Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


F. van Zanten ING
9/10 -Rating9
ITIL V3 OSA is een prima training, met een goed tempo op een prima locatie. Het is een goede voorbereiding op het examen.

Mike Gonesh Provincie Zuid-Holland
9/10 -Rating9
Ik waardeer de training ITIL SO met een 9! Ik heb een goede indruk van de stof gekregen.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

Onderstaande registraties en keurmerken zijn van toepassing op onze trainingen en cursussen.


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Certified Functioneel Beheerder

Certified Functioneel Beheerder

  • Prijs: €7500,-
  • Duur: 14 dagen of 21 avonden

De opleiding tot Certified Functioneel Beheerder leidt op tot de veelzijdige functie van functioneel beheerder, waarbij zowel inzicht wordt gevraagd in de techniek als in de gebruikersorganisatie.


Locaties en data Certified Functioneel Beheerder

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.Omschrijving opleidingstraject Certified Functioneel Beheerder

De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld waar het traject tot Certified Informatieadviseur er één van is.

Een Functioneel Beheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties met een accent op de functioneel (inhoudelijke) werking van de applicatie. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals (functioneel) applicatiebeheerder, functioneel beheerder, functioneel specialist.


Inhoud opleiding Certified Functioneel Beheerder

Een Functioneel beheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties. Het accent ligt op de functioneel (inhoudelijke) werking van de applicatie. Het is een veelzijdige functie waarbij u op veel verschillende gebieden goed moet kunnen functioneren. U heeft kennis van techniek om met technisch beheerders te kunnen sparren maar u bent ook in staat om goed te communiceren met gebruikers en het management. U moet strategisch kunnen denken maar ook concreet en praktisch oplossingen kunnen uitwerken. Als Functioneel Applicatiebeheerder houdt u zich onder andere bezig met het functioneel onderhouden van applicaties, het testen en implementeren van nieuwe en bestaande applicaties, het bijhouden van documentatie, het analyseren en voorkomen van problemen, overleg met gebruikers en het adviseren van het management.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel beheerder wordt u in 14 dagen of 21 avonden opgeleid tot Certified Functioneel beheerder. De focus van het opleidingstraject is gericht op IT beheer met een specialisatie in functioneel applicatiebeheer. Naast de specifieke kennis die een functioneel applicatiebeheerder moet opdoen van functioneel beheer en applicatiebeheermethoden en -technieken moet de functioneel applicatiebeheerder kennis vergaren die relevant is binnen het vakgebied zoals algemene kennis van IT beheer, Agile en DevOps zodat de functioneel applicatiebeheerder kan aansluiten bij de bestaande werkwijzen en kan meedraaien in Agile en DevOps teams. Daarnaast is de ontwikkeling van sociale vaardigheden belangrijk om goed te kunnen samenwerken met collega’s, leidinggevenden en vakgenoten.

Programma

De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder is inclusief de volgende trainingen en examens:

Intake opleiding
De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder start met een intake. Tijdens deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

Basiskennis IT - 2 dagen of 2 avonden
In de training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die veel gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals bijvoorbeeld een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie alsook mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.

Praktijktraining Lean – 2 dagen of 3 avonden
Lean Six Sigma is momenteel een van de meest bekende procesverbetermethodieken ter wereld. Lean Six Sigma is al bekend sinds de jaren zestig. In de laatste 15 jaar kent Lean een enorme opmars, ook binnen de IT dienstverlening. In deze Praktijktraining Lean worden de volgende instrumenten uitgelegd: Voice of the Customer (VOC), Value Stream Mapping, Kaizen, 5S, Poka Yoke, Push en Pull productie en DMAIC.

BiSL Foundation versie 3 - 2 dagen of 3 avonden
Tijdens deze module gaat u aan de slag met tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze module wordt met name ingegaan op functioneel beheer en aspecten van tactisch informatiemanagement zoals planning en control, financieel management, behoeftemanagement, contractmanagement, gebruikersondersteuning, operationele IT-aansturing, beheer bedrijfsinformatie, wijzigingenbeheer, transitie en specificeren. Ook worden relaties gelegd met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer.

TMAP Quality for cross-functional teams - 3 dagen of 5 avonden
TMAP staat voor Test Management Approach. TMAP Quality for cross-functional teams is onderdeel van de nieuwste release van TMAP trainingen. In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan “built-in quality”, hetgeen verder gaat dan testen alleen.

Masterclass Effectieve Business Intelligence - 3 dagen of 5 avonden

Business intelligence (BI) staat voor het verzamelen van gegevens binnen de eigen organisatie. Het kan omschreven worden als het proces van gegevens omzetten in informatie, dat vervolgens zou moeten leiden tot kennis en aanzetten tot adequate actie. Business intelligence heeft als doel competitief voordeel te creëren en organisaties slimmer te kunnen laten werken. BI wordt als een waardevolle kerncompetentie beschouwd. U leert de data die in uw organisatie beschikbaar is in te zetten om uiteindelijk kennis te ontwikkelen en onderbouwde beslissingen te kunnen nemen.


Uw profiel

De functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder is geschikt voor (toekomstige) Functioneel (Applicatie) Beheerders die een solide opleiding willen volgen waarbij aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als Functioneel Applicatiebeheerder. Er is een groot tekort aan Functioneel beheerders. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.


Examens Certified Functioneel Beheerder

Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder wordt de belangrijkste theorie op het gebied van functioneel beheer en IT-beheer behandeld. Na het succesvol doorlopen van de opleiding ontvangt u de badge Certified Functioneel Beheerder. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Functioneel Beheerder minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

De kosten van de examens zitten bij de totaalprijs van de opleiding inbegrepen.


Praktische informatie

De kosten voor de functiegerichte opleiding tot Certified Functioneel Beheerder bedragen €7500,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee en lunch en examengeld en exclusief BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

Onderwijsvorm, studiebelasting, doorlooptijd en opleidingsniveau
De opleidingsdagen worden gegeven in de vorm van klassikaal onderwijs. De voorkeursvorm is online klassikaal onderwijs overdag. Omdat is gebleken dat niet iedereen vrij kan krijgen voor het volgen van opleidingen overdag, bestaat ook de mogelijkheid om de opleidingen te volgen in de avonduren. Zowel bij de dagopleidingen als avondopleidingen is er altijd direct persoonlijk contact met en begeleiding door de docent.

Het totale traject bestaat uit 14 klassikale opleidingsdagen (overdag) of 21 opleidingsavonden (avond).

Gemiddeld worden per week 2 dagen of 2 avonden klassikale training gepland, daarnaast wordt zelfstudie van de deelnemer verwacht. Na de opleiding kan de deelnemer de afrondende eindtoetsen afleggen.

De totale doorlooptijd van het traject van intake tot afsluitend examen is circa 10 tot 12 weken.

De opleidingen zijn geschikt voor deelnemers met MBO+ werk- en denkniveau.

Planning
U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.