Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Natasja van der Westen
10/10 -Rating10
Erg fijne trainer met veel kennis én humor. Goed georganiseerd.

Rik van der Sar
8/10 -Rating8
De lesstof wordt enthousiast overgebracht. De docent staat lang stil bij de modellen en laat dit ook in verschillende voorbeelden en oefeningen terugkomen, dat vond ik heel prettig.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken en registraties

Op onze trainingen en cursussen is de CRKBO registratie en het NRTO keurmerk van toepassing.


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Architectuur & Security » Certified BIO Professional Practitioner

Certified BIO Professional Practitioner

  • Prijs: €1275,-
  • Duur: 3 dagen

De Certified BIO Professional Practitioner krijgt u een diep inzicht in de implementatie van de BIO.


Locaties en data Certified BIO Professional Practitioner

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

- 07-11-2024, 08-11-2024 en 13-11-2024 (Online)Omschrijving Certified BIO Professional Practitioner

CBIOP staat voor Certified Baseline Informatiebeveiliging Overheid Professional. Een betrouwbare en veilige informatievoorziening is essentieel voor overheden. Door de toenemende digitalisering wordt zorgvuldig omgaan met de gegevens van burgers en organisaties steeds belangrijker.

De BIO is de verplichte standaard voor Informatiebeveiliging voor Rijk, Provincies, Waterschappen en Gemeentes. De BIO wordt aanbevolen voor onder andere overheidsorganisaties, publiek-private samenwerkingen en organisaties waarbij de overheid de enige aandeelhouder is.

De BIO is gebaseerd op de internationale standaard voor informatiebeveiliging (ISO/IEC 27001) en de best practice (ISO/IEC 27002). De BIO is een baseline waarbij uitgegaan wordt van een minimaal (verplicht) niveau van beveiliging. Zie meer over de BIO op: https://bio-overheid.nl. De BIO is dus de standaard voor informatiebeveiliging van de Nederlandse Overheid. Professionals die Certified BIO Professional Practitioner zijn hebben niet alleen kennis over deze BIO standaard maar zijn daarnaast ook in staat om deze te implementeren binnen organisaties.


Inhoud Certified BIO Professional Practitioner

Tijdens deze vervolgcursus Certified BIO Professional Practitioner krijgt u een diep inzicht in de implementatie van de BIO. U verwerft nieuwe inzichten en vaardigheden met oefeningen en real-life case study-scenario’s in een gesimuleerde omgeving. Na afloop van de cursus en het behalen van het het examen “Certified BIO Professional Practitioner” kunt u aantonen dat u beschikt over een praktische kennis van de BIO en deze te kunnen implementeren.

Programma

In deze professionele en praktijkgerichte Certified BIO Professional Practitioner komen de volgende onderwerpen aan bod:

–Inleiding

–Stakeholderanalyse en bewustwording van de cruciale stakeholders.

– Het in kaart brengen van het huidige niveau van informatieveiligheid.

– Het kiezen en implementeren van de juiste mitigerende maatregelen om aan de gewenste situatie te voldoen.

– Het monitoren van de kwaliteit en, indien gewenst, aanpassen van de informatieveiligheid en het borgen van het continue proces van verbeteren van de informatieveiligheid.

Het programma behandelt een praktisch toepasbare methodiek waarin informatiebeveiliging voor de overheid als kwaliteitsmodel is ingericht. Er wordt ingegaan op alle aspecten die nodig zijn om invulling te geven aan informatiebeveiliging inclusief de implementatie conform de Baseline Informatiebeveiliging Overheid.


Uw profiel

De doelgroep betreft personen die binnen de overheid vanuit hun functie zich bezig houden met informatiebeveiliging (BIO). Hierbij valt te denken aan Security Officers, Privacy Officers, FG’s, systeemeigenaren, proceseigenaren en auditors. Ook professionele consultants en andere externe dienstverleners aan overheidsorganisaties die bij een BIO implementatie zijn betrokken, behoren tot de doelgroep.

Voor het volgen van deze training is kennis vereist op het niveau van Certified BIO Professional Foundation.


Examen Certified BIO Professional Practitioner (optioneel)

De kosten voor het examen Certified BIO Professional Practitioner bedragen €450,- exclusief BTW.

De CBP-P certificering bestaat uit training, een praktijktoets en een examen. In de training worden het noodzakelijke begrip en de noodzakelijke vaardigheden aangeleerd. Met de praktijktoets en het examen worden begrip en vaardigheden over de implementatie van de BIO getoetst.


Praktische informatie

De kosten voor de Certified BIO Professional Practitioner bedragen €1275,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de training op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.
Eerstvolgende startdata Certified BIO Professional Practitioner:

7 November 2024
Training Certified BIO Professional Practitioner
ITMG Locatie
(Online)
_____ _____ _____