Rating9

Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Rogier Hillebrandt
9/10 -Rating9
Fijne luisterstem en fijn dat er aan de hand van activiteiten les wordt gegeven. Humor en weet waar over hij het heeft. Ga zo door! šŸ™‚

R. Doorson
10/10 -Rating10
De training ITIL Operational Support & Analysis is perfect. De trainer heeft alle kennis paraat en geeft voldoende ruimte om vragen te stellen. De training was interactief waardoor de stof beter opgenomen werd.

Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home Ā» Training Ā» Architectuur & Security Ā» ArchiMateĀ® 3 Training: Practitioner

  ArchiMateĀ® 3 Training: Practitioner

  The Open Group geaccrediteerde training op basis van ArchiMateĀ® 3.1 Specification

  Inclusief examen ArchiMateĀ® Part 2 van The Open Group

  Prijs: ā‚¬ 875,-
  Duur: 1 dag

  Locaties en data

  De training ArchiMateĀ® 3 Training: Practitioner kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  28-05-2021 (Online)
  09-07-2021 (Klassikaal - Utrecht en Online)
  26-07-2021 (Klassikaal - Utrecht en Online)
  30-09-2021 (Klassikaal - Den Haag en Online)
  08-12-2021 (Klassikaal - Utrecht en Online)
  20-12-2021 (Klassikaal - Den Haag en Online)

  inschrijven voor deze training

  ArchiMate Practitioner cursus volgen? Dan kies je voor IT Management Group. ArchiMateĀ® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. ArchiMateĀ® wordt als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. ArchiMateĀ® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

  ArchiMateĀ® bestaat – net als TOGAFĀ® – uit 2 levels. Het eerste level, ArchiMateĀ® level 1 (ArchiMateĀ® Foundation), geeft inzicht in de basisconcepten van ArchiMateĀ®. Het tweede level, ArchiMateĀ® Practitioner, geeft een verdieping van het foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleervraagstukken.

  ArchiMate Practitioner

  ArchiMateĀ® 3 Training

  De ArchiMateĀ® 3 Training: Practitioner van de IT Management Group zijn geaccrediteerd door de The Open Group en gebaseerd op de ArchiMateĀ® 3.1 Specification van The Open Group.

  Uw profiel

  Bent u werkzaam als business architect, enterprise architect of IT architect? Of werkt u als IT consultant en wilt u ArchiMateĀ® gaan toepassen in uw werk? Of is certificering in ArchiMateĀ® voor uw werk van belang? Dan is de ArchiMateĀ® 3 Training: Practitioner wat u zoekt. Na succesvolle voltooiing van het examen kunt u als ArchiMateĀ® Certified Professional registreren bij The Open Group.

  Inhoud training ArchiMate Practitioner

  De onderdelen die worden behandeld tijdens de ArchiMateĀ® 3 Training: Practitioner komen grotendeels overeen met de ArchiMateĀ® 3 Training: Foundation, echter met meer diepgang. Het betreft de onderwerpen:

  ā€¢ Language Structure
  ā€¢ Generic Metamodel
  ā€¢ Relationships
  ā€¢ Motivation Modeling
  ā€¢ Strategy Modeling
  ā€¢ Business Layer
  ā€¢ Application Layer
  ā€¢ Technology Layer
  ā€¢ Physical Elements
  ā€¢ Cross-Layer Modeling
  ā€¢ Implementation and Migration
  ā€¢ Addressing Stakeholder Concerns with Viewpoints and Views
  ā€¢ Language Customization Mechanisms

  Tijdens de ArchiMateĀ® 3 Training: Practitioner wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. De ArchiMateĀ® en TOGAFĀ® trainers van de IT Management Group zijn zelf werkzaam als Enterprise Architect. Naast de theorie kunt u dus vele voorbeelden uit de praktijk verwachten. U kunt zelf ook voorbeelden uit uw praktijk naar voren brengen. Tijdens de training wordt u voorbereid op het examen.

  Om als ArchiMateĀ® gecertificeerd architect bij The Open Group geregistreerd te worden, dient u succesvol de multiple choice examens af te leggen.

  BYOD en digitaal

  Om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen. Het materiaal dat bij deze training hoort, wordt digitaal geleverd.

  Voorkennis

  Voor deze training dient u de training ArchiMateĀ® 3 Training: Foundation te hebben doorlopen. Om het examen ArchiMateĀ® 3 Part 2 te kunnen afleggen, dient u in het bezit te zijn van het certificaat ArchiMateĀ® 3 Part 1.

  Certificaat

  Indien u na de ArchiMateĀ® 3 Training: Practitioner het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat ArchiMate Practitioner.

  Examen en voertaal ArchiMate Practitioner

  De voertaal van de training ArchiMateĀ® 3 Practitioner is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

  Trainingsduur en kosten

  De training ArchiMateĀ® 3 Practitioner duurt 1 dag. De kosten voor de training bedragen ā‚¬ 875,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Architectuur advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede Architect (Enterprise Architect, IT Architect, Business Architect, Solution Architect) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties ArchiMateĀ® 3

  G. Chorus APG
  8/10 -Rating8
  ArchiMate is een goede training.

  P. Thuis
  9/10 -Rating9
  ArchiMate Foundation is een prima training. Het heeft aan mijn verwachtingen voldaan. De trainer neemt alle tijd voor extra uitleg en discussies.

  E. Veen Jeroen Bosch Ziekenhuis
  8/10 -Rating8
  ArchiMate Foundation is een interessante doch pittige training. De trainer geeft heldere uitleg.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata ArchiMateĀ® 3 Training: Practitioner:

  28 May 2021
  Training ArchiMate 3 Training: Practitioner
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____
  9 July 2021
  Training ArchiMate 3 Training: Practitioner
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht en Online)
  _____ _____ _____