Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Eric de Jonge You-Get
9/10 -Rating9
Heel goed inspelen op behoeften van de groep. Praktisch maken van de training.

jorne rozema Belastingdienst.nl
9/10 -Rating9
De training heeft een goede opbouw. De docent heeft veel kennis.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Architectuur & Security » Certified Ethical Hacker

Certified Ethical Hacker

Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  • Prijs: €7500,-
  • Duur: 14 dagen of 21 avonden

Korte omschrijving Certified Ethical Hacker

Een Ethical Hacker is iemand die in opdracht van een organisatie fouten en beveiligingsproblemen opspoort in systemen, netwerken, applicaties en servers van bedrijven. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals Ethical Hacker, pen tester, white hacker, technisch security specialist.


Locaties en data Certified Ethical Hacker

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.Inhoud Certified Ethical Hacker

De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

Een Ethical Hacker is iemand die in opdracht van een organisatie fouten en beveiligingsproblemen opspoort in systemen, netwerken, applicaties en servers van bedrijven. Hij probeert van buitenaf bijvoorbeeld via het internet toegang te verkrijgen. Kwetsbaarheden die de ethical hacker aantreft geeft hij door aan het bedrijf met het doel om de beveiliging van het bedrijf te verbeteren.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Ethical Hacker wordt u in 14 dagen of 21 avonden opgeleid tot Certified Ethical Hacker. De focus van dit opleidingstraject ligt op security met een specialisatie op het gebied van ethical hacking. Naast de specifieke kennis die een Ethical Hacker moet opdoen van securityprocessen, netwerk- en communicatiesystemen en hacking technieken moet de Ethical Hacker kennis vergaren die relevant is binnen het vakgebied zoals algemene kennis van IT beheer, agile en DevOps. Zo kan de Ethical Hacker aansluiten bij bestaande werkwijzen en meedraaien in agile en DevOps teams. Ook is de ontwikkeling van sociale vaardigheden belangrijk om goed te kunnen samenwerken met collega’s, leidinggevenden en vakgenoten.

Praktijkgericht

Tijdens de opleiding tot Certified Ethical Hacker krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het betreffende vakgebied.

Certificering

Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Ethical Hacker wordt de belangrijkste theorie op het gebied van Ethical Hacking behandeld. Na het succesvol doorlopen van de opleiding ontvangt u de badge Certified Ethical Hacker. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Ethical Hacker minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

Programma

De functiegerichte opleiding tot Certified Ethical Hacker is inclusief de volgende trainingen en examens:

Intake opleiding
De functiegerichte opleiding tot Certified Ethical Hacker start met een intake. Tijdens deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

Basiskennis IT - 2 dagen of 2 avonden
In de training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die veel gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals bijvoorbeeld een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie alsook mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.

Introductie in databases – 2 dagen of 3 avonden
Steeds meer organisaties zien data als een waardevol productiemiddel. Data dient daarom adequaat opgeslagen en verwerkt te worden. Databases zijn daarmee belangrijke geautomatiseerde hulpmiddelen, waarmee organisaties optimaal resultaat kunnen boeken in het omzetten van data naar informatie. Databases zijn niet meer weg te denken uit organisaties en zijn belangrijke hulpmiddelen om data efficiënt te kunnen beheren. In deze training gaat u praktisch aan de slag. Op basis van een eenvoudige case gaat u een database inrichten, data manipuleren en data ontsluiten zodat gebruikers de data kunnen inzetten in hun dagelijkse werk.

Informatiebeveiliging op basis van ISO27001 Foundation - 2 dagen of 3 avonden
ISO27001 is de formele benaming van de code voor Informatiebeveiliging. ISO27000 biedt het overzicht van managementsystemen voor informatiebeveiliging, en termen en definities die in de ISMS-normenfamilie algemeen worden gebruikt. Deze internationale norm is van toepassing op organisaties van alle soorten en omvang zoals commerciële ondernemingen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties.

Ethical Hacking Foundation - 2 dagen of 4 avonden
Tijdens de training Ethical Hacking Foundation leert u op simpele en gestructureerde de basis van ethical hacking. Een Ethical Hacker is iemand die in opdracht van een organisatie fouten en beveiligingsproblemen opspoort in systemen, netwerken, applicaties en servers. Hij of zij probeert van buitenaf bijvoorbeeld via het internet toegang te verkrijgen. Kwetsbaarheden die de Ethical Hacker aantreft, geeft hij of zij door aan het bedrijf met het doel om de beveiliging van het bedrijf te verbeteren.

Ethical Hacking Practitioner - 4 dagen of 6 avonden
Nadat u tijdens de training Ethical Hacking Foundation de basiskennis heeft opgedaan van het hacken van netwerken, applicaties en besturingssystemen, zet u in deze praktijkgerichte training de eerste praktijkstappen op het gebied van ethical hacking. U leert over de fundamentals for pentesting, network hacking en Web hacking.


Uw profiel

De functiegerichte opleiding tot Ethical Hacker is geschikt voor iedereen die een solide opleiding willen volgen op het gebied van Ethical Hacking waarbij aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als hacker. Er is een groot tekort aan Ethical Hackers en Pen Testers. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.


Praktische informatie

De kosten voor de functiegerichte opleiding tot Certified Ethical Hacker bedragen €7500,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee en lunch en examengeld en exclusief BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

Onderwijsvorm, studiebelasting, doorlooptijd en opleidingsniveau

De opleidingsdagen worden gegeven in de vorm van klassikaal onderwijs. De voorkeursvorm is online klassikaal onderwijs overdag. Omdat is gebleken dat niet iedereen vrij kan krijgen voor het volgen van opleidingen overdag, bestaat ook de mogelijkheid om de opleidingen te volgen in de avonduren. Zowel bij de dagopleidingen als avondopleidingen is er altijd direct persoonlijk contact met en begeleiding door de docent.

Het totale traject bestaat uit 14 klassikale opleidingsdagen (overdag) of 21 opleidingsavonden (avond).

Gemiddeld worden per week 2 dagen of 2 avonden klassikale training gepland, daarnaast wordt zelfstudie van de deelnemer verwacht. Na de opleiding kan de deelnemer de afrondende eindtoetsen afleggen.

De totale doorlooptijd van het traject van intake tot afsluitend examen is circa 10 tot 12 weken.

De opleidingen zijn geschikt voor deelnemers met MBO+ werk- en denkniveau.

Planning

U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.