Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


Sanjay Misri Ministerie van I en M
Ik waardeer de training BiSL Foundation met een 8. De training is goed gepresenteerd. Het lesmateriaal is duidelijk. Er is voldoende tijd om alles op te nemen. De trainer weet inhoudelijk veel over de materie en kan het goed overbrengen.

M. Scheltens
ITIL Service Offerings & Agreements is wederom een zeer goede training. Het tempo wordt afgestemd op het kennisniveau van de deelnemers.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


SVUtilities
ADT
Ciber
Oxfam Novib
Ciratum
Ictivity
Ikea
DSV
HaagWonen
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • CERTIFIED JAVA DEVELOPER

   

  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT! Inclusief Java en Agile Scrum Foundation certificeringen

  Kosten opleiding: € 6050,-
  Kosten certificering: € 450,-
  Totale kosten: € 6500,-
  Duur: 17 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.  - inschrijven voor deze training -

  Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer is één van de 10 opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

  Als ontwikkelaar houdt u zich bezig met het ontwikkelen van softwareoplossingen voor zowel interne als externe klanten. U bouwt programma’s en applicaties of u bent verantwoordelijk voor het onderhoud en het testen van de programmatuur en het optimaliseren van de applicaties. HTML, JAVA, PHP en MySQL zijn op dit moment de meeste gebruikte ontwikkeltalen. Java is onafhankelijk van een bepaald platform en is één van de populairste en meest gebruikte open-source programmeertalen van dit moment. Java is onmisbaar in een online omgevingen. PHP is een scripttaal die gebruikt wordt voor veel doeleinden en vormt de basis voor de populaire Content Management systemen zoals WordPress, Joomla en Drupal. Het is eenvoudig te leren en wordt alom gebruikt. PHP wordt vaak in combinatie gebruikt met MySQL. MySQL is een populair databasemanagementsysteem dat voor het gestructureerd opslaan van gegevens voor zeer veel toepassingen wordt gebruikt. Veel websites maken gebruik van MySQL.

  De werkplek van een ontwikkelaar kan heel divers zijn. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden vanuit het eigen kantoor van de werkgever of kan een ontwikkelaar gedetacheerd worden op projectbasis bij een klant op locatie. Veel organisaties maken tegenwoordig gebruik van de agile werkwijze. Als ontwikkelaar maakt u dan deel uit van een zogenaamd Agile Scrum team. Het team is gezamenlijk verantwoordelijk voor het opleveren van (gewijzigde) applicaties en/of informatiesystemen.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer krijgt u in 17 dagen tijd een breed inzicht in en kennis van de belangrijkste ontwikkeltalen en ontwikkeltools van dit moment. De theorie wordt afgewisseld met hands-on praktijkopdrachten. Na afloop van het traject kunt u uit de voeten met de twee belangrijkste ontwikkeltalen Java en HTML, waarmee u applicaties kunt bouwen en onderhouden. Ook bent u bekend met PHP en MySQL waarmee u website’s kan opbouwen en onderhouden. In de training Agile Scrum leert U de agile werkwijzen en hoe u in een Scrum team samenwerkt aan een oplossing. Daarnaast komen in het opleidingstraject de (persoonlijke) competenties aan bod die nodig zijn om als applicatie ontwikkelaar aan de slag te gaan.

  Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Java developer, PHP Developer, applicatieontwikkelaar, Website bouwer, CMS specialist.

  Praktijkgericht
  Tijdens deze opleiding tot Gecertificeerd Java Developer krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als programmeur of consultant.

  Certificering
  Binnen de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer wordt de belangrijkste theorie op het gebied van applicatieontwikkeling behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in:

  – HTML, CSS, XML & JavaScript
  – Oracle 12c SQL
  – PHP Programmeren
  – Programmeren in Java SE 8 en OO Development
  – Agile Scrum Foundation

  Inhoud opleidingsprofiel
  De opleiding tot Gecertificeerd Java Developer bestaat uit de volgende modules:

  Intake Gecertificeerd Java Developer – telefonisch
  De opleiding tot Gecertificeerd Java Developer start met een telefonische intake. Tijdens deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

  Training HTML, CSS, XML & JavaScript – 2 dagen
  Tijdens de Training HTML, CSS, XML & JavaScript krijgt u een praktische kennismaking met client-side programmeren met HTML, CSS en JavaScript. De cursus richt zich op het gebruik van HTML / CSS / JavaScript programmeerlogica om te implementeren, variabelen te definiëren en te gebruiken, loopings en vertakkingen uit te voeren, gebruikersinterfaces te ontwikkelen, gebruikersinvoer te registreren en te valideren, gegevens op te slaan en goed gestructureerde applicaties te creëren.
  Ook leert u hoe u goed opgebouwde XML-documenten kunt maken en leert u de belangrijkste aanvullende technologieën die XML ondersteunen te gebruiken, waaronder XML Schema voor validatie en XSLT voor transformatie.
  Zie ook: Training HTML, CSS, XML & JavaScript

  Training SQL Foundation – 2 dagen
  Tijdens de training SQL Foundation leert u werken met de Oracle® 11g Structured Query Language (SQL). U maakt kennis met de database met geavanceerde capaciteiten van Oracle 12c die betere prestaties, verbeterde schaalbaarheid en eenvoudiger gegevensbeheer bevorderen.
  Zie ook: Training SQL Foundation

  Training PHP Programmeren- 2 dagen
  Tijdens de training PHP Programmeren leert u database-gestuurde websites te maken met behulp van PHP en MySQL. PHP is een veelzijdige server-side programmeertaal die hand in hand werkt met front-end Web-talen zoals HTML en JavaScript. PHP kan worden gebruikt om alle soorten dynamische webinterfaces te maken en is een van de meest gebruikte programmeertalen geworden.
  Zie ook: Training PHP Programmeren

  Training Java Programmeren – 6 dagen
  Tijdens de training Java Programmeren leert u de basis van de programmeertaal Java. U krijgt in 6 dagen een duidelijk inzicht in de werking en het gebruik van de JAVA technologie. Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met oefeningen en opdrachten. De training behandelt de verschillende toepassingen van JAVA en het gebruik van o.a. packages, interfaces, exceptions en collecties. De training is een combinatie van een hands-on training waarin u oefent met programmeren in Java en een examentraining. Examentraining vindt op de laatste dag van de training plaats. Gedurende en na de training dient u zich door middel van zelfstudie voor te bereiden op het examen. Deze training leidt op tot het Oracle Java examen (1Z0-808 – Java SE 8 Programmer I)
  Zie ook: Java Programmeren

  Agile Scrum Foundation – 2 dagen
  Steeds meer organisaties hebben behoefte aan flexibilisering van hun projecten. Agile geeft hier invulling aan. Een voorbeeld hiervan is Scrum. Door in korte slagen steeds dat te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant, wordt de kans kleiner dat een project mislukt of dat er niets wordt opgeleverd. Het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat Scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet om hun innovatie efficiënter en effectiever te maken. De training Agile Scrum Foundation geeft u in 2 dagen op Foundation niveau inzicht in Agile Scrum, gecombineerd met de kennis over Scrum in de praktijk.
  Zie ook: Agile Scrum Foundation

  Effectief Communiceren en Presenteren – 3 dagen
  De module Effectief Communiceren en Presenteren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als Developer nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.
  Zie ook: Effectief Communiceren en Presenteren

  Profiel
  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer is geschikt voor (toekomstige) applicatieontwikkelaars die een solide opleiding willen volgen waarbij aandacht is de belangrijkste ontwikkeltalen voor zowel applicaties als websites.

  Er is een groot tekort aan applicatieontwikkelaars. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als applicatieontwikkelaar direct aan de slag te gaan!

  Vrijstelling
  Bent u reeds in het bezit bent van een certificering op het gebied van Java, of Agile Scrum Foundation of heeft u al voldoende ervaring met een van de andere modules, dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. De kosten voor de vrijstelling zullen uiteraard in mindering worden gebracht op de totale kosten. Neemt u voor meer informatie over deze vrijstelling contact met ons op.

  Trainingsduur en kosten
  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Java Developer duurt 17 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

  Kosten opleiding: € 6050,-
  Kosten certificering: € 450,-
  Totale kosten: € 6500,-

  Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

  Materiaal
  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd. Om te kunnen oefenen met de opgedane kennis dient u een eigen laptop mee te brengen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  A. van Schaik-Breederland
  Agile Scrum Foundation is een heldere training, in een goed tempo. Er is een goede interactie en de trainer geeft goede praktijkvoorbeelden.

  Bart Wientjens
  Zeer fijne training met een goede trainer!

  K. Kuijpers
  Agile Scrum Foundation is een prima training. De stof is leerzaam en direct toe te passen.

  - inschrijven voor deze training -

  Planning
  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.