Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


H. van Tol IBM
TMap Next Test Engineer is een goede training.

R. Gangadien Olympia Uitzendbureau
De training ITIL Foundation is een goede training. De trainer heeft verstand van zaken. Hij is rustig en weet de cursist op zijn gemak te stellen.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


NCOD
NWO
Brocacef
HaagseHogeschool
Hogeschool van Amsterdam
PMT
Provincie Overijssel
GN
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Development » Certified Digital Marketing & Design specialist

  Certified Digital Marketing & Design specialist

   

  De functiegerichte opleiding tot Certified Digital Marketing & Design specialist leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT.

  Kosten opleiding: € 8280,- incl. certificering

  Duur: 16 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een serie meest gevraagde functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Digital Marketing & Design specialist is één van de functiegerichte opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de Marketing en IT optimaliseert.

  De consument van nu vergelijkt en koopt meer en meer online. In deze veelzijdige opleiding leer je hoe je omgaat met online ontwikkelingen en uitdagingen omzet in kansen. Je ontwikkelt een succesvolle en toekomstgerichte marketingstrategie en specialiseert je in online marketing. Je ontdekt hoe je je concurrentiepositie behoudt en versterkt te midden van alle digitale ontwikkelingen, nu en in de toekomst. Na afloop weet je hoe je online marketingactiviteiten opzet, implementeert en evalueert.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Digital Marketing & Design specialist wordt u in 16 dagen opgeleid tot Certified Digital Marketing & Design specialist. Met dit opleidingsprofiel wordt u opgeleid volgens het principe van de T-Shaped professional. De kern van het traject bestaat uit het leren van hands-on digitale markteting en communicatietechnieken, maar u leert ook de belangrijkste zaken die betrekking hebben op het vakgebied van digitale markteing. Ook is er aandacht voor social skills, door middel van de training Effectief Communiceren en Presenteren. Tenslotte krijgt u met de module Trends in Development inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT en Sociale media. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals digital marketing and design specialist, social media expert, online marketeer.

  Praktijkgericht
  Tijdens deze opleiding tot Certified Digital Marketing & Design specialist krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime ervaring in de praktijk.

  Inhoud opleidingsprofiel
  De opleiding tot Certified Digital Marketing and Design Specialist (DMDS) bestaat uit de volgende modules:

  Introductie en Netwerk- en Adviesvaardigheden voor Developers deel 1 – 1 dag
  De opleiding tot Certified DMDS start met een introductie van 1 dag gecombineerd met deel 1 van de module netwerk- en adviesvaardigheden. U maakt kennis met de groep en de trainer neemt met u uw leerdoelen door. Vervolgens wordt een begin gemaakt met Netwerk- en adviesvaardigheden voor u als DMDS. U krijgt inzicht in waar u nu staat en het pad dat u gaat doorlopen om nieuwe kennis en competenties te verkrijgen die horen bij de functie van Certified DMDS.

  Digital Marketing Essentials – 3 dagen
  Na de introductie vervolgt het opleidingstraject met de module Digital Marketing Essentials. In deze module leert u alles over het vakgebied van digitale marketing. U maakt in 3 dagen kennis met de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing, zoals e-mailmarketing, mobiele marketing, online advertising, social media en zoekmachinemarketing (SEA en SEO). Na het volgen van deze module heeft u een breed inzicht in het vakgebied van digitale marketing.

  Module DMDS – 8 dagen
  Tijdens de training leert u de belangrijkste basis van Digital Marketing en Design. U krijgt in 8 dagen een duidelijk inzicht in de toepassing en werkwijze van van Digital Marketing en Design. Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met oefeningen en opdrachten. Ook de technische toepassing speelt een belangrijke rol. Deze hands-on training behandelt de verschillende stappen van plan tot realisatie op weg naar een digitale marketing die u direct kunt toepassen in uw eigen praktijk. Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen zijn:
  – Onlinemarketing strategie en marketingdoelstellingen.
  – Onlinemarketing methoden zoals e-mailmarketing, mobiele marketing, online advertising, social media en
  zoekmachinemarketing (SEA en SEO).
  – Advertentieprogramma’s Adwords, Linkedin, Facebook
  – Tools en instumenten
  – Digital Design.
  – De technische werking, van plan naar realisatie.
  – Resultaten van je activiteiten meten, monitoren en bijsturen.

  Effectief Communiceren en Presenteren – 2 dagen
  De module Effectief Communiceren en Presenteren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als DMDS nodig heeft, bijvoorbeeld tijdens uw overleggen met collega’s, management en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.

  Trends in Development – 1 dag
  In deze module van 1 dag wordt u meegenomen in de toekomst van Digital Marketing. Wat zijn de ontwikkelingen van de toekomst, en waar kunt u zich als DMDS op voorbereiden of rekening mee houden? Onderwerpen uit deze module zijn altijd actueel. Voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden zijn Online zichtbaarheid, Artificial Intelligence, Internet of Things en Robotisering.

  Afsluiting en Netwerk- en Adviesvaardigheden voor Developers deel 2 – 1 dag
  Het opleidingsleidingstraject sluit af met de 2e dag Netwerk- en Adviesvaardigheden. U evalueert samen met de groep het opleidingstraject. Daarnaast wordt op deze laatste dag actief aandacht besteed aan de stap naar de praktijk. Op basis van de opgedane kennis en stappen en activiteiten die u heeft ondernomen gedurende het opleidingstraject worden de concrete mogelijkheden verkend om over te stappen naar de functie van Certified DMDS.

  Profiel
  De functiegerichte opleiding tot Certified Digital Marketing & Design specialist is geschikt voor (toekomstige) online marketeers en communicatiespecialisten die een solide praktijkgerichte opleiding willen volgen. Er is een groot tekort aan online marketeers en digitale communicatiespecialisten. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.

  Trainingsduur en kosten
  De functiegerichte opleiding tot Certified Digital Marketing & Design specialist duurt 16 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen € 8280,- incl. certificering. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examen, koffie/thee en lunch, en exclusief BTW.

  Materiaal
  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd. Om te kunnen oefenen met de opgedane kennis dient u een eigen laptop mee te brengen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  - inschrijven voor deze training -

  Planning
  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.