Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


M. van Grieken Ministerie van SZW
9/10 -Rating9
Hoofd Document en Informatie Management SZW Aan de IT Management Group is gevraagd om mijn afdeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te ondersteunen bij het verder professionaliseren van het team functioneel beheer. De IT Management Group heeft DIM FB onder andere ondersteund bij het verder inrichten van kennisdeling en achtervang, het verder verkrijgen van inzicht en overzicht over de verschillende beheerdomeinen, het verder structureren van taken en verantwoordelijkheden en het gezamenlijk opzetten van een belangrijkste beheerprocessen zoals incidentbeheer, probleembeheer, wijzigingenbeheer, transitie en gebruikersondersteuning. Als uitgangspunt voor deze professionalisatie is de best practice BiSL gebruikt. De IT Management Group heeft ook een aantal trainingen voor mijn team verzorgd: BiSL, Klantgericht Communiceren en Testen volgens TMap. Gedurende het traject is met het team door de IT Management Group ook gewerkt aan teambuilding en eigenaarschap. Het traject is na een half jaar afgesloten met een geslaagde teambuildingsdag. Ik ben erg tevreden over de inzet, kennis en kunde van IT Management Group.

Mariska Schill Timeos
8/10 -Rating8
ITIL MLC is een goede training, ik waardeer de training met een 8!


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » e-learning » e-learning based on ArchiMate® 3

  e-learning based on ArchiMate® 3

  Prijs e-learning: € 650,- incl. examen en excl. BTW

  - inschrijven voor deze training -

  e-learning based on ArchiMate® 3 volgen? Kies voor de IT Management Group! ArchiMate® is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. Sinds 2008 wordt ArchiMate® als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group. ArchiMate® bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

  Uw profiel

  Bent u werkzaam als business architect, enterprise architect of IT architect? Of werkt u als IT consultant en wilt u ArchiMate® gaan toepassen in uw werk? Of is certificering in ArchiMate® voor uw werk van belang? Dan is dee-learning based on ArchiMate® 3 training op foundation niveau wat u zoekt.

  Inhoud e-learning based on ArchiMate® 3

  In de e-learning omgeving van de IT Management Group werkt u op een gestructureerde manier naar uw examen toe. De e-learning omgeving is als volgt opgebouwd:

  1. Algemeen deel

  – Technische vereisten e-learning module
  – Uitleg van de e-learning module
  – Procedure bij vragen en opmerkingen

  2. Specifiek deel

  De e-learning omgeving bestaat uit de volgende dertien onderdelen:

  1. – Basic Concepts of ArchiMate
  2. – Language Structure
  3. – Generic Metamodel
  4. – Relationships
  5. – Motivation Modeling
  6. – Strategy Modeling
  7. – Business Layer
  8. – Application Layer
  9. – Technology Layer
  10. – Physical Elements
  11. – Cross-Layer Modeling
  12. – Implementation and Migration
  13. – Addressing Stakeholder Concerns with Viewpoints and Views

  Elke module is onderverdeeld in de volgende onderwerpen:

  · Key Learning points
  · Te lezen hoofdstukken.
  · Slides
  · Testvragen

  Op basis van de gemaakte testvragen krijgt u een advies om naar de volgende module te gaan of om nogmaals de stof te bestuderen. Na het doorlopen van de onderdelen kunt u een afsluitend proefexamen doorlopen dat representatief is voor het examen van The Open Group.

  Nadat u alle onderdelen van de e-learning succesvol hebt doorlopen, sluit u de training af met het maken van proefvragen. De proefvragen zijn representatief voor het officiële examen van The Open Group en geeft u inzicht in uw kennisniveau. Na het succesvol doorlopen van de proefvragen bent u klaar om het officiële examen van The Open Group af te leggen.

  Met de ITMG e-learning omgeving verzekert u zich van een efficiënte en resultaatgerichte werkwijze om in korte tijd uw ArchiMate 3 Foundation examen te behalen.

  Hoe werkt het?

  U registreert zich voor de e-learning bij de IT Management Group via het inschrijfformulier. U krijgt vervolgens een digitale factuur. Op het moment dat u de factuur heeft voldaan, krijgt u van de IT Management Group:

  – de link naar e-learning omgeving
  – uw gebruikersnaam en wachtwoord

  Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn gekoppeld aan uw e-mailadres en zijn 6 maanden geldig. Na 6 maanden vervalt automatisch uw account. Uw account is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan derden.

  Examen

  Op het moment dat u alle onderdelen succesvol hebt doorlopen, bent u klaar voor het officiële examen.
  Voor het examen ontvangt u een vouchercode van de IT Management Group. U meldt zich vervolgens aan bij The Open Group met uw voucher en legt het examen online via uw computer af.

  Trainingsduur en kosten

  De e-learning kunt u in uw eigen tempo afronden. U dient rekening te houden met een studiebelasting van minimaal 20 uur. De uiteindelijke studiebelasting is grotendeels individueel afhankelijk. De kosten voor de e-learning bedragen € 650,- excl. BTW en inclusief examen.

  Open inschrijving en in-company

  Wilt u toch een klassikale training volgen? Dat kan. De IT Management Group werkt met de beste docenten. ArchiMate 3 trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam of kunnen volledig online worden gevolgd. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd en kunnen ook online worden gevolgd.

  Architectuur advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT of Enterprise Architectuur of op zoek naar een goede architect (enterprise architect, IT architect, business architect, solution architect)? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze adviespagina en detacheringspagina.

  - inschrijven voor deze training -