Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


Stefan Haack Thales
Ik waardeer de training ITIL Foundation met een 8!

J. Bolhuis
Professional Scrum Master I is een leuke en energieke training. Ik heb een goed gevoel gekregen van de praktijkvoorbeelden.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Schiphol Group
Kasbank
Talent en Pro
Andriessen
Arrow
DutchTrain
DSV
Rijksvastgoedbedrijf
KPN werkplek
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • OVERZICHT FUNCTIEGERICHTE OPLEIDINGSPROFIELEN

  Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. IT Management Group heeft een groot aantal klanten en relaties binnen de overheid, gemeente en commerciële sector die geïnteresseerd zijn in goede opgeleide gemotiveerde (aankomende) ICT professinals.

  De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group de volgende 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld. In alle opleidingsprofielen is maatwerk mogelijk. Wilt u meer informatie over één van deze opleidingsprofielen neem dan contact op met de IT Management Group.

  Opleiding Accent  Beroepen Certificeringen
  Gecertificeerd InformatiemanagerBelangrijk onderdeel van het opleidingsprofiel Gecertificeerd Informatiemanager is de aandacht voor samenwerking tussen de Business en de IT kant binnen een organisatie. Een ander belangrijk aandachtsgebied in het opleidingsprofiel is de toenemende hoeveelheid aan data en informatie. Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Informatiemanager, Business Analist, Proces Designer, ICT Consultant, Functioneel Beheerder, Data specialist, Data Privacy Officer.Inclusief Big Data Foundation, Agile Scrum Foundation en BiSL certificeringen.
  Gecertificeerd Project- en VerandermanagerBij het opleidingsprofiel Gecertificeerd IT Project- en Verandermanager ligt het accent op het begeleiden, uitvoeren en ondersteunen van projecten in Agile omgevingen. Projectleiders worden op dit moment al veel gevraagd. In de toekomst zal dat alleen nog maar toenemen. Wijzigingen zijn aan de orde van de dag in de wereld van de IT. Grote wijzigingen worden veelal projectmatig opgepakt.Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: (Agile) Projectleider, Programmamanager, Consultant, (organisatie)Verandermanager, projectmedewerker.Inclusief PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner en IPMA D certificeringen.
  Gecertificeerd ServicemanagerMet de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Servicemanager krijgt u een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Servicemanagement zowel in theorie als praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van servicemanagement waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om inhoudelijk uw doel te bereiken. Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Servicemanager, Service level manager, Incidentmanager, Changemanager.Inclusief ITIL Foundation, ITIL OSA en ITIL SOA certificeringen.
  Gecertificeerd IT ArchitectBij de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd IT Architect ligt het accent op het inrichten en onderhouden van Enterprise, IT en projectarchitectuur. Enterprise en IT Architectuur is sterk in opkomst evenals de behoefte aan Enterprise en IT Architecten. Met deze praktijkgerichte opleiding tot IT Enterprise Architect krijgt u een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Enterprise en IT Architectuur zowel in theorie als praktijk.Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Enterprise Architect, IT Architect, Solution Architect, Project Architect.Inclusief TOGAF, ArchiMate en Agile Scrum certificeringen.
  Gecertificeerd Agile TestmanagerBij de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Agile Testmanager ligt het accent op het opzetten en uitvoeren van agile testtrajecten. Met de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Agile Testmanager krijgt u in inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Testmanagement, Testengineering en Requirements Engineering zowel in theorie als praktijk. Tegenwoordig werken veel organisaties op een agile wijze, daarom komen agile werkwijzen uitvoerig aan bod in dit opleidingsprofiel.Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Test Engineer, Test Specialist, Test Master, Requirements Engineer, Tester.Inclusief TMap, ISTQB en Agile Scrum certificeringen.
  Gecertificeerd Security ManagerHet accent ligt bij de functiegerichte opleiding Gecertificeerd Security Manager op het inrichten en toetsen van informatiebeveiliging en data privacy maatregelen. Met deze functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Security Manager krijgt u een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Security zowel in theorie als praktijk. Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Security Specialist, Security Manager, Data Privacy Specialist, Data Privacy Manager, Cyber Security Specialist.Inclusief CISM, Big Data Foundation, Agile Scrum Foundation en ISO27002 Foundation certificeringen.
  Gecertificeerd Big Data en Data-architectuur specialistHet accent bij het opleidingsprofiel Gecertificeerd Big Data en Data-architectuur specialist ligt op het inrichten, onderhouden en bruikbaar maken van dataverzamelingen. Big Data zijn dataverzamelingen die niet met standaard databasemanagement systemen kunnen worden verwerkt of worden onderhouden. Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Data specialist, Informatiespecialist, Data-architect, Big Data consultant.Inclusief Big Data Foundation en BiSL certificeringen.
  Gecertificeerd Agile, DevOps en SAFe SpecialistTijdens de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd Agile, DevOps en SAFe Specialist krijgt u een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Agile, Scrum, DevOps en SAFe zowel in theorie als praktijk. De theorie wordt afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk.Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: DevOps coach, Scrum Master, Product Owner, DevOps/Agile Consultant en vele andere populaire functies.Inclusief certificeringen Agile Scrum, DevOps Foundation, DevOps Master en SAFe Agilist 4.5 (SA).
  Gecertificeerd ICT- en ProjectmedewerkerHet opleidingsprofiel Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker leidt op tot een goede startpositie in de ICT. U wordt opgeleid om te kunnen starten als IT (Helpdesk/Servicedesk) medewerker, Projectmedewerker, Procesmedewerker, Functioneel Beheerder, Applicatiebeheerder en Projectondersteuner. Vanuit deze startpositie kunt u vervolgens doorgroeien naar een positie op tactisch of strategisch niveau.Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: IT (Helpdesk) medewerker, Projectmedewerker, Procesmedewerker, Projectondersteuner, Functioneel beheerder en Applicatiebeheerder.Inclusief ITIL, PRINCE2, BiSL en Agile Scrum Foundation certificeringen.

  Gecertificeerd Java Developer

  Als ontwikkelaar houd je je bezig met het ontwikkelen van softwareoplossingen voor zowel interne als externe klanten. Je bouwt programma’s en applicaties of je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en het testen van de programmatuur en het optimaliseren van de applicaties. JAVA en .Net zijn op dit moment samen met PHP en MySQL de meeste gebruikte ontwikkeltalen. Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: Java developer, PHP Developer, applicatieontwikkelaar, Website bouwer, CMS specialist.Inclusief Java, PHP, MySQL en Agile Scrum certificeringen.