Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


L. Kwok
9/10 -Rating9
Met de training TMap Next Test Engineer zijn mijn persoonlijke doelstellingen behaald. De trainer gaf een duidelijk verhaal en er was ruimte voor vragen. Er werd gebruik gemaakt van veel praktijkvoorbeelden.

R. Derix Simius Projectmanagement & Consultancy
9/10 -Rating9
PRINCE2 Foundation is een prima en goed georganiseerde training. De trainer is goed en er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Informatie » Best Practices » COBIT Best Practice

  COBIT BEST PRACTICE

  COBIT® is internationaal erkend als de ’de facto’ standaard om invulling te geven aan de behoefte op controle over informatie en IT gerelateerde risico’s.

  Het stelt IT managers in staat om op basis van algemeen geaccepteerde best practices de ICT beheersmaatregelen in te richten. Daarnaast kunnen auditors op basis van het framework hun controleprogramma beschrijven en uitvoeren.

  COBIT 2019, de nieuwe versie van COBIT, bouwt voort op de vorige versies van COBIT en biedt meer implementatiebegeleiding en praktische inzichten. Daarbij is het flexibeler waardoor het beter aansluit bij de specifieke behoeften van organisaties.

  Op zoek naar COBIT 2019 Training? Ga naar training COBIT 2019 Foundation.
  Op zoek naar COBIT 5 Training? Ga naar training COBIT 5 Foundation.
  Op zoek naar COBIT implementatie advies? Neem contact op met IT Management Group.

  COBIT is bij uitstek geschikt om een organisatie in staat te stellen aan te tonen te voldoen aan de regelgeving zoals die door Sarbanes-Oxley (SOX) en COSO (Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission) wordt voorgeschreven.

  COBIT omvat alle aspecten van een IT-organisatie zoals alignment met de business-, software- en systeemontwikkeling en het dagelijks beheer van soft- en hardware. Ook het managen van grote IT-projecten maakt onderdeel uit van het COBIT raamwerk.

  COBIT is gericht op de globale beheersing van de IT-processen zodat sturing kan plaatsvinden. Cobit is minder gericht op een gedetailleerde inrichting van deze IT-processen. Daarvoor zijn methodieken als ITIL, ASL en PRINCE2 beter toegerust. Het is daarmee een overkoepelend raamwerk waarbinnen, indien gewenst, ook andere methodieken gebruikt worden voor de inrichting van processen.

  COBIT 2019

  COBIT is een breed en alomvattend raamwerk dat is ontwikkeld om begrip, ontwerp en implementatie van het beheer en de governance van enterprise IT (EGIT) te ondersteunen. COBIT definieert de componenten en ontwerpfactoren om een ​​best passend governancesysteem te bouwen en in stand te houden. COBIT werd voor het eerst uitgebracht in 1996; de nieuwste versie, COBIT 2019 , is uitgebracht in 2018. COBIT 5 is gepubliceerd in 2012 en om nieuwe technologie en zakelijke trends in informatie en technologie (I&T) zoals digitalisering op te nemen, is COBIT 5 bijgewerkt naar COBIT 2019. In deze nieuwe versie zijn nieuwe inzichten van experts in IT en governance opgenomen.

  COBIT 2019 bouwt voort op COBIT 5, wel zijn een aantal zaken anders. COBIT 2019 heeft 6 leidende principes in plaats van 5. Het aantal processen dat de governance- en managementdoelstellingen ondersteunt, is verhoogd, met enkele wijzigingen in de terminologie. Er zijn governance-principes
  toegevoegd en prestatiebeheer is nu gebaseerd op het CMMI-prestatiebeheerschema in plaats van ISO / IEC 33000. Ten slotte worden 11 ontwerpfactoren geïntroduceerd die van invloed zijn op het ontwerp van het enterprise governance-systeem en worden enablers verwijderd. Een enterprise governance-systeem kan worden ontworpen en op maat worden gemaakt. COBIT 2019 bevat nieuwe technologie en zakelijke trends in I&T. Het kan worden geïntegreerd met andere internationale normen, richtlijnen, voorschriften en beste praktijken die uniek zijn voor uw organisatie en een effectief EGIT-kader bieden.

  Processen

  Het aantal processen is verhoogd, van 37 in COBIT 5 naar 40 in COBIT 2019
  COBIT19 overzicht

  Prestatiebeheer en ontwerpfactoren

  Prestatiemanagement in COBIT 2019 is gebaseerd op het CMMI Performance Management Scheme, waarbij de capaciteits- en volwassenheidsniveaus worden gemeten op een schaal van 0 tot 5, terwijl de schaal die wordt gebruikt in COBIT 5 is gebaseerd op ISO / IEC 33000.

  COBIT Proces volwassenheid

  Ontwerpfactoren (Design Factors)
  Nieuw in COBIT 2019 zijn de ontwerpfactoren. Met de ontwerpfactoren kan het ontwerp van het COBIT governance systeem op maat worden gemaakt.
  De volgende ontwerpfactoren zijn beschikbaar.

  COBIT Ontwerpfactoren

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  m. van der Lienden Planon
  8/10 -Rating8
  COBIT Foundation 5.0 is een goede training. Het voldeed zeker aan mijn verwachtingen.

  J. Seyen ESF
  9/10 -Rating9
  COBIT Foundation 5.0 is een goede training. De training is praktisch en interactief. De trainer heeft veel kennis, ik waardeer de trainer met een 10!

  J. Lugtenberg ITON
  8/10 -Rating8
  De training COBIT Foundation 5.0 heb ik als positief ervaren. De training heeft een hoog tempo en de praktijkervaringen zijn erg interessant. Ik waardeer de trainer met een 10!

  Eerstvolgende startdata COBIT 2019 Foundation:

  16 January 2023
  Training COBIT 2019 Foundation
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____
  20 February 2023
  Training COBIT 2019 Foundation
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____

  Kijk voor meer inhoudelijke informatie over COBIT op de website van ISACA.