Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Christiane Seeberger Consumentenbond
9/10 -Rating9
Veel ruimte voor discussies en praktijkvoorbeelden en toch binnen de tijd en lesstof. Hierdoor is vrij droge materie toch interessant gemaakt.

Bas van den Brink OiviviO
9/10 -Rating9
De trainer had merkbaar een goed overzicht over de stof en wist verbanden aan te brengen, stimuleerde discussie en zorgde voor verdieping.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

Onderstaande registraties en keurmerken zijn van toepassing op onze trainingen en cursussen.


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Architectuur & Security » Certified Security Medewerker

Certified Security Medewerker

Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  • Prijs: €7500,-
  • Duur: 14 dagen of 21 avonden

Korte omschrijving Certified Security Medewerker

Een Security Medewerker is verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging van één of meerdere systemen of applicaties met een accent op processen en mechanismes die nodig zijn om deze systemen te beveiligen. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals Security Medewerker, Data Privacy Officer, medewerker CIO Office.


Locaties en data Certified Security Medewerker

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.Inhoud Certified Security Medewerker

De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

Een Security Medewerker is verantwoordelijk voor, of draagt bij aan, de beveiliging van één of meerdere applicaties of systemen. De focus van dit opleidingstraject ligt op security met een specialisatie in securityprocessen, privacy, risk en audit. Naast de specifieke kennis die een Security Medewerker moet opdoen van securityprocessen en security technieken moet de Security Medewerker kennis vergaren die relevant is binnen het vakgebied zoals kennis van ICT beheer zodat de Security Medewerker kan aansluiten bij bestaande werkwijzen. Ook is de ontwikkeling van sociale vaardigheden belangrijk om goed te kunnen samenwerken met collega’s, leidinggevenden en vakgenoten. Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Security Medewerker wordt u in 14 dagen of 21 avonden opgeleid tot Certified Security Medewerker.

Praktijkgericht

Tijdens de opleiding tot Certified Security Medewerker krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het betreffende vakgebied.

Certificering

Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Security Medewerker wordt de belangrijkste theorie op het gebied van Security- en IT-beheer behandeld. Na het succesvol doorlopen van de opleiding ontvangt u de badge Certified Security Medewerker. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Security Medewerker minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

Programma

De functiegerichte opleiding tot Certified Security Medewerker is inclusief de volgende trainingen en examens:

Intake opleiding
De functiegerichte opleiding tot Certified Security Medewerker start met een intake. Tijdens deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

Basiskennis IT - 2 dagen of 2 avonden
In de training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die veel gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals bijvoorbeeld een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie alsook mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.

Introductie Artificial Intelligence – 1 dag of 1 avond
Artificial Intelligence en ChatGPT zijn sterk in opkomst. Tijdens deze training van drie dagen leert u de beginselen van Artificial Intelligence en ChatGPT. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Machine Learning (ML), Neurale Netwerken, Deep Learning (DL), Natural Language Processing (NLP), Computer Vision en AI Ethiek.

ITIL 4 Foundation – 3 dagen of 6 avonden
ITIL® staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw biedt ITIL® een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden als een verzameling best practices. De ooit geldende betekenis Information Technology Infrastructure Library is geëvolueerd naar een integrale servicemanagement benadering, gericht op het effectief sturen en managen van de IT-dienstverlening. Met de kennis van deze integrale servicemanagement benadering weet u hoe op een efficiënte en effectieve wijze het beheer te voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een IT-service te leveren.

Dataprivacy in de praktijk - 1 dag of 1 avond
In de training Dataprivacy in de praktijk leert u in één dag de praktische aspecten van dataprivacy. Onderwerpen die terugkomen in de training zijn het omgaan en beschermen van persoonsgegevens, het omgaan met en voorkomen van datalekken en de nut en noodzaak van het hebben van een privacy officer.

Informatiebeveiliging op basis van ISO27001 Foundation - 2 dagen of 3 avonden
ISO27001 is de formele benaming van de code voor Informatiebeveiliging. ISO27000 biedt het overzicht van managementsystemen voor informatiebeveiliging, en termen en definities die in de ISMS-normenfamilie algemeen worden gebruikt. Deze internationale norm is van toepassing op organisaties van alle soorten en omvang zoals commerciële ondernemingen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties.

IT Security in de praktijk - 3 dagen of 5 avonden
Een goede inrichting van de Informatiebeveiliging is essentieel om de goede werking en continuïteit van de organisatie te waarborgen. Het inrichten van een Security Informatie Systeem om de informatie integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid te waarborgen is de basis. Het invoeren van risicomanagement methoden en het houden van audits zijn daarbij essentiële onderdelen.


Uw profiel

De functiegerichte opleiding tot Certified Security Medewerker is geschikt voor (toekomstige) Security Medewerker die een solide opleiding willen volgen waarbij aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als Certified Security Medewerker. Er is een groot tekort aan Security Medewerker en Data Privacy Officers. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.


Praktische informatie

De kosten voor de functiegerichte opleiding tot Certified Security Medewerker bedragen €7500,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee en lunch en examengeld en exclusief BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

Onderwijsvorm, studiebelasting, doorlooptijd en opleidingsniveau

De opleidingsdagen worden gegeven in de vorm van klassikaal onderwijs. De voorkeursvorm is online klassikaal onderwijs overdag. Omdat is gebleken dat niet iedereen vrij kan krijgen voor het volgen van opleidingen overdag, bestaat ook de mogelijkheid om de opleidingen te volgen in de avonduren. Zowel bij de dagopleidingen als avondopleidingen is er altijd direct persoonlijk contact met en begeleiding door de docent.

Het totale traject bestaat uit 14 klassikale opleidingsdagen (overdag) of 21 opleidingsavonden (avond).

Gemiddeld worden per week 2 dagen of 2 avonden klassikale training gepland, daarnaast wordt zelfstudie van de deelnemer verwacht. Na de opleiding kan de deelnemer de afrondende eindtoetsen afleggen.

De totale doorlooptijd van het traject van intake tot afsluitend examen is circa 10 tot 12 weken.

De opleidingen zijn geschikt voor deelnemers met MBO+ werk- en denkniveau.

Planning

U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.