Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Informatie DevOps

 • Wat is DevOps?
 • Trainingslocaties


  Referenties algemeen


  P. Ringens Stichting ICTU
  TOGAF Foundation is een zeer interessante training. De lesstof is complex en abstract. De trainer is zeer competent, ik waardeer de trainer met een 9!

  N. Scheidegger Min. van LNV - Dienst regelingen
  Prince2 Foundation is een prima training met een goede combinatie van theorie en praktijk.

  Overzicht referenties

  Klanten van ITMG


  Oikocredit
  Pensioenfonds Horeca en catering
  Universitair Medisch Centrum
  PGGM
  Vito
  Geo Solutions
  Dictu
  KPN werkplek
  Overzicht klanten

  Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Informatie » Best Practices » DevOps Best Practice

  DEVOPS BEST PRACTICE

  Bij DevOps draait het om de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Daar komt de naam ook vandaan: Dev staat voor Development en Ops voor Operations: DevOps. In DevOps zitten een tweetal kernprincipes: Continuous Integration en Continuous Delivery.

  Onder Continuous Integration (CI) verstaan we snelle, geautomatiseerde deployments van de ene omgeving naar de andere. Dat kan de traditionele ontwikkeling test acceptatie en productie (OTAP)-straat zijn, maar ook het kortcyclisch verbinden van zijstraten valt hier onder. Dit geeft de mogelijkheid om snel de kwaliteit van de nieuwe software te testen en te toetsen. Binnen Agile projecten wordt dit vaak gedaan om de afstand tussen ontwikkelaars en testers te verkleinen.

  Continuous Delivery (CD) hanteert min of meer hetzelfde principe, alleen is er sprake van nog meer automatisering en nog minder afbakening van een release. Feitelijk is er een volledig geautomatiseerde gang naar productie, zonder menselijk ingrijpen. Alle stappen worden namelijk geautomatiseerd getest in een framework. Continuous Delivery stelt je in staat om zeer frequent in zeer kleine batches software op productie te releasen. Soms zelfs meerdere keren per dag. Die updates zijn zo klein dat de impact van een fout vaak nihil is. Dit wordt ‘geharnast’ door een uitgebreide set aan geautomatiseerde testen die de belangrijkste risico’s afvangen.

  Vanwege de vele aspecten van DevOps heeft de IT Management Group een framework ontwikkeld waarin zowel vakspecialistische als generieke DevOps trainingen zijn opgenomen.

  Eerstvolgende startdata DevOps Foundation:

  12 August 2020
  Training DevOps Foundation (DEVOPSF)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____
  10 September 2020
  Training DevOps Foundation (DEVOPSF)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____