Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


C. Cerfontaine Arx Corporate Consultants
8/10 -Rating8
PRINCE2 Foundation is een interessante training. De trainer is zeer kundig.

Orselina Bakker GGD Zaanstreek Waterland
9/10 -Rating9
De training is erg leerzaam en praktisch zeer bruikbaar voor uitvoering vak. Ik vond de 4 weken intensief, veel informatie en daardoor tempo wat hoog om alles te laten 'landen'. Wel fijn dat we in kleine groep zoveel individuele aandacht kregen. Heel kundige trainer met veel ervaring.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Architectuur & Security » ISO31000 Risicomanagement

  ISO31000 Risicomanagement

  Deze training verzorgt ITMG op aanvraag. De training kan worden gepland als open inschrijving training of kan als in-company training worden gepland.

  - informatie aanvragen -

  ISO31000 is een internationale richtlijn op het gebied van risicomanagement die een gemeenschappelijk begrippenkader en generiek raamwerk biedt voor het managen van risico’s. ISO 31000 definieert risico als het effect van onzekerheid op het bereiken van doelstellingen, zowel in positieve als in negatieve zin. Daarbij gaat het niet alleen om bedreigingen, maar ook om kansen die van invloed zijn op het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. Het kader is gebaseerd op Deming’s Plan–Do–Check–Act cyclus en het proces vertegenwoordigt de internationale best practices in risicobeheer. ISO31000 is de enige internationaal erkende ISO standaard in risicomanagement. U leert tijdens de training de ISO31000 norm te interpreteren en te implementeren in uw al bestaande managementsysteem (systemen). Na deze training weet u wat risicomanagement inhoudt, kent u de eisen die ISO31000 aan risicomanagement stelt en kunt u een plan opstellen voor het implementeren van risicomanagement op basis van ISO 31000.

  Inhoud training

  Tijdens de 3-daagse training ISO 31000 wordt met name aandacht geschonken aan de volgende aspecten:
  – Introductie ISO 31000 standaard
  – Risicomanagement principes en de betekenis voor de praktijk
  – Risicomanagement raamwerk en de doorvertaling naar de praktijk
  – Risicomanagement proces en de toepassing in de praktijk
  – Risicocommunicatie en de context van de organisatie. De communicatie met belanghebbenden en het toesnijden van risicomanagement op de aard van de organisatie
  – Risicobeoordeling en de toepassing in de praktijk
  – Identificatie, weging en evaluatie van risico’s
  – Risicobehandeling en monitoring afweging van de verschillende methoden om met risico’s om te gaan en het monitoren van de status

  Gedurende de training wordt de theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden en wordt er geoefend voor het examen.

  Uw profiel

  ISO 31000 biedt een aanpak voor effectief risicomanagement die geschikt is voor alle typen organisaties en voor alle soorten risico’s. Deze certificerende training is dan ook een must voor iedereen die een (leidende) rol speelt in risicomanagement. In het bijzonder ISO auditors, KAM auditoren, operational auditors, security/facility managers, compliance managers, (IT) risk managers, (IT) auditors, hoofden interne audit, BCM managers, security managers, algemeen-, operationeel- en lijnmanagers, kwaliteitsmanagers en business controllers.

  Opzet van de training

  Het is nadrukkelijk de bedoeling dat u aan het eind van de training zelf in staat bent om binnen uw eigen organisatie de geleerde stof toe te passen. Door de probleemstelling en oplossingsrichtingen te identificeren en te toetsen zult u een bijdrage kunnen leveren aan het initiëren van verbeteracties. De training ISO31000 is dan ook niet alleen gericht op mensen die werkzaam zijn in het IT domein, maar vooral ook op medewerkers die verantwoordelijk zijn voor processen aan de business-kant en voor auditors. In de training is veel plaats voor discussie en netwerken.

  Examen ISO31000

  Optioneel kunt u deelnemen aan het examen. Het multiplechoice examen bestaat uit 80 vragen en neemt 2 uur in beslag. Om te slagen voor het examen dient u 75% van de vragen correct te beantwoorden. Mocht u onverhoopt niet slagen voor het ISO 31000 examen, dan kunt u geheel kosteloos het examen opnieuw afleggen (binnen 6 maanden).Het Certified ISO31000 examen wordt afgenomen door het Global Institute for Risk Management Standards (G31000).

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  - informatie aanvragen -