Gratis ontwikkeladvies? Inschrijving nu geopend! Rating9

Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!


Opleidingsadvies, ontwikkeladvies of begeleiding naar werk in de ICT?

Bekijk de mogelijkheden

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


J. Mientjes
9/10 -Rating9
Ik waardeer de training TMap Next Test Engineer met een 9! De trainer gaf een zeer goede uitleg van de theorie, met aanvulling van voorbeelden uit de praktijk

S. de Vries TRIOMPH
8/10 -Rating8
TOGAF Practitioner is een prima training. Goed theoretisch kader en er is ruimte voor dialoog en onderbouwing.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Overzicht functiegerichte opleidingsprofielen

  Al jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft een groot aantal klanten en relaties binnen de overheid, gemeente en commerciële sector die geïnteresseerd zijn in goede opgeleide en gemotiveerde (aankomende) ICT professionals.

  De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  FUNCTIEGERICHTE OPLEIDINGSPROFIELEN 
  Certified Functioneel beheerder
  Een functioneel beheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties. Het accent ligt op de functioneel (inhoudelijke) werking van de applicatie.
  Certified Applicatiebeheerder
  Een applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties, met een accent op de technische werking van de applicatie.
  Certified Servicedesk Engineer
  De Servicedesk Engineer of Servicedesk medewerker is het eerste aanspreekpunt bij vragen en problemen.
  Certified Informatieadviseur
  Een informatieadviseur zorgt dat de interne en externe stroom van bedrijfsinformatie optimaal verloopt en bijdraagt aan het bedrijfsresultaat.
  Certified InformatiemanagerEen informatiemanager geeft sturing aan de informatievoorziening binnen een organisatie.
  Certified IT Architect
  Bij de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Architect ligt het accent op het inrichten en onderhouden van Enterprise, IT en projectarchitectuur.
  Certified Security Manager
  Het accent ligt bij de functiegerichte opleiding tot Certified Security Manager op het inrichten en toetsen van informatiebeveiliging en data privacy maatregelen.
  Certified Agile Servicemanager
  Met de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Agile Servicemanager krijgt u een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Servicemanagement zowel in theorie als praktijk.
  Certified Data Engineer
  Een Data Engineer is verantwoordelijk is voor het vertalen van de informatiebehoeften, die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van een organisatie ontstaan, naar informatievoorziening.
  Certified Scrum Master
  Een Scrum Master is (dienend) leider voor het Scrum Team. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals Scrum Master, Scrum specialist.
  Certified Product Owner
  Als Product Owner bent u namens de organisatie de eigenaar van een product of dienst. De Product Owner is als eigenaar verantwoordelijk voor het product of dienst gedurende de gehele levenscyclus.
  Certified Agile Testmanager
  Bij de functiegerichte opleiding tot Certified Agile Testmanager ligt het accent op het opzetten en regievoeren op agile testtrajecten.
  Certified Agile Test Engineer
  Bij de functiegerichte opleiding tot Certified Agile Test Engineer ligt het accent op het opzetten en uitvoeren van (agile) testtrajecten.
  Certified Agile Test Automatiseerder
  Bij de functiegerichte opleiding tot Certified Agile Test Automatiseerder ligt het accent op het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde testen.
  Certified Java Developer
  Een Java ontwikkelaar houdt zich bezig met het ontwikkelen van softwareoplossingen in de programmeertaal Java. Je bouwt programma’s en applicaties of je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en het testen van de programmatuur.
  Certified C# Developer
  C# is een van de grootste talen binnen het .NET-framework (Microsoft) en kan onder andere gebruikt worden in Windows Applicaties. Als C# ontwikkelaar houdt u zich bezig met het ontwikkelen van software-oplossingen in C#.
  Certified Front-end Developer
  Een Front-end ontwikkelaar houdt zich bezig met het ontwikkelen van de front-end van (web)applicaties Je bouwt webpagina’s en applicaties en u houdt je bezig met de grafische interface voor gebruikers.
  Certified IT Architect 2020
  Bij de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Architect ligt het accent op het inrichten en onderhouden van Enterprise, IT en projectarchitectuur.
  Certified Informatiemanager 2020Een informatiemanager is een functionaris die verantwoordelijk is voor het vertalen van de informatiebehoeften, die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van een organisatie ontstaan, naar informatievoorziening.