Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Informatie TMap
 • Wat is TMap?
 • Trainingslocaties


  Den Haag
  Lange Vijverberg 4-5

  ITMG Den Haag

  Utrecht
  Arthur van Schendelstraat 650

  HNK

  Amsterdam
  Kromwijkdreef 11

  ITMG Amsterdam

  Eindhoven
  Kennedyplein 1

  ITMG Eindhoven

  Rotterdam

  Beursplein 37

  ITMG Rotterdam
  Overzicht locaties

  Referenties algemeen


  D. Bierdja
  9/10 -Rating9
  De algemene indruk van de training ITIL Foundation is prima. De manier van lesgeven heb ik als zeer prettig ervaren.

  B. Heesakkers Raet BV
  9/10 -Rating9
  BiSL is een goede training. De trainer heeft goede kennis in combinatie met praktijkervaring. Er was een goede uitleg, ook over ASL en ITIL.


  Overzicht referenties

  Klanten

  Schiphol
  NS
  Fuji
  Ikea
  Gemeente Amsterdam
  Thales
  ING
  Belastingdienst
  SVB
  Universiteit of Twente
  TU Delft
  Gemeente Nissewaard
  Oxfam Novib
  Ministerie van Defensie
  Gemeente Leiden
  Gemeente Utrecht
  Rabobank
  Provincie Zuid-Holland
  AMC
  Erasmus MC
  ABN-AMRO
  Rijkswaterstaat
  Reclassering
  DSV
  Overzicht klanten

  Keurmerken

  Onderstaande registraties en keurmerken zijn van toepassing op onze trainingen en cursussen.


  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

  Opleidingsadvies
  Home » Training » Informatie » Best Practices » TMap Best Practice

  TMAP BEST PRACTICE

  Wat is TMAP? TMAP Test Management Approach, afgekort TMAP, is een aanpak voor het testen van software. TMAP is ontwikkeld door Sogeti. De eerste versie van TMAP stamt uit de jaren 90. In 2006 kwam het vervolg: “TMap Next”, 10 jaar later weer opgevolgd door TMap Suite en vervolgens in 2020 door 2020 TMAP.

  Bij de IT Management Group kunt u terecht voor de volgende officiële TMAP trainingen:

  Deze trainingen zijn ook beschikbaar met een extra dag examentraining.

  De IT Management Group verzorgt deze trainingen op basis van open inschrijving. Het is ook mogelijk deze trainingen in-company te volgen.

  Waarom testen?
  Een kwalitatief goed systeemontwikkelproces is onmisbaar bij het opleveren van IT-producten en bij het voorkomen van fouten. Testen is nodig om de opdrachtgever inzicht te geven in de kwaliteit van informatiesystemen en de risico’s bij in productie name. Op basis daarvan kan een gefundeerde go/no go-beslissing genomen worden ten aanzien van het al dan niet in productie nemen van (onderdelen van) het geteste systeem. Op deze manier worden onbekende risico’s vermeden. Hierbij kan enerzijds gedacht worden aan financiële risico’s maar anderzijds aan risico’s als verlies van imago.

  Wat is 2020 TMAP? In de IT-wereld van vandaag wordt van teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. Hiervoor worden aanpakken zoals DevOps, Agile Scrum en SAFe gebruikt. Samenwerking gebeurt steeds vaker op basis van competenties en rollen en niet op basis van officiële functies. 2020 TMAP ondersteunt deze werkwijzen en biedt hiervoor de ideale ondersteuning!

  2020-TMAP-Schema

  Quality for DevOps teams

  2020 TMAP is gericht op testen in een wereld van Agile Scrum en DevOps. De 2020 TMAP trainingen zijn gebaseerd op het boek ‘Quality for DevOps teams’ en de TMAP body-of-knowledge op tmap.net.

  Lever snel waarde met de juiste kwaliteit. Dát is wat organisaties van hun IT-teams vragen. Om dit te bereiken, moeten IT-mensen nauw samenwerken. Cross-functionele teams van bedrijfsanalisten, ontwikkelaars, testers, operationele mensen en andere betrokken expertisegebieden bundelen hun krachten om te werken aan de bedrijfsdoelstellingen.

  Binnen 2020 TMAP staat samenwerking centraal. Samenwerking tussen mensen met een gedeelde verantwoordelijkheid en het oppakken van de taken die gedaan moeten worden. Samenwerking op basis van competenties en rollen en niet op basis van officiële functies.

  Met DevOps wordt voorzien in een high-performance IT-delivery met behulp van een geautomatiseerde CI / CD-pijplijn. Maar hoe lever je waarde met de juiste kwaliteit?

  2020 TMAP certificering


  Het nieuwe 2020 TMAP certificatieschema, dat in 2020 is ingevoerd, is afgestemd op de behoeften van drie doelgroepen: Development, Operations en Business. De onderstaande afbeelding toont de certificeringen en geeft aan dat de eerste training de basis legt voor de andere twee certificeringstrainingen. Voor mensen die al bekend zijn met TMap is er aanvullend aan deze trainingen een upgrade training ontwikkeld.

  2020 TMAP overzicht

  TMAP®: Quality for cross-functional teams
  De training ‘TMAP®: Quality for cross-functional teams’ biedt alle mensen in een high-performance IT delivery team zoals DevOps of Agile Scrum de vereiste kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor het inbouwen van kwaliteit in hun IT-systeem en het geven van vertrouwen dat de nagestreefde business value wordt geleverd.
  Naar de training.

  TMAP®: High-performance quality engineering
  Het uitvoeren van QA- en testactiviteiten in een organisatie vereist een breed scala aan kennis en vaardigheden. De training ‘TMAP®: High-performance quality engineering’ stelt professionals in staat deze operationele activiteiten uit te voeren.
  Naar de training.

  TMAP®: Organizing built-in quality at scale
  Het organiseren van QA & testen vereist het orkestreren, plannen, voorbereiden en beheren van de activiteiten. De training ‘TMAP®: Organizing built-in quality at scale’ traint professionals die hiervoor verantwoordelijk zijn in de benodigde kennis en vaardigheden om teams in staat te stellen eigenaarschap van kwaliteit te nemen.
  Naar de training.

  Eerstvolgende startdata TMAP Quality for cross-functional teams

  12 August 2024
  Training TMAP Quality for cross-functional teams
  ITMG Locatie
  (Online Avondtraining)
  _____ _____ _____
  26 August 2024
  Training TMAP Quality for cross-functional teams
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____