Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Tamara van Bezouw
8/10 -Rating8
Wat een ontzettend leuke training!

G. Bastiaansen SecurIT BV
9/10 -Rating9
TOGAF Foundation is een goede training. De training heeft een goede opbouw en er is een goede interactie.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken en registraties

Op onze trainingen en cursussen is de CRKBO registratie en het NRTO keurmerk van toepassing.


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Agile Scrum & DevOps » Leading SAFe

Leading SAFe

Inclusief examen SAFe Agilist (SA)

Prijs: €1050,-
Duur: 2 dagen

Locaties en data

De training Leading SAFe kan klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

- 31-07-2024 en 01-08-2024 (Klassikaal - Utrecht)
- 20-11-2024 en 27-11-2024 (Klassikaal - Utrecht)

IT Management Group is officieel partner van Scaled Agile voor de training Leading SAFe. Deze training kan ook in company bij u op locatie worden verzorgd!

inschrijven voor deze training

Wat is Leading SAfe?

Het Scaled Agile Framework (SAFe®) – Leading SAfe is een in de markt bewezen framework voor het organisatie breed toepassen van Lean en Agile principes. Veel organisaties werken inmiddels met Agile en in Agile teams. De afstemming tussen de verschillende Agile teams en het afstemmen van de Agile teams met de rest van de organisatie, veelal gebaseerd op ITIL en PRINCE2 is voor veel organisaties nog een uitdaging. Er kan een groot voordeel worden behaald wanneer deze afstemming structureel wordt verbeterd. Het Scaled Agile Framework helpt daarbij.

SAFe zorgt ervoor dat een totaalproduct door meerdere Agile teams tegelijkertijd kan worden opgeleverd. De kracht van dit framework is ook dat het strategisch doel en de teamactiviteiten nauw op elkaar worden afgestemd. Het SAFe® framework gaat in op de rollen, teams, activiteiten die een organisatie nodig heeft bij het opschalen van Agile werken.

Leading Safe De training Leading SAFe® is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe®. In de Leading SAFe training leert u hoe u SAFe kunt toepassen in uw eigen organisatie. U maakt gebruik van de principes en werkwijzen van het Scaled Agile Framework® (SAFe). U leert hoe u waarde realiseert door middel van Agile Release Trains. Ook leert u wat het inhoudt om over de volle breedte van een onderneming een Lean-Agile transformatie uit te voeren.

Uw profiel

Deze populaire training is geschikt voor iedereen die werkt en een Agile of DevOps team en andere direct betrokkenen bij softwareontwikkeling.

Inhoud training Leading SAfe

In deze professionele en praktijkgerichte training Leading SAFe komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Introductie van het SAFe-framework
• De Lean-Agile Mindset
• De SAFe principes en de toepassing daarvan
• De planning en coördinatie binnen en tussen agile teams
• De werking van de ‘Agile Release Train’ (ART)
• De coördinatie van meerdere ART’s via Large Solution SAFe
• Lean portfolio management
• De inrichting van een Lean-Agile onderneming op basis van SAFe
• Scaling Leiderschap
• Tips and Tricks voor het slagen voor het SAFe® examen

Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden en het oefenen met examenvragen.

Examen en certificaat

Deze training bereidt u voor op het SAFe Agilist examen. Het examen wordt online afgenomen door de Scaled Academy.

Trainingsduur en kosten

De training Leading SAFe duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen €1050,-. Deze prijs is inclusief SAFe Agilist examen, (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee, lunch en exclusief BTW.

Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie of basis van SAFe®, Agile of Lean of bent u op zoek naar een goede SAFe®, Agile of Lean specialist neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

Referenties

Anita van Os PMotion
9/10 -Rating9
Duidelijke toelichting, goede mix theorie en praktijk plus schriftelijk en beeldmateriaal.

Sebastiaan Lammers Qualogy BV
9/10 -Rating9
Duidelijke uitleg en niet te lang gerekt.


8/10 -Rating8
Trainer met veel vakinhoudelijke kennis en houdt het interactief.

inschrijven voor deze training

Eerstvolgende startdata Leading SAfe:

31 July 2024
Training Leading SAFe
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____
20 November 2024
Training Leading SAFe
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____SAFe FAQ

Wat is het verschil tussen Agile Scrum en SAfe?

Agile wordt als term gebruikt voor de manier van werken en kan worden gezien als een verzamelnaam hieronder valt Agile Scrum maar bijvoorbeeld ook Kanban, eXtreme Programming, Scaled Agile Framework (SAFe), Spotify Way of Working (WoW) en DevOps.

Wanneer is SAFe geschikt voor mijn organisatie?

Leading SAfe is geschikt voor uw organisatie op het moment dat u werkt met meerdere Agile Scrum teams. Leading SAFe zorgt voor coördinatie over de verschillende scrum teams.

Wat is een Agile Release Train (ART)?

Binnen Leading SAFe wordt er veel gesproken over Agile Release Train, ook wel the ART genoemd. Bij Leading SAFe is iedere ART een team bestaande uit meerdere Agile (scrum) teams. Samen vormen zij een gecoördineerde organisatie. Het doel van the ART bij Leading SAFe is om samen met andere stakeholders deelproducten op te leveren in een serie van sprints.

Wat is het verschil tussen SAFe en Spotify?

Zowel Leading SAFe als Spotify zijn geschikt voor organisaties met meerdere scrum teams. Het verschil tussen Spotify en SAFe in de wijze waarop de coördinatie en structuur wordt aangepakt. SAFe biedt een algemene aanpak voor de gehele organisatie terwijl Spotify meer een manier is om multidisciplinaire teams op te zetten zoals Squads en Tribes terwijl je specialistische kennis actualiseert en onderhoudt in Chapters. Leading SAfe is op dit moment de meest populaire scaling oplossing.

Hoe verloopt de examenprocedure?

Na de training Safe ontvang je een code waarmee je kunt inloggen in de online leeromgeving van Scaled Agile. Na het behalen van een positief resultaat van het oefenexamen, krijg je toegang tot het daadwerkelijke examen. Let op: wanneer je start met het examen krijg je 1,5 uur om het examen af te ronden. Het examen bestaat uit 45 vragen. Als je het examen afrondt met een score van 76% of hoger, ontvang je het officiële SAfe certificaat van Scaled Agile Inc.

Waarom kies ik voor een training bij de IT Management Group?

De trainer van de IT Management Group is deskundig zowel in de theorie als in de praktijk. Als u de training klassikaal boekt dan maakt u gebruik van onze luxe locaties met uitstekende voorzieningen. Onze locaties zijn altijd goed bereikbaar met Openbaar vervoer. Heeft u vragen dan helpt onze backoffice u graag.