Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


Ger Hamers Inter Access
TMap Next Test Engineer is een training die erg prettig te volgen is, door de praktische benadering en de interactie.

S. Bos Zonnehuisgroep Amstelland
PRINCE2 Foundation is een erg interessante training.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


ultraware
Odin Groep
Springest
Ministerie Buitenlandse Zaken
Ciratum
Tata Consultancy Services
HLTsamen
IGJ
HSO
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Architectuur » Archimate® 3 Training: Foundation and Practitioner combined

  ARCHIMATE® 3 TRAINING: FOUNDATION AND PRACTITIONER COMBINED

  Inclusief examens Archimate® Part 1 en Archimate® Part 2 van The Open Group

  Prijs: € 1650,-
  Duur: 3 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  17-10-2019 t/m 18-10-2019 en 28-10-2019 (Utrecht)
  14-11-2019 t/m 15-11-2019 en 18-11-2019 (Utrecht)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. De taal is gebaseerd op IEEE-standaard 1471. Sinds 2008 wordt ArchiMate® als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. ArchiMate® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

  Archimate® bestaat uit twee levels. Het eerste level, Archimate® level 1 (Archimate® Foundation), geeft inzicht in de basisconcepten van Archimate®. Het tweede level, Archimate® Practitioner, geeft een verdieping van het Foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleer vraagstukken.

  Archimate 3 Training
  De Archimate® 3 Training: Foundation and Practitioner combined is gebaseerd op de ArchiMate® 3.0 Specification van The Open Group.

  Uw profiel
  Bent u werkzaam als business architect, enterprise architect of IT architect? Of werkt u als IT consultant en wilt u ArchiMate® gaan toepassen in uw werk? Of is certificering in ArchiMate® voor uw werk van belang? Dan is de Archimate® 3 Training: Foundation and Practitioner combined wat u zoekt!

  Professioneel en praktijkgericht
  In de professionele en praktijkgerichte Archimate® 3 Training: Foundation and Practitioner combined komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Basic Concepts of ArchiMate®
  • Language Structure
  • Generic Metamodel
  • Relationships
  • Motivation Modeling
  • Strategy Modeling
  • Business Layer
  • Application Layer
  • Technology Layer
  • Physical Elements
  • Cross-Layer Modeling
  • Implementation and Migration
  • Addressing Stakeholder Concerns with Viewpoints and Views
  • Language Customization Mechanisms

  Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met oefeningen. De ArchiMate® en TOGAF® trainers van de IT Management Group zijn zelf werkzaam als Enterprise Architect. Naast de theorie kunt u voorbeelden uit de praktijk verwachten. U kunt zelf ook voorbeelden uit uw praktijk naar voren brengen. Tijdens de training wordt u voorbereid op het examen.

  Om als ArchiMate® gecertificeerd architect bij The Open Group geregistreerd te worden, dient u succesvol de multiple choice examens af te leggen.

  Examen en voertaal
  De voertaal van de training is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands. Indien u het examen wilt afleggen, dan kunt u na afloop van de training een examenvoucher opvragen.

  Trainingsduur en kosten
  De Archimate® 3 Training: Foundation and Practitioner combined duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen € 1650,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd. Examens kunnen ook in-company worden afgenomen.

  BYOD en digitaal
  Om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen. Het materiaal dat bij deze training hoort, wordt digitaal geleverd.

  Certificaat
  Indien u na de training beide examens met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Archimate Certified.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Architectuur advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede Architect (Enterprise Architect, IT Architect, Business Architect, Solution Architect) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  T. Stroo
  ArchiMate Foundation is een heldere en duidelijke training. De verhouding tussen theorie en praktijk is prima.

  E. Veen Jeroen Bosch Ziekenhuis
  ArchiMate Foundation is een interessante doch pittige training. De trainer geeft heldere uitleg.

  G. Chorus APG
  ArchiMate is een goede training.

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata Archimate® 3 Training: Foundation and Practitioner combined:

  17 October 2019
  Training ArchiMate® 3 Training: Foundation and Practitioner combined (ARCHFC)