Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


E. Kramer
ITIL Operational Support & Analysis is een prima training. De trainer neemt de tijd voor individuele vragen. Er heerste een prettige sfeer in de groep.

M. Boone Dunea
De training ITIL Foundation is uitstekend!

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


MoneYou
Stadskanaal
Uva
Organge
Tata Consultancy Services
Vito
PGGM
MaestroAcademy
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Architectuur » Archimate® 3 Training: Foundation

  ARCHIMATE® 3 TRAINING: FOUNDATION

  Prijs: € 1150,-
  Duur: 2 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  29-08-2019 t/m 30-08-2019 (Utrecht)
  09-09-2019 t/m 10-09-2019 (Den Haag)
  17-10-2019 t/m 18-10-2019 (Utrecht)
  14-11-2019 t/m 15-11-2019 (Utrecht)
  02-12-2019 t/m 03-12-2019 (Den Haag)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Wat is Archimate?
  ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. De taal is gebaseerd op IEEE-standaard 1471. Sinds 2008 wordt ArchiMate® als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. ArchiMate® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

  Archimate® bestaat uit twee levels. Het eerste level, Archimate® level 1 (Archimate® Foundation), geeft inzicht in de basisconcepten van Archimate®. Het tweede level, Archimate® Certified geeft een verdieping van het Foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleer vraagstukken.

  Archimate® 3 Training
  De ArchiMate® 3 Training: Foundation van de IT Management Group zijn geaccrediteerd door de The Open Group en gebaseerd op de ArchiMate® 3.0 Specification van The Open Group.

  Uw profiel
  Bent u werkzaam als business architect, enterprise architect of IT architect? Of werkt u als IT consultant en wilt u ArchiMate® gaan toepassen in uw werk? Of is certificering in ArchiMate® voor uw werk van belang? Dan is de training Foundation in ArchiMate® wat u zoekt.

  Professioneel en praktijkgericht
  In de professionele en praktijkgerichte ArchiMate® 3 Training: Foundation komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • ArchiMate® 3 Certification Program
  • Basic Concepts of ArchiMate
  • Language Structure
  • Generic Metamodel
  • Relationships
  • Motivation Modeling
  • Strategy Modeling
  • Business Layer
  • Application Layer
  • Technology Layer
  • Physical Elements
  • Cross-Layer Modeling
  • Implementation and Migration
  • Addressing Stakeholder Concerns with Viewpoints and Views

  In de ArchiMate® 3 Training: Foundation wordt de theorie afgewisseld met oefeningen. De ArchiMate en TOGAF trainers van de IT Management Group zijn zelf werkzaam als Enterprise Architect. Naast de theorie kunt u voorbeelden uit de praktijk verwachten. U kunt zelf ook voorbeelden uit uw praktijk naar voren brengen. Tijdens de training wordt u voorbereid op het examen.

  Om als ArchiMate gecertificeerd architect bij The Open Group geregistreerd te worden, dient u succesvol de multiple choice examens af te leggen.

  BYOD en digitaal
  Om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen. Het materiaal dat bij deze training hoort, wordt digitaal geleverd.

  Voorkennis
  Voor de ArchiMate® 3 Training: Foundation is geen specifieke voorkennis vereist.

  Certificaat
  Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Archimate® Foundation.

  Examen en voertaal
  De voertaal van de training is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands. Indien u het examen wilt afleggen, dan kunt u na afloop van de training een examenvoucher opvragen.

  Trainingsduur en kosten
  De ArchiMate® 3 Training: Foundation duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen € 1150,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Architectuur advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede Architect (Enterprise Architect, IT Architect, Business Architect, Solution Architect) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  G. Chorus APG
  ArchiMate is een goede training.

  R. Naastepad
  De training ArchiMate Foundation voldeed zeer goed aan mijn verwachtingen. Vooral het gezamenlijk oefenen droeg bij aan een beter begrip van de stof.

  T. Stroo
  ArchiMate Foundation is een heldere en duidelijke training. De verhouding tussen theorie en praktijk is prima.

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata Archimate® 3 Training: Foundation:

  29 August 2019
  Training ArchiMate® 3 Training: Foundation (ARCHF)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____
  9 September 2019
  Training ArchiMate® 3 Training: Foundation (ARCHF)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____