Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


Mila Adamson
ITIL Foundation V3 is een goede training, ik ben ook erg tevreden over het materiaal en de trainer.

D. Kox
Ik waardeer de training ITIL Service Operation met een 8. De theorie wordt actief met praktijkervaringen aangevuld. Het tempo is prima en wordt aangepast aan het kennisniveau van de deelnemers.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Baltimore Aircoil Company
Defensie
Ciber
Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Ministerie Buitenlandse Zaken
Geo Solutions
IGJ
Avanade
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Certified Functioneel Beheerder

  CERTIFIED FUNCTIONEEL BEHEERDER

   

  De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT. Inclusief certificering!

  Kosten opleiding: € 6280,- incl. BiSL en TMap certificering

  Duur: 12 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een serie meest gevraagde functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder is één van de functiegerichte opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

  Een Functioneel Beheerder (Functioneel Applicatie Beheerder) is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties. Het accent ligt op de functioneel (inhoudelijke) werking van de applicatie. Het is een veelzijdige functie waarbij u op veel verschillende gebieden goed moet kunnen functioneren. U heeft kennis van techniek om met technisch beheerders te kunnen sparren maar u bent ook in staat om goed te communiceren met gebruikers en het management. U moet strategisch kunnen denken maar ook concreet en praktisch oplossingen kunnen uitwerken. Als Functioneel Beheerder houdt u zich onder andere bezig met; het functioneel onderhouden van applicaties, het testen en implementeren van nieuwe en bestaande applicaties, het bijhouden van documentatie, het analyseren en voorkomen van problemen, overleg met gebruikers en het adviseren van het management.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder wordt u in 12 dagen opgeleid tot Certified Functioneel Beheerder. Met dit opleidingsprofiel wordt u opgeleid volgens het principe van de T-Shaped professional. De kern van het traject bestaat uit het opdoen van kennis die u nodig heeft in uw dagelijkse werk als Functioneel applicatiebeheerder. Het gaat daarbij onder andere om tactisch en operationeel informatiemanagement, requirements engineering en testen. Daarnaast doet u kennis op van bijvoorbeeld Big Data, Cloud en ITIL, om te kunnen sparren met collega’s uit uw vakgebied.

  Ook is er aandacht voor social skills, door middel van de training Effectief Communiceren en Presenteren. Tenslotte krijgt u met de module Trends in IT Beheer inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT Beheer. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals (functioneel) applicatiebeheerder, functioneel beheerder, functioneel specialist.

  Praktijkgericht
  Tijdens deze opleiding tot Certified Functioneel Beheerder krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als programmeur of consultant.

  Certificering
  Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder wordt de belangrijkste theorie op het gebied van functioneel en IT beheer behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van het examen BiSL en TMap Suite Test Engineer examen ontvangt u de badge Certified Functioneel Beheerder.

  Inhoud opleidingsprofiel
  De opleiding tot Certified Functioneel Beheerder bestaat uit de volgende modules:

  Introductie en Netwerk- en Adviesvaardigheden voor Functioneel Beheerders deel 1 – 1 dag
  De opleiding tot Certified Functioneel Beheerder start met een introductie van 1 dag gecombineerd met deel 1 van de module netwerk- en adviesvaardigheden. U maakt kennis met de groep, en de trainer neemt met u uw leerdoelen door. Vervolgens wordt een begin gemaakt met Netwerk- en adviesvaardigheden voor Functioneel Beheerders. U krijgt inzicht in waar u nu staat en het pad dat u gaat doorlopen om nieuwe kennis en competenties te verkrijgen die horen bij de functie van Certified Functioneel Beheerder.

  Functioneel Beheer Essentials – 2 dagen
  Na de introductie vervolgt het opleidingstraject met de module Functioneel beheer Essentials. In deze module maakt in u 2 dagen kennis met de belangrijkste aspecten en best practices op het gebied van Functioneel IT Beheer, zoals Big Data, Cloud, Agile Scrum en ITIL en best practices en beheermethoden (ASL, ITIL, ISM, FSM, VeriSM). Na het volgen van deze module heeft u breed inzicht in het vakgebied van Functioneel Beheer.

  Module Strategisch Informatiemanagement – 1 dagen
  Tijdens de unieke training Strategisch Informatiemanagement worden de strategische aspecten van informatiemanagement behandeld. Het gaat onder andere om bestuur, strategie, verbetering van Business Informatiemanagement (Functioneel beheer). De training heeft een dynamisch karakter. Theorie wordt afgewisseld met discussies en oefeningen.

  Module Tactisch en Operationeel Informatiemanagement – 2 dagen
  Tijdens de training Tactisch en Operationeel Informatiemanagement gaat u aan de slag met alle aspecten van tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze training wordt theorie afgewisseld met discussies, oefeningen en opdrachten. De focus van de training is gericht op tactische en operationele processen van functioneel beheer en business informatiemanagement zoals o.a. gebruikersbeheer, functionaliteitenbeheer, planning en control, behoeftemanagement, wijzigingenbeheer en transitie en specificeren maar er worden ook relaties gemaakt met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer. Na afloop van deze module kunt u zich met behulp van enige zelfstudie certificeren in de module BiSL Foundation.

  Module Testen en Requirements Engineering – 2 dagen
  Requirements zijn een kritische succesfactor voor ieder project. Het verzamelen, analyseren en vastleggen van requirements is een kunst. Hoe krijgt u de juiste requirements boven water? En hoe legt u deze eenduidig vast? In 1 dag tijd wordt u bekend gemaakt met de principes van requirements engineering en krijgt u een introductie van de technieken die daarbij komen kijken. De module vervolgt met de best practice Testen op basis van TMap. TMap is in Nederland de meest gebruikte test methode. De TMap Suite reikt alle mogelijkheden aan om aan de testuitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.Na afloop van deze module kunt u zich met behulp van enige zelfstudie certificeren in de module TMap Suite Test Engineer.

  Effectief Communiceren en Presenteren – 2 dagen
  De module Effectief Communiceren en Presenteren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als beheerder nodig heeft, bijvoorbeeld tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.

  Trends in IT Beheer – 1 dag
  In deze module van 1 dag wordt u meegenomen in de toekomst van Functioneel- en IT Beheer. Wat zijn de ontwikkelingen van de toekomst, en waar moet u zich als beheerder op voorbereiden of rekening mee houden? Onderwerpen uit deze module zijn altijd actueel. Voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden zijn Automatisering van beheer, Artificial Intelligence, Internet of Things en Robotisering.

  Afsluiting en Netwerk- en Adviesvaardigheden voor Functioneel Beheerders deel 2 – 1 dag
  Het opleidingsleidingstraject sluit of met de 2e dag Netwerk- en Adviesvaardigheden. U evalueert samen met de groep het opleidingstraject. Daarnaast wordt op deze laatste dag actief aandacht besteed aan de stap naar de praktijk. Op basis van de opgedane kennis en stappen en activiteiten die u heeft ondernomen gedurende het opleidingstraject worden de concrete mogelijkheden verkend om over te stappen naar de functie van Certified Functioneel Beheerder.

  Profiel
  De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder is geschikt voor (toekomstige) Functioneel (Applicatie) Beheerders die een solide opleiding willen volgen, waarbij eveneens aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als Functioneel Beheerder. Er is een groot tekort aan Functioneel Beheerders. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.

  Trainingsduur en kosten
  De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder duurt 12 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen € 6280,- incl. certificering. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch, en exclusief BTW.

  Materiaal
  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd. Om te kunnen oefenen met de opgedane kennis dient u een eigen laptop mee te brengen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  - inschrijven voor deze training -

  Planning
  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.