Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Paul Vlaar Thales
8/10 -Rating8
ITIL Foundation is een goede en duidelijk training!

Isabella Janssen Ing Real Estate B.V.
9/10 -Rating9
Prince2 Foundation is een prima training. De locatie is geweldig.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Architectuur & Security » Training based on ArchiMate® Practitioner

Training based on ArchiMate® Practitioner

Inclusief examen ArchiMate® Part 2 van The Open Group

Op basis van de laatste ArchiMate 3.1 specification

Prijs: €1075,-
Duur: 1 dag

Locaties en data

De training Training based on ArchiMate® Practitioner kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Dagtrainingen (10:00 -16:00)

06-12-2023 (Online)
26-01-2024 (Klassikaal - Utrecht)
08-03-2024 (Online)
27-05-2024 (Klassikaal - Utrecht)
03-07-2024 (Klassikaal - Utrecht)
27-09-2024 (Klassikaal - Den Haag)
06-12-2024 (Klassikaal - Utrecht)

inschrijven

ArchiMate Practitioner cursus volgen? Dan kies je voor IT Management Group. ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. ArchiMate® wordt als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. ArchiMate® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

ArchiMate® bestaat – net als TOGAF® – uit 2 levels. Het eerste level, ArchiMate® level 1 (ArchiMate® Foundation), geeft inzicht in de basisconcepten van ArchiMate®. Het tweede level, ArchiMate® Practitioner, geeft een verdieping van het foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleervraagstukken.

Uw profiel

Bent u werkzaam als business architect, enterprise architect of IT architect? Of werkt u als IT consultant en wilt u ArchiMate® gaan toepassen in uw werk? Of is certificering in ArchiMate® voor uw werk van belang? Dan is de Training based on ArchiMate® Practitioner wat u zoekt. Na succesvolle voltooiing van het examen kunt u als ArchiMate® Certified Professional registreren bij The Open Group.

Inhoud training

De onderdelen die worden behandeld tijdens de Training based on ArchiMate® Practitioner komen grotendeels overeen met de Training based on ArchiMate® Foundation, echter met meer diepgang. Het betreft de onderwerpen:

• Basic Concepts of ArchiMate®
• Language Structure
• Business Layer
• Relationships
• Application Layer
• Technology Layer
• Technology extended to Physical
• The ArchiMate standard and TOGAF
• Motivation Aspects
• Strategy Elements
• Implementation & Migration Elements
• Language Specifics

Tijdens de Training based on ArchiMate® Practitioner wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. De ArchiMate® en TOGAF® trainers van de IT Management Group zijn zelf werkzaam als Enterprise Architect. Naast de theorie kunt u dus vele voorbeelden uit de praktijk verwachten. U kunt zelf ook voorbeelden uit uw praktijk naar voren brengen. Tijdens de training wordt u voorbereid op het examen.

Om als ArchiMate® gecertificeerd architect bij The Open Group geregistreerd te worden, dient u succesvol de multiple choice examens af te leggen.

BYOD en digitaal

Om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen. Het materiaal dat bij deze training hoort, wordt digitaal geleverd.

Voorkennis

Voor deze training dient u de training Training based on ArchiMate® Foundation te hebben doorlopen. Om het examen ArchiMate® 3 Part 2 te kunnen afleggen, dient u in het bezit te zijn van het certificaat ArchiMate® Part 1.

Certificaat

Indien u na de Training based on ArchiMate® Practitioner het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat ArchiMate Practitioner.

Examen en voertaal ArchiMate Practitioner

De voertaal van de training ArchiMate® Practitioner is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

Trainingsduur en kosten

De training ArchiMate® Practitioner duurt 1 dag. De kosten voor de training bedragen €1075,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW.

Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Architectuur advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede Architect (Enterprise Architect, IT Architect, Business Architect, Solution Architect) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

Referenties

R. Naastepad
10/10 -Rating10
De training ArchiMate Foundation voldeed zeer goed aan mijn verwachtingen. Vooral het gezamenlijk oefenen droeg bij aan een beter begrip van de stof.

Elisa Jochims Belastingdienst
8/10 -Rating8
Duidelijke uitleg! Ondanks dat ik thuis zat, heb ik alles heel goed kunnen volgen.

Wijnand van Drooge Eneco
10/10 -Rating10
Goed en duidelijke praktijkvoorbeelden. Aanrader!

inschrijven voor deze training

Eerstvolgende startdata Training based on ArchiMate® Practitioner:

6 December 2023
Training Training based on ArchiMate® Practitioner
ITMG Locatie
(Online)
_____ _____ _____
26 January 2024
Training Training based on ArchiMate® Practitioner
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____