Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Bob van Werkhoven neder-service
8/10 -Rating8
Lekker open en in goede gezamenlijkheid met de groep. Twee trainers met eigen expertise is ook fijn voor de afwisseling van aandacht.

Bas van Nunen Universiteit van Tilburg
8/10 -Rating8
Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een complete training. De trainer heeft veel kennis en een prettige manier van kennisdeling.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Introductie in databases

Introductie in databases

  • Prijs: €900,-
  • Duur: 2 dagen

In de training Introductie in databases leert u de beginselen van databases. U leert de theorie maar gaat ook zelf praktisch aan de slag. Ook voor niet ICT-ers!


Locaties en data Introductie in databases

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

- 06-05-2024, 07-05-2024 en 08-05-2024 (Online Avondtraining)
- 16-05-2024 en 17-05-2024 (Online)
- 20-08-2024 en 21-08-2024 (Klassikaal - Utrecht)
- 16-09-2024, 17-09-2024 en 18-09-2024 (Online Avondtraining)
- 07-10-2024 en 08-10-2024 (Klassikaal - Den Haag)
- 12-12-2024 en 13-12-2024 (Online)Omschrijving Introductie in databases

Introductie in databases volgen? Dat kan bij de IT Management Group. Tijdens de training Introductie in databases leert u alles over databases. De training is met name van toepassing op SQL maar u leert ook over andere databases.

Steeds meer organisaties zien data als een waardevol productiemiddel. Data dient daarom adequaat opgeslagen en verwerkt te worden. Databases zijn daarmee belangrijke geautomatiseerde hulpmiddelen, waarmee organisaties optimaal resultaat kunnen boeken in het omzetten van data naar informatie.


Inhoud Introductie in databases

Databases zijn niet meer weg te denken bij organisaties en het zijn belangrijke hulpmiddelen om data efficiënt te kunnen beheren. Tijdens deze training gaat u praktisch aan de slag. Op basis van een eenvoudige case richt u een database in, u leert data manipuleren en data ontsluiten zodat gebruikers de data kunnen inzetten in hun dagelijkse werk.

Opslagvormen van data is een belangrijk onderwerp. Data heeft structuur en iedere datastructuur heeft kenmerken die aansluiten bij verschillende behoeften van organisaties. Tijdens de training leert u de verschillende vormen van datastructuren onderkennen en ontwerpen. Denk hierbij aan datamodellen voor administratieve toepassingen en voor business intelligence en kenniswerkers.

NoSQL is een begrip dat gericht is op nieuwe opslagvormen die beter aansluiten bij moderne toepassingen zoals Big Data, Internet Of Things, data lakes en gedistribueerde data. Tijdens de training leert u de verschillende NoSQL vormen kennen en gaat u er praktisch mee aan de slag.

Programma

In deze professionele en praktijkgerichte training Introductie in Databases komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Opslagvormen en datastructuren
• Online Transactional Processing
• Online Aanlytical Processing
• Relationele databases
• Introductie SQL voor databases
• Tabellen maken en manipuleren
• Data in tabellen manipuleren
• Werken met databases regels zoals sleutels
• Queries maken
• Gebruik maken van views
• Autorisaties in databases inrichten
• Werken met transacties
• Programmeren in databases
• Fysieke datamodellen
• Normaalvormen administratieve toepassingen
• Dimensionele modellen voor BI
• Kenmerken NoSql databases
• Document databases
• Graph databases
• ACID en CAP theorema
• Gedistribueerde dataverwerking

Uw profiel

De training Introductie in databases is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in databases. De training is geschikt voor mensen die kennis willen opdoen van databases of hun kennis van databases willen uitbreiden maar ook voor mensen die niet in een ICT functie werken maar die wel regelmatig met databases en data te maken hebben.

Voor deze training is geen voorkennis vereist en de training is ook geschikt voor mensen buiten de ICT die basiskennis van de databases willen verkrijgen.


Examen Introductie in databases

Het examen kan op een zelf uitgekozen datum en tijdstip worden ingepland en afgelegd. Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Introductie in Databases. De kosten voor het examen Introductie in databases bedragen €225,- excl. BTW.


Praktische informatie

De training Introductie in databases duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen €900,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.


Referenties

Selcuk Ozcan
9/10 -Rating9
Het was een zeer interessante en leerzame ervaring, met name SQL. Trainer legt de stof goed uit. Hij liet ons het zelf proberen, om het daarna te bespreken en uit te leggen.

Selcuk Ozcan
9/10 -Rating9
Het was een zeer interessante en leerzame ervaring, met name SQL. Trainer legt de stof goed uit. Hij liet ons het zelf proberen, om het daarna te bespreken en uit te leggen.Eerstvolgende startdata Introductie in databases:

6 May 2024
Training Introductie in databases
ITMG Locatie
(Online Avondtraining)
_____ _____ _____
16 May 2024
Training Introductie in databases
ITMG Locatie
(Online)
_____ _____ _____