Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Informatie TMap

 • Wat is TMap?
 • Trainingslocaties


  Referenties algemeen


  W. Veenstra TRUE
  ISO20000 is een stabiele omgeving. De trainer is zeer bekwaam.

  Gijs Heikamp Ricght Management Nederland B.V.
  PRINCE2 Foundation is een uitstekende training, met voldoende diepgang!

  Overzicht referenties

  Klanten van ITMG


  Defensie
  Ciber
  Ziekenhuis Rijnland
  Immigratie- en Naturalisatie Dienst
  Stichting Bibliotheek.nl
  Spaarne
  DWM
  Radboud UMC
  Didacticum
  Overzicht klanten

  Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » eLearning » TMap® Suite Test Engineer eLearning

  TMap® SUITE TEST ENGINEER ELEARNING

  Prijs eLearning: € 375,-
  Prijs examen: € 200,-

  - inschrijven voor deze training -

  Over TMap Suite
  TMap Suite Test Engineer is de vernieuwde versie van de TMap Next Test Engineer training. De IT industrie verandert razendsnel en het vak van tester wordt daardoor steeds complexer. De laatste jaren is het aantal nieuwe ontwikkelmethoden, mensen en technologieën in de IT toegenomen. Het belang van een uitstekende softwarekwaliteit wordt ook steeds groter. Alle aspecten van het dagelijks leven worden inmiddels volledig ondersteund door het gebruik van software.

  De TMap Suite is het resultaat van een volledige vernieuwingsslag in TMap om in een nieuwe tijd een tester optimaal te kunnen ondersteunen. De testmethode TMap heeft een lange geschiedenis: TMap is als teststandaard toonaangevend. Honderden organisaties passen – wereldwijd – TMap toe. De TMap Suite reikt alle mogelijkheden aan om aan de testuitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. De TMap Suite Engineer training is gebaseerd op hierna volgende drie uitgangspunten die gezamenlijk de TMap Suite beschrijven:

  – De TMap Human Driven aanpak die speciaal ontwikkeld is voor de nieuwe Agile en Human Driven wereld, die bij steeds meer organisaties binnendringt. Niet langer is het proces leidend, maar het team (met daarin de testers) bepaalt zelf hoe ze met een kwaliteitsgedreven aanpak het gewenste resultaat kunnen bereiken.

  – De aanpak TMap NEXT voor resultaatgedreven testen. De aanpak die past bij traditionele ontwikkelomgevingen die nog steeds bij veel organisaties relevant zijn.

  – De building blocks van TMap Next. Die beschrijven specifieke oplossingen voor testproblemen die door testers op een flexibele manier in hun testaanpak kunnen worden toegepast. Voorbeelden van building blocks zijn:
  Assignment, Product Risk Analysis (PRA), Quality Policy,Test Organization,Integrated Test Organization, Test Design, Test Strategy, Test Varieties, Performance Testing, Development Quality Measures, Crowd Testing, SAP Testing, Model Based Testing, Test Environment, Test Manager, Test Plan, Structured Reviewing, Usability Testing, Using Test Tools, Test Tool Implementation.

  Uw profiel
  Bent u een (beginnend) professionele tester met een half jaar tot een jaar werkervaring in het vakgebied testen? Of bent u gebruiker, ontwikkelaar of beheerder en houdt u zich vanuit die rol bezig met het testen van informatiesystemen en softwareproducten? Dan is de training TMAP® Suite Test Engineer de juiste training voor u!

  De TMap eLearning omgeving – Efficiënt en resultaatgericht
  In de eLearning omgeving van de IT Management Group werkt u op een gestructureerde manier naar uw examen toe. De eLearning omgeving is als volgt opgebouwd:

  1. Algemeen deel
  – Uitleg exameneisen algemeen
  – Uitleg van de eLearning module
  – Procedure bij vragen en opmerkingen

  2. Specifiek deel
  De TMap Suite Test Engineer eLearning omgeving is ingedeeld in vier modules, dat zijn:
  – Kaders en belang van testen (Gestructureerd testen, De TMap Suite)
  – TMap activiteiten en TMap Next fase (De testmanagement activiteiten, De testuitvoerende activiteiten, Ontwikkeltesten)
  – Ontwerpen van tests (Dekkingsvormen en testontwerptechnieken)
  – Examentraining

  Per module worden de volgende onderwerpen behandeld:
  – Exameneisen behorende bij de betreffende module
  – Te lezen pagina’s uit het TMAP Suite Workbook
  – Samenvatting van de gelezen pagina’s en de belangrijkste leerpunten
  – Testvragen over het betreffende TMap Suite eLearning onderdeel

  Op basis van de gemaakte testvragen krijgt u een advies om naar de volgende module te gaan of om nogmaals de stof te bestuderen. Na het doorlopen van de onderdelen kunt u meerdere proefexamens doorlopen die representatief zijn voor het EXIN examen.

  Met de ITMG TMap Suite Test Engineer eLearning omgeving verzekert u zich van een efficiënte en resultaatgerichte werkwijze om in korte tijd uw TMap Suite Test Engineer examen te behalen.

  Hoe werkt het?
  U registreert zich voor de TMap Suite Test Engineer eLearning bij de IT Management Group via het inschrijfformulier. U krijgt vervolgens een digitale factuur. Op het moment dat u de factuur heeft voldaan, krijgt u van de IT Management Group:

  – de link naar de TMap Suite Test Engineer eLearning omgeving
  – uw gebruikersnaam en wachtwoord
  – de laatste versie van het Workbook TMap Suite

  Examen TMap Suite Test Engineer
  Op het moment dat u alle onderdelen succesvol hebt doorlopen, bent u klaar voor het officiële examen. Er zijn twee mogelijkheden om het examen af te leggen:

  1. Online via EXIN Anywhere
  U ontvangt een vouchercode van de IT Management Group. U meldt zich vervolgens aan bij EXIN met u voucher en legt het examen online via uw computer af.

  2. Op een ITMG locatie in Den Haag of Utrecht
  Heeft u een voorkeur om het examen op papier af te leggen, dan kan dat op een locatie van de IT Management Group in Utrecht of Den Haag. In overleg met onze backoffice bepaalt u uw examenmoment.

  Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn gekoppeld aan uw e-mailadres en zijn 90 dagen geldig. Na 90 dagen vervalt automatisch uw account. Uw account is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan derden.

  Trainingsduur en kosten
  De eLearning training TMap Suite Test Engineer kunt u in uw eigen tempo afronden. U dient rekening te houden met een studiebelasting van minimaal 20 uur. De uiteindelijke studiebelasting is uiteraard voor een groot deel individueel afhankelijk. De kosten voor de TMap Suite Test Engineer eLearning training bedragen € 375,- excl. BTW. Deze prijs is inclusief het officiële TMap Suite Workbook.

  De kosten voor het examen bedragen € 200,-

  Open Inschrijving en In-company
  Wilt u toch een klassikale training volgen? Dat kan. De IT Management Group werkt met de beste docenten. TMap trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Testmanagement detachering
  Bent u op zoek naar tijdelijke versterking van uw organisatie door een goede Testmanager, Test Coördinator, Test Engineer of Tester neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  - inschrijven voor deze training -