Omscholen ICT – Gratis omscholing met Digipower!

Omscholing inclusief gratis ICT ontwikkel- en functieadvies!

Aanmelden

Omscholing naar de ICT met Digipower

Het aantal ICT-vacatures stijgt snel. Werkgevers in de ICT zijn dringend op zoek naar gemotiveerd personeel. De verwachting is dat de stijging in ICT vacatures aanhoudt en dat het aantal banen én vacatures in de ICT de komende jaren alleen maar toeneemt.

De overheid stimuleert het omscholen naar een (andere) functie in de ICT om een tekort aan ICT personeel te voorkomen. De overheid heeft met dit doel subsidie voor omscholing beschikbaar gesteld. Het programma Digipower is onderdeel van “Nederland Leert Door“.

Het project Digipower biedt enthousiaste kandidaten een gratis opleiding ter waarde van € 2500,- aan.

De IT Management Group (ITMG) heeft de afgelopen maanden al meer dan 600 deelnemers kunnen ondersteunen bij hun zoektocht naar een (nieuwe) functie in de ICT. Er is op dit moment nog ruimte in het subsidiebudget maar de ruimte is beperkt dus wees er op tijd bij om zeker te zijn van een kosteloze training.

In het talentenprogramma Digipower bekijken we welke richting in de ICT het beste bij jou past en stellen we voor jou een maatwerktraject op met gratis ontwikkeladvies, begeleiding èn omscholing of bijscholing.

Programma Digipower

Het programma bestaat op hoofdlijnen uit vier stappen:
1. Intake, waarin het programma en de voorwaarden voor deelname worden besproken;
2. Bepalen welke kansrijke en duurzame ICT-functies het best aansluiten bij jouw huidige profiel door middel van een arbeidsmarktscan;
3. Het op peil brengen van jouw kennis door het volgen van een gerichte opleiding;
4. Begeleiding en coaching om aanvullende vaardigheden aan te leren of om in contact te komen met werkgevers.

Na het Digipower traject weet je welke functie(s) en beroepen in de ICT het beste bij jou passen en heb je in één functie een verdiepingsslag gemaakt. Dit gebeurt door het volgen van een opleiding of meerdere opleidingen en het krijgen van advies en gerichte begeleiding die hoort bij de betreffende functie. Je bent nu klaar voor het zetten van de volgende stap! Voor de één betekent dit meteen aan de slag gaan in een nieuwe functie, voor de ander betekent dit duidelijkheid over de te nemen stappen om te komen tot een nieuwe functie door bijvoorbeeld een vervolgopleiding of stage.

Opleidingsmogelijkheden Digipower

U kunt binnen het programma Digipower kiezen voor verschillende opleidingen. Wij bieden onder andere de:

– Praktijkopleiding Functioneel beheer (met o.a. de training BiSL, Agile en DevOps incl. examens)
– Praktijkopleiding Servicedesk medewerker (met o.a. de training ITIL, Agile en DevOps) incl. examens
– Praktijkopleiding Applicatie Developer (met o.a. de training Python of Javascript, Agile en DevOps) incl. examens
– Praktijkopleiding Projectmedewerker (met o.a. de training PRINCE2, Agile en DevOps)
– Praktijkopleiding Data Privacy Officer (met o.a. de training ISO27001, Agile en DevOps)
– Praktijkopleiding Tester (met o.a. de training TMAP, Agile en DevOps)
– Praktijkopleiding Data Engineer (met o.a. de training Datagedreven werken, Agile en DevOps)

In de praktijkopleiding volgt u de ICT trainingen die op dit moment bij werkgevers erg populair zijn.

Wil je verkennen of de functie van servicedesk medewerker bij jou past? Dan volg je de praktijkopleiding voor servicedesk medewerker. Daarnaast brengen we je aanvullende vaardigheden bij op het gebied van het werken op een servicedesk. Wil je graag werk in de security op het gebied van privacy? Dan volg je security opleiding en leer je vaardigheden op het gebied van Security, Data privacy en Data protection. Denk je dat werk als programmeur of applicatieontwikkelaar beter bij je past? Dan volg je een opleiding Applicatie Developer Python, Java of Javascript.

Voorwaarden deelname Digipower

Om in aanmerking te komen voor een gratis ontwikkeladvies en gratis training zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
1. Je bent 18 jaar of ouder;
2. Je hebt serieuze interesse in een baan in de ICT en je wilt verkennen of een (andere) ICT functie bij je past;
3. Je hebt een contract in loondienst (minimaal 12 uur) of je hebt een inschrijving als zzp-er bij de kvk;
4. Je hebt ruimte om overdag of in de avond tijd vrij te maken om te besteden aan opleiding, begeleiding en coaching.

Bemiddeling naar een nieuwe functie of beroep in de ICT

Het Digipower traject wordt afgesloten met een ontwikkelplan en een certificaat. Na afloop van het traject zal ITMG jou desgewenst ondersteunen bij de zoektocht naar het werken in de ICT in de door jou gewenste baan in de ICT en desgewenst bemiddelen. Er is geen verplichting om op deze bemiddeling in te gaan. Andersom is er vanuit ITMG geen baangarantie. Salaris en andere arbeidsomstandigheden zijn afhankelijk van de functie, de mogelijkheden en toekomstige werkgever.

Aanmelden voor Digipower

Referenties

Wil je meedoen met het programma Digipower? Klik dan op de knop ‘Aanmelden’ en vul het formulier in. Er zijn voor jou als deelnemer geen kosten aan verbonden. Je kunt op meerdere momenten per maand instromen. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

Omscholen voor organisaties

Heb je interesse in Digipower vanuit een organisatie? Bekijk dan onze pagina Omscholen voor organisaties.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord.

Aanmelden

FAQ Omscholen met Digipower


Naar welke functie in de ICT kan ik omscholen?

Voorbeelden van functies waarin je kunt werken in de ICT en beroepen waarnaar je kunt omscholen zijn: Python developer, Javascript developer, Data Privacy Officer, Security Manager, Servicedesk medewerker, Product Owner, Applicatiebeheerder, Functioneel beheerder, Data engineer of Informatieadviseur.

Is omscholing, bijscholing en een carrièreswitch ook mogelijk voor 40 en 50 plus?

Ja, het omscholingstraject is ook geschikt voor werkenden die een carrièreswitch willen maken en willen omscholen naar de ICT of werkenden die willen bijscholen naar een functie in de ICT.

Welke opleidingen of beroepen zijn mogelijk?

Er zijn verschillende opleidingen mogelijk. In jouw ontwikkeladviesgesprek kijken we welke opleiding en beroepen het best bij jou passen. De opleiding bestaat altijd uit een theorisch gedeelte en een praktijk gedeelte. De opleidingen zijn veel gevraagd in het betreffende vakgebied. Veel opleidingen sluiten af met een marktconforme certificering zoals ITIL Foundation, BiSL Foundation, ISO27001 Foundation.

Hoe weet ik welke ICT opleiding of functie voor mij geschikt is?

Tijdens het ontwikkeladvies gesprek wordt een arbeidsscan uitgevoerd en nemen we jouw vaardigheden, competenties en interesses door. Op basis van de arbeidsscan en ontwikkeladvies gesprekken achterhalen we welke functie of werk in de ICT het best bij jou past. In het onderdeel begeleiding naar werk gaan we verder in op de details. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gewenste werkomgeving zoals zorg, gemeente, overheid, etc.

Ik zit in de WW en ontvang een uitkering van het UWV, is het programma dan ook voor mij geschikt?

Het Digipower programma richt zich op werkenden in loondienst of zzp-ers. U moet een contract of KVK nummer kunnen overleggen. De IT Management Group heeft wel andere mogelijkheden voor het omscholen van mensen met een UWV uitkering. Kijk voor meer informatie op UWV Scholingsbudget of contact op met de IT Management Group.

Wat is het verschil tussen jullie omscholingstraject en omscholingstrajecten van andere bedrijven zoals LOI en NCOI?

Opleidingen binnen de omscholing van de IT Management Group richten zich behalve op de theorie ook op de praktijk. Trainers en coaches betrokken bij de omscholing zijn werkzaam in de vakgebieden waarin ze de opleiding verzorgen.

Op welk niveau zijn de opleidingen?

De opleidingen en beroepen zijn gericht op MBO + en HBO niveau. Je kunt meedoen als starter in de ICT richting een beroep als Functioneel beheerder, Applicatiebeheerder of een beroep als Servicedeskmedewerker maar ook als je al werkzaam bent in de ICT en je wilt bijscholen naar een beroep als Informatieadviseur of beroepen als Data Analyst en Data Engineer.

Is er een garantie op werk of op een baan?

Wij geven geen garantie op werk of op een nieuwe baan. Wel doen wij ons best om jou te begeleiden naar een beroep of werk in de ICT of ondersteunen we jou bij het solliciteren op een vacature. We bekijken continu welke beroepen het meest kansrijk zijn en in welke beroepen de meeste ICT vacatures zijn en stemmen daar de opleidingen op af.

Zijn de gesprekken en trainingen klassikaal of online?

De gesprekken kunnen zowel online als klassikaal plaatsvinden. Op het moment dat de coronasituatie het toestaat, hebben wij een voorkeur voor klassikale opleidingen. Mocht het voor u niet mogelijk zijn om fysiek in de training aanwezig te zijn, dan kunt u klassikale training online volgen.

Referenties projecten IT Management Group

IT Management Group heeft ruime ervaring met het opleiden van mensen naar een beroep in de ICT of het bijscholen van mensen van het ene ICT beroep naar een ander (duurzaam) ICT beroep. Hieronder een tweetal ervaringen van kandidaten van het project DIA-ESF.
Referenties
Meer weten over ervaringen van onze kandidaten? Kijk dan ook eens op onze Make IT Work pagina.

Het programma Digipower is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid middels de regeling Nederland leert door.