Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


L. de Boer Raad voor Rechtsbijstand
8/10 -Rating8
BiSL een professionele en heldere training. Ik waardeer de training met een 8 en de trainer met een 9!

Patrick Siekmann
10/10 -Rating10
Ik heb de gehele training prettig ervaren. Er werd goed uitgelegd en er was ruimte zat voor eventuele vragen. Ook de Kahoot toetsing vond ik goed gedaan.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Architectuur & Security » Certified IT Architect

Certified IT Architect

Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

Certified IT Architect

Kosten opleiding: €8250,-
Duur: 16 dagen

Locaties en data

De training Certified IT Architect kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

inschrijven opleidingstraject

De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

Bij de functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect ligt het accent op het inrichten en onderhouden van de enterprise, IT- en projectarchitectuur. Enterprise architectuur en IT-architectuur is sterk in opkomst evenals de behoefte aan enterprise en IT-architecten. Met deze praktijkgerichte opleiding tot IT Architect krijgt u in 16 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van enterprise en IT-architectuur zowel in theorie als praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van enterprise architectuur waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om inhoudelijk uw doel te bereiken.

Daarnaast komen de (persoonlijke) competenties die nodig zijn om als enterprise architect een verandering door te voeren tijdens deze opleiding aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke verandering zoals het onder architectuur invoeren van een nieuwe of gewijzigde dienst, een transitie naar een andere leverancier of een introductie van een nieuw product, vaak gaat het juist om het verbinden van de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van de verandering bij de medewerkers die te maken krijgen met de veranderende omstandigheden.

Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies zoals: enterprise architect, IT Architect, solution architect, project architect etcetera.

Praktijkgericht

Tijdens deze opleiding tot Certified IT Architect krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als architect, projectleider of programmamanager, verandermanager, organisatie-adviseur en/of coach. U leert niet alleen de theorie maar gaat ook hands-on aan de slag met een praktijkcasus.

Certificering

Binnen deze opleiding worden de belangrijkste architectuur best practices en architectuurraamwerken behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in TOGAF, ArchiMate, Big Data en DevOps Foundation. Daarnaast bent u bekend met de persoonlijke competenties die u als (enterprise/solution of IT) architect minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders en bent u bekend met de persoonlijke competenties die minimaal nodig zijn om een team aan te sturen. U bent in staat groepsinteractie te herkennen en hierop te anticiperen.

De functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect is inclusief de examens:

– TOGAF 9 Part 1
– TOGAF 9 Part 2
– ArchiMate 3 Part 1
– ArchiMate 3 Part 2
– Big Data Foundation
– DevOps Foundation
– Datagedreven werken en datamanagement

Inhoud opleidingsprofiel

De functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect bestaat uit de volgende modules:

Intake opleiding – telefonisch
De functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect start met een telefonische intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Training based on TOGAF® EA Foundation - 2 dagen
The Open Group Architecture Framework, TOGAF, is een gedetailleerde methode met ondersteunende technieken voor het ontwikkelen van een Enterprise Architectuur. TOGAF® beschrijft het proces van acceptatie, productie, gebruik en onderhoud van een Enterprise Architectuur. TOGAF wordt wereldwijd gebruikt door een groot aantal architecten om een passende architectuur voor hun organisatie te ontwerpen. TOGAF 9 bestaat uit 2 levels. Het eerste level, TOGAF 9 level 1, geeft inzicht in de basisconcepten van TOGAF.
Zie ook: Training based on TOGAF® EA Foundation

Training based on TOGAF® EA Practitioner - 2 dagen
Training based on TOGAF® EA Practitioner is het vervolg op de Training based on TOGAF® EA Foundation training. TOGAF 9 level 1 geeft inzicht in de basisconcepten van TOGAF. Het tweede level, TOGAF 9 level 2, gaat een stap verder en is bedoeld voor architecten die zich volledig willen certificeren in TOGAF.
Zie ook: Training based on TOGAF® EA Practitioner

Training based on ArchiMate® Foundation - 2 dagen
ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. ArchiMate bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.
Zie ook: Training based on ArchiMate® Foundation

Training based on ArchiMate® Practitioner - 1 dag
ArchiMate® bestaat – net als TOGAF® – uit 2 levels. Het eerste level, ArchiMate® level 1 (ArchiMate® Foundation), geeft inzicht in de basisconcepten van ArchiMate®. Het tweede level, ArchiMate® Practitioner, geeft een verdieping van het foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleervraagstukken.
Zie ook: Training based on ArchiMate® Practitioner

Big Data Foundation - 3 dagen
Big data is tegenwoordig een populair begrip. Elke dag worden grote hoeveelheden data geproduceerd van verschillende aard en oorsprong. Het juiste gebruik van big data kan grote voordelen voor een organisatie hebben. Volgens onderzoek van Gartner presteren bedrijven die big data gebruiken in hun besluitvormingsprocessen en bedrijfsvoering beter dan bedrijven die dat niet doen. De module Big Data Foundation behandelt in drie dagen tijd het begrip big data, de grondbeginselen en de mogelijkheden van big data. Het verkrijgen van big data is tegenwoordig niet meer het probleem maar wel hoe big data kan worden omgezet naar waardevolle informatie!
Zie ook: Big Data Foundation

DevOps Foundation - 2 dagen
De DevOps Foundation training is ideaal for IT en business professionals die DevOps willen begrijpen en willen begrijpen hoe een organisatie zijn voordeel kan doen met de principes van DevOps. Deze training is uitermate geschikt voor diegenen die deel (gaan) uitmaken van een DevOps team en diegene die in zijn of haar werk met DevOps of DevOps teams heeft te maken. In deze DevOps Foundation training leert u alle basisbegrippen en concepten van DevOps kennen.
Zie ook: DevOps Foundation

Masterclass Datagedreven Werken - 2 dagen of 3 avonden
Datagedreven werken is het gebruik maken van data als fundamenteel onderdeel van het tot stand komen en uitvoeren van beleid. Data vormt de basis voor het nemen van beslissingen. Datagedreven werken past in een datagedreven organisatie, waarin alle medewerkers datagedreven werken om een proces op gang te krijgen naar meer inzicht, kennis en gefundeerde beslissingen. Data kan gebruikt worden om beleid efficiënter, effectiever en inclusiever te maken. Met betere prestaties als beoogd resultaat.

Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

Profiel

De functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect is geschikt voor (toekomstige) enterprise, solution, project architecten en IT-architecten die een solide opleiding willen volgen waarbij zowel aandacht is voor de best practices op het gebied van enterprise en IT-architectuur als voor de persoonlijke competenties die van belang zijn bij een rol binnen de enterprise architectuur. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en bij het met goed gevolg afleggen van de examens ook de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als enterprise of IT architect aan de slag te gaan.

Trainingsduur en kosten

De functiegerichte opleiding tot Certified IT Architect duurt 16 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen €8250,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW. Voor elke training is één examen in de prijs opgenomen. Indien u een herexamen wilt doen, geldt hiervoor de prijs op onze website.

Planning

U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.

Materiaal

Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen. Voor het goed volgen van de ArchiMate training, is een laptop noodzakelijk.

Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Architectuur advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of enterprise architectuur of op zoek naar een goede architect (enterprise architect, IT architect, business architect, solution architect)? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

inschrijven opleidingstraject