Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Sebastiaan Lammers Qualogy BV
9/10 -Rating9
Duidelijke uitleg en niet te lang gerekt.

M. Methorst Rijnstate
8/10 -Rating8
De training ISO20000 heeft een interessante invulling van de stof, met uitstapjes naar de praktijk. De trainer heeft veel kennis van de stof en de praktijk.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
  • Blended Learning
  • Praktijkgericht
  • Duurzaam
  • Social Return
  • Home » Training » Architectuur & Security » Masterclass Data privacy & Data protection

    Masterclass Data privacy & Data protection

    Prijs: €1250,-
    Duur: 2 dagen

    STAP-budget

    Heeft u dit jaar nog geen gebruik gemaakt van het STAP-budget dan kunt u uw STAP-budget inzetten voor deze training. Op onze STAP-budget pagina kunt u zien of u deze training geheel gratis kunt volgen of dat u €1000,- euro korting krijgt op de trainingsprijs.

    Locaties en data

    De training Masterclass Data privacy & Data protection kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

    09-02-2023 en 10-02-2023 (Online)
    24-05-2023 en 25-05-2023 (Online)
    30-08-2023 en 31-08-2023 (Online)
    13-11-2023 en 14-11-2023 (Online)

    inschrijven voor deze training

    Privacy wet- & regelgeving zoals de Wet bescherming Persoonsbescherming (WBP) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) zijn voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Het is dus belangrijk dat uw organisatie op de juiste manier omgaat met de geldende wet- en regelgeving en daar kennis van heeft. Door digitalisering en Big Data technologieën zijn organisaties steeds beter in staat data en persoonsgegevens te verzamelen en te verwerken. Veelal maakt u voor de verwerking gebruik van (de kennis van) derden. Deze data en kennis heeft een organisatie ook nodig om de commerciële of publieke doelstellingen te behalen.

    Het is van cruciaal belang dat u alle data goed beschermt en alleen die data vastlegt die u volgens de richtlijnen mag vastleggen. Als u de data onvoldoende beschermt, loopt u het risico aangesproken te worden op schending van de privacy van klanten, medewerkers of gebruikers. Daarbij is de kans op reputatieschade als gevolg van een enkel incident erg groot. Daarbij riskeert u tevens mogelijke vervolging en boetes door de toezichthouders. Het is dus belangrijk dat u goed bent voorbereid en op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Data Privacy en Data Protection. Uw organisatie is optimaal beschermd als u goed bent geïnformeerd en een privacy-strategie heeft waarin u beschrijft hoe uw organisatie persoonsgegevens gebruikt en beschermt. Vanuit deze strategie benoemt u cruciale rollen zoals die van de Data Privacy Officer en neemt u maatregelen om de integriteit van deze persoonsgegevens te kunnen waarborgen.

    Uw profiel

    Deze Masterclass is een must voor iedereen die te maken heeft met Data Privacy en Data Protection. Er wordt op een toegankelijk niveau ingegaan op de juridische, organisatorische en IT-componenten van Data Privacy en Data Protection.

    Inhoud training

    In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

    1: Wet- en regelgeving mbt de bescherming van persoonsgegevens(WBP, AVG, GDPR)
    2: Meldplicht Datalekken
    3: Data Protection Officer
    4: Privacy Impact Assessments en andere werkwijzen om risico’s te inventariseren
    5: Inrichting en borging van informatiebeveiliging binnen uw organisatie
    6. Impact van Cloud, Big data en Social Media
    7. Data Privacy- en Data Protection strategie

    De theorie die tijdens deze masterclass wordt behandeld, wordt afgewisseld met discussies, oefeningen en gastsprekers.

    Leerdoelen

    Na deze masterclass:

    • Kunt u de belangrijkste kaders zijn op het gebied van Data Privacy en Data Protection benoemen;
    • Kunt u aangeven wat de AVG (GDPR) betekent voor uw organisatie;
    • Bent u bekend met het Meldpunt datalekken, de DPO rol en de PIA’s;
    • Begrijpt u de invloed en gevolgen van Cloud, Big Data en Social Media;
    • Heeft u handvatten gekregen voor het opstellen van een Data Privacy- en Data Protection strategie.

    De Masterclass Data Privacy & Data Protection duurt 2 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen: €1250,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examen en BTW. Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

    Voertaal en materiaal

    De voertaal tijdens de Masterclass Data Privacy & Data Protection is Nederlands. Het trainingsmateriaal is Engelstalig.

    Examen

    De masterclass wordt afgesloten met het EXIN Privacy and Data Protection Foundation examen. Het examengeld bedraagt €225,- excl. BTW. Het examen kan in het Nederlands of in het Engels worden afgelegd.

    Docenten

    De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

    Advies en detachering

    Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw Data Privacy strategie? Of bent u op zoek naar een goede security of privacy specialist (Data Privacy Officer, Data Privacy Adviseur, securityspecialist)? Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

    Referenties

    Poyee Man
    8/10 -Rating8
    Herkenbaar én met praktijkvoorbeelden!

    Hans Kikken Stichting Weller Wonen
    8/10 -Rating8
    Goede overview van wet- en regelgeving en executie informatiebeveiliging.

    Marc Schafer
    9/10 -Rating9
    Helder, professioneel en vriendelijk

    inschrijven voor deze training

    Eerstvolgende startdata Masterclass Data privacy & Data protection:

    9 February 2023
    Training Masterclass Data Privacy & Data Protection
    ITMG Locatie
    (Online)
    _____ _____ _____
    24 May 2023
    Training Masterclass Data Privacy & Data Protection
    ITMG Locatie
    (Online)
    _____ _____ _____