Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Peter van der Ven ING
7/10 -Rating7
Ik ervaar de training TMap Next test Engineer als positief, door de training is het mij nu duidelijker wat TMap inhoudt. De trainer beschikt over voldoende kennis van zaken.

Paul Franssen ING Real Estate B.V.
9/10 -Rating9
Prince2 Foundation is een plezierige training, waarvan ik veel heb geleerd. De training wordt gegeven op een mooie locatie.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
  • Blended Learning
  • Praktijkgericht
  • Duurzaam
  • Social Return
  • Home » Training » Informatie » ITIL FAQ » In 2016 is de ITIL Practitioner module geïntroduceerd, wat gebeurt daarmee?

    In 2016 is de ITIL Practitioner module geïntroduceerd, wat gebeurt daarmee?

    ITIL Practitioner is in 2016, aanvullend aan ITIL v3 Foundation, geïntroduceerd met de bedoeling om een meer praktisch handvat te bieden om ITIL toe te passen in de praktijk. Helaas is dit onvoldoende aangeslagen in de markt, echter bevat het materiaal veel interessante onderwerpen.

    Een belangrijk kernonderwerp binnen ITIL Practitioner betreft de leidende principes (guiding principles), waarmee een organisatie een gemeenschappelijk kader creëert waarbinnen services zich ontwikkelen. Iedere organisatie dient de leidende principes (in meer of mindere mate allemaal) serieus te nemen, anders wordt er een risico gelopen. Een ander belangrijk kernonderwerp is het creëren van een verbeterpotentieel met behulp van de continual improvement aanpak als de manier om willekeurig welk verbeterinitiatief te structureren. Hiermee ontwikkelt de organisatie zichzelf verder in de rol van serviceprovider, gericht op IT-servicemanagement in de moderne wereld, als een belangrijk strategisch vermogen.

    Beide kernonderwerpen zijn bepalend voor het DNA van een organisatie en zijn, met een aantal aanpassingen, integraal onderdeel van het service value system binnen ITIL 4 en onderdeel van ITIL 4 Foundation; ITIL 4 bouwt voort op veel van de ideeën vanuit ITIL Practitioner, naast diverse andere componenten en activiteiten.

    Diverse onderwerpen vanuit ITIL Practitioner worden in meer detail in de ITIL 4 vervolgmodulen verwacht, zoals organisatorisch verandermanagement (organizational change management) en meten en metrics. Andere onderwerpen zijn verder doorontwikkeld in de ITIL 4 Foundation zoals waarde, uitkomsten, kosten en risico’s. Dit alles moet eraan bijdragen dat er een beter begrip ontstaat over de noodzaak wat waarde betekent voor een organisatie, wat holistisch werken en denken betekent versus silo-denken en wat het betekent om dingen eenvoudig te houden met het grotere geheel in gedachte.

     

    Meer weten over ITIL 4? Volg een training bij de IT Management Group.