebben veel organisaties de voordelen ervaren van de toepassing van Agile methoden zoals Scrum en Kanban. De software wordt sneller opgeleverd en de kwaliteit stijgt, terwijl de kosten dalen. Een groot nadeel blijkt te zijn dat de Agile ontwikkeling haaks staat op de traditionele wijze van beheer, zowel qua information management, application management als infrastructure management.

  Dit komt vooral omdat de beheerorganisatie niet in staat is om aan de flexibiliteitseisen van de Agile ontwikkelaars tegemoet te komen. Een veel belangrijkere reden is dat de kloof tussen ontwikkeling en beheer hierdoor veel groter is geworden. De Agile cultuur van snelheid, communicatie en samenwerking staat daarbij op gespannen voet met die van de traditionele control gebaseerde beheerorganisatie. De consequentie is dat de ontwikkelteams wel software snel opleveren maar niet snel in productie kunnen nemen.

  Dit probleem vereist een fundamentele verandering in de wijze van samenwerking welke gevonden is in de Dev (Development) Ops (Operations) oplossing. Beide werelden worden samengesmeed tot één team waardoor de kennis en kunde wordt gedeeld en de werkmethoden op elkaar worden afgestemd. Dit heeft grote consequenties voor de wijze waarop de beheerprocessen moeten worden ingericht. Het voordeel is echter een hoge mate van in control komen met een hoge time to market.Deze training bespreekt hoe de DevOps aanpak werkt en geeft vele praktische tips.

  Uw profiel
  De termen Agile, Scrum en DevOps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De training DevOps in de praktijk is daarom geschikt voor iedereen die werkt in de IT op het gebied van systeemontwikkeling, beheer of exploitatie. Deze training van twee dagen is bij uitstek ook geschikt voor iedereen die zich verder wil verdiepen hoe DevOps in de praktijk nu eigenlijk werkt. Na het doorlopen van de DevOps in de praktijk training kunt u zich verder ontwikkelen op het gebied van ‘ontwikkelen met DevOps’, ‘beheren met DevOps’ en ‘architectuur met DevOps’ en ‘DevOps Master’.

  Professioneel en praktijkgericht
  In deze professionele en praktijkgerichte training wordt ingegaan op de theorie van DevOps, ondersteund door voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderwerpen worden behandeld in deze professionele en praktijkgerichte training:

  1. Inleiding DevOps
  2. Wat is Agile ontwikkeling?
  3. Wat is DevOps?
  4. Continuous Integration
  5. Continuous Delivery
  6. Continuous Testing
  7. Continuous Monitoring
  8. Agile ITIL processen
  9. Agile Tools
  10. Inrichtingsaspecten

  Continuous Integration geeft best practices om vele programmeurs tegelijkertijd aan een applicatie te laten werken waarbij met een hoge frequentie de broncode wordt samengevoegd, gecontroleerd (statische testcases), gecompileerd en getest (dynamische testcases).
  Continuous Delivery is gericht op het in een hoge frequentie doorlopen van de ontwikkel-test-acceptatie-productie omgeving. Hierbij wordt op basis van een hoge mate van automatisering een extreme time to market geboden tot op wel een deployment frequentie van 9 minuten.

  Continuous Testing is een testaanpak waarbij test management het hele ontwikkelproces begeleid. Bij voorkeur worden de testcases eerder geschreven dan de software en naast de uitvoering van de gebruikelijke testsoorten wordt test management in hoge mate geautomatiseerd. Dit vereist een hoge mate van integratie van requirement management, software configuratie management en test management.
  Continuous Monitoring is een essentieel onderdeel van DevOps waarbij niet alleen de software (middelen), maar ook de ontwikkelaars (mensen) en ontwikkelprocessen (methoden) worden gemonitord. De middelen worden in alle omgevingen continue gemeten om zo vroeg al mogelijk fouten te vinden. De mensen worden gemetenqua competentie ontwikkeling (kennis, kunde en attitude) en de method omvat de meting van de velocity (verwerkingscapaciteit) en efficiëntie.

  Agile processen is het aandachtsgebied dat aangeeft welke aanpassingen in de standaard beheerprocessen vereist is om tegemoet te komen aan de Agile ontwikkelmethoden.

  Trainingsduur en kosten
  De training duurt twee dagen. De kosten voor de training bedragen €950,-. Deze prijs is inclusief het boek “DevOps Best Practices”, digitaal materiaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

  Examen DevOps Foundation
  De kosten voor het ITCI examen DevOps in de praktijk bedragen €200,-.

  DevOps Master
  Naast de training DevOps Foundation is de training DevOps in de praktijk bij uitstek geschikt als verdere voorbereiding op het DevOps Master traject.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Bij de training DevOps Foundation zijn de volgende gerenommeerde docenten betrokken:
   

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een deskundige consultant op het gebied van Agile Scrum/DevOps of wilt u assistentie bij de implementatie van DevOps? Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  D. Duran Oliveres
  Ik waardeer de training DevOps in de praktijk met een 9! Ik heb een goede indruk van de trainer gekregen en ik heb veel geleerd van de training.

  Lennart Arends
  DevOps in de praktijk is een erg leerzame en compacte training. De trainer legt de stof goed uit.

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata DevOps in de praktijk:

  3 October 2019
  Training DevOps in de Praktijk (DEVO)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____
  26 February 2020
  Training DevOps in de Praktijk (DEVO)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____