Trainingslocaties


Referenties


J. Huijboom UWV
De Masterclass Servicemonitoring is een interessante en boeiende training. De trainer is enthousiast en hij heeft veel kennis.

Michael Haije Trans Link Systems B.V.
ITIL SOA is een leerzame, zeer duidelijke training.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


ADT
Leeuwarden
Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis
Europoolsystem
Sowmedia
Westhaghe
Westland
Motiv
De Nederlandse Zorg Autoriteit
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Docenten

  De IT Management Group werkt samen met vele docenten. Hieronder een impressie van de docenten waarmee wij samenwerken:

  Rogier Ammerlaan

  Rogier heeft zijn sporen verdiend op het vakgebied van software kwaliteit in zowel financiële- als technische automatisering. Hij is een allround testdeskundige en heeft in zijn testcarrière functies vervuld als testconsultant, testmanager, en testcoördinator in grote (internationale) projecten. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met het geven van leiding aan grotere testteams en met het uitdenken en implementeren van complexe teststrategieën. Rogier heeft ruime ervaring met advisering op het gebied van testproces verbetering en heeft vele implementatietrajecten begeleid met als specialismen complexe keteninfrastructuren en datamigratie. Rogier geeft met regelmaat cursussen en is gecertificeerd docent voor ISTQB Testing en Business Analyse, en geaccrediteerd docent voor de trainingen TMAP Next Test Engineer en TMap Next Test Manager. Tijdens zijn trainingen worden concrete praktijkvoorbeelden gebruikt om de theorie te ondersteunen waardoor het geleerde ook echt gaat leven.

  Bart de Best

  Drs. Ing. Bart de Best RI is vanaf 1985 werkzaam in de ICT. Hij heeft voornamelijk bij de top 100 van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid gewerkt. Ruim vijftien jaar vervulde hij functies in alle fasen van de systeemontwikkeling, inclusief exploitatie en beheer. De laatste 15 jaar heeft hij zich toegelegd op het vakgebied van servicemanagement en vervult hij alle aspecten van de kennislevenscyclus van servicemanagement, zoals het schrijven en geven van trainingen, het adviseren van beheerorganisaties bij de inrichting, het verbeteren of uitbesteden van het beheer, het examineren van servicemanagers en het reviewen en auditen van beheerorganisaties. Hij is op zowel HTS niveau als op universitair niveau afgestudeerd op het beheervakgebied.

  Bart heeft de afgelopen jaren diverse artikelen gepubliceerd en boeken uitgegeven. Zie ook Overzicht boeken en artikelen Bart de Best.

  William Chau

  William Chau is ervaren trainer en software developer en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven bij zeer diverse organisaties. Daarnaast heeft hij tijdens zijn loopbaan ook andere rollen vervuld zoals analist, consultant en projectleider. William is een enthousiaste, gepassioneerde trainer en is gecertificeerd in de programmeertaal Java. Hij kan complexe onderwerpen op begrijpelijke wijze uitleggen en probeert altijd maximaal aan te sluiten bij de belevingswereld van de cursist. Tijdens zijn uitdagende trainingen worden theorie en praktijk afgewisseld waarmee u de vaardigheden goed leert kennen en gebruiken.

  William is trainer voor o.a. HTML, CSS, Javascript, SQL, PHP en Java.

  Frank Dankaart

  Frank is door zijn ruime praktijkervaring als salesprofessional in de Multimedia-, Telecom- en IT-sector de ideale trainer en coach voor iedereen die zijn communicatieve- en adviesvaardigheden wil verbeteren. Omdat Frank (naast trainer) ook werkzaam is als senior accountmanager voor de IT Management Group, is hij als geen ander in staat om de verbinding met de uitdagingen in het snelveranderende IT veld te maken. Hij zorgt door middel van duidelijke en praktische tips dat er al vlot verbeteringen te realiseren zijn. Frank heeft diverse IT- managers succesvol gecoacht en veel IT teams geholpen bij hun ontwikkeltrajecten. Hij vertelt graag over zijn ervaringen. Zoek je ook een praktische en efficiente maattraining voor jezelf of jouw organisatie? Vraag dan naar Frank.

  Edward van Deursen

  Edward startte 1989 zijn loopbaan als COBOL programmeur op mainframes en mini computers. Al snel trainde hij mensen in het beter programmeren van software. Ook gaf hij trainingen aan gebruikers. Na 16 jaar in de softwareontwikkeling actief geweest te zijn is hij overgestapt naar Quality Assurance om de kwaliteit van software te verhogen. Daar coachte hij testers en begeleidde diverse testteams. Vanuit zijn testmanagers en QA rollen viel het hem op dat meer aandacht uitging naar functionaliteit dan naar zaken als performance of informatiebeveiliging.

  Omdat Edward bij een softwaretestbedrijf werkte was het een logische stap dat hij de eerste Ethical Hacker van dat bedrijf zou worden. Sinds 2011 richtte hij zich voornamelijk op de beveiliging van software. Vanaf 2016 vervult hij meer CISO en information security manager rollen.

  Edward heeft diverse certificeringen op gebied van IT zoals TMap Next, Prince2, ITIL en BiSL. De belangrijkste privacy- en informatiebeveiligingscertificeringen zijn: CISM, CEH en CIPM.

  Nu vervuld Edward diverse informatiebeveiliging en privacy rollen, veelal kwartiermakers rollen, bij diverse organisaties waarbij bewustwording en coaching belangrijke onderdelen zijn.

  Door zijn ruime ervaring kan hij naast de theorie ook praktische tips geven zodat de cursisten snel resultaat kunnen boeken in hun werk.

  Bert Dingemans

  Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.

  Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

  Erik van Eeden

  Erik van Eeden is een all-round ICT-er en heeft een grote affiniteit met lesgeven en coachen. Sinds 1982 heeft Erik ervaring opgedaan in verschillende rollen op het gebied van systeembeheer, systeemontwikkeling, testen en management. Deze ervaring vertaalt zich in levendige trainingen ITIL, BiSL, ASL, TMap Next en PRINCE2. De insteek van Erik is altijd om maximaal aan te sluiten bij de belevingswereld van de cursist.

  Jan Heunks

  Jan is gepassioneerd trainer/consultant en al meer dan 25 jaar (in)direct betrokken binnen verschillende organisaties om IT-performance-vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Als gecertificeerd informatie-, project- en (business) servicemanagement-expert brengt Jan op adequate wijze veranderingen of verbeteringen aan in een demand-supply en/of in een regieorganisatie en zorgt daarmee voor meer grip op projecten en processen.

  Jan is trainer voor o.a. ITIL, ASL, BiSL, Lean IT, PRINCE2 en Agile/Scrum.

  Vanuit een brede kennis en ervaring met diverse werkgebieden binnen verschillende organisaties heeft Jan in december 2014 bij van Haren Publishing het boek uitgebracht: Lean IT – theorie en praktijk van Lean in een IT-omgeving. Hiermee is een duidelijke en inhoudelijke visie neergelegd op het brede IT-werkveld; Lean biedt een uitstekend kader voor een gestructureerde aanpak van de afstemmingsproblematiek tussen de business (demandorganisatie) en de IT (supplyorganisatie(s).

  Arno Janssen

  Arno Janssen is als trainer en coach werkzaam in de dynamiek tussen individu en organisatie. Oorspronkelijk opgeleid als marketing communicatie adviseur en later gecertificeerd als internationaal trainer. Zijn passie is de manier waarop mensen hun boodschap overbrengen op anderen en boodschappen van anderen waarnemen of interpreteren. Arno heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven als markering communicatie project leider en heeft vanuit die rol veel ervaring in de afstemming en communicatie met ICTérs (en vice versa) binnen grote projecten. Arno werkt resultaatgericht, pragmatisch, soms confronterend maar altijd met een gezonde dosis relativerende humor.

  Kurt de Koning

  Kurt de Koning is een ervaren docent en werkt zijn hele carrière (vanaf 1985) in de ICT met name bij en voor grote organisaties. Hierbij heeft Kurt ruime ervaring opgedaan in software ontwikkeling en (business) processen. Kurt is vooral een pragmatisch ICTer die kijkt hoe een resultaat het meest effectief en efficiënt bereikt kan worden.

  Verder is Kurt mede eigenaar/oprichter van een eigen ICT bedrijf. Hierbinnen is Kurt onder andere verantwoordelijk voor de kwaliteit, processen en informatiebeveiliging.

  Voor ITMG verzorgt Kurt de training ‘Kwaliteitsmanagement in ICT omgevingen’. Deze training is opgebouwd uit theorie rond dit onderwerp, aangevuld met jarenlange eigen praktijk ervaring. Kurt vindt het namelijk belangrijk dat trainingen vanuit de praktijk worden gegeven. Op die manier blijft de training actueel en wordt ze zelfs op basis van ervaringen en terugkoppeling van de cursisten nog steeds geactualiseerd.

  Roel Riepma

  Roel Riepma is een enthousiaste en inspirerende docent en coach. Roel Riepma is mede-auteur van het standaard IPMA Boek Projectmanagement op basis van NCB en verzorgt bij de IT Management Group de trainingen IPMA-D, IPMA-C en de Masterclass Project- en Portfoliomanagement.

  Erik Scholtens

  Erik heeft een passie voor het vakgebied security en servicemanagement waarmee hij de afgelopen 20 jaar bedrijven en overheden geholpen heeft om de ICT dienstverlening naar een hoger niveau te brengen. Door zijn bedrijfskundige- en technische achtergrond kan hij zich goed identificeren met de verschillende stakeholders en onderwerpen in het veld op zowel operationeel- tactisch en strategisch niveau.

  Naast het uitvoeren van interim opdrachten geeft Erik al ruim 15 jaar training op gebied van diverse frameworks zoals ITIL, ASL2, BiSL en agile/scrum. De laatste 5 jaar heeft hij zich verder toegelegd op informatiebeveiliging en privacy. Hij geeft trainingen zoals informatiebeveiliging op basis van ISO27001, NEN7510, Baseline informatiebeveiliging Rijksdienst. Daarnaast verzorgt hij ook de masterclass data privacy & data protection.

  Tijdens de training weet Erik de theorie te verbinden met voorbeelden uit de praktijk en zet mensen tot nadenken. Zijn trainingen kenmerken zich door veel interactie.

  Dick Timan

  Dick Timan heeft ruime ervaring als trainer. Daarnaast heeft Dick veel praktijkervaring opgedaan bij toonaangevende bedrijven op het gebied van IT Servicemanagement en geeft Dick sinds 1996 wereldwijd IT Servicemanagement trainingen. Dick ontwikkelt en verzorgt trainingen aan klanten wereldwijd op het gebied van ITIL, ASL, BiSL en PRINCE2®, inclusief examentraining en management overviews.

  Jan de Vries

  Jan is sinds 1987 werkzaam in de ICT en heeft ruime ervaring als trainer op diverse terreinen waaronder strategie-ontwikkeling, strategisch informatiemanagement, DevOps, procesinrichting, organisatie-inrichting en scaling, Naast het verzorgen van ICT-trainingen houdt Jan zich bezig met verander- en verbetertrajecten binnen diverse bedrijven, met name op het snijvlak tussen business en ICT. Naast zijn werkzaamheden als trainer en consultant is Jan actief lid van de ASL BiSL Foundation, de Enterprise DevOps groep en het Agile Consortium en is hij een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.