Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


M. Beemer Agenstschap Telecom
COBIT Foundation 5.0 is een goede training. Een goede combinatie van theorie en praktijk, met veel humor gebracht.

R. van de Riet
ITIL Service Strategy is een erg leerzame training. Het voldoet aan mijn verwachtingen. De trainer geeft de training op een niet-saaie manier en zijn kennis is top. Er wordt veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden tijdens de training.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Oikocredit
Pensioenfonds Horeca en catering
Nissewaard
Longfonds
PGGM
Essent
Staatsolie
rabo
DJI
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • ITIL 4 Foundation eLearning

   
  Prijs eLearning: € 375,-
  Prijs examen: € 250,-


  - inschrijven voor deze training -

  Over ITIL 4
  ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices.

  Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw biedt ITIL® een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden, als een verzameling best practices. De ooit geldende betekenis Information Technology Infrastructure Library is geëvolueerd naar een integrale servicemanagement benadering, gericht op het effectief sturen en managen van de IT-dienstverlening. Het doel is op een efficiënte en effectieve wijze het beheer te voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een IT-service te leveren. Hierdoor kan klanten worden gegarandeerd dat ze de producten en diensten krijgen die zij verlangen en waarover afspraken zijn gemaakt. Uitgangspunt is het creëren van waarde zoals deze door de klant wordt waargenomen op basis van bruikbaarheid en belang.

  De kern van ITIL 4 is het service-waardesysteem (service value system- SVS) en het vier-dimensiemodel (four dimension model) van waaruit elk onderdeel van het SVS overwogen wordt. De kerncomponenten van het SVS zijn de service-waardeketen (ITIL service chain), de werkwijzen (ITIL practices), de leidende principes (ITIL guiding principles), de besturing (governance) en continue verbetering (continual improvement).

  De ITIL eLearning omgeving – Efficiënt en resultaatgericht
  De inhoud van de ITIL eLearning omgeving van de IT Management Group is geaccrediteerd door het Peoplecert. De ITIL eLearning omgeving begeleidt u op een gestructureerde manier naar uw examen toe. De ITIL eLearning omgeving is als volgt opgebouwd:

  1. Algemeen deel

  – Uitleg exameneisen algemeen
  – Uitleg van de eLearning module
  – Procedure bij vragen en opmerkingen

  2. Specifiek deel

  De ITIL 4 Foundation eLearning omgeving is ingedeeld in acht modules of onderdelen, dat zijn:
  • Deel 1 inleiding
  • Deel 2 de structuur en voordelen van ITIL
  • Deel 3 de belangrijkste servicemanagement-concepten
  • Deel 4 de vier dimensies van servicemanagement
  • Deel 5 het doel en de componenten van het ITIL service-waardesysteem
  • Deel 6 de activiteiten binnen de service-waardeketen en de onderlinge relatie
  • Deel 7 de belangrijkste practices; bestaat uit twee onderdelen
  • Deel 8 voorbereiding examens en proefexamens

  Per module worden de volgende onderwerpen behandeld:
  – Exameneisen behorende bij de betreffende module;
  – Te bestuderen Tekst;
  – Slides;
  – Testvragen over het betreffende onderdeel dat bestudeerd is.

  Met de ITMG ITIL 4 eLearning omgeving verzekert u zich van een efficiënte en resultaatgerichte werkwijze om in korte tijd uw ITIL® 4 Foundation examen te behalen.

  Hoe werkt het?
  U registreert zich voor de geaccrediteerde ITIL® 4 eLearning bij IT Management Group via het inschrijfformulier. U krijgt vervolgens een digitale factuur. Op het moment dat u de factuur heeft voldaan, krijgt u van IT Management Group:

  – de link naar de ITIL 4 Foundation eLearning omgeving
  – uw gebruikersnaam en wachtwoord

  Examen ITIL 4 Foundation
  Op het moment dat u alle onderdelen succesvol hebt doorlopen, bent u klaar voor het officiële examen. Er zijn twee mogelijkheden om het examen af te leggen:

  1. Online via Peoplecert web-proctored exam
  U ontvangt een vouchercode van de IT Management Group. U meldt zich vervolgens aan bij Peoplecert met u voucher en legt het examen online via uw computer af.

  2. Op een ITMG locatie in Den Haag of Utrecht
  Heeft u een voorkeur om het examen op papier af te leggen, dan kan dat op een locatie van de IT Management Group in Utrecht of Den Haag. In overleg met onze backoffice bepaalt u uw examenmoment.

  Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn gekoppeld aan uw e-mailadres en zijn 90 dagen geldig. Na 90 dagen vervalt automatisch uw account. Uw account is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan derden.

  Trainingsduur en kosten
  De eLearning training ITIL 4 Foundation kunt u in uw eigen tempo afronden. U dient rekening te houden met een studiebelasting van minimaal 14 uur. De uiteindelijke studiebelasting is uiteraard voor een groot deel individueel afhankelijk. De kosten voor de ITIL® 4 Foundation eLearning training bedragen € 375,- excl. BTW. Deze prijs is inclusief pocketguide.

  De kosten voor het examen bedragen € 250,- excl. BTW.

  Open Inschrijving en In-company
  Wilt u toch een klassikale training volgen? Dat kan. De IT Management Group werkt met de beste docenten. ITIL trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  ITIL advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie of op zoek naar een goede ITIL Specialist (Servicemanager, Changemanager, Incidentmanager) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  - inschrijven voor deze training -