Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


M. Zielhorst Zielhorst Testmanagement
8/10 -Rating8
TMap Next Test Manager is een goede training. Op verzoek van deelnemer van site gehaald.

P. van der Pijl
9/10 -Rating9
Ik waardeer de training TMap Suite Test Engineer met een 9! De trainer heeft goede vakkennis en hij brengt de stof op een leuke manier.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

Onderstaande registraties en keurmerken zijn van toepassing op onze trainingen en cursussen.


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies

Docenten

De IT Management Group werkt samen met vele docenten. Hieronder een impressie van de docenten waarmee wij samenwerken:

Rogier heeft zijn sporen verdiend op het vakgebied van software kwaliteit in zowel financiële- als technische automatisering. Hij is een allround testdeskundige en heeft in zijn testcarrière functies vervuld als testconsultant, testmanager, en testcoördinator in grote (internationale) projecten. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met het geven van leiding aan grotere testteams en met het uitdenken en implementeren van complexe teststrategieën. Rogier heeft ruime ervaring met advisering op het gebied van testproces verbetering en heeft vele implementatietrajecten begeleid met als specialismen complexe keteninfrastructuren en datamigratie. Rogier geeft met regelmaat cursussen en is gecertificeerd docent voor ISTQB Testing en Business Analyse, en geaccrediteerd docent voor de trainingen TMAP Next Test Engineer en TMap Next Test Manager. Tijdens zijn trainingen worden concrete praktijkvoorbeelden gebruikt om de theorie te ondersteunen waardoor het geleerde ook echt gaat leven.

Martijn Bakker is trainer en innovation facilitator met een achtergrond in servicemanagement, service design en enterprise architectuur. Binnen IT Management Groep specialiseert hij zich in het geven van trainingen en workshops op het gebied van service management (ITIL®) en enterprise architectuur (TOGAF®, ArchiMate®).

Naast zijn werk als trainer, studeert Martijn aan de Open Universiteit voor zijn Bachelor of Arts, en begeleidt hij kunstenaars in hun creatieve proces en projecten. Hij houdt van fotografie, design en kunst.

Cees van Barneveld ITMG

Cees van Barneveld is al meer dan 30 jaar actief in de IT wereld. Op het snijvlak van IT en de business is hij een ervaren manager, consultant, trainer en coach die zowel in het bedrijfsleven als in overheidsorganisaties goed uit de voeten kan.

Het gaat Cees erom gezamenlijk te werken aan een professionele dienstverlening die zowel voor de organisatie als haar klanten toegevoegde waarde biedt. Een element daarbij is het continu verbeteren van die dienstverlening.

Cees is afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool in Informatiekunde. Daarnaast heeft hij, via de NSOB, een Management Leergang doorlopen op MPM niveau. Naast de praktijk volgt hij met grote interesse de ontwikkelingen in het vakgebied. Daar geeft hij invulling aan door, naast andere werkzaamheden, actief te zijn als trainer PRINCE2, Agile Scrum, ITIL, BiSL en TMAP.

Cees heeft ervaring opgedaan in diverse branches. Bij veranderingen komt vaak veel om de hoek kijken. Bij verandering moeten organisatie, middelen en mensen vaak op elkaar worden afgestemd. Zijn kracht ligt in het samen leggen van deze puzzel.

Sinds 2017 ben is Cees werkzaam voor ITMG als trainer en consultant. Het sterke van ITMG is dat zij trainingen geven met onderbouwde methoden en dat weten te verbinden met de praktijk. Cees: “Die gedegenheid en ook met beide voeten in de modder staan spreekt mij aan en daar wil ik graag als trainer / consultant / coach een bijdrage aan leveren!”

Drs. Ing. Bart de Best RI is vanaf 1985 werkzaam in de ICT. Hij heeft voornamelijk bij de top 100 van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid gewerkt. Ruim vijftien jaar vervulde hij functies in alle fasen van de systeemontwikkeling, inclusief exploitatie en beheer. De laatste 15 jaar heeft hij zich toegelegd op het vakgebied van servicemanagement en vervult hij alle aspecten van de kennislevenscyclus van servicemanagement, zoals het schrijven en geven van trainingen, het adviseren van beheerorganisaties bij de inrichting, het verbeteren of uitbesteden van het beheer, het examineren van servicemanagers en het reviewen en auditen van beheerorganisaties. Hij is op zowel HTS niveau als op universitair niveau afgestudeerd op het beheervakgebied.

Bart heeft de afgelopen jaren diverse artikelen gepubliceerd en boeken uitgegeven. Zie ook Overzicht boeken en artikelen Bart de Best.

Service Management combineren met een bewezen aanpak voor gedrag- en cultuurverandering, dat is wat Robert den Broeder het liefste doet en graag over vertelt.

Service Management bewust en gericht toepassen betekent voor veel organisaties dat er iets moet veranderen. Er is behoefte aan andere gedragspatronen die beter aansluiten bij wat de organisatie nodig heeft.

Gedragsverandering en prestatieverbetering realiseren is de specialisatie van Robert. Voor gedragsverandering bestaat een wetenschappelijk onderbouwde aanpak: Organizational Behavior Management (OBM).

Robert verzorgt trainingen op gebied van ITIL, Lean IT en OBM. Daarnaast begeleidt en coacht hij leidinggevenden, (agile/scrum) coaches en veranderaars bij het toepassen van de werkende principes uit OBM.

William Chau is ervaren trainer en software developer en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven bij zeer diverse organisaties. Daarnaast heeft hij tijdens zijn loopbaan ook andere rollen vervuld zoals analist, consultant en projectleider. William is een enthousiaste, gepassioneerde trainer en is gecertificeerd in de programmeertaal Java. Hij kan complexe onderwerpen op begrijpelijke wijze uitleggen en probeert altijd maximaal aan te sluiten bij de belevingswereld van de cursist. Tijdens zijn uitdagende trainingen worden theorie en praktijk afgewisseld waarmee u de vaardigheden goed leert kennen en gebruiken.

William is trainer voor o.a. HTML, CSS, Javascript, SQL, PHP en Java.

Frank is door zijn ruime praktijkervaring als salesprofessional in de Multimedia-, Telecom- en IT-sector de ideale trainer en coach voor iedereen die zijn communicatieve- en adviesvaardigheden wil verbeteren. Omdat Frank (naast trainer) ook werkzaam is als senior accountmanager voor de IT Management Group, is hij als geen ander in staat om de verbinding met de uitdagingen in het snelveranderende IT veld te maken. Hij zorgt door middel van duidelijke en praktische tips dat er al vlot verbeteringen te realiseren zijn. Frank heeft diverse IT- managers succesvol gecoacht en veel IT teams geholpen bij hun ontwikkeltrajecten. Hij vertelt graag over zijn ervaringen. Zoek je ook een praktische en efficiente maattraining voor jezelf of jouw organisatie? Vraag dan naar Frank.

Edward startte 1989 zijn loopbaan als COBOL programmeur op mainframes en mini computers. Al snel trainde hij mensen in het beter programmeren van software. Ook gaf hij trainingen aan gebruikers. Na 16 jaar in de softwareontwikkeling actief geweest te zijn is hij overgestapt naar Quality Assurance om de kwaliteit van software te verhogen. Daar coachte hij testers en begeleidde diverse testteams. Vanuit zijn testmanagers en QA rollen viel het hem op dat meer aandacht uitging naar functionaliteit dan naar zaken als performance of informatiebeveiliging.

Omdat Edward bij een softwaretestbedrijf werkte was het een logische stap dat hij de eerste Ethical Hacker van dat bedrijf zou worden. Sinds 2011 richtte hij zich voornamelijk op de beveiliging van software. Vanaf 2016 vervult hij meer CISO en information security manager rollen.

Edward heeft diverse certificeringen op gebied van IT zoals TMap Next, Prince2, ITIL en BiSL. De belangrijkste privacy- en informatiebeveiligingscertificeringen zijn: CISM, CEH en CIPM.

Nu vervuld Edward diverse informatiebeveiliging en privacy rollen, veelal kwartiermakers rollen, bij diverse organisaties waarbij bewustwording en coaching belangrijke onderdelen zijn.

Door zijn ruime ervaring kan hij naast de theorie ook praktische tips geven zodat de cursisten snel resultaat kunnen boeken in hun werk.

Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.

Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

Als Service- en Project Management trainer, consultant en lijnmanager met meer dan vijfentwintig jaar ervaring in IT, heb ik strategische en tactische opdrachten uitgevoerd op een groot aantal verschillende gebieden. Mijn ervaring omvat project- en programmabeheer, productbeheer, analyse van vereisten en levering van trainingen met betrekking tot de internationale IT-best practices in IT Service Management, zowel in de particuliere als in de publieke sector op wereldwijde basis.
Onlangs als Lead Architect-teamlid en auteur meegewerkt aan de ontwikkeling van ITIL 4 Foundation en auteur van de ITIL 4 Strategist-module Direct, Plan and Improve.

Jan is gepassioneerd trainer/consultant en al meer dan 25 jaar (in)direct betrokken binnen verschillende organisaties om IT-performance-vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Als gecertificeerd informatie-, project- en (business) servicemanagement-expert brengt Jan op adequate wijze veranderingen of verbeteringen aan in een demand-supply en/of in een regieorganisatie en zorgt daarmee voor meer grip op projecten en processen.

Jan is trainer voor o.a. ITIL, ASL, BiSL, Lean IT, PRINCE2 en Agile/Scrum.

Vanuit een brede kennis en ervaring met diverse werkgebieden binnen verschillende organisaties heeft Jan in december 2014 bij van Haren Publishing het boek uitgebracht: Lean IT – theorie en praktijk van Lean in een IT-omgeving. Hiermee is een duidelijke en inhoudelijke visie neergelegd op het brede IT-werkveld; Lean biedt een uitstekend kader voor een gestructureerde aanpak van de afstemmingsproblematiek tussen de business (demandorganisatie) en de IT (supplyorganisatie(s).

Loopbaan adviseur

Nicole is gecertificeerd trainer en consultant. Haar opdracht begint altijd op strategisch niveau, wat is de visie en het doel. Met een duidelijk beoogd resultaat voor ogen benadert ze de ontwikkeling op het gebied van communicatie- en gedragsvraagstukken binnen een team of organisatie.

Haar belangrijkste kwaliteit is doortastendheid op inhoud en gedrag. Dit kenmerkt zich doordat ze snel de vinger op de zere plek weet te leggen, prikkelende vragen stelt om tot nieuwe inzichten te komen, een situatie vanuit een nog onbesproken invalshoek weet te belichten en gedragspatronen signaleert en zichtbaar maakt.

Kenmerken: Verbindend, Kwaliteitsgericht, Vernieuwend, Analytisch

Saskia is gecertificeerd online marketeer. Ze is in 1975 geboren in Geleen en woont
nu in Waalwijk met haar man, 3 kinderen en kat. Ze weet hoe je een succesvol
bedrijf opbouwt, een nieuw product lanceert of je huidige winst verhoogt met het
toepassen van slimme online marketing.
Als trainer deelt ze al haar kennis en ervaring met een aanstekelijk enthousiasme. Ze
staat bekend om haar afwisselende en interactieve lesmethodes. Het
marketinglandschap verandert in rap tempo en zij spijkert je in begrijpelijke taal bij.
Ze leert je de kneepjes van het dynamische online marketingvak, van strategie tot
praktijk.

Arno Janssen is als trainer en coach werkzaam in de dynamiek tussen individu en organisatie. Oorspronkelijk opgeleid als marketing communicatie adviseur en later gecertificeerd als internationaal trainer. Zijn passie is de manier waarop mensen hun boodschap overbrengen op anderen en boodschappen van anderen waarnemen of interpreteren. Arno heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven als markering communicatie project leider en heeft vanuit die rol veel ervaring in de afstemming en communicatie met ICTérs (en vice versa) binnen grote projecten. Arno werkt resultaatgericht, pragmatisch, soms confronterend maar altijd met een gezonde dosis relativerende humor.

Kurt de Koning is een ervaren docent en werkt zijn hele carrière (vanaf 1985) in de ICT met name bij en voor grote organisaties. Hierbij heeft Kurt ruime ervaring opgedaan in software ontwikkeling en (business) processen. Kurt is vooral een pragmatisch ICTer die kijkt hoe een resultaat het meest effectief en efficiënt bereikt kan worden.

Verder is Kurt mede eigenaar/oprichter van een eigen ICT bedrijf. Hierbinnen is Kurt onder andere verantwoordelijk voor de kwaliteit, processen en informatiebeveiliging.

Voor ITMG verzorgt Kurt de training ‘Kwaliteitsmanagement in ICT omgevingen’. Deze training is opgebouwd uit theorie rond dit onderwerp, aangevuld met jarenlange eigen praktijk ervaring. Kurt vindt het namelijk belangrijk dat trainingen vanuit de praktijk worden gegeven. Op die manier blijft de training actueel en wordt ze zelfs op basis van ervaringen en terugkoppeling van de cursisten nog steeds geactualiseerd.

Futuroloog dr. Willem Peter de Ridder is spreker, postacademisch docent en strategieconsultant. Als directeur van Futures Studies ondersteunt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst en het formuleren van een toekomstbestendige strategie. Hij verzorgt keynotes op congressen en medewerkersbijeenkomsten, geeft strategieworkshops voor managementteams en doceert in executive programma’s van onder andere de Erasmus Universiteit Rotterdam en TIAS. Daarnaast is hij commissaris/toezichthouder met een strategisch, financieel-economisch en digitaal profiel.

In 2016 is zijn boek “Digital by Default” over strategisch management in de digitale transformatie gepubliceerd en begin 2020 verscheen zijn boek “Winnen met kunstmatige intelligentie”.

Roel Riepma is een enthousiaste en inspirerende docent en coach. Roel Riepma is mede-auteur van het standaard IPMA Boek Projectmanagement op basis van NCB en verzorgt bij de IT Management Group de trainingen IPMA-D, IPMA-C en de Masterclass Project- en Portfoliomanagement.

Erik heeft een passie voor het vakgebied security en servicemanagement waarmee hij de afgelopen 20 jaar bedrijven en overheden geholpen heeft om de ICT dienstverlening naar een hoger niveau te brengen. Door zijn bedrijfskundige- en technische achtergrond kan hij zich goed identificeren met de verschillende stakeholders en onderwerpen in het veld op zowel operationeel- tactisch en strategisch niveau.

Naast het uitvoeren van interim opdrachten geeft Erik al ruim 15 jaar training op gebied van diverse frameworks zoals ITIL, ASL2, BiSL en agile/scrum. De laatste 5 jaar heeft hij zich verder toegelegd op informatiebeveiliging en privacy. Hij geeft trainingen zoals informatiebeveiliging op basis van ISO27001, NEN7510, Baseline informatiebeveiliging Rijksdienst. Daarnaast verzorgt hij ook de masterclass data privacy & data protection.

Tijdens de training weet Erik de theorie te verbinden met voorbeelden uit de praktijk en zet mensen tot nadenken. Zijn trainingen kenmerken zich door veel interactie.

Dick Timan heeft ruime ervaring als trainer. Daarnaast heeft Dick veel praktijkervaring opgedaan bij toonaangevende bedrijven op het gebied van IT Servicemanagement en geeft Dick sinds 1996 wereldwijd IT Servicemanagement trainingen. Dick ontwikkelt en verzorgt trainingen aan klanten wereldwijd op het gebied van ITIL, ASL, BiSL en PRINCE2®, inclusief examentraining en management overviews.

Jan de Vries

Jan is ruim 30 jaar werkzaam in de ICT en heeft ruime ervaring als trainer, coach, onderzoeker en spreker op diverse terreinen waaronder strategie-ontwikkeling, business informatiemanagement, Agile, DevOps, procesinrichting, organisatie-inrichting, scaling en antifragiliteit. Naast bovenstaande werkzaamheden is Jan actief lid van het Agile Consortium en is hij een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Jan-Willems lange ervaring is, als je daarop terug kijkt, altijd gericht geweest op twee onderwerpen in de IT: architectuur en informatiebeveiliging. Architectuur op diverse terreinen: enterprise architectuur– de verbinding leggen tussen business en IT – , applicatie en data architectuur – wat is de structuur van een applicatielandschap en de relatie tussen zijn componenten – en security architectuur – hoe kan security op een bijna natuurlijke wijze ingebed worden in het totale IT landschap -. Meer gericht op de informatiebeveiliging heeft hij geacteerd als adviseur, als security officer en de laatste tijd weer als architect. Zijn kennis brengt hij graag over op anderen die hun kennis op deze terreinen willen verbreden. Hij geeft al meerdere jaren met enige regelmaat TOGAF (architectuur) en CISSP (informatiebeveiliging) trainingen.