Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


J. v. Ommen ANVA B.V.
ITIL V3 RCV is een goede training. De trainer gaf een heldere uitleg, met gerichte praktijkvoorbeelden ter verduidelijking.

I. Boutkan
De Masterclass Agile Servicemanagement met Scrum is een prima training. Het heeft aan mijn verwachtingen voldaan. De aanpak van deze Masterclass is bijzonder.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis
UPD
vanMarcke
Corbion
Ictivity
Rijkswaterstaat
star
Fikira
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Architectuur » Archimate 3 Training: Practitioner

  Archimate 3 Training: Practitioner

  Prijs: € 875,-
  Duur: 1 dag
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  24-04-2020 (Online)
  15-05-2020 (Online)
  25-06-2020 (Utrecht)
  25-09-2020 (Den Haag)
  17-11-2020 (Utrecht)
  17-12-2020 (Den Haag)

  inschrijven voor deze training

  ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. De taal is gebaseerd op IEEE-standaard 1471. Sinds 2008 wordt ArchiMate® als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. ArchiMate® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

  Archimate® bestaat – net als TOGAF® – uit 2 levels. Het eerste level, Archimate® level 1 (Archimate® Foundation), geeft inzicht in de basisconcepten van Archimate®. Het tweede level, Archimate® Practitioner, geeft een verdieping van het foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleervraagstukken.

  Archimate® 3 Training
  De ArchiMate® 3 Training: Practitioner van de IT Management Group zijn geaccrediteerd door de The Open Group en gebaseerd op de ArchiMate® 3.0 Specification van The Open Group.

  Uw profiel
  Bent u werkzaam als business architect, enterprise architect of IT architect? Of werkt u als IT consultant en wilt u ArchiMate® gaan toepassen in uw werk? Of is certificering in ArchiMate® voor uw werk van belang? Dan is de ArchiMate® 3 Training: Practitioner wat u zoekt. Na succesvolle voltooiing van het examen kunt u als ArchiMate Certified Professional registreren bij The Open Group.

  Inhoud training
  De onderdelen die worden behandeld tijdens de ArchiMate® 3 Training: Practitioner komen grotendeels overeen met de ArchiMate® 3 Training: Foundation, echter met meer diepgang. Het betreft de onderwerpen:

  • Language Structure
  • Generic Metamodel
  • Relationships
  • Motivation Modeling
  • Strategy Modeling
  • Business Layer
  • Application Layer
  • Technology Layer
  • Physical Elements
  • Cross-Layer Modeling
  • Implementation and Migration
  • Addressing Stakeholder Concerns with Viewpoints and Views
  • Language Customization Mechanisms

  Tijdens de ArchiMate® 3 Training: Practitioner wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. De ArchiMate en TOGAF trainers van de IT Management Group zijn zelf werkzaam als Enterprise Architect. Naast de theorie kunt u dus vele voorbeelden uit de praktijk verwachten. U kunt zelf ook voorbeelden uit uw praktijk naar voren brengen. Tijdens de training wordt u voorbereid op het examen.

  Om als ArchiMate® gecertificeerd architect bij The Open Group geregistreerd te worden, dient u succesvol de multiple choice examens af te leggen.

  BYOD en digitaal
  Om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen. Het materiaal dat bij deze training hoort, wordt digitaal geleverd.

  Voorkennis
  Voor deze training dient u de training ArchiMate® 3 Training: Foundation te hebben doorlopen. Om het examen Archimate 3 Part 2 te kunnen afleggen, dient u in het bezit te zijn van het certificaat Archimate 3 Part 1.

  Certificaat
  Indien u na de ArchiMate® 3 Training: Practitioner het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Archimate Practitioner.

  Examen en voertaal
  De voertaal van de training Archimate 3 Practitioner is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

  Trainingsduur en kosten
  De training Archimate 3 Practitioner duurt 1 dag. De kosten voor de training bedragen € 875,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  Architectuur advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede Architect (Enterprise Architect, IT Architect, Business Architect, Solution Architect) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties Archimate® 3

  B. Leerintveld
  De training ArchiMate Foundation is een goed kennismaking met de tekentechniek. Ik waardeer de trainer met een 10!

  R. Naastepad
  De training ArchiMate Foundation voldeed zeer goed aan mijn verwachtingen. Vooral het gezamenlijk oefenen droeg bij aan een beter begrip van de stof.

  T. Stroo
  ArchiMate Foundation is een heldere en duidelijke training. De verhouding tussen theorie en praktijk is prima.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Archimate® 3 Training: Practitioner:

  24 April 2020
  Training ArchiMate 3 Training: Practitioner (ARCHC)
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____
  15 May 2020
  Training ArchiMate 3 Training: Practitioner (ARCHC)
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____