Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Kamal Muradin
10/10 -Rating10
Heldere en duidelijke uitleg. Presentatie en beantwoording van vragen vindt plaats in een goed en prettig tempo.

Ilhan Yalcin Q8
9/10 -Rating9
Q8 was op zoek naar een partner voor het standaardiseren van hun IT processen internationaal gezien ter voorbereiding op een ITSM pakketkeuze. De IT Management Group heeft voor Q8 daartoe een aantal workshops georganiseerd om het gewenste procesverloop vast te stellen voor de processen incident management, change management en configuration management. Voor de analyse van de processen en tijdens de workshops is de ITIL best practice gebruikt. Q8 is zeer tevreden over de vlotte wijze waarop de IT Management Group invulling heeft gegeven aan deze opdracht.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Informatie » ITIL FAQ » Wat is het verschil tussen ITIL Managing Professional en ITIL Strategic Leader?

  Wat is het verschil tussen ITIL Managing Professional en ITIL Strategic Leader?

  ITIL Managing Professional (ITIL MP) is gericht op IT-professionals binnen hedendaagse technologische en digitale teams. De MP-route biedt praktische en technische kennis over het uitvoeren van succesvolle IT-projecten, teams en workflows. Er worden drie specialistische modulen geïntegreerd samen met de strategische module; met onder andere het aandachtsgebied governance als belangrijk onderwerp. De drie specialistische modulen en de strategische module leiden ieder tot individuele certificering. Wanneer alle vier de modulen zijn behaald is automatisch de certificeringsstatus ITIL Managing Professional bereikt. Hier hoeft geen apart examen voor te worden gedaan. Na het behalen van deze certificering kan, wanneer hier interesse voor is, door het behalen van de leiderschaps-module module ook de certificeringsstatus ITIL Strategic Leader worden bereikt.

  ITIL Strategic Leader (ITIL SL) is gericht op IT-professionals die werken binnen een kader om met IT de bedrijfsstrategie te beïnvloeden en te sturen om daarmee niet alleen operationeel gerichte IT maar alle digitale services te ondersteunen. Een voorwaarde voor de SL-route is 3 jaar aantoonbare managementervaring samen met de voltooiing van ITIL 4 Foundation. Twee modulen worden geïntegreerd, de strategische module (dit is dezelfde als in de MP-route) en de leiderschaps-module. Wanneer beide modulen zijn behaald is automatisch de certificeringsstatus ITIL Strategic Leader bereikt. Hier hoeft geen apart examen voor te worden gedaan.

  Voor de ITIL Master certificering geldt als voorwaarde dat beide routes, de MP-route en de SL-route, succesvol zijn doorlopen. De exacte details hiervoor zijn nog niet bekend, anders dan dat er naar verwachting een publicatie komt en een parallelle beoordeling, al dan niet in examenvorm. Het behalen van de twee certificeringen ITIL Managing Professional en ITIL Strategic Leader leidt naar verwachting dus niet automatisch tot de certificeringsstatus ITIL Master.

  Meer weten over ITIL 4? Volg een training bij de IT Management Group.