Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Leander Versleijen Onderwijsstichting MOVARE
9/10 -Rating9
ITIL V3 Foundation is een goede training. Er is veel interactie en een goede voorbereiding. De training verleent handvatten voor de praktijk.

Wouter Luling
8/10 -Rating8
ITIL Foundation is een goede en duidelijke training, in een goed tempo. De trainers zijn erg leuk.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Big Data Foundation

  Big Data Foundation

  EXIN en CCC gecertificeerde Big Data training

  Prijs: € 1250,-
  Duur: 3 dagen

  Locaties en data

  De training Big Data Foundation kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  07-02-2022, 08-02-2022 en 11-02-2022 (Klassikaal - Den Haag en Online)
  04-04-2022, 05-04-2022 en 08-04-2022 (Online)
  18-07-2022, 19-07-2022 en 22-07-2022 (Klassikaal - Den Haag)
  03-10-2022, 04-10-2022 en 07-10-2022 (Klassikaal - Utrecht)

  inschrijven voor deze training

  Big Data zijn dataverzamelingen die in de regel niet met standaard databasemanagement systemen kunnen worden verwerkt of worden onderhouden. Big data is vaak ongestructureerd en van grote omvang. Big Data is tegenwoordig een populair begrip. Elke dag worden er grote hoeveelheden data geproduceerd van verschillende aard en oorsprong. Het juiste gebruik van Big Data kan grote voordelen voor een organisatie hebben. Volgens onderzoek van Gartner presteren bedrijven die big data gebruiken in hun besluitvormingsprocessen en bedrijfsvoering beter dan bedrijven die dat niet doen. Dit komt bijvoorbeeld doordat big data een bedrijf in staat stelt om financiële risico’s beter in te schatten, producten te verbeteren of nieuwe producten te ontwikkelen, afzetkansen in kaart te brengen, betere gepersonaliseerde aanbiedingen te doen, fraude (eerder) te ontdekken maar er zijn ook uitdagingen bijvoorbeeld op het gebied van privacy of de te gebruiken technologie en tools. Het is in ieder geval duidelijk dat het verzamelen, analyseren, verwerken en gebruiken van data en informatie de komende jaren alleen maar toe zal nemen.

  De training Big Data Foundation is ontwikkeld om u te leren wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn van Big Data binnen organisaties. U krijgt inzicht in Big Data accreditatiede basisbegrippen van Big Data, u maakt kennis met de belangrijkste bronnen van Big Data en leert over Data Mining. Tenslotte krijgt u direct toepasbaar inzicht in de twee meest populaire technieken in Big Data processing, te weten Hadoop en MongoDB.
  De opleiding Big Data Foundation en het bijbehorende examen is gecertificeerd door het EXIN en de Cloud Credential Council (CCC).

  Uw profiel

  De Big Data Foundation training is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in Big Data en meer specifiek voor projectmanagers, Business Intelligence managers en consultants, database specialisten, IT managers, business development managers, data analisten, business analisten, datawarehouse analisten, informatie architecten, marketing (technology) managers, marketing (intelligence) managers en innovatie managers.

  Inhoud training

  In deze professionele en praktijkgerichte training Big Data Foundation komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Big Data Fundamentals
  – Big Data – History, Overview, and Characteristics
  – Big Data Technologies – Overview
  – Big Data Success Stories
  – Big Data – Privacy and Ethics
  – Big Data Projects

  Big Data Sources
  – Enterprise Data Sources
  – Social Media Data Sources
  – Public Data Sources

  Data Mining – Concepts and Tools
  – Data Mining – Introduction
  – Data Mining – Tools

  Big Data Technologies – Hadoop
  – Hadoop Fundamentals
  – Install and Configure
  – MapReduce
  – Data Processing with Hadoop

  Big Data Technologies – MongoDB
  – MongoDB Fundamentals
  – Install and Configure
  – Document Databases
  – Data Modelling with Document Databases

  Trainingsduur en kosten

  De training Big Data Foundation duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen €1250,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. Het examengeld Big Data Foundation bedraagt €250,- excl. BTW.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Deze training wordt gegeven door Bert Dingemans. Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.

  Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

  Data-architectuur Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot data-architectuur of het optimaliseren van uw IT organisatie? Of bent u op zoek naar een deskundige data-architect, data analist of een expert op het gebied van big data? Neemt u dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Henk de Joode
  8/10 -Rating8
  Data-architectuur & Big Data is een duidelijke training, in een goed tempo. Theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en opdrachten.

  Raoul van Dok
  8/10 -Rating8
  Duidelijke uitleg, goede voorbeelden vanuit de pratktijk.

  R. Naastepad
  9/10 -Rating9
  Data-architectuur & Big Data is een goede training. Het raakt alle aspecten van Data architectuur. De trainer legt de stof duidelijk uit.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Big Data Foundation:

  7 February 2022
  Training Big Data Foundation
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Den Haag en Online)
  _____ _____ _____
  4 April 2022
  Training Big Data Foundation
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____