Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


J. Krale ATOS
De Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een zeer goede training. Een hoog tempo, maar met duidelijke aandacht voor significante aspecten en ruimte voor vragen en discussies.

T. Nienhuis Hogeschool Inholland
PRINCE2 Foundation is een goede training. De trainer heeft veel kennis en is erg enthousiast.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


ING
ultraware
Nij Smellinghe
ContentStrategy
Academisch Medisch Centrum
Pharmapartners
HLTsamen
Belastngdienst
Provincie Overijssel
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Development » Certified Java Developer

  CERTIFIED JAVA DEVELOPER

   

  De functiegerichte opleiding tot Certified Java Developer leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT. Inclusief Java certificering!

  Kosten opleiding: € 8280,- incl. certificering

  Duur: 16 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een serie meest gevraagde functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Java Developer is één van de functiegerichte opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

  Als Java ontwikkelaar houdt u zich bezig met het ontwikkelen van software-oplossingen voor zowel interne als externe klanten. U bouwt programma’s en applicaties of u bent verantwoordelijk voor het onderhoud en het testen van de programmatuur en het optimaliseren van de applicaties. Java is onafhankelijk van een bepaald platform en is één van de populairste en meest gebruikte open-source programmeertalen van dit moment. Java is onmisbaar in online omgevingen.

  Veel organisaties maken tegenwoordig gebruik van de agile werkwijze. Als ontwikkelaar maakt u dan deel uit van een zogenaamd Agile Scrum team. Het team is gezamenlijk verantwoordelijk voor het opleveren van (gewijzigde) applicaties en/of informatiesystemen.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Java Developer wordt u in 16 dagen opgeleid tot Certified Java Developer. Met dit opleidingsprofiel wordt u opgeleid volgens het principe van de T-Shaped professional. De kern van het traject bestaat uit het leren van Java, maar u leert ook de belangrijkste zaken die komen kijken bij software-ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan onder andere het testen van software, ontwikkelmethoden als waterfall en Agile Scrum, samenwerking met DevOps en Safe, en het opstellen van requirements. Ook is er aandacht voor social skills, door middel van de training Effectief Communiceren en Presenteren. Tenslotte krijgt u met de module Trends in Development inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van software-ontwikkeling. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals Java developer, Java programmeur, Java bouwer, Java ontwerper.

  Praktijkgericht
  Tijdens deze opleiding tot Certified Java Developer krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als programmeur of consultant.

  Certificering
  Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Java Developer wordt de belangrijkste theorie op het gebied van applicatieontwikkeling behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van het Oracle Java examen (1Z0-808 – Java SE 8 Programmer I) ontvangt u de badge Certified Java Developer.

  Inhoud opleidingsprofiel
  De opleiding tot Certified Java Developer bestaat uit de volgende modules:

  Introductie en Netwerk- en Adviesvaardigheden voor Developers deel 1 – 1 dag
  De opleiding tot Certified Java Developer start met een introductie van 1 dag gecombineerd met deel 1 van de module netwerk- en adviesvaardigheden. U maakt kennis met de groep en de trainer neemt met u uw leerdoelen door. Vervolgens wordt een begin gemaakt met Netwerk- en adviesvaardigheden voor Developers. U krijgt inzicht in waar u nu staat en het pad dat u gaat doorlopen om nieuwe kennis en competenties te verkrijgen die horen bij de functie van Certified Java Developer.

  Development Essentials – 3 dagen
  Na de introductie vervolgt het opleidingstraject met de module Development Essentials. In deze module leert u alles over het vakgebied van software ontwerpen. U maakt in 3 dagen kennis met de belangrijkste aspecten en best practices op het gebied van software development, zoals testen, Agile Scrum, requirements engineering, tooling, DevOps, SaFe, en de OTAP-omgeving. Na het volgen van deze module heeft u breed inzicht in het vakgebied van software development.

  Module Java Developer – 8 dagen
  Tijdens de training leert u de basis van de programmeertaal Java. U krijgt in 8 dagen een duidelijk inzicht in de werking en het gebruik van de Java technologie. Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met oefeningen en opdrachten. De training behandelt de verschillende toepassingen van Java en het gebruik van o.a. packages, interfaces, exceptions en collecties. De training is een combinatie van hands-on training, waarin u oefent met programmeren in Java, en examentraining. De examentraining vindt op de laatste dag van de training plaats. Gedurende en na de training bereidt u zich voor op het examen. U dient daarbij ook rekening te houden met enige zelfstudie. Deze training leidt op tot het Oracle Java examen (1Z0-808 – Java SE 8 Programmer I).

  Effectief Communiceren en Presenteren – 2 dagen
  De module Effectief Communiceren en Presenteren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als Developer nodig heeft, bijvoorbeeld tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.

  Trends in Development – 1 dag
  In deze module van 1 dag wordt u meegenomen in de toekomst van Development. Wat zijn de ontwikkelingen van de toekomst, en waar moet u zich als Java Developer op voorbereiden of rekening mee houden? Onderwerpen uit deze module zijn altijd actueel. Voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden zijn Automatisering van Development, Artificial Intelligence, Internet of Things en Robotisering.

  Afsluiting en Netwerk- en Adviesvaardigheden voor Developers deel 2 – 1 dag
  Het opleidingsleidingstraject sluit of met de 2e dag Netwerk- en Adviesvaardigheden. U evalueert samen met de groep het opleidingstraject. Daarnaast wordt op deze laatste dag actief aandacht besteed aan de stap naar de praktijk. Op basis van de opgedane kennis en stappen en activiteiten die u heeft ondernomen gedurende het opleidingstraject worden de concrete mogelijkheden verkend om over te stappen naar de functie van Certified Java Developer.

  Profiel
  De functiegerichte opleiding tot Certified Java Developer is geschikt voor (toekomstige) Java applicatieontwikkelaars die een solide Java opleiding willen volgen, waarbij eveneens aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als developer. Er is een groot tekort aan Java applicatieontwikkelaars. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.

  Trainingsduur en kosten
  De functiegerichte opleiding tot Certified Java Developer duurt 16 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen € 8280,- incl. certificering. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examen, koffie/thee en lunch, en exclusief BTW.

  Materiaal
  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd. Om te kunnen oefenen met de opgedane kennis dient u een eigen laptop mee te brengen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  - inschrijven voor deze training -

  Planning
  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.