Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Bert Broekman Ministerie van Vrom
8/10 -Rating8
De trainer van de Prince2 Foundation training weet droge kost op een speelse en leerzame manier onder de aandacht te brengen van de cursisten.

T. Tulleners UWV
8/10 -Rating8
De Masterclass Servicemonitoring is een goede training. De trainer heeft uitstekende kennis van zaken.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Architectuur & Security » Masterclass Architectuur modelleren met Sparx Enterprise Architect

  Masterclass Architectuur modelleren met Sparx Enterprise Architect

  Prijs: € 650,-
  Duur: 1 dag

  STAP-budget

  Heeft u dit jaar nog geen gebruik gemaakt van het STAP-budget dan kunt u uw STAP-budget inzetten voor deze training. Op onze STAP-budget pagina kunt u zien of u deze training geheel gratis kunt volgen of dat u €1000,- euro korting krijgt op de trainingsprijs.

  Locaties en data

  De training Masterclass Architectuur modelleren met Sparx Enterprise Architect kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  12-06-2023 (Klassikaal - Utrecht)
  20-11-2023 (Klassikaal - Den Haag)

  inschrijven voor deze training

  Werken met architectuur modelleertalen zoals ArchiMate en BPMN worden door steeds meer organisaties ingezet als enterprise architectuurtaal. Enterprise Architect is een generiek modelleertool dat effectief ingezet kan worden voor het uitwerken van enterprise architecturen op basis van meerdere modelleertalen. Hoe deze tool succesvol ingezet kan worden gebruikt kan worden binnen architectuurteams komt op praktische wijze aan de orde in deze workshop.

  Steeds vaker zetten organisaties architectuurtools in voor het ontwikkelen en beheer van hun architectuurproducten zoals Project Start Architecturen en Referentie Architecturen. Veelal worden hiervoor standaarden in als de architectuurtaal ArchiMate, BPMN, UML, DMN en het architectuurraamwerk Togaf in. Daarbij wordt de modelleertool Enterprise Architect van Sparx ingezet.

  De keuze voor dit product is eenvoudig verklaarbaar. Zo worden er meerdere modelleermethoden. Daarnaast biedt het product meerdere vormen om de modellen te publiceren zoals rapporten, html pagina’s en export naar verschillende standaarden. Als laatste voordelen zijn de aanpasbaarheid en uitbreidbaarheid te noemen in combinatie met een zeer scherpe prijs.

  ArchiMate 3 en Sparx

  Echter hoe zet u een architectuurtool in binnen uw eigen organisatie, welke Architectuur concepten kiest u en op welke wijze beheert, ontwikkelt en communiceert u uw Architectuur modellen op basis van views en viewpoints. In deze workshop maakt u via de praktijk kennis met de uitgebreide mogelijkheden van zowel een aantal architectuurtalen als de modeleertool Sparx Enterprise Architect. U werkt hands-on aan een eenvoudig architectuurmodel en leert daarmee de basis van Architectuur modelleren en de inzet van een architectuur repository kennen.

  Uw profiel

  Deze cursus is met name interessant voor:
  – Enterprise- Informatie en ICT architecten
  – CIO offices
  – Domein architecten
  – Solution architecten
  – Informatieanalisten

  Inhoud training

  Deze professionele en praktijkgerichte training bestaat uit de volgende onderdelen:

  Sparx Enterprise Architect
  o Historie, visie en gebruik
  o Inrichting voor architecten
  o Modelleerconcepten packages, elementen en diagrammen

  Modelleren met met BPMN en ArchiMate
  o Viewpoints
  o Requirements en principes
  o Architectuur uitwerken in een case

  Modelleren en de omgeving
  o Viewpoints
  o Stakeholders en architectuur
  o Architectuur publiceren in documenten en op het web

  Architectuur repositories en architectuur teams
  o Modelleren in architectuurteams
  o EA als architectuur repository
  o Bedrijfsprocessen en -rollen rond repositories

  Trainingsduur en kosten

  De Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect duurt 1 dag. De kosten voor de masterclass bedragen: €650,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

  U dient een eigen laptop mee te nemen waarop Sparx Enterprise Architect geïnstalleerd kan worden en waar u tijdens de workshop een eenvoudig model mee uitwerkt.

  Docent en locatie

  De IT Management Group werkt met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Bert is een gedreven trainer en consultant met een passie voor architectuur repositories, (big) data architectuur, -management en -modelleren. Bert heeft meer dan 30 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Trainer Bert Dingemans Onder andere voor de Nederlandse Spoorwegen, Dictu, Provincie Gelderland, TenneT, TVM en het Landelijk Schakelpunt.

  Samen werken met verschillende expertises bij het introduceren van modellen, architecturen en frameworks op het vlak van data is zijn werkveld. Bert maakt de relevantie van data en de daarbij horende uitdagingen zichtbaar voor de organisatie. Hij is daarbij goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende- en coachende rol.

  Bert is auteur van de boeken “Data-architectuur in de praktijk” en “Data modelleren in de praktijk”. Daarnaast werkt hij aan diverse webbased applicaties voor architecten en data modelleurs.

  Architectuur advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede Architect (Enterprise Architect, IT Architect, Business Architect, Solution Architect) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect:

  12 June 2023
  Training Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____
  20 November 2023
  Training Masterclass ArchiMate 3 en Sparx Enterprise Architect
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Den Haag)
  _____ _____ _____