Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Werner Lemmers ING
ITIL V3 Foundation is een goede training. De stof wordt goed behandeld en de uitleg is duidelijk.

Graciella Dijk De Surinaamsche Bank
BiSL is een goed verzorgde training.

Overzicht referenties

Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Big Data Foundation

  Big Data Foundation

  EXIN en CCC gecertificeerde Big Data training

  Prijs: € 1250,-
  Duur: 3 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  22-06-2020, 23-06-2020 en 26-06-2020 (Utrecht of Online - Startgarantie)
  24-08-2020, 25-08-2020 en 28-08-2020 (Den Haag of Online)
  12-10-2020, 13-10-2020 en 16-10-2020 (Utrecht - Startgarantie)
  07-12-2020, 08-12-2020 en 11-12-2020 (Den Haag)

  inschrijven voor deze training

  Big Data zijn dataverzamelingen die in de regel niet met standaard databasemanagement systemen kunnen worden verwerkt of worden onderhouden. Big data is vaak ongestructureerd en van grote omvang. Big Data is tegenwoordig een populair begrip. Elke dag worden er grote hoeveelheden data geproduceerd van verschillende aard en oorsprong. Het juiste gebruik van Big Data kan grote voordelen voor een organisatie hebben. Volgens onderzoek van Gartner presteren bedrijven die big data gebruiken in hun besluitvormingsprocessen en bedrijfsvoering beter dan bedrijven die dat niet doen. Dit komt bijvoorbeeld doordat big data een bedrijf in staat stelt om financiële risico’s beter in te schatten, producten te verbeteren of nieuwe producten te ontwikkelen, afzetkansen in kaart te brengen, betere gepersonaliseerde aanbiedingen te doen, fraude (eerder) te ontdekken maar er zijn ook uitdagingen bijvoorbeeld op het gebied van privacy of de te gebruiken technologie en tools. Het is in ieder geval duidelijk dat het verzamelen, analyseren, verwerken en gebruiken van data en informatie de komende jaren alleen maar toe zal nemen.

  De training Big Data Foundation is ontwikkeld om u te leren wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn van Big Data binnen organisaties. U krijgt inzicht in Big Data accreditatiede basisbegrippen van Big Data, u maakt kennis met de belangrijkste bronnen van Big Data en leert over Data Mining. Tenslotte krijgt u direct toepasbaar inzicht in de twee meest populaire technieken in Big Data processing, te weten Hadoop en MongoDB.
  De opleiding Big Data Foundation en het bijbehorende examen is gecertificeerd door het EXIN en de Cloud Credential Council (CCC).

  Uw profiel
  De Big Data Foundation training is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in Big Data en meer specifiek voorprojectmanagers, Business Intelligence managers en consultants, database specialisten, IT managers, business development managers, data analisten, business analisten, datawarehouse analisten, informatie architecten, marketing (technology) managers, marketing (intelligence) managers en innovatie managers.

  Inhoud training
  In deze professionele en praktijkgerichte training Big Data Foundation komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Big Data Fundamentals
  – Big Data – History, Overview, and Characteristics
  – Big Data Technologies – Overview
  – Big Data Success Stories
  – Big Data – Privacy and Ethics
  – Big Data Projects

  Big Data Sources
  – Enterprise Data Sources
  – Social Media Data Sources
  – Public Data Sources

  Data Mining – Concepts and Tools
  – Data Mining – Introduction
  – Data Mining – Tools

  Big Data Technologies – Hadoop
  – Hadoop Fundamentals
  – Install and Configure
  – MapReduce
  – Data Processing with Hadoop

  Big Data Technologies – MongoDB
  – MongoDB Fundamentals
  – Install and Configure
  – Document Databases
  – Data Modelling with Document Databases

  Trainingsduur en kosten
  De training Big Data Foundation duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen €1250,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. Het examengeld Big Data Foundation bedraagt €230,- excl. BTW. Het examen wordt direct aansluitend aan de derde trainingsdag op locatie afgenomen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  Deze training wordt gegeven door Bert Dingemans. Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.

  Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

  Data-architectuur Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot Data-architectuur of optimaliseren van uw IT organisatie of bent u op zoek naar een deskundige data-architect, analist of een expert op het gebied van Big Data?neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Henk de Joode
  Data-architectuur & Big Data is een duidelijke training, in een goed tempo. Theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en opdrachten.

  R. Naastepad
  Data-architectuur & Big Data is een goede training. Het raakt alle aspecten van Data architectuur. De trainer legt de stof duidelijk uit.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Big Data Foundation:

  22 June 2020
  Training Big Data Foundation (BDATAF)
  ITMG Locatie
  (Utrecht of Online - Startgarantie)
  _____ _____ _____
  24 August 2020
  Training Big Data Foundation (BDATAF)
  ITMG Locatie
  (Den Haag of Online)
  _____ _____ _____