Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Fouad Dadda Maandag BV
9/10 -Rating9
Alhoewel de training volledig digitaal werd afgenomen was het nog steeds duidelijk te volgen en interactief.

R. Vernede Wageningen Universiteit
9/10 -Rating9
Masterclass IT Risicomanagement is een leuke en boeiende masterclass.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
  • Blended Learning
  • Praktijkgericht
  • Duurzaam
  • Social Return
  • Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Certified Functioneel Beheerder

    Certified Functioneel Beheerder

    Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

    Functioneel beheerder

    Kosten opleiding: €7500,-
    Duur: 16 dagen

    Locaties en data

    De training Certified Functioneel Beheerder kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

    inschrijven opleidingstraject

    De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

    Een Functioneel beheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties. Het accent ligt op de functioneel (inhoudelijke) werking van de applicatie. Het is een veelzijdige functie waarbij u op veel verschillende gebieden goed moet kunnen functioneren. U heeft kennis van techniek om met technisch beheerders te kunnen sparren maar u bent ook in staat om goed te communiceren met gebruikers en het management. U moet strategisch kunnen denken maar ook concreet en praktisch oplossingen kunnen uitwerken. Als Functioneel Applicatiebeheerder houdt u zich onder andere bezig met het functioneel onderhouden van applicaties, het testen en implementeren van nieuwe en bestaande applicaties, het bijhouden van documentatie, het analyseren en voorkomen van problemen, overleg met gebruikers en het adviseren van het management.

    Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel beheerder wordt u in 16 dagen opgeleid tot Certified Functioneel beheerder. De focus van het opleidingstraject is gericht op IT beheer met een specialisatie in functioneel applicatiebeheer. Naast de specifieke kennis die een functioneel applicatiebeheerder moet opdoen van functioneel beheer en applicatiebeheermethoden en -technieken moet de functioneel applicatiebeheerder kennis vergaren die relevant is binnen het vakgebied zoals algemene kennis van IT beheer, Agile en DevOps zodat de functioneel applicatiebeheerder kan aansluiten bij de bestaande werkwijzen en kan meedraaien in Agile en DevOps teams. Daarnaast is de ontwikkeling van sociale vaardigheden belangrijk om goed te kunnen samenwerken met collega’s, leidinggevenden en vakgenoten.

    Praktijkgericht

    Tijdens de opleiding tot Certified Functioneel Beheerder krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het betreffende vakgebied.

    Certificering

    Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder wordt de belangrijkste theorie op het gebied van functioneel beheer en IT-beheer behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de examens ontvangt u de badge Certified Functioneel Beheerder. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Functioneel Beheerder minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

    De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder is inclusief de volgende trainingen en examens:

    – Module Effectief Communiceren (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname
    – Module Praktijktraining Agile en DevOps (3 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en examen
    – IT Beheer Foundation (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname
    – Tactisch en Operationeel Informatiemanagement (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en examen
    – TMAP Quality for cross-functional teams (3 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en examen
    – Datagedreven werken en datamanagement (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en examen
    – Informatiebeveiliging op basis van ISO27001 (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en examen

    Inhoud opleidingsprofiel

    De opleiding tot Certified Functioneel Beheerder bestaat uit de volgende modules:

    Intake opleiding
    De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder start met een intake. Tijdens deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

    Effectief Communiceren – 2 dagen
    De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.
    Zie ook: Effectief Communiceren

    Deelnemers die de training Effectief Communiceren al hebben gevolgd volgen de training Timemanagement en resultaatgericht werken. De training Timemanagement en resultaatgericht werken is bestemd voor iedereen die maximaal resultaat uit de dag wil halen en daarbij geen stress wil ervaren.

    Praktijktraining Agile en DevOps – 3 dagen
    De afgelopen jaren hebben veel organisaties de voordelen ervaren van de toepassing van agile methoden zoals Scrum en Kanban. De software wordt sneller opgeleverd en de kwaliteit stijgt, terwijl de kosten dalen. Een groot nadeel blijkt te zijn dat de agile ontwikkeling haaks staat op de traditionele wijze van beheer, zowel qua information management, application management als infrastructure management. Deze training van drie dagen is bij uitstek ook geschikt voor iedereen die wil weten wat de concepten Agile en DevOps inhouden en wil weten hoe Agile en DevOps werkt in de praktijk.
    Zie ook: Praktijktraining Agile en DevOps

    Deelnemers die de Praktijktraining Agile en DevOps al hebben gevolgd, volgen de training Agile en DevOps Professional. De training Agile en DevOps Professional is een vervolg op de Praktijktraining Agile en DevOps. U bent al bekend met de begrippen Agile en Devops. Het accent van de training ligt op Agile en DevOps in relatie tot IT beheer.

    IT Beheer Foundation – 2 dagen
    In de training IT Beheer Foundation neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die gebruikt worden in de ICT en het beheren (management) van ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie en mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.
    Zie ook: IT Beheer Foundation

    Tactisch en Operationeel Informatiemanagement - 2 dagen
    Tijdens deze module gaat u aan de slag met tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze module wordt met name ingegaan op functioneel beheer en aspecten van operationeel en tactisch informatiemanagement zoals planning en control, financieel management, behoeftemanagement, contractmanagement, gebruikersondersteuning, operationele IT-aansturing, beheer bedrijfsinformatie, wijzigingenbeheer, transitie en specificeren. Ook worden relaties gelegd met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer.
    Zie ook: Tactisch en Operationeel Informatiemanagement

    Deelnemers die de training Tactisch en Operationeel Informatiemanagement al hebben gevolgd volgen de Praktijktraining Lean. Lean Six Sigma is momenteel één van de meest bekende procesverbetermethodieken ter wereld. In deze Praktijktraining Lean worden de volgende instrumenten uitgelegd: Voice of the Customer (VOC), Value Stream Mapping, Kaizen, 5S, Poka Yoke, Push en Pull productie en DMAIC. Een must voor iedere beheerder!

    TMAP Quality for cross-functional teams - 3 dagen
    TMAP staat voor Test Management Approach. TMAP Quality for cross-functional teams is onderdeel van de nieuwste release TMAP trainingen. In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan “built-in quality”, hetgeen verder gaat dan testen alleen.
    Zie ook: TMAP Quality for cross-functional teams

    Masterclass Datagedreven werken en datamanagement- 2 dagen
    Datagedreven werken is het gebruik maken van data als fundamenteel onderdeel van het tot stand komen en uitvoeren van beleid. Data vormt de basis voor het nemen van beslissingen. Datagedreven werken past in een datagedreven organisatie, waarin alle medewerkers datagedreven werken om een proces op gang te krijgen naar meer inzicht, kennis en gefundeerde beslissingen. Data kan gebruikt worden om beleid efficiënter, effectiever en inclusiever te maken. Met betere prestaties als beoogd resultaat.
    Zie ook: Masterclass Datagedreven werken

    Deelnemers die de training Datagedreven werken en datamanagement al hebben gevolgd volgen de training Data-architectuur en Big Data. Deze training biedt een zeer volledige behandeling van de onderwerpen op het gebied van dataverzamelingen, data-architectuur en Big Data en is daarmee bij uitstek geschikt voor iedereen die met Big Data en data of architectuur te maken heeft. De training gaat in op diverse aspecten van zeer actuele onderwerpen zoals Data Management en Big Data.

    Informatiebeveiliging op basis van ISO27001 Foundation - 2 dagen
    ISO27001 is de formele benaming van de Code voor Informatiebeveiliging. ISO 27000 biedt het overzicht van managementsystemen voor informatiebeveiliging, en termen en definities die in de ISMS-normenfamilie algemeen worden gebruikt. Deze internationale norm is van toepassing op organisaties van alle soorten en omvang zoals( commerciële ondernemingen, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties etcetera).
    Zie ook: Informatiebeveiling op basis van ISO27001 Foundation

    Deelnemers die de training ISO27001 al hebben gevolgd, volgen de training COBIT Foundation. COBIT is een raamwerk voor de beheersing van uw IT. Met COBIT wordt de balans gezocht tussen het creëren van toegevoegde waarde en het optimaliseren van risiconiveaus en middelengebruik. COBIT is een generiek regie- en controle raamwerk met richtlijnen die zich richten op WAT er dient te gebeuren in plaats van HOE.

    Contacturen, studiebelasting en doorlooptijd

    Het opleidingstraject bestaan uit 16 klassikale opleidingsdagen of 16 klassikale avonden. Zowel de opleidingsdagen als de opleidingsavonden worden in principe gegeven op basis van een online virtual classroom. Je volgt de training interactief samen met anderen en jouw docent achter de computer. Je kan daarom vanuit elke locatie deelnemen. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie en voorbereiding. Het aantal uren voorbereiding en zelfstudie is voor ieder persoon verschillend. Je kunt uitgaan van 2 tot 4 uur zelfstudie per lesdag of lesavond. Met dit functiegerichte opleidingstraject volg je ICT trainingen die op dit moment bij werkgevers erg populair zijn. Iedere module wordt afgerond met een bewijs van deelname. Een aantal modules wordt afgesloten met een examen en bijbehorende certificering. Dit betreft certificeringen die op dit moment het meest worden gevraagd bij sollicitaties.

    Profiel

    De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder is geschikt voor (toekomstige) Functioneel (Applicatie) Beheerders die een solide opleiding willen volgen waarbij aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als Functioneel Applicatiebeheerder. Er is een groot tekort aan Functioneel beheerders. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.

    Kosten

    De kosten voor deze opleiding bedragen €7500,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW.

    Planning

    U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.

    Materiaal

    Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

    Docenten

    De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

    Advies en detachering

    Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

    inschrijven opleidingstraject